~KesäMassut 2007~

Alkuperäinen kirjoittaja Kreecher:
Meilläkin on varmaan tuo maitoaltistus edessä. Ihmettelen vain edelleen, miksi ihmeessä poika ei reagoi minun käyttämiini maitotuotteisiin mitenkään, mutta korviketta (tai maitojauhetta sisältävää puuroa) saatuaan oksenti koko illan... Voisikohan se olla joku muu aine... Kaura se ei kuitenkaan ole, koska sitä on nyt kokeiltu ihan tavallisista kaurahiutaleista veteen keittämällä. Tuntuu vaan NIIN kamalalta ajatukselta, että poika pitää viedä sairaalaan oksentamaan, ennenkuin saa sen erityiskorvikkeen... Eikö se niin mennyt, että korvauksia ei tule, ennenkuin altistus on tehty?

Mie meinasin häipyä tontun hommiin eli jouluostoksille, kun mies saapuu töistä. Aleksanterin otan mukaan, kun tosiaan on helpompi raahata mukana. Poika nimittäin ei ole viimeisimmän oksenteluepisodin jälkeen huolinut pulloa ollenkaan. Voiko tuollainen vaille puolivuotias osata oikeasti yhdistää, että joi pullosta ja sitten tuli kipeäksi...? Pullo on nimittäin kelvannut vallan mainiosti siihen saakka! Kummallista.
No vissiin sitte laitan viestisarjan ja kommentoin jokaista erikseen... :LOL:

Elikkä juu... Jos teidän poika ei vaan o niin herkkä, että reagois sun käyttämään maitoon. Eiks se o ihan hyvä niin, niin ei tarvi dietata? :)

Toi altistus- ja korvausasia on tosiaan todella ärsyttävä ja rasittava homma. Tänään selvis Kelassa käydessä, ettäå korvauksen saamiseks pitää se lausunto toimittaa Kelaan... Sitä ennen (vaikka siis lausunto olis jo kourassa) ostetuista ei korvausta heru. Mä laitoin kuiten maininnan, että me saatiin meistä riippumattomista syistä viiveellä se lausunto... Toivottavasti menee läpi. En sit tiedä kuinka herkästi ne noita hakemuksia hylkää...

Meillä kans jätkä kieltäyty pullolta ihan täysin sen jälkeen, kun Tuttelit tuli kaaressa pihalle ja masunesteet vielä kaupanpäälle. Että kyllä näköjään jo sellanen abaut 3kk ikänen osaa moisen yhdistää. Nyt on sit taisteltu ja nokan kanssa saatu homma etenemään, vaikka itkua ja kitinää se on ollu. Puoliks pakottamalla ja välillä sit tissi-pullo-tissi -tekniikalla. Kaikki on luvallista, jopa sokerin lisääminen korvikkeeseen. En tiedä oliko just se se taikasana... päätin olla sitä konstia käyttämättä, kun ei mausta vaikuttanu kyse olevan, mut sen kikan käyttöön oton jälkeen toi tilanne lähti eteneen. Helpotus oli. Nyt sit vähitellen jätetään pois se sokru sieltä ja siirrytään normaaliin annosteluun sen jauheen kanssa.

Tsemppiä teille! :hug:
 
Kreecherilletosiaan se B-lausunto kannattaa hakea sairaalasta heti, kun lääkäri kirjoittanut sen ja toimittaa Kelaan, koska sen korvauksen saa vasta sen jälkeen kun lausunto Kelassa sisällä. Itse olen kyllä ihan soitellut osastosihteerille ja kiirehtinyt asioita, kun aina lausunnon saaminen tuntuu kestävän,
Ensin testataan tosiaan tutteli ja jos se ei käy saa Hydrolisoidun tai herapohjaisen korvikkeen, mutta jos nekään ei sovi niistä joku täytyy erikseen altistaa, jotta saa korvattavuuden aminohappo-pohjaiselle korvikkeelle.
Ai niin ja yli puolivuotiaalla täytyy altistaa myös soija jos tuntuu ettei se sovi,alle puolivuotiaille ei soijaa edes kokeilla ainakaan yleensä, eikä Kela sitä vaadi.
PikkuMyy luin toisesta ketjusta poikanne räkäisyydestä, seuraappa ettei vaan johdu riisistä.. meillä kävi nimittäin niin että Aada oli melkein kuukauden räkäinen ja kun riisin jätin poissa, meni parissa päivässä ohi. Toivotaan etä on ihan flussaa vaan.
Täälläkin jo joulu mielessä, tänään lasten kanssa olisi tarkoitus vähän siivoilla ja pipareita leipoa.
Moni on täällä maininnut vauveleiden kärsimättömyydestä. Meillä sitä samaa havaittavissa. Kun jossain kuletaan niin jo on yhtä hymyä ja niin mielissään, mutta kotoa meinaa kyllästyttää :) On kait ikään liittyvää, kun alkais neitonen liikkumaan niin helpottais.
Nyt taitaa olla neitosen ruoka-aika joten hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! :flower:

