~KesäMassut 2007~

Teppana: Voi teidän Niiloa! En voi ees kuvitella sun väsymystä... Kerroit, että Niilo nukkuu päivisin ihan hyvin. Kuinka pitkät päikkärit herra yleensä nukkuu? Ajattelin vaan, että voiskohan niitä päikkäreitä lyhentää pikkuhiljaa ja vähäsen ihan hienovarasesti? Tai sitten yrittää muokata rytmiä niin, ettei poika illasta nukkuis kovin kauan. Meillä on nimittäin niin, että jos Helmi nukkuu illalla pitkät unet (esimerkiksi puoltoista tuntia), niin yöllä ei nukuta niin hyvin kuin yleensä. Jos näyttää, että Helmi nukkuis illalla tosi pitkään, niin käydään varovasti vähän hihasta nykäsemässä, jos se vaikka sattuis heräämään. Väkisin ei tietenkään toista herätetä. En sitten tiiä, auttaako tämä teidän tapauksessa ja kuinka kiukkunen Niilo on, jos sen päiväunia häiritään. Ei sekään oo mukavaa, jos toinen on ihan väsy ja sen takia tulee känkkäränkkä... Jokatapauksessa paljon jaksamista väsyneelle äidille! :hug:

Paulaliina: Meillä käännyttiin ekan kerran 4,5 kuukauden iässä enkä ollu yhtään huolissani. Vauvoihin erikoistunut fysioterapeutti sano, että vasta 8 kuukauden iässä vauva lähetetään fysioterapiaan, jos tämä ei kääntyile. Huoli siis pois! =)

Meillä oli tänään 5kk neuvola. Tässäpä tuoreet mitat:
6875g (2820g)/64cm (45cm)/42cm (35cm). Hemmi sai tänään rokotuksen ja pitihän sitä vähän itkeä. :'( Voi äitin murusta... Täysimetyksellä jatketaan edelleen. Tyttö on kasvanut ihan mukavasti ja on silmämääräsesti sopusuhtainen ja tyytyväinen vauva. Ajattelin, että viikko tai pari ennen puolivuotispäivää ruvetaan maistelemaan kiinteitä.

Nyt typy heräs. Mentävä on!

Katziina ja Helmi tasan 5kk
 
Moiks!

Teppanalle myötatuntohalit ja paljon voimia! :hug: Meillä näyttää olevan yöt rauhottumaan päin... Pari (vai kolme?) yötä mennyt nyt ilman yösyöttöä. Ihan poikki oon vielä, kun en o saanu tasattua... Kohtuullisen hyvin kuitenki jaksan noita rutiineja, joten ei tässä hätää. Olisinko saanu vähän virtaa hellistä hetkistä miehen kanssa... :whistle: Kantsii kokeilla, jos vähänki jaksaa. ;)

Ikeniä oon pojalta nyt tehotarkkaillut, mut mitään ei näy eikä oikeestaan tunnukaan. Siellä ne hampaat kuiten kiusaa, kun kovasti kutiaa ja kuolaa tulee välillä ku vettä niagarasta. Mut ootellaan rauhassa... Kyl ne sieltä jossain vaiheessa nousee. :) Kiire ei ole.

Anskuli... Jäi aikasemmin kommentoimatta, mut tosiaan ajattelematon täti siellä neuvolassa sulla. :eek:

Tää palsta on viimepäivinä tökiny tosi pahasti... Kirjautumattomana ei o päässy edes lukemaan, välillä ei kirjautuneenekaan. Tosi ärsyttävää. Mä oon harrastanu tekstien kopsimista, ettei bittiavaruuteen katoa, jos tulee kesken lähetyksen häikkä. Ei nää tökkimiset taida ikuna korjaantua... :headwall:

Ajatus taas pätkii... Palailen myöhemmin, jos jotain oleellista jäi.

