***Kesämasut 2009 VOL.2***

Ennen on kyllä ollut ihan yleistä nukuttaa vaavit mahalleen. Mä oon itse esimerkiks ollut koliikin kourissa ja muutenkin ilmavaivainen, joten oon nukkunut koko pienen lapsuuteni vauvasta asti mahallani. Kyllä äitit tietää, mikä on omalle kullalle paras vaihtoehto :heart:

peppi + pkm (8vko)
 
HelloShitty
tuore kuva Julietista:


tupakka mielessä silloin tällöin kun on stressiä tai ongelmia. en oo repsahtanu enkä aio. imetän vielä. masennusta vaan taas ilmassa ja lääkitystä aloitin tänään. :snotty:

eipä muuta ekstraa..ei tuu kauheesti täällä käytyä kun ei oo mitään sanottavaakaan oikeestaan. :| pyydän anteeksi etten oo jaksanu kauheesti kommentoidakaan. ootte kyllä mielessä. :heart:

HS ja Juliet 2kk + jotain. iso tyttö jo. :heart:
 
Taalla ilmottautuu kans yksi mahallaan nukuttaja :attn: Tytto kannattelee paataan todella helposti ja ei puklaile koskaan (olisiko kaksi kertaa puklannut koko aikana). Tytto nukkuu parhaiten mahallaan ja paukut tulee ulos helpommin.

HS tsemppia sinne :hug:. Mulla kans ollu vaikeeta taalla. Oma perhe ja ystavat kun on kaukana niin on yksinaista ja alakulo iskee. Onneksi tuo pikkunen saa aitin monesti piristymaan :heart: Tassa kaikille masiksen ja vasymyksen kanssa painiville:

Ennen kuin minusta tuli äiti ?

Ennen kuin minusta tuli äiti.
Tein ja söin lämpimiä aterioita.
Minulla oli tahriintumattomat vaatteet.
Minulla oli hiljaisia puhelinkeskusteluja.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
Nukuin niin myöhään kuin halusin,
enkä kantanut huolta siitä,
kuinka myöhään menin nukkumaan.
Harjasin hampaani ja hiukseni joka päivä.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
En koskaan kompastunut leluihin tai unohtanut tuutulaulun sanoja.
Ennen kuin minusta tuli äiti,
en tullut ajatelleeksi,
olivatko minun huonekasvini myrkyllisiä vai eivät.
En miettinyt koskaan rokotuksia.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
Minun päälleni ei oltu koskaan
oksennettu,
kakattu,
syljetty,
pureskeltu,
pissitty
eikä nipistelty pienillä sormilla.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
Minulla oli täydellinen mielenhallinta,
-ajatuksieni ja vartaloni hallinta.
Nukuin koko yön.
En ollut koskaan pidellyt kirkuvaa lasta,
jotta lääkärit voisivat tehdä
kokeita tai antaa rokotuksia.
En ollut koskaan katsonut itkuisiin
silmiin ja itkenyt.
En ollut koskaan ollut äärettömän
onnellinen yksinkertaisesta hymystä.
En ollut koskaan istunut myöhään yöllä
katsellen nukkuvaa lasta.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
En ollut koskaan pidellyt nukkuvaa vauvaa,
vain sen vuoksi,
etten halunnut laittaa häntä sänkyynsä.
En koskaan ollut tuntenut sydämeni
murskaantuvan miljooniksi pieniksi palasiksi,
kun en voinut lopettaa kipua.
En koskaan ollut tiennyt,
että jokin niin pieni voi vaikuttaa elämääni niin paljon.
En koskaan ollut tiennyt,
että voisin jotakuta rakastaa niin paljon.
En koskaan tiennyt, että rakastaisin olla äiti.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
En tiennyt miltä tuntuu,
kun sydämeni on ruumiini ulkopuolella.
En tiennyt kuinka ihanalta voi tuntua,
kun syöttää nälkäistä vauvaa.
En tiennyt siteestä äidin ja lapsen välillä.
En tiennyt, että jokin niin pieni
voisi saada minut tuntemaan itseni niin tarpeelliseksi.