minttunen ja Aada 5kk+
 
Jonnakar tuosta Neocatesta sen verran, että meillä elämä kyllä kirkastu kun saatiin se käyttöön =) Oikeasti tyttö on ihan kun eri lapsi, nauravainen ja aina hyvällä tuulella. Yötkin nukutaan meillä hyvin. Minä varmaan kolmen moni allergisen lapsen äitinä kokeilisin, vaikka lääkäri sanois mitä :) Tuskin tuo enää pahemmaksi muuttuu jos sinulla on sitä kerran kaapissa.
PikkuMyylle nuista kiinteistä, että kokemuksesta sanon vaan.. parsakaali on myös kokeilemisen arvoinen :)
Aadalla tällä hetkellä monien testailujen jälkeen käytössä Neocate, päärynä ja Bataatti, vieläkin vähän piereskelee.. Bataatista oletan, mutta kun kaikki muuten hyvin jatketaan näillä ainaskin siihen saakka kun käydään lastenlääkärillä.
Voimia kaikille väsyneille äidelle :hug:
 
Hyvää itsenäisyyspäivää tulin toivottamaan teille kaikille!
Niin, ja kovasti voimia kaikille allergioiden ja yövalvomisten kanssa taisteleville. Varmasti tosi rankkaa, kun mukana on tuo ihana Kelan byrokratia ja sitten myös se, kun ei tarkkaan tiedetä, mikä oireita aiheuttaa :hug:
Itse ainakin olen kokenut tuon meidän esikoisen (Down+avsd) kohdalla yhdeksi rankimmaksi asiaksi sen, että joka asiasta täytyy taistella eri tahojen kanssa. Ja Kela on yllätys yllätys yksi niistä! Nyt on jo asiat alkaneet selkiytyneen, kun neiti täyttää kahden viikon päästä 8 vuotta, mutta vieläkin sitä törmää aivan naurettaviin pykäliin ja asetuksiin, jotka vaikeuttavat asioiden etenemistä.
Meillä yöt on välillä myös tosi rikkonaisia, mutta en valita, kun kaikki on muuten hyvin ;)

t.auramaria ja vauva 5kk

Ps. Profiilissa nyt myös meidän tonttu!
 
Minttuselle kiinteistä... Meillä syödään sitä riisipuuroo ja sen kanssa luumua. Aikasemmin makuna ollu banaani on nyt toistaseks pois allergiaepäilyn takia. Ruusunmarjaa ostin maistelua odottamaan. En ekana osaa epäillä tuota riisiä, mut en ihmettelis... Bataattikaan ei vaikuta ihan sopivan, tuplakäsittelystä huolimatta. Oon vielä antanu sitä, kun ei pahalta vaikuta eikä o mitään tilalle.

Kukkakaali alotettiin tänään ja poika tykkää. On nyt saanu sitä bataatin seassa, mut pierettää niinkovin, että taidan jättää pois. Kokeilen ensin Cuplatonin kanssa, jos se veis liiat masuvaivat pois. Seuraava kokeiltava sillä alueella onkin sit kesäkurpitsa. Parsakaalia oon myös katellu, mut eikös sekin o aika paukkuja aiheuttava?

Kaurapuuron haluisin alottaa, mut en uskalla vielä. Eikä tykännykään siitä kertamaistamisella, mut nyt olis noita makua antavia jo sit löydettynä. On tää aika voimia vievää, mut jospa tuon korvikkeen myötä loppus pojan oireilu ja saatas ne pahikset tuoreeltaan kiinni.

Myy ja poikanen 5kk2vk1pv

*Muoks* Hyvää itsenäisyyspäivää!
 
Voimia ja :hug: täältäkin allergiaepäilyjen ja ero mietteiden kanssa pähkäileville.

Mulla on kanssa menkat pysyneet vielä poissa ja toivottavasti vielä kauan pysyykin :)

Meillä tällä viikolla maisteltu peruna,bataatti ja nyt peruna-kukkakaali(ihan pilttipurkista)on kyllä valmisruoka niin paljon hienojakoisempaa sosetta kuin oma...¤%##sauvasekoitin.
Pieruja kyllä meilläkin piisaa mutta en ole niistä huolestunut.
Nyt on 3 yötä mennyt tosiaan paremmin kun olen antanut pari teelusikallista ruokaa 20-21 välillä...2kertaa yöllä syö ja kolmas aamulla herätessä.Nea on nyt parina aamuna herännu 9 jälkeen syömään,joten noustaan silloin.Ja nukkuun menee 23 aikaan-muutamana yönä nyt pyytänyt ½h päästä siitä lisätissittelyn.En tiä johtuuko siitä et isi isyyslomalla nyt joten ei samalla kaavalla mennä-siis sammutella alhaalta valot etc...kait vauva voi senkin aistia.

Nyt menen sosetta lämmittään..
 
Heipsis!