PikkuMyy-80 ja poikanen 4kk1vk2pv
 
ihan ensiksi kiitos kaikille kääntymistiedoista :hug: ninhän se on, että kaikki asiat tuntuu niin suurilta kun niitä yksinään kotona pohtii. Helpottavaa kuulla että muillakin on vie kääntymistaidot hakusessa :)

tänään oltii 4kk:n lääkärineuvolassa.Painoa on 7560g, pituutta 65cm mutta se päänympärys oli peräti 44,9 cm. Muilla pojilla ollut ton kokoinen pää vasta puolivuotiaana. Lääkäri totesi että pää kasvaa liian nopeasti ja laittoi lähetteen sairaalaan. Toivottavasti päästään sit pian, ei tätä epätietoisuutta kestä. Just kun luulee kaiken olevan hyvin, niin sit tulee lunta tupaan. masentaa.

TEPPANA sympatiani sulle. Meillä aapo nukkui tosi hyvin aluksi mut nyt parin viikon ajan on heräillyt parin tunnin välein. Kun ei nukuta, nin ei nukuta. Ei hän huuda, puhisee ja tuhisee vaan , niin ettei itse saa nukutuksi. En ees viitsi mitata verenpainetta, kun ei oo kunnolla nukkunut. Vois saada aikas kovat lukemat.

Toivotaan et nyt saan tän viestin palstalle. Oon jo kahdesti ennen yrittänyt mut lienee kadonnut jonnekin bittiavaruuteen. Pikkasen meinaa hermot mennä.

oikein mukavaa tihkusadepäivää!
paulaliina ja aapo aurinkoinen
 
Kiitos kaikille myötätunnosta ja tsemppauksesta!!!

Katziina: Niilo nukkuu yleensä kahdet kahden tunnin päikkärit ja yhdet 45-60min. unet. Itsekin mietin, että pitäiskö ruveta rajottamaan noita päikkäreitä, mutta ei Niilo mielestäni sitten kuitenkaan niin kauhean paljoa nuku päivällä, että voi olla et pienempi unimäärä saisi aikaan vain kiukkuisen pikkumiehen! Noi pidemmät päikkärit nukkuu yleensä klo 9.30-11.30 ja 13.30-14.30 ja vikat unet ottaa n.klo 18-19. Noita illansuussa olevia vikoja päikkäreitä vois tietty yrittää lyhentää vaikka puoleen tuntiin jos siitä olis apua, kokonaan pois niitä ei vielä voi jättää.

marge81 täytyykin syynätä Niilonkin ikenet tarkkaan, josko sieltäkin on vaikka hamapita työntymässä. En äkkisiltään ainakaan ole huomannut merkkejä hampuista, mutta kovin tarkkaan tosiaan en ole tutkaillut.

paulaliina joo sama homma Niilolla, ei sekään huuda eikä kitise yöllä vaan varsin tyytyväisenä tuhisee hereillä... Toivottavasti Aapolla ei ole mitään pahempaa vaan pää vaan muuten on hiukan isompi. Ja toivottavasti tosiaan pääsette pian sairaalaan, epätietoisuus on niin raastavaa. Voimia teille :hug:

PikkuMyy, hellät hetket isännän kanssa vois joo olla ihan piristäviä, mutta tällähetkellä ei kyllä tunnu energiaa riittävän. Samantein kun Niilon saa illalla nukkumaan niin painun kyllä minäkin, että saa edes hetken nukkua ennen kun se taas herää. Niilon päiväuniaikoina taas täällä on sen verran trafiikkia, että ei ole juuri tilaisuutta... Ja kyllä tää väsymys on vienyt halutkin aika finaaliin...Mutta ehkäpä sitä joskus taas ehtii ja jaksaa.

Jes nyt täytyy lähteä pistää potut tulelle, että perhe saa ruokaa!

Teppana & Niilo
 
MOikka..PIkasesti vaan 5 k neuvolaterkut
-7,5 kg
-65 cm
nuppi 42 cm.