Ennen kuin minusta tuli äiti.
En ollut koskaan noussut ylös
yöllä kymmenen minuutin välein
tarkistaakseni, että kaikki on kunnossa.
En ollut koskaan tuntenut sitä
lämpöä,
iloa,
rakkautta,
sydänsärkyä,
ihmetystä
tai tyytyväisyyttä, joka äitiydestä tulee.
En tiennyt, että voisin tuntea niin paljon...

Ennen kuin minusta tuli äiti.
 
Aivan ihana teksti tosiaan :heart:

Meillä ei oo uskallettu nukuttaa mahallaan, vaikka neiti kyl jaksaa kannatella päätään jo tosi hyvin jne. Puklailee vaan sen verran usein, että ei taida olla viisasta pitää mahallaan..

Täällä taas ollaan aamuvirkkuna hereillä Ellan kans ja isi nukkuu :( ois kyllä itsekin haluttanut vaan nukkua, mut kun ei tuo neiti ollut samaa mieltä. Taas herättiin 4.30 ylös, nukkui tosin syötyään hetken sylissä mut sit heräs pian kokonaan. Yö oli muutenkin taas katkonainen, nukahti n. 21.30, söi 01.30 ja sit tosiaan taas 4.30.. Miten ihmeessä näistä öistä sais pidempiä..? Myönnän olevani kyl niin kade teille, joilla nukutaan edes 6h putkeen!! :ashamed: Tekis niin mieli alkaa kokeileen jo niitä vellejä, mut eihän niitä sais vielä näin pienelle antaa.. ja kun syynä meillä ei ois edes liian suuri maitomäärä/vrk vaan yksinkertaisesti yöunien pidentäminen.. taitaa olla turhan itsekäs syy :(

Uuh, nyt väsyttää.. ja neitiä ei
 
Ihania kuvia! Ja ihania vauvoja! Sisun Venla näyttää jo niin isolta tytöltä. =)

Koskettava teksti tosiaan Travelerilla, silmät kostui myönnän sen! B)

Meillä on tasaantunut tuo nukkuminen säännölliseksi, pieniä heittoja tietty mut 21-08. nukkuu tyttöni mun ja kerran herää syömään, ja silloinkin tissiä, josta ei tule kyllä enää maitoa varmaan ku 60ml kerralla jos sitäkään, ihmeellisesti loppunut toi maidon tulo vaik imetän niin kuin tähänkin asti... :/ Voimia kaikille joiden vauvat ovat yökukkujia! Täällä on äiti semmonen niin eipä tuo hyväuninen lapsi äidin unettomuuteen auta... :whistle:
Ja kyljellään nukkuu meidän neito, ei edes itse selälleen kierähdä vaan samassa asennossa herää ku käykin nukkumaan.

Itsellä on jälkitarkastus kohta puoliin ja hiukan jännittää miten on asiat palautuneet, mulla nimittäin alamaha on ollut jo parin viikon ajan aikasta kipeä... Voi tietysti olla et aloitettu vatsatreenikin vaikuttaa, mut ennemmin on semmosta menkkajomotusta, mutta ei menkkoja :kieh: Seksiä on täälläkin harrastettu jo vanhaan tuttuun tapaan. Aloitettiin kanssa parisen viikkoa synnytyksen jälkeen ja nyt on jo ihan oman tuntuset paikat, onneksi. Mönkiäinen muistaakseni sanoi olleensa ennen raskautta oikea pornohiiri ja mä kanssa samanmoinen ;) Olin ennen raskautta ja odotusajankin ihan himoissani ja olin varma et synnytykseen lakkaa meidän seksielämä, mut hyvin on maittanut, samassa mennään ku ennenkin :D