Joulua ootetaan täällä jo innolla. Jouluvalot ja olkkarin jouluverhot laitettiin ekan adventin tienoilla. Muutamia lahjoja ollaan ostettu ja Helmi-tonttusen joulukortit on haettu valokuvaamosta. Viikonloppuna tai ens viikolla mennään varmaan kaupungille kattomaan loppuja lahjoja koko perheen voimin. Yks lahjanhakureissu ollaan jo tehty. Fiilistelen täällä jo kovasti joulutunnelmissa: kuuntelen netistä jouluradiota ja polttelen kynttilöitä sisällä ja ulkona. (Oon kyllä muutenkin kynttilöiden suurkuluttaja, täytyy myöntää.) Iltaisin on kiva maistella glögiä kynttilän valossa. :xmas: Se vaan ärsyttää, että tuolla on tommonen keli!! |O Tahdon lunta tänne ja heti!!! Jouluksi matkustetaan parin sadan kilsan päähän sukuloimaan.

Helmillä oli maanataina puolivuotisneuvola. Pikku-tonttu on nyt 68 senttiä pitkä ja painaa 7,160 kiloa . Kaurapuuro uppoaa hedelmään sekoitettuna hyvin, samoin kasvikset. Ollaan syöty perunaa, porkkanaa ja maissia ja niiden erilaisia yhdistelmiä. Osan soseista teen itse ja osa ostetaan kaupasta.

Hiiviö: Mullakaan ei oo menkat vielä alkaneet, eikä tarttis vielä kyllä alkaakaan.

Anskuli: Mun mielestä on aivan typerää päivitellä vauvan painoa, eihän aikuisenkaan painoa kommentoida ja ihmetellä! Äitinä sitä ottaa muiden puheet ja ajattelemattomat kommentit varmasti herkästi, eikä ne mene toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, vaikka kuinka haluaisi. Mutta yritä kuitenkin olla välittämättä! :hug: Äläkä tunne yhtään syyllisyyttä Antonin painosta! Vauva syö sen verran, minkä jaksaa/haluaa ja kyllähän lapselle pitää antaa ruokaa, jos se on sitä vailla. Mun mielestä kaikki vauvat on ihania, oli ne sitten pullukoita tai hoikkasia! :heart:

Harrastuksista on myös ollu puhetta. Me käydään Hemmun kanssa vauvauinnissa ja vauvapiirissä. Ens vuoden puolella alotetaan sitten muskari. Musta on ihanaa, että voi näin esikoisen kanssa mennä ja harrastaa kaikenlaista! Ei varmaan oo yhtä helppoa harrastaa vauvan kanssa sitten, kun lapsia on useampia.

Katziina ja Helmiina 6kk1vko
 
Pitkästä aikaa pääsee lukemaan juttuja ja hyvässä lykyssä ehtii kirjoittamaan jotain.
Meillä Unna on äitin tyttö, metriä kauemmas en saa mennä muuten huudetaan hysteerisenä eikä neitiä saa rauhoittumaan millään. Muut lapset jää vähemmälle huomiolle ja tunnen siitä sitten huonoa omatuntoa.. Isommat lapset on saaneet katsoa pikku siskoa ehkä vähän liikaakin kun mies on töissä.

Neiti syö oikeastaan pelkästään rintaa, vähän ollaan yritetty kiinteitä antaa muttei niitä huoli huutaa vaan ja pullosta ei suostu maitoa syömään. Yöllä syö n.3 kertaa joten unet on aika vähissä ja sen kyllä huomaa. Haaveillu siitä kuin joskus saisi nukkua koko yön putkeen. Unnaa voi edes antaa kenellekkään hoitoon kun huutaa vaan eikä suostu syömään muutakuin rintaa. No jospa tätä ei kauaa enää kestäisi.

5 kk neuvolassa 19.11 neiti oli 70.3 cm pitkä ja painoa oli 7230 g eli pitkä ja hoikka on. Neuvolatäti sanoi että lisäruokaa pitäisi antaa että painoa tulisi vähän enemmän muttei ollut huolestunut kuitenkaan kun oli noussut kuitenki 450 g edellisestä kerrasta. Seuraava neuvola on 17.12 sit näkee kuin tuo paino on noussut.

Lattialla viihtyy hetken kun seurana siinä on. Kääntyy mahalleen ja yrittää ryömiä muttei eteenpäin pääse kuitenkaan. Jalat potkiikin sitten hurjasti kun alkaa ärsyttämään paikallaan olo. Onneksi kuitenki tuo sisko (1v 8kk) viihdyttää neitiä ja kantaa leluja kun entiset ei enää kiinnosta :D Sylissä neiti on kuin enkeli hymyilee ja nauraa paljon mutta kun laskee alas niin huuto alkaa.

Meillä myös vierastetaan muita jopa välillä isiäkin. Kauhistuttaa jo nyt ajatus että neiti pitäisi hoitoon viedä huhtikuun alussa, varmaan tarhatätien painajainen tuo tyttö, äiti lähtee niin huuto alkaa.

Huuto kuuluu taas vaihteeksi eli on mentävä!

 
Heippis!!
Sade teidän tyttö on kuin tuo mun kaks vuotias tytteli vauvana.Siks päätinkin aloittaa kiinteet jo 4 kk jälestä sillä tyttö oli 10 kk ikään asti liki täysimetyksellä.Ja yhellä tisulla vielä kun toisesta loppui maito!!
Hyvin kyllä kasvoi,omaa käyräänsä.
HOikka tuo oli,6 kk iässä 67 cm ja 6,6 kiloa.
Ikävää oli tuo ruuan kanssa tappelu,jaksamisia siihen!