Hymypojan tittelin sai ja sanoi terkka että "juttelee" epätavallisen paljon.Jaa,mitähän se sitten on.No,eipä tuo hiljaa ole,mutta ei äitikään!! :whistle:

Meillä ei käännytä kuin masulta selälleen ja sitä tehään kyllä tehokkaasti.POika viihtyy paremmin masullaan mutta pulauttelu on kovaa siinä.Ja sitten ei malta kääntyä toisinpäin ja tässä sitä porukkaa riittää kääntämään aina toisinpäin!!

Paulaliina,onneks tutkitaan tuo pää,saatte mielenrauhan...

Nyt mentävä,Maisa on kaameessa taudissa,viime yö oli hurlumia.EN tainnu kokonaista tuntia nukkua sillä tyttö yski ja oksensi limaa...
Argh..Ihania nä taudit,Miska on kait seuraavaks kipee sitte.
Ei voi mitään.
 
Heippa kaikille!
Ensiksi meiltäkin neuvolakuulumisia elikkä neidin mitat olivat 4kk neuvolassa 6560g ja 66cm, pipo taisi olla 41,6cm ellen ihan väärin muista. Kovin on hoikkanen meidän neiti.. selältä käännytään mahalleen täällä, paitsi makaa sitten mahallaan toisen käden päällä.. mutta käytännössä katsoen osaa jo kääntyä... sylissä ollessaan kovin pungertaa ylös ja nyt on in, että kun pidän sylissä niin pitäisi vaan seisoskella omien jalkojen varassa... kovin neiti juttelee ja on itse aurinko.. että hymyä piisaa aamusta iltaan :)
sitten... piru, että raivostuttaa, kun nämä sivut tökkivät päivästä toiseen :headwall: :headwall:
Kata paranemisia sinne teille.. meillä oli 2v. kanssa kovassa taudissa ja tänään loppui lääkekuuri, että nyt se tauti on sitten voitettu.. seuraavaa odotellessa...
Teppana ja muut valvojat... oikein paljon voimia teille.. koville se ottaa, mutta aina on valoa tunnelin päässä...(helppohan se on toisen sanoa) :hug: mutta välillä itsekin on kuin joku kävelevä zombie, kun aina joku lapsista herättelee yöllä ja pahus kun jos yöllä herään niin en tahdo enään helposti unta saada.. :headwall:
taas piti kommentoida paljon muutakin, mutta kun en viitsi ruveta selailemaan noita aikasempia sivuja läpi, kun nää sivut tökkii jatkuvasti.. joten yritän sitten seuraavalla kerralla kommentoida enempikin...
piti vielä se kertoa, että oltiin tänään DIPP-tutkimuksessa ja voi että harmitti neidin puolesta, kun verikoe otettiin.. vaikka tiedän, ettei neitiä sattunut, kun oli puudutusaine kädessä, mutta kun siitä kädestä pidettiin kiinni kovin niin johan neitiä rupesi harmittamaan :'(
no onneksi seuraava käynti vasta 3kk kuluttua ja onneksi tuolla isoimmalla on vasta puolen vuoden päästä, kun hän se yleensä vasta hanttiin laittaa...
no jospas yrittäisi vielä saada jotain järkevää aikaan eikä vaan näpläisi tätä konetta.. joten mukavaa illanjatkoa teille kaikille..

jousimies-70 + neiti 4kk ja jotain
 
Minäkin pikaisesti neuvolakuulumisia. Lääkärineuvola venahti pahemman kerran ja poika on jo 4,5kk, mutta...
9,3kg ja 69,4cm.. Päätä en nyt muista, mutta muistelisin, että noin 10cm tullut syntymästä..

