vierailija
Miten työlääksi olette kokeneet jauheen? Entä miten valmistatte sen+ Oletteko ottaneet reissulle mukaan, jos niin miten? Miten maito mukaan esim. rannalle?
Mulla on ollut toisessa pullossa jauhe ja toisessa pullossa vesi nii nei ole tarvinnut kuin kaataa vesi pulloon ja ravistaa. Eli helppoa se mun mielestä on ollut käyttää eikä tartte miettiä säilytysongelmaaAlkuperäinen kirjoittaja vierailija:Miten työlääksi olette kokeneet jauheen? Entä miten valmistatte sen+ Oletteko ottaneet reissulle mukaan, jos niin miten? Miten maito mukaan esim. rannalle?
Kuumavesihauteessa/ juoksevan kuuman hanaveden alla tai mikrossa jos sellainen on saatavillaAlkuperäinen kirjoittaja vierailija:miten lämmitys?
Alkuperäinen kirjoittaja ikuinen väittely:http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/__idinmaidon_korvikkeet_ja_vierotusvalmisteet/jauhemaisen___idinmaidonkorvikkeen_k__sittelyohje/
Suositus jauhemaisen äidinmaidonkorvikkeen käsittelystä:
1. Valmista kerralla oikeaa annostusta noudattaen vain yhden syöttökerran annos.
2. Valmista juoma puhtaaseen, keitettyyn (yli 70°C) ja jäähdytettyyn veteen. Ota vesi kylmävesihanasta. Pese ja keitä pullot ennen käyttöä. Pulloja ei tarvitse keittää lisäruokiin siirtymisen jälkeen.
3. Älä säilytä nautintavalmista korviketta lämpimänä (esim. huoneenlämmössä tai kerta-annosta yösyöttöä varten termospullossa).
4. Heitä syötön jälkeen pulloon jäänyt korvike pois.
JUURI tästä tässä keskusteltiin ts. miten valmistus/lämmitys jne...Alkuperäinen kirjoittaja Salama McQueen:Alkuperäinen kirjoittaja ikuinen väittely:http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/__idinmaidon_korvikkeet_ja_vierotusvalmisteet/jauhemaisen___idinmaidonkorvikkeen_k__sittelyohje/
Suositus jauhemaisen äidinmaidonkorvikkeen käsittelystä:
1. Valmista kerralla oikeaa annostusta noudattaen vain yhden syöttökerran annos.
2. Valmista juoma puhtaaseen, keitettyyn (yli 70°C) ja jäähdytettyyn veteen. Ota vesi kylmävesihanasta. Pese ja keitä pullot ennen käyttöä. Pulloja ei tarvitse keittää lisäruokiin siirtymisen jälkeen.
3. Älä säilytä nautintavalmista korviketta lämpimänä (esim. huoneenlämmössä tai kerta-annosta yösyöttöä varten termospullossa).
4. Heitä syötön jälkeen pulloon jäänyt korvike pois.
Eihän tässä tästä asiasta edes keskusteltu.
Kyllä tämä oli musta ihan eri keskustelu kuin se, saako tehdä siitä jauheesta korviketta valmiiksi ja lämmittää sitä valmista maitoa. Ja ihan tuon "suosituksen" mukaanhan tässä on mammat antaneet ohjeita.Alkuperäinen kirjoittaja Salama McQueen:Alkuperäinen kirjoittaja ikuinen väittely:http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/__idinmaidon_korvikkeet_ja_vierotusvalmisteet/jauhemaisen___idinmaidonkorvikkeen_k__sittelyohje/
Suositus jauhemaisen äidinmaidonkorvikkeen käsittelystä:
1. Valmista kerralla oikeaa annostusta noudattaen vain yhden syöttökerran annos.
2. Valmista juoma puhtaaseen, keitettyyn (yli 70°C) ja jäähdytettyyn veteen. Ota vesi kylmävesihanasta. Pese ja keitä pullot ennen käyttöä. Pulloja ei tarvitse keittää lisäruokiin siirtymisen jälkeen.
3. Älä säilytä nautintavalmista korviketta lämpimänä (esim. huoneenlämmössä tai kerta-annosta yösyöttöä varten termospullossa).
4. Heitä syötön jälkeen pulloon jäänyt korvike pois.
Eihän tässä tästä asiasta edes keskusteltu.
No osittain varmaan jo kuukauden ikäisenä. Eivät ole moksiskaan olleet, eihän se ole lähelläkään kylmää se huoneenlämpöinen. Sairaalassa se oli ihan samanlämpöistä, lämmittivät jääkaapissa ollutta maitoa vastasyntyneille hanan alla, ei varmasti sen lämpimämpää kuin kaappilämpöinen maito.Alkuperäinen kirjoittaja äippä79:Siis halusin tietää miten helposti jauhe matkalle, esim. rannalle, kaupungille mummolaan mukaan, että olisi kaikista kätevintä. Se lienee kaikille toivottavasi selvää, että valmista maitoa ei voi säilytellä. Sitten jos joku kommentoisi kuinka pienenä opetettu juomaan huoneenlämpöistä maitoa? =)
no meillä tehdään niin että mitataan pieneen minigrip-pussiin oikea annos sitä jauhetta. sitten keitän veden vedenkeittimellä ja annostelen sen oikean määrän vettä tuttipulloon. kaadan veden tuttipulloon hieman kuumenpana kun mitä on se lopullinen käyttölämpötila jotta pysyy kauimmin lämpimänä. ja sitten tarvittaessa kaadan sen jauheen pulloon, ravistan ja that's it.Alkuperäinen kirjoittaja äippä79:Siis halusin tietää miten helposti jauhe matkalle, esim. rannalle, kaupungille mummolaan mukaan, että olisi kaikista kätevintä. Se lienee kaikille toivottavasi selvää, että valmista maitoa ei voi säilytellä. Sitten jos joku kommentoisi kuinka pienenä opetettu juomaan huoneenlämpöistä maitoa? =)