Ja sitten häpeäkseni ilmoitan, että tupakki maistuu täälläkin... Imetän tosin vielä mut oon yrittänyt polttaa vain iltaisin ku typy nukkumassa. Ja jos on pakko päiväsaikaan niin aina pari tuntia ennen imetystä, mut joskus vähemmänkin... Itseä kyllä harmittaa, mut eipä mene ku 2-5 päivässä joten jos sais sen edes siinä pysymään... :ashamed:

Mitäs muuta? Ei kai tässä sen kummempia... Meillä menee aikasta jees :heart: Huono omatunto kun muutamalla kaverilla masennusta ja muutenkin huonoja aikoja... Vauvathan siinä kärsii, kun äidillä ja isillä menee huonosti... :( Omalta osalta oon yrittänyt auttaa ja toivottavasti jotain apua onkin ollut!

Mukavaa viikonloppua arvon naiset! :D
 
Anteeksi muuten tyhma kysymys, mutta eiko se selallaan olo juuri ole pahinta jos vauva puklailee? Mulle tuli vaan mieleen kun mietiskelin tota mahallaan nukuttamista. Toki tiedan mahallaan nukuttamisen "vaarat". Ja en nyt halua aloittaa mitaan sotaa mahallaan ja selallaan nukuttajien valilla :) Kunhan pohdiskelin. Jokainen kylla tietaa omalle vauvalleen parhaan nukkuma-asennon :heart:
 
Löytyi sitä omneota naapurikaupungin citymarketista muutama loota.. huh, mutta oli työn ja tuskan takana.. Väillä meilläkin oli pari huutopäivää mutta nyt näyttäis rauhottuneen taas.. =)

Mahallaan Sara nytkin makaa tuolla isin vieressä.. Meillä ite kääntyilee mahalta selälleen ja kyljelleen nii osaa jo itte valita mieluisen nukkuma-asennon..

kleo ja Sara 3 päivää vajaa 2kk
 
Tytsi syö normaalisti n.100-130 ml kerralla, yöllä ei välillä syö kun 70-90 ml kun tollaisesta normaalista unikkotuttipullosta ei tule niin nopeasti ja siksi typy nukahtaa pullolle puolessa välissä..

Päivisin syötöt siis kolmen tunnin välein..

Masuha&Piskuinen 9vk 2pv :heart:
 
hei taas!

meillä vaavi nukkuu päivisin mahallaan, mutta öisin laitan selälleen tai kyljelleen nukkumaan. neuvolassa kyllä sanottiin, että voi huoletta antaa nukkua mahallaan, kun kannattelee päätään.. en vaan jotenkaan "uskalla"

taas tuli käytyä päivystyksessä noista sappikivistä, sain edelleen vaan litalginia ja sen imetyskiellon (se rassaa ihan hirveesti, poru tuli :ashamed: ) tosin nyt oltiin sitte yötäkin sairaalassa vauvan ja miehen kanssa, aamulla ottivat verikokeita ja ylihuomenna ois vatsan TT ja lääkäri. eli leikkaukseenhan tää taitaa mennä.. hyvä vaan, ni helpottais. lääkäri mietti vielä saanko ees kotiin tulla, ku maksa-arvot oli niin korkeella..
ärsyttää vaan, ku mitään ei oikein uskalla syödä ja silti kohtauksia tulee, vaikka noudattaiskin sappidieettiä :headwall: mutta laihtuupahan sentään..

meillä alina nukku viime yönä ennätykselliset 4h putkeen! :heart: jospa ne yöunet tästä lähtis piteneen! :D

mihan ja alina ens viikolla jo 2kk :heart:
 
:'( Meillä onkin ollu sit tänään semmonen päivä, et mies on liehunu pitkin kyliä (töissäkin kyllä kävi ), esikoinen on koko päivän ollu vailla jotain tekemistä, ja Venla ei ole tehny muuta kun itkeny, jos sen on laskenu sylistä jonnekin alas, sylissä se olis saattanu nukkua vaikka 4h putkeen. Ja siksi olen tän päivän suunnilleen istunu palstalla nukkuva Venla sylissä, ja ruoankin laitoin silleen, et kriittisimmissä vaiheissa Venla huusi lattialla, ja muuten se oli sylissä :( Söin TORTILLOJA lapsi sylissä, ja jälki olikin sen näköstä... :snotty: Nyt se vaihteeksi nukkuu miehen sylissä...
Että jos muista on tuntunu, et meillä elämä on niin helppoa ha tasaista, niin ei tää päivä ainakaan helppo ole ollu :| Jospa huomenna menis vähän paremmin.
 