Mutta tiettökö, että lääkäri sanoi,e ttä voi voi, kun on tuo paino ruvennut laskemaan.. :eek: (Painoa kaksi viikkoa sitten 8,9kg..) Sanoin, että eikös se olisi ihme, ellei vähän tasaantuisi ja kanniskelisin hetken päästä 20kg painavaa puoli vuotiasta...?!? :kieh:

Huomenna ollaan menossa sinne lastenpolille tuosta pulauttelusta ja silloin tällöin kähenevästä äänestä. Aion myös mainita siitä, kun meillä nämä yöt on kanssa ollut yhtä hulinaa viimeiset 1,5kk.. Väsyttää.. |O
Päiväunet on sentään pidentyneet ja niitä otetaan parit noin kolmen tunnin tirsat. Mutta sitä saa mitä tilaa, kun kaikille hehkutti, että vaikka päivät valvotaan, niin onneksi yöt nukutaan.. Nyt on päinvastoin. Toivottavasti meillä selvinnee syy myös tähän onkelmaan.. Jännittää..

Asiasta kolmanteen, olen arvon leidit tilannut nyt itselleni geishakuulat ja arvatkaapa osaanko niillä tehdä mitään? Vinkkiä heittää kellään? Ajattelin,e ttä ne palauttaisi hieman noita lantionpohjalihaksia, kun ovat selkeästi päässeet "väljähtymään"... :ashamed:

Ja nyt 4d-dokumentin pariin ja kiiruusti koisimaan!! :)

Jonna ja Jere 4,5kk
 
Ai niin, ja tuosta ärsyttävästä lääkäristä tuolla neuvolassa vielä. Kirjoitti korttiin, että vauva hermostuu käsittelystä ja tutkimisesta!!!!!
:headwall: :headwall: :headwall:

Raasu vain alkoi ensin nyyhkyttämään ja alahuuli väpätti, kun vierasti niin outoa ihmistä..

Meillä ainakin vierastaa nyt tosi paljon outoja ja vähän tutumpiakin, keitä harvemmin näkee, mutta että kirjoittaa nyt ihan korttiin, kuinka vauva hermostuu käsittelystä..

Siinä meillä osaava lääkäri muutenkin, kun viimeksi nähdessämme pyysin virkistämään mun muistia, että eikös se vauvarokko tule jotain puolivuotiaan tienoilla ja silleen, niin tämä hakee netistä tietoa rillit koneessa kiinni ja mutisee.. Ajattelin, että hohhoijaa, enkä viitsinyt tänään sitten enää edes juuri puhua mitään... :kieh:
 
Täältä myös neuvolakuulumisia :D Näyttää tällä viikolla moni muukin käyneen neuvolassa. Eli neuvolalääkärillä kaikki kunnossa. Korvat katsottiin ja ne oli onneksi terveet...vauva syökin ihan hyvin jo, luulisin kurkkukivun olleen syynä juomattomuuteen. Mutta ne mitat sitten (4,5kk):
-paino 8090g
-pituus 69cm
-py 43.5cm

Paulaliina, hyvä että päänkasvu tutkitaan, että saat tosiaan mielenrauhan. Onko päänkasvu ollut kuitenkin tasaista vai onko pyrähdys tullut yhtäkkiä? Jos on kasvanut omalla käyrällä tasaísesti, niin en olis kovin huolissaan.

Jännä kyllä, Jonnakar, että lääkäri sanoi painosta :LOL: Niinhän tuo on komeasti kasvanut! Joo, ja ihmeellisiä kommentteja vielä loppuun päästellyt...olikohan huono päivä?

Tuun myöhemmin uudelleen, nyt alkaa olla jo vaikiaa tämä kun ukko kiemurtelee sylissä ja kiljuu :whistle:

Profiiliin yritin vaihtaa kuvan useaan otteeseen, mutta ei ilmeisesti
onnistu? Miten teille näkyy mun profiili, onko siellä yks vai kaks naamaa :p ? Kaksi naamaa (veljekset) pitäisi näkyä, mutta mulle ei näy ku se vanha kuva, jossa vauva on yksin.
 