Kirjoitanpa meidän itsenäisyyspäivän tapahtumista..
Vein pojat koululle jo klo 12 ja jäin katsomaan heidän esitystää,esiintyivät kunnanjuhlassa.
Tulin kotiin ja mies oli laittanut Maisan jo unille,olivat syöneet ruokaa jonka laitoin,eli edellispäivästä lihakastiketta ja keitin siihen vehnänuudelia joukkoon.

Maisa heräs päikkäreiltä itkien ja raapi takamistaan...Otin housut alas ja järkyttävää!!
Takapuolessa oli kuin vesikellukoita nousemassa,isoin oli 5 cm kertaa 5 cm,niitä oli noin 10-15 pelkästään pakaroissa ja jaloissa.Käsivarsissa ja kasvoihin alkoi nousemaan myös.
Huusin ukolle että onko antanut kanamunaa,toinen hädissään ettei ole!!

Meillä oli Miskalle aika lääkärille ja huuteliln kuin armeijan pomo,jaoin tehtäviä kahelle muksulle.Isoin piti Miskaa ja puki,mä annoin Maisalle Ataraxia ja hydrokortisonia levitin ihottumakohtiin.Ne levisivät koko ajan vauhdilla ja sitten lähettiin...

Sairaalassa lääkärille sanoin että nyt kortisonia ja antihistamiinia ja sassiin,Maisan kieli alkoi turvota.
Lääkäri katsoi potilastiedoista annostukset ja niin tuli piikkiä peppuun.
Alkoi ihan 20 minuutissa laskea mutta ne oli järkyn kokoiset paukamat jo..Pakaroissa ei normi-ihoa ollut enää lainkaan ja naama oli kaameen turvonnut.
Ihan hehkui kuumana nuo kohdat ja tyttö oli ihan kananlihalla...

Niin kauniisti oli koko ajan,kysyin voiko olla turvaistuimessa,jaksaako istua niin joo,sanoi toinen ja heilutti pyllyään,helpotti pahimpaan kutinaan.
Itku vain pistettäessä,muuten oli niin reipas että!
Kyllä sitä säikähti äiti,vaikka tiesin että välitöntä vaaraa ei ole,niin jälkeenpäin itku pääs kun tilanne oli onnellisesti ohi.

Ilmeisesti se vehnänuudeli ei ollut joko vehnää vaan oli mennyt sekaisin munanuudelin kanssa jo pakatessa taikka sitten siinä oli kananmuna jäämiä.
EN ollut ennen nuudelia antanut,mutta ei se pitäis olla makaroonia kummempaa.

En tiiä,pitäis kai ottaa yhteys pirkkaan,sillä oli pirkka nuudelia.
Jos jollekulle muullekin käy noin.

No,nyt aamukahville,heippis!

Ai jooAuramaria siis oikeesti teidän pikku tonttu näyttää tosi isolta pojalta jo!!
Tuo lakki päässä olisin voinut veikata ihan 2 vuotiaaksi ja kun kuvasta ei näe mittasuhteita.On niin Viisas katse silmissä!!

Nyt kahvetta!
 
Ehdittiinpä pulkka just Aadalle ostaa ja lunta ei enää missään :| Ois saanut pysyä niin ei tulisi tuota hiekkaa niin kauheasti sisään.
Täällä kanssa kuunnellaan jouluradiota netistä ahkeraan ja muutenkin viritellään kovasti jouluntunnelmia.
PikkuMyymietit toisessa ketjussa millä riisin korvaisi, me korvattiin tattarilla, sitä on kokeiltu nyt kahtena päivänä, eikä ole tukkoiseksi neitonen ainakaan vielä tullut.Niin ja kylläpä se parsakin tahtoo ilmaa masuun tuoda.
Meillä tuo neitonen kyllä rupsuttelee, mutta nyt siihen ei enää liity itkua ja kipua, niinkuin ennen.
Kata kannattaa olla kyllä yhteydessä valmistajaan, hurjalta kuulostaa, onneksi nyt taas kaikki hyvin. Kyllä noitten allergisten lasten kanssa joutuu tarkkana olemaan ja välillä tulee yllätyksiä vaikka kuinka tiiraa valmistusaineet.

