*KULLANKERÄT Joulukuussa*

Alkuperäinen kirjoittaja toukkala:
Ohhoh Wiivi! No yksi pieni ainakin, onnea siitä siis nyt valtavasti! :flower: Ja minkälaista kantoliina/-pussia yritit ostaa? Mul ois sininen & punanen kantoliina (molemmat käyttämättömiä) ja sininen kantopussi. Joku niistä joutais täältä, ja ihan pelkkien postikulujen hinnalla, kiinnostaisko?

Onneks Toivon kuumeelle löyty syy, nyt vaan pikaiset paranemiset sinne!

Ukolla ne työt loppuu huomenna, nii sanoin hälle että saa ainaki yhen viikon valvoa tytön kans ja mie nukun univelat pois. Täälläki tasasesti heräillään ja unilääkkeet ois tarpeeseen, en saa miekään nimittäin unta iltasin/heräämisen jälkeen kovin helposti :( :headwall:

Joulupukki ilmoitti muuten tuovansa meille sen ah niin himotun keinuseepran :heart: :heart: :heart:

Nyt neuvolaan :wave:
siis tää tällänen pitkä kantoliina, mitä voi sitoo eri "asentoihin".....
 
Mamitzu voi kun tietäiskin, vaatteita on joskus enemmän, joskus vähemmän =ei vaikutusta, syötän ennen nukkumaanmenoo tai en= ei vaikutusta, tissiä saa niin paljon kun haluaa ja sehän haluaa joka heräämisellä, läheisyyden kaipuuta tuskin on kun jo muutenkin kainalossa nukkuu. :headwall: prkl

ja anopin niin ihanan auttava mielipide oli, että ei kaikki lapset vaan nuku, daa :xmas:

rypäle :hug: tää on niin tätä, kun ei oo mies niin ei nukahda sekunnissa. Mullakin nukahtaminen vaatii ainakin puoli tuntia ja sitten kohta penska jo herääkin.

Wiivi oho :eek: :heart: :hug: :D :flower:

keinuseeprasta tuli mieleen, että anoppi olikin säästäny miehen keinuhevosen :D vähän se vaatii fixausta, mutta eiköhän siitä vielä kelpo koni saada =)
 
Meilläkin nukutaan huonosti! :attn:

Viime yönä Emma heräsi ainakin viisi-kymmenen kertaa ja joka kerta oli saatava tissiä. Ei hän nälkäänsä syö vaan muuten vaan pitää saada lupsuttaa. Tunnin valvoi jossain välissä pirteänä mölisten ja temppuillen ja aamulla heräsi jo ennen seitsemää.

Pitäis varmaan vähentää päikkäreiden määrää. Yleensä nukkuu yhteensä 3-4 tuntia päikkäreitä. Voiko olla liikaa???

Rasittavaa pitää kitisevää lasta väkisin hereillä mut pakko kai se on jos aikoo saada itse nukuttua yöllä.

Emmallakaan ei näytä vielä hampaita olevan tulossa. Kauhulla odotan et miten älyttömän risaisia yöt sitten ovat...
 
lukasin pikasesti sieltä täältä..
rypäle :hug: ..jaksuja..
ursu siis MINKÄ IKÄNEN VILJAMI ON!?!?!? hui!! =) meillei liikuta ku pyörimällä... se on niiin pikkunen vavva viä... mut yöt nukkuu 13h eikä syö enää aamuyölläkään, ihanaa... hampaita on alhaal 2 ja ylös tulos kulma ja poskihammas!! :/
joululta ei tunnu viä juurikaa...leipoa pitäis ym.. hienoja koristeita oli wiivikö tehny..,!! miten ehitte ja jaksatte kaiken!? musta tuntuu et kädet täynnä hommia kokoaja!!! kai jos ois 1 laps ni ehtis... tai seli seli... :whistle:

lääkärijuttuja: ma käytiin taas kirurgilla, lähete hesaan. siä sit katotaan mitä tehään ja millon.. mukava täs ootella.... mutta sanottiin että leikkaus tulee olee iso, muttei riskejä kait juurikaan ja pelätä ei tartte... joo,helppo sanoo......! kun hetki koittaa tuun oleen kyl tosi hajalla.. mutta toivon ja yritän uskoa et tästä selvitään ja se vahvistaa ja osaan taas arvostaa enemmän kaikkea mitä mulla on..!!!

nyt eskarilainen tulee kaverinsakans, sain just vispipuurot tehtyä...
 
ja viiiiieläää maleha... meil on mennyt niinpäin et mitä paremmin nukkuu pvällä ni sitä paremmin myös yöllä. syökö paljon jo jne? et ois pötsi täynnä... :) 6kk iäshän vois alkaa sit tassutteleen ettei tarjoa maitoa..ainakaan jatkuvasti.. kun vaan pvällä syö ja seurustelee hyvin niin pitäis nukkua.. pitäis.. :)
 
Viljami käi hampilekurissa ja kiltist anto tätin tutkii suun =) ...alas kuulemma vois puhjeta hammas millo vaa,aika pinnas siis ovat.

Martza :hug: jaksuja!
Viljamin on nyt 6kk 17pvää :D

Toukkala kui mie tuon ikiliikkujan kii köytän :LOL: ...jos laittas piirongin laatikkoon muutamaks kk:deks ;)

Viljami ja ylpee äippä kiittää kehuista =)

:hug: tarviiville!
 
Kyl Emma syö jo ison satsin puuroa iltasella ja vähän päästä siitä 200 ml maitoa. Nälkä ei pitäisi olla. Edelleen yritetään illalla laittaa hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Tassutellaan pari kertaa illan aikana ja nukahtaakin sänkyynsä aina uudestaan mut sit ku ite menen nukkumaan niin en jaksa pomppia taputtelemassa vaan otan suosiolla hänet viereen.