Kävin nannan kaa lääkäris..sai amoxin kuurin 1.5ml x 2 5pv keuhkoputkentulehdukseen
ja sit samall päästii 4kk NLA:aankiin...

5620g
62.5cm
pipo 40.2cm

kasvu hyvä
muu kehitys normaalia
nyt heng.tie infektio, kuitenkin hyväntuulinen
ei ang. eli varmaan tarkottaa ei angiinaa
seur. nla 14.11 klo 12.30
 
Oisko tuo Virpi ei ong,eli ei ongelmaa...sillä miten he angiinan poissulkivat?
Ottivatko pikatestin? Vai viljelyn?
Mä en ole kuullut että näin pienillä vois ees olla angiina...

Auramaria,kaks söpöä nassua siellä näkyi!!
Täällä on kyllä takkuillut nä sivut,mäkin oon yrittänyt monasti saada tuon typerän hääkuvan vaihdettua,Miskasta oli tosi ihana kuva,mutta ei vaan onnistu..kestää ja kestää eikä kuva vaihdu vaikka mitä tekis.

Mulla joku grande veetutus,kai tämä kun Maisa on kipee ja tiiän että se Miskalle tulee myös.Tänään oli poju mun äidillä ja sanoi että on aivastellut kovasti..No,joo siellä seuraava sairastaja ja perjantaina on miehellä jotku bisnes treffit ja siellä tietty viina vapaata ja menis vaikka kuinka ja myöhään..Mä täällä kipeen lauman kanssa ja tuurilla itekin taudissa.

Mies kyl sanoi ettei menis,mutta tiiän että hänen firmalleen on tärkeetä olla näkyvissä.
Sanoi että on 19-21 siellä vaan...No saa nähä,mut oisin itekin halunnut sinne ja en pääs kun ei saada muksuja minnekään.
Kipeitä vielä vähemmän!!

Mutta nyt märinät pois,meen ottaa kakun pois uunista,ukkelin nimpparit!!
 
Ai nyt se kuva oli mullakin vaihtunut!!! :heart:
Siellä Miska lähettelee lentopusuja..TÄtä tehnyt jonkun aikaa jo,nyt kaks päivää kirkunut...Vähemmän kivaa sillä kirkuu kovaa ja korkeelta.Ihan iloista kirkumista,mutta ottaa välillä vähän korviin.... :heart:
 
Kata32:

Oisko tuo Virpi ei ong,eli ei ongelmaa...sillä miten he angiinan poissulkivat?
Ottivatko pikatestin? Vai viljelyn?
Mä en ole kuullut että näin pienillä vois ees olla angiina...
voihan se olla... inhottaa vaa ku ei saa meinaa saada selvee nla-tätin kirjotuksist..
mullakii o kuva profiiliss vaihtuntt
 
Pikaisen pikainen kirjoitus...

Eli kesämassut Oulusta huomio, huomio: huomenna tapaaminen klo.11.30 isokadun puolella Arinan edessä Oulussa siis !!! Kaikille kynnelle kykenevät paikalle :).

Täällä on pian kaksi viikkoa valvottu yötä päivää. Tyttö nukkuu yöllä n.1/2-1 tunnin pätkiä ja itkeskelee ja kitisee..äiti aivan puhki, siis aivan raunioina alan jo olla. Ja päivisin n.2x otetaan n.10-20min torkkuja..voi luoja tätä touhua..
 
Ihan ensin :hug: kaikille joilla sairastetaan, valvotaan tai on muita huolia.