Nyt ruoanlaittoon kun pienimmäinen nukkuu :)

Ai niin ja nyt minullakin pikku-tontun kuva profiilissa :heart:
 
nyt sitten on bongattu ensimmäinen hampaanalku! alaetuhammas on tulossa. siitä näkyy vasta ihan se hampaan kärki. sellainen lasimainen viiva puskee ulos ikenestä. ei kyllä ole yhtään tulehtuneen näköinen, vaikka neuvolassa ne sanoi, että ensin tulee kauhea tulehtunut patti ja sit vasta hammas.

en tiedä onko tuo hampaantulo vaikuttanut öihin, kun ollaan taannuttu melkein sinne ihan vauva tasolle. kaikki nukkumaan menot on tooodella hankalia ja itketään tosi kovin, silloinkin jos herätään kesken unien, ja sitä tapahtuu paljon. öisin herää 1-2 tunnin välein ja päikkärit voi olla vaan 20 min. pätkiä. hohhoijaa, on äitiä ruvennut taas ikävästi väsyttämään tällainen touhu :eek: :eek:
tissiä ei juuri yhtään huolita päivisin , mut öisin ei saa nukutettua uudestaan millään jos ei tissi käy suussa. huomaa kyllä, et pari kertaa yössä syö nälkäänsä, mut sit loput on sellasta ihme vohkaamista.

nyt meillä mennään jo kovaa eteenpäin. ryömii poika pisin laittioita ja patjoja nii, ettei kahta sekunttia pysy paikallaan. sitä on itsekin ruvennut katsomaan kodin turvallisuutta ihan erilailla kun aina on jossain joku kaapin reuna mihin täytyy päätään hakata. todella määrätietoisesti pistelee kyllä menemään. yleensä pojan löytää aina samoista paikoista pahojaan tekemästä.

laitoinpa minäkin kuvan miedän tonttupojasta! harmi kun aina nuo laittamani kuvat tulee profiiliin niin hirveän pieninä :| tiiä sitten mistä johtuu.

tuli nyt omia vaan kerrottua, mut suurimmaksi osaksi täällä on keskusteltu sellaisista asioista mitkä ei meitä koske ja en osaa niihin sanoa juuta enkä jaata, niin eikö sitten ole parempi olla lisäämättä omia kommentteja joukkoon.
aika vähän muutenkin ihmiset kommentoi mun kirjoittelua ni menee siinä halut sit vastailla muille.

Hauskaa joulun alusaikaa T. Hani ja Samuel
 
Nonni tänään oli nyt sitten se suuri päivä, kun Niilo täytti puoli vuotta ja sai ensimmäisen peruna-annoksensa :D Niinhän tuo veteli sitä kuin vanha tekijä, enemmänkin olis mennyt jos olis annettu =) Hieman hölmistynythän Niilo toki oli, että mitä ihmettä sinne suuhun nyt tungetaan :LOL:


Hiiviö, mullakaan ei ole vielä menkat alkaneet. Toivottavasti ei vielä toviin alkaiskaan, on se niin mukava olla ilman niitä!

Anskulia piti minunkin lohduttaa, että älä välitä typeristä kommenteista Antonin painosta! Ja ihan varmasti paino tasoittuu aikaa myöten, kun poika lähtee liikkeelle. Ihmiset osaavat olla niin ajattelemattomia noiden puheidensa kanssa, luullaan olevan niin vitsikkäitä iänikuisten "ollut ruoka-aikaan kotona" kommenttejensa kanssa eikä ollenkaan ajatella, että ne mahdollisesti saattavat loukata. Tiedän kyllä, että ei se niin helppoa ole olla ottamatta itteensä, mutta yritä olla välittämättä :hug:

Kata ilmanmuuta yhteyttä Pirkkaan, kyllä kananmuna pitäis ihan ehdottomasti mainita tuoteselosteessa!

Ihania pikku-tonttuja auramarian, minttusen ja hanin profiileissa:)

Jes nyt täytyy alkaa valmistautumaan siskon tytön 1 vee synttäreille.

Teppana & Niilo ½ vuotta :heart:
 
Moikka!

Hurja kokemus Katalla Maisan kanssa, huh, varmaan pelästytti! Mutta kuulosti kyllä tosi reippaalta neitokainen, itsellä jos vastaava olis, niin enpä varmaan olis ollu niin reipas :whistle:

Samoin Ebbuliinin parveke-juttu aiemmin kuulosti hurjalta, jäi vaan sillon kommentoimatta. Serkulla oli joskus vastaava, oli vaan sillon kaksin lapsen kanssa kotona... Huuteli parvekkeelta sisäpihalle, että joku soittais huoltomiehelle. Lapsi oli vielä kaatunut ja lyönyt päänsä, kun yritti saada ovea auki. Äiti oli meinannut jo rikkoa lasin, niin surkeeta oli toista katsella. Huoltomies tuli kahden tunnin päästä... Onneksi perheen isä oli yllättäen tullutkin aikaisemmin kotiin ja pelasti tilanteen eikä äidin tarvinnut kauaa olla partsilla.

Hani, luulenpa että hammas hyvinkin on vaikuttanut teillä Samuelin uniin. Itsellä ei vielä kokemusta, mutta muilta olen sen kuullut vaikuttavan paljonkin. Tosin liikkeellelähtökin aiheuttaa huonounisia öitä. Voimia! Hienoa, että teillä on lähdetty liikkeelle! Meillä ei siitäkään vielä tietoakaan. Meillä oli perjantaina kylässä kaveri, jonka 7kk vanha vauva liikkuu kierien ja hänen tieltään sai korjata tavaroita ylemmäs. Oli taas paljon vaaranpaikkoja, joihin ei aiemmin ole kiinnittänyt huomiota. No, aika pikapuoleen saadaan mekin syynätä koko kämppä, sitten kun Anton lähtee liikkumaan.