Vois olla et nukkuis paremmin ku jaksais alkuyön tassutella hänet aina uneen uudestaan mut ku en jaksa!!! Väsyttää aina niin hulluna et on loppujenlopuksi helpompi ottaa viereen ja tissi suuhun. Yölläkin se on sitä et herää ja haluaa tissiä. Lötkäytän daisarin suuhun ja nukahtaa sit melkein heti uudestaan. Minäkin nukahan aika pian mut kyl se verottaa ku joutuu heräämään sata kertaa yössä, vaikkakin vaan hetken ajaksi.
On myös öitä et neiti herää ihan pirteänä pyörimään ja juttelemaan. Nuku siinä sitte ku tenava tempoo peittoa, älisee, ölisee ja rapsuttelee äitiä naamasta tai milloin mistäkin!

Onko makeissa soseissa joku alotusjärjestys?

Olen antanut ruusunmarjaa ja nyt olis tarkotus antaa iltapuuron kans mustikkaa. Mitäs sitte? Onko ihan sama mitä niistä antaa?

Meillä ollaan ihan vauva teidän muutamien mukuloihin verrattuna. Emma pyörähtää vain mahalleen mut ei takas päin. selällään pyörii ympäri mut harvoin enää viihtyy niin.
Istuahan ei periaatteessa vielä saiskaan mut jonku kerran olen laittanut hänet istumaan tai yrittänyt pysyisikö mut ei toivoakaan! Lösähtää kasinkerroin heti, nokka kiinni polvissa. Melkoinen lötkötin tuo koko neiti! Vauvamainen pallero....
 
maleha just niin saman kuulosta kun meillä :hug: siinä me nukutaan vierekkäin, herätään sata kertaa, lykätään daisaria poskeen, välillä kiljutaan ja syödään varpaita ja hakataan äitiä naamaan, ah miten ihanaa :kieh:
 
Mamitzu: Teillä kyllä nukutaan hyvin!
Entäs yöllä?
Monenko aikaan herää aamulla tai montako tuntia nukkuu yössä?

Jotku tarvii enemmän unta kuin toiset. Ei siis voi verrata et ku teillä nukutaan niin meilläkin pitäis...

Mut meillä silti pitäis!!! :LOL:
 
Meilläkin on vauva. Yöllä syödään kello 1 ja kello 4 ja sen jälkeen mamma työntää tissiä suuhun kelloa katsomatta, että saa itse nukkua :LOL: Ei vielä ryömitä ja harvoin pyöritäänkään. Istutaan kyllä syöttötuolissa, saatiin neuvolasta lupa siihen hommaan, koska pikkumies istuu hyvin jo hetken itsekseenkin. Hampaita meillä ei (onneksi vielä!) ole ja toiveena on, ettei vielä tulisikaan, koska niin tisuvauva tämä meidän lapsukainen on.

Ollaan aloiteltu lähinnä hedelmä- ja marjasoseilla (joku niistä kyselikin): ruusunmarjaa, omppua, päärynää, mustikkaa ja tänään annoin pieniä palasia banaania, joka olikin vauvan mielestä tosi siisti juttu :) Muuten ollaan syöty bataattia ja porkkanaa. Aika pieniä määriä meillä vielä huolitaan. Pian sitten maistellaan vähän lihaa... Daisarit ovat meidän pojan mielestä in!

Niin ja meillä tosiaan nukutaan osittain vieressä, muttei kainalossa daisarin"käryssä", koska silloin ei nuku äiti eikä poikanen.

Wiiville onnea ja jaksamista ja haleja kaikille tarvitseville.
 
Wiiville onnittelut ainakin yhdestä pikkuisesta :heart:

Maleha
Meil on niin, että mitä paremmin nukkuu päivällä, sitä parempi on myös yö. Eli päikyt nukutaan 10-11.30, 13-15 ja 18-18.30. Yöunille laitetaan puuron (n. 3dl) ja maidon kautta omaan sänkyyn. Nukkuu sitten 11h putkeen. En kyllä lähtis välttämättä noita päikkyjä vähentämään. Saattaa olla vaan tuloksena yliväsynyt ja entistä rauhattomampi lapsi. Meillähän Sofia heräili vielä muutama viikko sitten koko ajan öisin. Ja sillä siis oli KUUMA, vaikken sitä tajunnut. :headwall: Nyt ei enää laiteta peittoa päälle edes iltaisin. Kädet on kylmät aamuisin, mutta ei se näytä neitiä vaivaavan. Oon muuten huomannut, että jos joskus otan Sofian aamuisin nukkumaan viereen, niin on paljon rauhttomampi kuin omassa sängyssä. Ja en siis ole imettänyt edes enää neljään kuukauteen... Jotenkin äidin tuoksu vaan häiritsee. Niin ja vielä yksi juttu. Yöunet parani selkeästi, kun aloin laittamaan päikkäreillekin aina omaan sänkyyn nukkumaan. Ja sängyssä ei meillä leikitä. Se on vaan nukkumista varten. Toivottavasti olisi jotakin vinkkiä näistä teille yövalvojille

:hug:
 
Wiiville jaksamista!! :hug:
Me oltiin Roosan kanssa viime yö mun porukoilla. Olipas se neitillä kiukkunen ilta, ei meinannu nukahtaa millään, mutta viimein väsähti itkemiseen ja antoi periksi, nukahti syliin. Käytiin yhes kauppakeskukses tänään katteleen potkareita, jotka ostinkin, ja sit mummi katseli joululahjaa Roosalle =) Jouluksi sitten lähdetään ajelemaan toiselle puolen Suomea anoppilaan valmiiseen joulupöytään :kieh: Haha... :p
 

Yhteistyössä