kissa ja vauva

kysyisin minkälaisia kokemuksia löytyy kun taloon on tullut vauva ja kissa elelly "yksinään"vuoden verran.tottuuko kissa siihen itkuun ja "meteliin"??ja onko totta että kissa voi mennä vauvan naaman pääle kun se tuoksuu maidolle???

olis kiva kuula miten olette pärjänyt :ashamed:
 
Meillä on 15 v kissa joka on liian passattu. Joskus on käynyt haistamassa hieman vauvaa mutta karttaa tuota kiljuvaa pakettia. Nyt kissa on saanut tuntea jo ettei lähelle kannata mennä tai lähtee karvaa, tukoittain. Suurin koulutus(yritys) on ollut ettei kissa mene nukkumaan sitteriin/pinnasänkyyn/vaunuihin. Kissa on tosi mustasukkainen, tulee kerjäämään huomiota kun vauva on sylissä. Ihan pienenä ei tyttöä jätetty koskaan yksin samaan huoneeseen. Hyvin on mennyt, nyt mietityttää tytön ryöminnän myötä mihin laitetaan kissan kupit...
 
Meillä on tuo katti kyllä ollut päinvastoin, aina tavattoman suojeleva vauvojamme kohtaan. On kyllä saattanut mennä sänkyynkin nukkumaan, mutta aina äärettömän varovasti ja aina jalkopäähän.

Ensi viikot/kuukaudet kyllä tietysti olin kuitenkin varovainen. Nyt kun tuo kuopus on 1 v 8 kk, nukkuvat kissan kanssa usein sylityksin.

<Tuo kattilainen on ollut vähän turhankin kiltti ja hyväksynyt lapsilta lähes mitä vain. Aika hyvin nuo pienetkin kulkijat kuitenkin oppivat että eläintä pitää käsitellä nätisti.

Laitokselta on isän hyvä tuoda esim. vauvalta tuoksuva vaate kotiin kissalle haisteltavaksi, näin tuoksu on jo tuttu kun kotiudutte. Antakaa sen myös haistella vauvaa niin ettei se käärö ole joku kielletty ja tavallaan "uhka" kissalle. Samat ohjeet pätevät myös koiriin.

Meillä on talossa 3 lasta ja karvakuonoja tällä hetkellä 2 koiraa, kissa ja kani. Loistavasti on mennyt eikä elämä taatusti ole yksitoikkoista :D
 
Me ei tuotu kissalle mitään vauvantuoksuista laitokselta -meidän kyllä piti, mutta se unohtu siinä hässäkässä.

Meillä katin ja vauvan ensitapaaminen tapahtui kun vauva oli pinnasängyssä ja kissa istui tuolin selkänojalla kaula toooooodella pitkänä. Siinä sitten kissa aikansa kysymysmerkin näköisenä katsoi uutta tulokasta ja se siitä. Muutaman kerran se on vauvaa käynyt haistelemassa, muutoin vauva ei ole sitä kiinnostanut. Jos vauva on itkennyt vähän pidempään, kissa tyynesti vaihtaa huonetta ja jää sinne.

Kissa ei ole osoittanut suurempaa kiinnostusta sitteriin, pinnasänkyyn tai vaunuihin. Tietysti ne on haisteltu ja tarkastettu. Me ei olla kielletty kissaa kun se on käväissyt vauvan "varusteissa". Meidän kissalla kun on tapana tehdä kaikkia niitä puuhia, mitkä on siltä kielletty...
 
suurperheellinen
Mitä mieltä olette siitä kun isommat lapset kärttää kissan pentua,mutta meille syntymässä vauva maaliskuulla enkä oikein uskaltaisi ottaa ihan pienen nyytin kanssa samaan aikaan kattia(pelkään jos vaikka allergia alkaa,hengitysoireet tms.)Muita eläimiä meillä kyllä on,ja paljon,kukaan lapsista ei ole allerginen.Mutta eikös kissat ole juuri niitä pahimpia allergeenejä?
Kiitos vastauksista =) =) !
 
syysmamma-82 harmaan
meillä ei paljon 2v kissapoika oo ollu vauvasta3kk kiinnostunu...on tietenkin haisuttelemassa käynyt ja auta armias jos vauva mun miehen sylissä,kissa yrittää viivana änkee samaan syliin..on ihan isinpoika(kissa) ja tosi mustis ja huomionkipee.mut huudon alkaessa menee piiloon jonnekkin..nyt oon parina pvänä yllättäny kissan vauvan toppahaalarin sisästä(unohtuu sängylle välillä)nukkumasta.ja sitterissä on muutamat yöt kissa nukkunu.mut aika näyttää kuinka meille kissan kanssa käy, varsinkin sitten kun poika alkaa liikkumaan ym ym....(ja tohon ruokakuppi ongelmaan:eek:len alkanut nyt jo pitää kissankuppeja tiskipöydän nurkassa ja kisukin pikku hiljaa oppi siihen,alkuun pelokas ku olen kieltäny tiskipöydälle menon ennen)
 
hilppa
Minun tätini kertoi että, kissat ei pidä vauvan hajusta..vanhan kansan juttuja ois nääki..
Oon kuullu kyl kauhekertomuksia siitä että vauvan naaman päälle menis nukkuun, mut ikinä en oo kuullu et se ois kelleen tapahtunu..

Meillä kissa ei pahemmin välitä vauvasta. Joskus nuuskasee päätä ja ei muuta. Mustasukkanen se kyllä on. Siitä on tullu kauhea riiviö..Aina kun tulee vieraita ja ne ihastelee vauvaa alkaa kissa metelöimään ja hyppimään seinille että hänkin huomattais :) (muuten ei riehu, ainoastaan silloin kun tulle vierailijoita ja häntä ei huomata ollenkaan)
Vieraat on sitte ihmeissään että minkälainen hullu se tuo teidän kissa on..Varottelevat myöskin että, kissa suurinpiirtein syö vauvan jos sen jättää vähäksi aikaa kahdestaaan..
välillä ärsyttää sellaset kaikentietävät ihmiset joilla ei ole ikinä kissaa ollutkaan ja luulevat tietävänsä kaikki kissan käyttäytymisestä :attn: varsinkin tuon meidän kollin..
 
Mamma1985
meillä oli myös vuoden vanha kisu kun vauva synty ja ei kissa ole ollut moksiskaan ei oo menny sänkyyn eikä mitään..alussa ei varmaan oikein ymmärtänyt tilannetta mutta nyt kun poika on 3½kk ja ei enään vaan pelkästään makaa syö ja nuku niin kissakin on alkanu tulla puskee pojan kättä jos vaikka on mun sylissä..

aluks tosiaan siit itkusta niin juoksi kovaa toiseen huoneeseen kun alko itku mutta ei sitä kestäny kun joku 2-3viikkoo..kylläse siitä lähtee..ainoo mikä on niin jatkuvasti joutuu siivoomaan kun lapsi alkaa viettää aikaa lattialla kun niitä pirun karvoja on joka kulmassa tutistakin löytyy aina viistonnii kun sen ottaa pöydältä :D
 
maisku
Meillä kissat on vielä pentuja, rodultaan hyvin seurallinen kissa. Ja kyllähän on saanu ajaa pois keittiönpöydältä, pinnasängystä, vaunuista, sitteristä jne.... Se vaan on pakko jaksaa, jos haluu lemmikkejä. Kissakarkotteesta on ollu apua! Kyllähän, ne vauvaakin haluis hyväillä ja olla ihan kyljessä kiinni, no tälläisia nää meidän Maine Coonit on.
 

Yhteistyössä