Kommentoinnista: Minä aika harvoin (kai?) kommentoin muiden juttuja, mutta en kyllä ota siitä mitään paneitakaan. Kommentoin, jos on kommentoitavaa ja on aikaa. Sen verran harvoin yleensä kirjoittelen, että siinä välissä on ehtinyt jo tulla niin paljon kommentoitavaa, että on helpompi jättää kommentoimatta ja kertoa vain omat kuulumiset. Mun mielestä ei tarvitse kommentoida, jollei kerran ole kommentoitavaa. En myöskään odota että minun juttuihini kovasti kommentoitaisiin (paitsi jos kysyn jotakin). Kiva tietenkin jos kommentoidaan! :)

Samaan syssyyn kiitokset kaikille mua sympanneille Antonin painojutussa. Siinä, jos missä oli kiva saada kannustavia kommentteja! :flower: Kiitos, olette ihania! :flower: Muutenkin tää pino on niiiiiiin huippu! Täältä saa jo muiden kokemuksista niin paljon tukea, että jaksaa! Kuitenkin kaikilla sama pikkulapsiarki, vaikka eri elämäntilanteita muuten onkin. Itse käyn lähes päivittäin lukemassa, mutta koska en osaa kirjoittaa lyhyesti, usein ei ole aikaa kirjoittaa. :ashamed:

Tsemppiä ja voimia kaikille, nyt erityisesti mielessä yövalvojat, allergialasten vanhemmat sekä eron partaalla olevat! :hug:

Mutta nyt on mentävä! Anton on päikkäreillä ja olis kiva saada jotain aikaan, kun kohta lähdetään kummityttömme 4-v-synttäreille!

Kivaa sunnuntaipäivää kaikille tasapuolisesti!¨


T:Anskuli
 
meijän niilo täyttää vasta muutaman päivän päästä puoli vuotta ei vielä konttaa. menee kyllä pienesti eteenpäin mato tyylillä peppu ylös ja sit siitä kädet jotenkin...meillä syödään kiinteetä jo aika kunnolla=)...on tämä ollut yhtä härdelliä kun asutaan nokialla ja on tuo vesi ongelma ja sit vanhemmalla on samaan aikaan vesirokko ja tuskin tuo pienempikään siltä säästyy....
 
Iltaa!!

Oho, onpa katalla ollut hurjat paikat :eek: Onneksi kaikki päättyi hyvin!

Ja on kyllä teppanan niilolla järkyttynyt ilme :D

Ja anskulille sen verta kommentoisin, että mustakin tuntuu että juttu on yleensä aika oma napaista, välillä tulee sitten kommentoitua enemmän. Mutta ei siitä tosiaan paineita kannata ottaa! :)

Ja sitten se tärkein asia.... musta tuli tänään kummitäti!!!! Voi että mä olen iloinen.... Paras ystäväni ja esikoisen kummi synnytti tänään puoli viiden aikaan tytön (49cm ja 3440g). Oli ollut vissiin aika rankka synnytys yli 16 tuntia... mutta nyt meillä on sitten samana vuonna syntyneet neitit, pitää aloittaa jo varhain propaganda, että jos vaikka saataisiin heistäkin ystävykset ;) :whistle:

Huomenna tai viimeistään tiistaina pääsen sitten katsomaan, kunhan tuoreet isovanhemmat käyvät ensin. Mitenköhän muuten kun tää oli heidän esikoinen niin kauan pitävät sairaalassa? Pääseeköhän jo keskiviikkona pois?

Meillä tänään sitten maisteltiin vähän kaurapuuroa tetrasta ja ei maistunut ei sitten millään... irvisteli vaan. Huomenna pitää sitten maistella uusiksi ja sekoittaa vaikka luumua joukkoon, jos sitten maistuis.

ja noista ruokailuihin liittyen mulla olisikin sellainen kysymys että kuinka usein/monta kertaa pvässä teiti vauvat syö? Ja paljon?

Kun neiti söi aamulla 7.30 rintaa, 11 aikaan kasvissosetta 1/2prk ja rintaa, 15 maissa 1/2prk hedelmää ja rintaa ja 18 aikaan maistoi sitä puuroa ja söi sit lopun hedelmäsoseen ja rintaa.

Eli 4 kertaa... mietin että syökö sitten riittävästi.... Toisaalta menee jo 19 pintaan nukkumaan, että ei oikein kerkeä syömään enempää. öisin syö 1-2krt...

Ai niin, ja oikein hyvää 2.adventtia!! :)

-Hiiviö & Julia vajaat 6kk-
 
Ah ihanaa, joulu lähestyy... Sen kunniaksi profiilissa uusi kuva meidän tonttupojasta. Mä oikeen odotan, että pääsen keittiöön hyörimään ja vielä rauhassa, sillä me vietetään 2 viikkoa miehen vanhempien hoteissa. Eli on ainakin kaksi ylimääräistä käsiparia pomputtamassa Toivoa.