Mies on lähdössä baareileen ja just sitten vaavi päättää alkaa hankalaksi...Monta tuntia jo kitissyt ja itkenyt.

Meilläkin oli tänään tortilloja, mutta onneksi mies antoi mun syödä ensin ihan rauhassa kun olin nälkäkuoleman partaalla.

Juu ja en minä ainakaan mitään VIHJAILLUT mistään tukehtumisista jos mahallaan nukuttaa, sanoin vain mitä meille valmennuksessa kerrottin. Niin. Ja ajattelin itsekkin varoituksista huolimatta kokeilla vielä joskus lähiaikoina meidän vaaville nukuttamista mahallaan.

Mapitus ja -M- 7vkoa
 
Mä ajattelen että se mahallaan nukuttaminen tai sen kieltäminen ei niinkään liity puklailuihin vaan siihen että vauva jotenkin vääntää päänsä niin että kasvot on vasten patjaa eikä enää jaksakaan kääntää päätään sivuun---tukehtumisvaara??

huh, mikä lausehirviö... =)

Meillä täällä Vihtori voi hyvin ja isosti :heart:
Aloin vihdoin antaa Jekovitiä säännöllisesti ja nyt on päästy 3 tippaan pvssä plus lisäksi Relatipat menee. Ei kääntelyitä eikä vääntelyitä mainittavasti.

Viime yönä V teki henkikohtaisen nukkumisennnätyksensä hänkin--- 7h putkeen! Söi ja nukkui 4h..
nykyään ´päivärytminsä menee niin että päivä alkaa siinä yhdeksän maissa, ja viimeistään 11 aloittaa pitkät pvunet, jotka kestää kolmisen tuntia,, sen jälkeen hän ottaa vaan pikkutirsoja ja klo 17 jälkeenpä ei enää nukukaan vaikka miten väsyttäis! istuu sitterissä tai sylissä mut ei nuku,,
sitten yhdeksältä on jo niiiiin tiltissä että yöunet alkaa helposti ja ihanasti :)

Katsotaan miten kauan tällä rytmillä mennään,,
mikään ei ole niin varma ku epävarma näillä tämänikäisillä :whistle:

piltsu ja Vihtori 7vko tänään
 
Alkuperäinen kirjoittaja Talvis:
meillä tyttö nukkuu öisin mahallaan. ekat 3vko nukutettiin kyljellään/selällään. sit joku ehdotti että masuvaivainen vauva vois nukkua mahallaan. ja yötuhinat loppui, kun pierut tuli ulos :eek: yks yö pitkästä aikaa yritin nukuttaa selällään, no eihän siitä mitään tullu.. yösyötölle heräs aiemmin ja ihme tuhinaa ja ähkimistä kuului... oon tietoinen kätkytkuoleman ja tukehtumisen mahdollisuudesta, mutta kun tyttö sattuu olemaan jäntevä tapaus joka ei puklaile oikeastaan koskaan, ni näin mennään meillä. on vauvoja ennenkin nukutettu mahallaan, ei tunnu kivalta että joku joka ei mahallaan nukuta, vihjailee tukehtumisesta.
Meillä myös tyttö nukkuu yöt mahalleen =) Siinä vaan on niin iso ero. Jos laitan tytön selälleen nukkumaan niin herää yöllä syömään, ähkimään ja tuhisemaan. Jos nukkuu masulteen, nukkuu heräämättä yöt :D

Sisu Meillä tyttö on nukkunut pariviikkoisesta asti yöt heräämättä kertaakaan =) Joten täällä toinen iloinen! Meillä pojat ovat olleet hereillä useasti öisin, ja syöneet sitäkin useammin. Siksi onkin niin ihanaa kun tytön kanssa kaikki on erilaista!