Meillä ollaan viime viikkoina alettu kovasti naureskelemman ääneen ja käntyilemään selältä vatsalle. Myös juttelun määrä on lisääntynyt =) On se niin ihanaa kun vauvat kasvaa ja alkaa olla enemmän vuorovaikutuksessa. Hurjan nopeaa on aika mennyt. Ens viikolla Konstantinilla tulee jo 5 kk täyteen :heart:

Meillä edelleen syödään öisin 4-5 kertaa. Pitäisköhän aloitella jo kiinteitä, jos vaikka yöunet paranisivat. Tosin yösyömisten määrä voi olla äidin vika kun ei jaksa yöllä alkaa muutakaan keinoa yrittämään :ashamed: Meillä kun ei edelleenkään se tutti kelpaa ja peukaloa ei aina itse löydä suuhun niin helpointa on saada vauva nukahtamaan uudelleen tissin avulla.

Laitoin muuten profiiliin uuden kuvan meidän "michelin ukosta" tosin kuva on vähän väärin päin, mut näkee siitä nyt vähän.

Nyt on mentävä kun pikku-ukko huutaa lattialla. On nyt mennyt kellon siirtämisen jälkeen nukkumaan jo klo 19.15. Aamullakin onneksi nukkuu klo 8 asti :)

mama-75 ja Konstantin 4,5kk
 
No niin, soittivat sit sieltä sairaalasta tänään. lastenlääkäri oli sitä mieltä, että katsotaan Aapon pää kiireellisenä päivystyksessä. Eli siis huomenna klo 10 ois aika. Onhan se hyvä, että saatiin aika näin äkkiä mut samalla se huolestuttaa. yleensä lähetteen jälkeen kestää parikin viikkoa ennen kuin saa ajan. Koko päivä käskettiin varata, kivaa. Mietityttää että mikäs kiire tässä on? Onhan sitä jo pari kuukautta ihmetelty. Aapon pää on kasvanu omalla käyrällään mut nyt neuvolalääkäri sit tuumas et tutkitaan tarkemmin. No, hyvä näin. Hitsisti vaan pelottaa. Täytyy toivoa että kaikki ois hyvin eikä aapolla mitään hätää.

Ilmoittelen sitten miten mein kävi, pitäkää peukkuja :)

paulaliina ja aapo
 
Täytyypä käväistä täälläkin pitkästä aikaa.. Laiskasti on viime aikoina tullu kirjoteltua.

Meillä oli tällä viikolla kans 4kk neuvola, pituutta oli 67,7cm ja painoa 8,5kg. Alkaa tasottumaan tuo kasvu jo. Kiinteitä on ajateltu alotella viikonloppuna, tällä hetkellä mennään vastikkeella. Imetys alkaa olla jo historiaa, tänään tosin helpottelin vähän paineita kertaalleen.

Voimia kaikille sitä tarviville epätietoisuuden ja väsymyksen keskelle!! :hug: Täällä on päästy helpolla. Sitä osaa kyllä arvostaa, kun sukulaisilla, tutuilla ja täälläkin toisilla on ollu rankempia aikoja. Edelleen sitä on jotenkin varuillaan koko ajan, et kai tässä jotenkin vielä meitäkin koetellaan. Täytyy nauttia jokaisesta hyvästä hetkestä! :)

Nyt sohvan pohjalle, kullan kainaloon..

Pilkkis ja Onni
 
Tulin kertomaan pikaisesti tuosta meidän lastenpolin käynnistä.. Kaikki oli ok. Aukileen kohdalta ultrattiin pää ja myös maha tsekattiin ultralla. keuhkoista napattiin kuva ja sieltä kävi ilmi myös, että synnytyksessä on solisluu mennyt poikki. Aristelikin sitä ihan vauvana pitkän aikaa. Meillähän poika jäi jumiin tosi pahasti ja juostiin synnytyksen päätteeksi lakanoissa happikaappiin, Raasu oli koko pää mustana koko viikon.. Noh, onneksi kaikki hyvin loppuviimeksi..