Meillä ruokailut menee näin:
aamulla 7.00 kaura- tai riisipuuroa (1dl vettä+3rkl jauhetta+3tl sosetta)
päivällä 11.30 lihakasvissosetta 1/2-1 prk + hedelmäsosetta 1/2 prk
iltapäivällä 15.00 1/2-1 prk hedelmää
illalla 19.30 kaurapuuroa (sama satsi kuin aamuisin)

Joka aterian päälle rintaa ja lisäksi päikkäreiltä herätessä n. 17.30 aikaan. Öisin ei enää syödä. Nukkumaan menee 20.30-21.00.

Mä olen päättänyt lopettaa imetyksen kokonaan vuoden alussa, jätkä täyttää sillon 7kk. Toivoisin tän siirtymisen rinnasta pulloon/mukiin menevän progressiivisesti ja sujuvasti, mutta toistaiseksi kaveri ei halua nähdäkään pulloa missään metrin säteellä itsestään, joten.. Vaikeeta siitä varmaan tulee. Ja haikeetakin.

Sisis ja Toivo 6kk
 
kääk
Synkkää ja pimeetä on niin että masentaa, toivottavasti edes jouluksi tulisi paremmat kelit. Ulos ei oo koko viikonloppuna huvittanu lähteä, poika kyllä nukkunu vaunuissa parvekkeella mutta esikoisen kanssa touhuttu sisällä. Pojalla sitten ensimmäinen lääkekuuri menossa, keuhkoputken tulehdus iski pieneen. Kyllä onkin ollut tosi nuhainen ja rohissut kamalasti. No, nyt jo huomaa että alkaa helpottaa kun lääkkeet alkavat tepsiä.Meillä ei vielä ryömitä, mutta ei paljoa puutukaan. Helpottaisi äidinkin arkea ja säästäisi selkää jos pikkuhiljaa poitsu lähtisi eteenpäin. Esikoinen oli 5kk kun mönki jo hirveetä vauhtia eteenpäin. Eikö se yleensä niin ole sanottu että [/b]pojat hitaampia lähtemään liikkeelle kuin tytöt. Kenellä pitänyt paikkaansa?
Meidän poika hurjasti vähentänyt syömistä ja annoksetkin tosi pieniä. Saattaa johtua tuosta sairastelustakin...
Nyt lähdettävä ukkelin kanssa jumppaan, sais vähän virtaa tähän alkavaan viikkoon!
Hanille vielä hampaista, meillä ainakin meni kaikki kuviot ihan uusiksi kun eka hammas teki tuloaan. Kitistiin, nukuttiin ja syötiin huonosti. Ja meille kanssa eka tuli alas ja heti melkein perään toinen viereen. Mutta kyllä ne pikkunököt on suloiset :heart: .
ja lihavoinnit päin prinkkalaaa...
 
Ruokailuista: Etköhän Hiiviö itse parhaiten näe, miten paljon ja usein Julia tarvitsee ruokaa. Siis jos tyttö on tyytyväinen niin varmaan saa tarpeeksi ruokaa. Seuraavassa neuvolassahan sen taas sitten näkee, miten kasvaa.

Meidän syöppöön verrattuna tosin Julia syö harvoin, kun meillä poika on kahdeksan kertaa päivässä tissillä tai pullolla jos olen itse muualla ja pari sosekertaa päälle. Ihan hämmästyin, kun pojan vatsavaivojen aikaan kirjasin tarkkaan hänen ja minun syömisiä ylös, että tosiaan niin usein vetelee tissiä. Vaan eiköhän nekin kerrat siitä vähene, kun saadaan puurot ja hedelmät mukaan, nyt mennään vasta bataatti-porkkana-peruna -linjalla. Kaikki uppoaa, mitä ääntä kohden viedään, kitinää tulee vain jos ruokaa ei tule tarpeeksi nopeassa tahdissa... :LOL: Poika syö vajaat pari desiä kerralla, ja enemmänkin menisi. En ole antanut enempää, ettei tule taas masu ähkystä kipeäksi.

Yöllä poika syö nykyään kerran - ja herää vain sen yhden kerran yleensä! Joskus herää illalla tunnin-parin päästä nukahtamisesta tarkistamaan tilanteen, mutta muuten osaa taas yöllä herätessään nukahtaa itse uudestaan jos ei ole nälkä. Ai että on ihanaa kun ei tarvitse herätä viittätoista kertaa yössä! Eikä se 15 ole liioittelua, kirjasin heräämisiäkin ylös ja niitä saattoi olla paljon enemmänkin per yö. Maitohappobakteereiden ansiota tosiaan koko tämä "ihmeparantuminen".

Missä järjestyksessä olette ottaneet lihaa ja puuroa mukaan kuvioihin? Meidän neuvolatäti ohjeisti nopeaan etenemiseen niin, että ensin pari viikkoa näitä vihanneksia ja sitten jo liha ja seuraavaksi puuro, sitten vasta hedelmää. Itse ajattelen, että ei meillä ehkä ihan noin kiire ole sen lihan kanssa, meinasin seuraavaksi mustikkaa tai luumua välipalaksi, sitten puuroa aamuun ja iltaan ja vasta sitten lihaa kasvisten sekaan. Miten teillä on tehty?