Imetän tyttöä vieläkin, pullosta annan nannia päivällä n. kahden aikaan ja illalla ysin aikoihin. aamut meillä menee tankkaillessa yön nälät pois. Mistä tulikin mieleeni että tytöllä on edelleen sama rytmi mitä hänellä oli masussa raskausaikana :eek: Yöunille menemme vasta klo.23-00.30. Ja aamuisin Ella heräisi mielellään vasta 9-10 aikaan, mutta mun on koulujen ja kerhon alettua pakko herättää jo 7-7.30 :snotty:

d-vitamiinia pitäis aloitella antamaan nyt uudestaan....

mä en ees muista koska viimeks kirjoitin tänne, joten pitääkin palailla lukemaan vanhoja tekstejä :whistle:

Ls ja Ella 2½ kk ( suunnilleen :D )
 
huhuh,neidin koko viikonlopun kestäneet 7 vuotis pirskeet on nyt saatu juhlittua...tänään tulee vielä yhdet vieraat,mutta ne on niin rentoja tapauksia et sama se millä mallilla mökki on...tai onko muuta kuin mustat kahvit tarjolla :LOL:

Meillä Alisa on keksinyt korvat ja silmät =) hellun näköstä kun alkaa unettaan,niin nyrkki etsiytyy silmään ja välillä korviakin rapsutellaan...Oletteko huomanneet kuinka suuren työn takana on ne ekat kerrat,kun lapsi tavottelee lelua tms.kädellään?aikaa menee,että saa keskityttyä avaamaan ensin nyrkkinsä ja sit se ooooojjjjeeennnuuusss siihenkin menee tovi kun pitää samalla tähdätä esineeseen ja sit naps,kiinni on...viime viikolla seurasin kun roikotin kädesäni karkkipaperia,ja puhuin puhelimessa,ni Alisa nappas karkkipaprun ja vei suuhunsa sen,luulin et vahinkohan se oli,mut ei,sama toistui useasti...ja voih,kun neiti on nyt hoksannut television...ei ole tähän asti reagoinu siihen millään lailla mut nyt yks päivä katsoi isosiskon kans smurffeja,ihmettelinkin et miten viihtyy sitterissä hiljaa :LOL:

Aika mennyt tosi nopeaa ja neiti on jo niin iso mötkäle.piti la käydä katsomassa vaunuihin monta kertaa,et onko se tosiaankin jo nuin iso tyttö ja nopeaa nyt etenee kehitys...kaikkea uutta...Aijotteko odottaa 4kk ikään ennen kuin alotatte kiinteät? Mä en...Alisa syö nyt iltamaidon seassa maissivelliä(enemmän velliä mitä maitoa),ja ajattelin alottaa hed./marjasoseet 3kk iässä...en tajua nuita muutoksia nuissa ainaisissa ikärajojen muutteluissa,tervehän tuosta meijän isommastaki on tullu,vaik alotettiin kiinteät silloisten suositusten mukaan 3kk iässä.ja hihih,meidän eläkeläisten(eli olen 33v)neuvolakortissa on lukenut että aloitettava nauris ja lanttuRAASTE 2viikon iässä!!! ja ollaanko allergisia ,niinku nykyajan muksut kaikelle?! :D ja mummu aina kerto että he keitteli vasta syntyneille vellit itse,piu paut joillekkin ikärajoille tahi bakteereille...onko kukaan muu mun kans samaa mieltä ,et tää nykyajan ruokavouhkasu on vähä pyllystä???miksikähän nyk.lapset on allergisempia kaikelle,mitä aikoinaan?tahtoo tietää.....

