kokemuksia soijamaidosta

Kaipaan erilaisia kokemuksia soijamaidosta, onko auttanut vai ei?Poika altistettiin viime kuussa soijamaidolle, ennen sitä annettiin tuttelia. Yöt rauhoittuvat joksikin aikaa, mutta taas on alkanut yö-huudot...Voiko hampaidentulo olla osasyyllisenä yö-itkuun? Olen antanut myös panadolia, että saadaan kaikki nukuttua. Pojan, 11 kuukautta, maha toimii 3 kertaa päivässä, kun syö kiinteitä ja soijamaitoa päälle. Poika saattaa huutaa 2 tuntia, ennenkuin nukahtaa uudelleen...
 
Meillä maitoaltistuksen jälkeen alettiin käyttämään soijaa. Se sopi pari kuukautta muistaakseni ja sitten alkoivat taas oireet. Jätettiin pois ja oireet helpotti, mutta eivät parantuneet. Sitten kun jätettiin pois ohra, vehnä ja ruis sekä kananmuna niin iho parani muutamassa päivässä kuntoon. Ikäväkyllä maitoallergia kulkee käsikädessä monen munna allergian kanssa :\| ja :hug:
 
Meillä todettiin tytöllä maitoallergia 7 kk ikäisenä, altistettiin nannilla...meillä siis maitoallergia epäilyt tulivat, kun tyttö itki ja heräili öisin tunnin välein ja posket punoittivat....määrättiin reseptillä soijamaitoa, jota edelleen käytämme- tyttö nyt 1v 9kk- ja hyvin on mennyt...ei uusia oireita tai muita allergioita ja nyt olemme alkaneet pikkuhiljaa testata uudestaan maitotuotteita (aloitimme hapanmaitotuotteilla) ja vielä ainaskaan ei ole tullut mitään oireita, joten toivotaan että on mennyt ohi, kun yleensähän maitoallergia on vain vauva-ajan allergioita ja menee viimeistään kouluikään mennessä ohi... :hug:
 
Meidän vajaa 2v on todettu maito/muna-allergiseksi, mutta ei altistamalla vaan labratestein (verestä). Soijalle ei ole allerginen, soijamaito siis käy. Mutta tyttö ei voi sietää juoda muuta kuin persikan makuista, koska ehti jo tottua tavalliseen (rasvattomaan) maitoon. Osa kalsiumista korvataan nyt antamalla mehuja joissa kalcium-lisä (esim rainbow omena). Mutta siis soijatuotteilla on nyt.

Ymmärtääkseni (neuvolasta neuvottiin) että jos maitoallergia todetaan vuoden iässä tai alle, ainoa korvike jota saa antaa on apteekin oma, sitä sitten n 2v ikään. Me saatiin lupa koittaa soijamaitoja koska tyttö jo iso.
 

Yhteistyössä