Kyseleepi Naru ja poikanen 5,5kk
 
Alkuperäinen kirjoittaja Naru:
Missä järjestyksessä olette ottaneet lihaa ja puuroa mukaan kuvioihin? Meidän neuvolatäti ohjeisti nopeaan etenemiseen niin, että ensin pari viikkoa näitä vihanneksia ja sitten jo liha ja seuraavaksi puuro, sitten vasta hedelmää. Itse ajattelen, että ei meillä ehkä ihan noin kiire ole sen lihan kanssa, meinasin seuraavaksi mustikkaa tai luumua välipalaksi, sitten puuroa aamuun ja iltaan ja vasta sitten lihaa kasvisten sekaan. Miten teillä on tehty?

Kyseleepi Naru ja poikanen 5,5kk
Meillä neuvolassa ohjeistettiin myös niin, että parin viikon päästä kasvisoseiden aloituksesta lihat mukaan ja siitä viikon parin päästä sitten puuro. Mutta toi kyllä kuulostaa vähän hassulta, että hedelmät viimeisenä :eek: Meille neuvottiin antamaan hedelmää sitten melko pian kasvisten jälkeen. Ja varmaan hyvin yleisesti moni antaa hedelmää ennen lihoja ja puuroja.

Kai sillä lihan aloituksella on siksi niin "kiire", että turvataan riittävä proteiinin saanti. Näissä minun saamissa ohjeissa täytyy ottaa huomioon kyllä se, että meillä alotettiin kiinteät vasta kun tuli puoli vuotta mittariin (ja siksi siis ehkä nopeammalla tahdilla pitää edetä ), että maalaisjärjellä ajatellen, kun teillä on aloitettu hieman aikaisemmin niin ei ihan niin kiire ole noihin lihoihin. Ja sitäpaitsi mitä olen muilta kuulostellut, hyvin monesti on eka annettu puuroa ja sitten vasta lihaa. Itse en kyllä muista ollenkaan mitenkä päin noitten isojen poikien kanssa tehtiin. Enkä oikein kyllä ole varma noudatanko tuota neuvolan ohjetta, kun jotenkin minunkin tekis mieli antaa ensin puuroa ja sitten vasta lihaa. Siksipä siis minuakin kiinostaa miten muilla on tehty, oletteko antaneet ekaks lihaa vai puuroa?

Teppana & Niilo ½v.
 
Mä annoin eka riisipuuroa ja lihat sit vasta joskus. Ei vissiin toi riisi sovi, joten se vaihtoon ensin. Mä tuskin hedelmää otan ennen lihoja (paitsi luumua annan välillä), mut marjaa menee jo nyt ihan mukavasti. Kai noi kasvissoseet riittää ihan kivasti, kun jätkä näyttää niillä kasvavan... On tosin annoksetkin aika huimia.
 
on sekin varmaan aika yksilöllistä, mut kuinka kauan teijän lapsilla on kestäny hampaan tulo siitä hetkestä eteenpäin ku se on ensimmäisen kerran pilkistänyt ikenestä. olipas pitkästi kysytty :whistle:
mut suunnilleen jos joku osais jotain aikamääritettä sanoa.
jos meinaa johtuu kiukuttelu hampaista ni ois kiva tietää kuinka kauan joudutaan kestämään :eek:
 
Meillä on aloitettu esikoisen ja juniorin kanssa lihasoseilla ennen puuroa, kun allergiataipumusten takia kuulemma kannatti jättää viljoja sinne viimeisten joukkoon. Keskimmäinen taas sai puuron ensin.

Mua ahdistaa ihan kauheasti ajatus siitä, että tuo lapsiparka pitäisi sinne altistukseen viedä, kun tulee niin kamalan kipeäksi siitä maidosta. Silloin puurokerrallakin sai noin kolme t-lusikallista sitä piltti-puuroa jossa on maitojauhetta ja vatsanesteitä myöten oksenti sitten kaiken. Kauralle ei kuitenkaan näyttäisi allerginen olevan, kun olen ihan pelkästä kaurasta keittänyt puuron veteen.

Meillä kun ei ole tytöistä kokemusta, en osaa sanoa, onko sukupuolella merkitystä liikkeellelähtöön. En kuitenkaan usko, että olisi... Meillä on isommat pojat olleet 8-kuisia kun ovat lähteneet liikkeelle, Aleksanteri mönkii jonkun verran jo nyt, tai on siis mönkinyt jo kuukauden verran. Taitaa olla vaan yksilöllistä.

Hampaita ei ole vielä näkynyt, mutta Aleksanteri on alkanut purra tissiä ikenillään. Sekin sattuu ihan kiitettävän lujaa... Muistaakseni meidän kaikki pojat ovat jossain vaiheessa tehneet sitä ja onneksi lopettaneet moisen harrastuksen aika nopsaan, kun olen puraisun jälkeen aina irrottanut tissiltä.

Nyt mie häivyn laittamaan jouluvaloja pihakatajaan! :D

Kreecher ja Aleksanteri 6kk
 

Yhteistyössä