Nukkumisesta : meillä Alisa on nyt parina yönä nukkunu 81/2h.mutta meillä sitten herätäänkin 06-07 väliin.oon aina ollu aamu uninen,mut oikeestaan kiva herätä aikasin...kerkeää tehäkki jotain päivän aikana...Tytöllä alkaa tällä viikolla harrastukset;partio ja ratsastustunnit,siis isomalla,Alisa oottakoon vielä tovin...Mäkin haluaisin alkaa harrastaan ratsastusta,mut mua säälittää se hevonen,et tällänen norsu hyppää selkään...juu,ootellaan painonpudotusta...en saa taaskaan itteeni niskasta kiinni...

Onko kellään muulla huimauskohtauksia?ärsyttävän tuntosta kun useasti päivässä humahtaa päähän sellanen inhottava huipaus...tuntee oikein kun se tuolta jalkoista lähtee ja humahtaa päähän...onkohan lie niskat niin jumissa?tuskin enää leikkauksesta johtuu,HB oli kuitenkin 137 jälkitark.

Aijon raskia laittaa Alisan mummulle to hoitoon päiväksi.Lähen likkakaverin kans käymään ikeassa haaparannassa(lue:karkkikaupassa :LOL: )...mulla meni kesälomareissulla 100e karkkikauppaan siellä...ja huom!!!en ostanu itselle kuin 2suklaalevyä,irtsareita ja limulaatikon..muut oli tuliaisia,lahjoja lapsen kamuille synttäreiden varalle...en osta nyt ehkä niin paljolla...lupaan :headwall:

mut nyt kirppikselle...lupasin mennä ootteleen äitini luo vesilaitoksen ukkoa sen jälkeen... :wave:

Ryhis ja Alisa(muuttunu jo Alluksi) 21/2kk
 
ryhis, me ainakin yritetään tuonne 3.5kk ikään enne kiinteiden aloittamista. toisaalta, tekis mieli jo aloittaa piankin, kun V tulee jo viikonloppuna 3kk... :whistle: mut jos me vielä odoteltais. itse olen saanu 2kk ikäisenä appelsiinimehua, että eiköhän nämä "ruokasuositukset" uskota kun maalaisjärki pidetään hommassa mukana.
tuohon painonpudotukseen liittyen, mä olen tosi tyytyväine itseeni, kolme kiloa enää jäljellä lähtöpainoon, ja se mun realistinen 59kilon tavoiten enes kesään mennessä on edelleen mielessä! :wave:
 
Ryhis Mä olen ajatellu kans aloitella kiinteitä aiemmin. Nyt oon jo antanut pieniä määriä maissivelliä iltamaidon seassa ja muita kiinteitä ajattelin aloitella tuossa hiukan 3 kk jälkeen. Mulla syy noiden aiempaan aloittamiseen on se josko kiinteät pysyis paremmin neidillä sisällä eikä puklailis niitä niin paljoa.. ainakin maissivelli-maitoseos on tuhdimpana seoksena pysynyt selvästi paremmin sisällä. Muutoinkin olen kyl sun kans samaa mieltä noista ikärajoituksista ym. jutuista :)

Meilläkin ois haaveena lähteä käymään Tornio/Haaparannassa - juu ja kyllä myös siellä karkkikaupassa :D Ei sitä oikein voi ohittaa :LOL:

 
Seksiasioista täällä ollu puhetta, meillä aktiviteetti alkoi 7vk synnytyksestä kun paikat niin kipeet, vieläkin hieman aristaa.
Meillä ukkeli nukkuu selällään, ei ole suostunut nukkumaan muutenpäin sen jälkeen kun oppi kääntymään kyleltään selälleen, mahallaan ei viihdy. Nyt tosin oppinut kannattelemaan päätään tosi pitkiä aikoja jo ja sen ajan viihtyy mahallaan.
Lelut hoksattiin perjantaina ja sen jälkeen niitä on sitten tuijoteltu ja härkitty keskittyneesti, ihanaa katseltavaa se keskittyminen :heart: Meillä on juteltu jo kolmisen viikoa välillä enemmän ja välillä vähemmän.
Täällä aloitetaan nukkumaan tuossa kasin aikaan illalla, selaista torkuntaa ja kymmeneltä vielä silmät ummessa syödään kerran ja sitten sänkyyn, herää siinä 3-5 aikaan syömään ja nukutaan vielä 8.00 sittten herätään. Aamupäivällä vaihtelevasti nukkuu 1-4 tunnin unet ja lopupäivän pienillä tirsoilla.
Ukkeli on kasvanut kuin rikkaruoho, vaatteet menee pieneksi hirveää vauhtia. Pitäs varmaan laittaa myyntiin, hävettää ihan myöntää mutta kaikkia vaatteita ei ole edes kerennyt pitämään kertaakaan kun jo pieniä.

Topoca ja Max 2kk2vk
 
Moikkis. Meillä on aloitettu pienen ensimmäiset harrastukset. Pkm nautti vauvajumpasta tosi paljon, oli yhtä hymyä vaan kun mä sitä "retuutin" musiikin ja oman jumpan tahdissa. Pkm oli pienin ja vähän reppana kun ei vielä jaksanut päätään pitkään kannatella :heart: Mutta kivaa oli! Ja tästä lähtien käydään kerran viikossa jumppaamassa. Sit me päästiin mukaan seurakunnan muskariryhmään. Saas nähdä miten se sujuu... Pkm on sielläkin nuorin pikkuinen. Tää äiti on niin innoissaan!!!! Ihanaa tehä juttuja yhdessä vauvan kanssa, ja kiva myös nähdä muita vauvoja ja äitejä!

peppi + pkm (to tulee tasan 2 kk)
 
Taa
Pikaisesti tulin lukaisemaan uusimpia kuulumisia. Reissussa ollaan koko perheen voimin, joten palaan paremmin lukemaan ja kommentoimaan loppuviikosta.

Ensi viikolla onkin 3kk neuvola. Jännityksellä odotan, kuinka paljon Luka on kasvanut.

Taa ja Luka ~12vkoa (Kait..?)
 
Me vietettiin vauvan "nimiäisiä" viime viikonloppuna. Hippu jaksoi olla koko päivän reipas (eli itkeskelemättä ) ja oli mukavat juhlat muutenkin. Oltiin kutsuttu vain sisaruksemme ja isovanhemmat ja melkein kaikki tulivatkin paikalle. :)

Itse olen tosiaan pitänyt maidottomasta jne. dieetistä tiukkaan kiinni ja vauvan olo on selvästi paljon mukavampi. Nyt yötkin menevät paljon pidemmissä unipätkissä kuin aiemmin. Eli selvästi vauva on allerginen joillekin ruoka-aineille.

Edellisestä syystä en varmasti aloita kiinteitäkään vasta kuin on ihan pakko. Eli odotellaan todennäköisesti siihen puoleen vuoteen ainakin.. Useinhan allergiat alkavat vasta tällöin ja nyt jännitänkin tuleeko sitten pienelle lisää allergiaa siinä vaiheessa.

Huimauskohtauksilta olen vielä itse toistaiseksi säästynyt. Olen saanut näihin venyttely&jumppaohjeet jo aikaisemmin ja niitä jonkin verran tehnyt ihan välttääkseni koko huimauksen. Miehellä on näitä tosin tullut jopa niin kovin, että ei ole uskaltanut vauvaa pitää sylissään välillä. Lihakset on meillä molemmilla kyllä ihan jumissa pienen kantamisen takia. Viime viikolla kahtena päivänä en melkein kyennyt kävelemään kun selkään sattui niin hurjasti (800 buranaa vain nassuun niin vähän helpotti..).

Torstaina lääkärineuvolaan, saas nähdä miten hippu on kasvanut ja muutenkin jutella allergiaan liittyvistä asioista lääkärin kanssa. :)

 

Yhteistyössä