Kissa ja vauva

Onko teillä neuvoja/kokemuksia kun talossa on kissa ja vauva tulossa. Eli onko kissa mennyt herkästi vauvan sänkyyn? Onko teillä ollut sängyn päällä jonkinlainen suoja? Kissa tullut mustasukkaiseksi? Olisiko kissa hyvä antaa vauvan syntymän jälkeen esim. pariksi viikoksi hoitoon mummolaan, vai pahentaako vain asiaa?

Tietysti tämäkin asia niin tapauskohtainen..
 
meillä kissat tunki vauvan vaunuihin ennen vauvan syntymää välittömästi kun hiukan silmä vältti. laitoin vaunujen päälle suojaksi vanhan froteelakanan ja yritin vahtia kissoja, mutta ei se mitään auttanut. se auttoi, kun laitoin imurin vaunuihin ja virtanappi valmiiksi siihen asentoon, että ei tarvi kun johto laittaa seinään, niin imuri käynnistyy! meillä kun kissat pelkäävät imuria yli kaiken! mutta kertaakaan en joutunut imuria käynnistämään, taisivat katit haistaa, että vaunuissa on imuri!! :LOL: :LOL: :LOL:

vauvan syntymän jälkeen on saanut kaikki vauvan tarvikkeet olla rauhassa, kissat ei tule enää edes meidän sänkyyn, vaikka ennen siellä nukkuivat, taitavat vähän pelätä uutta tulokasta.
 
Meillä on kissa eikä ongelmia ole ollut. Aikoinaan kun esikko ilmoitti tulostaan niin hyissä ajoin otimme rattaat ja pinnasängyn esiin, jotta saimme kissalle opetettua, ettei kyse ollut hänen paikastaan. Aika nopeasti katti oppi, että saa kyytiä, mikäli eksyy vauvan nukkumapaikoille.

Mitään suojuksia tai muutakaan ei olla tarvittu.

Mysökään minkään sortin mustasukkaisuutta ei kukaan elukkamme koskaan ole lapsesta kokenut.

En suosittele laittamaan kissaa pois kodistaan, se todennäköisesti vain stressaa sitä enemmän.
 
Meillä kissat alkuun välttelivät vauvaa, piti kai liian kovaa meteliä niiden mielestä ;) Pinnasängyssä pidimme ekat pari viikkoa omatekemäämme suojaverkkoa, mutta sen käytöstä luovuttiin kun todettiin ettei kissat ole sänkyyn pyrkimässä. Vaunuihin saattoivat tunkea nukkumaan silloin kun vauva ei ollut siellä.

Minäkään en suosittele kissoja viemään pois vauvan tullessa. Todennäköisesti "loukkaantuvat" siitä enemmän kuin vauvan tulosta.

Synnäriltä mies toi vauvanhajuisen harson etukäteen kissoille haisteltavaksi, jotta tottuivat hajuun ennen vauvan kotiin tuloa. Samoin aiotaan toimia nyt, kun perheeseemme on syntymässä toinen vauva.

Esikko on nyt jo puolitoista vuotta, eikä ongelmia kissojen kanssa ole missään vaiheessa ollut. Nyt ovat jo toisistaan kiinnostuneita, mutta antavat myös toistensa olla rauhassa. Kissojen ruokakupit saivat kyllä yhdessä vaiheessa pojalta kyytiä jatkuvasti. Viime aikoina on nekin jo saaneet olla rauhassa.

Lisäys vielä, että meillä on siis kaksi leikattua sisäkissaa, joista toinen tyttö ja toinen poika.
 
Meillä kissa on mummolassa välillä montakin viikkoa (äitini suorastaan varastaa sen :LOL: ), ettei se siitä stressaannu, mutta ajattelin, että voi olla vielä hankalampi totuttaa myöhemmin vauvaan..

Meilläkin kissa nukkuu nyt (toisen kissan kuoltua tammikuussa :( ) meidän sängyssä kaikki yöt.
Toi imurijuttu vois toimia kyllä meilläkin!! Ei tarvitse kun ottaa imuri esille, niin kissa on jo jossain sängyn alla =)
 

Yhteistyössä