Prick-testit (vai kuinka se nyt kirjoitetaan) otettiin myös maidon osalta ja negaa näytti. Varattiin kuitenkin aika altistukseen ja nyt viikonloppuna aloitan kokeilemaan apteekin maitoa ja pidän päiväkirjaa oireista ja nukkumisesta.. Jos korvikkeen vaihto ei tuo apua mihinkään, niin siinä tapauksessa perun tuon ajan sitten..

Mutta kyllä on niin huojentunut olo, kun katsottiin niin tarkasti ja tietää pojalla kaiken olevan hyvin. =)

Ja siitä tulikin mieleeni, että paulaliina täällä ollaan peukut ja varpaat pystyssä kaikki!! Tsemppiä todella huomiseen! Positiivista tässä on mun mielestä se, etteivät aikaile, vaan ottavat vakavasti heti ja tutkivat asian, jotta hoitoa saadaan myös nopeasti, mikäli tarve vaatii. :hug:
 
Hieno juttu Jonnakar, että polikäynnillä kaikki oli hyvin.
Paulaliinalle iso voimahali :hug: , peukut pystyssä täälläkin!

Voi ärrrrrsyttävät sivut, tämä on nyt neljäs viesti jonka toivon menevän läpi, edelliset hävisivät taivaan tuuliin. Eri päivinä vielä olen kirjoittanut, kun menee aina hermo niin etten toista kertaa viitsi enää kirjoittaa.

Muistaessani Teppana, niin minustakin Niilo on ollut isomman oloinen kaveri kuin tämä meidän poitsu. Viimeksi Niilo oli ainakin niin tarkkavaisen ja jäntevän tuntuinen, että ehkä siinä on (upean tukan lisäksi) syy, kun tämä meidän pieni on vielä semmoinen pötköttelijä.

Pilkkiksen viestistä tuli mieleen aikainen huoli, joka on mielessä pyörinyt vaikka en aiokaan vielä imetystä lopettaa: miten se käytännössä sitten aikanaan onnistuu? Pelkään rintatulehdusta, mulla oli yksi (joo tiedän, vain yksi, monilla on monta) kun vauva oli ehkä kuukauden vanha, ja se oli ihan kamalaa. En uskonut, että pienen maitotiehyeen tukkeutuminen voisi olla niin hirveää. Vei mehut aivan täysin, ihan totaalisesti, en muista, koska olisin ollut niin kipeä. Ja siis pelkään että se tapahtuu taas sitten kun yritän lopettaa imettämistä.

Te, jotka olette jo imettämisen syystä tai toisesta lopettaneet, miten se sujui? Erityisesti, jos maitoa olisi vielä tullut, mutta muista syistä piti lopettaa, miten sen voi tehdä ilman tulehduksia ja mahdotonta pakotusta? Kertokaa tekin, joilla on jo vanhempia lapsia.

Naru ja poitsu
(joka meni nukkumaan kasilta ja heräilee puolen tunnin välein itkemään, niinkuin painajaista näkisi, ei herää kunnolla. Rauhoittuu kun menee viereen ja vähän juttelee ja silittää, muttei tyynny itsekseen. Mitähän pahaa unta noin pieni näkee?)
 
4kk neuvola meilläkin takana, pituus 62,5, painoa oli 7380..lyhyt mutta muodokas on meidän neiti :) Terkkari tuumasikin että Neocate taitaakin olla tuhtia tavaraa.. kun neidistä on tullut kunnon emäntä :D
Naru kyseli imetyksen lopettamisesta. Vanhempien kohdalla muistan sen tapahtuneen pikku-hiljaa, kertoja vähentämällä kun lapsi on siihen ollut valmis. Nyt tämä pakkolopetus allergioiden takia on paljon hankalampaa. Puolitoista kuukautta on mennyt ja vielä eilenkin oli paita märkänä :). Johtuu kyllä siitä, että itselle lopettaminen ollut vaikeaa niin en raskinut yhtä-äkkiä vaan siirtyä tuolle apteekin maidolle. Nyt olen kuiteskin päässyt siihen että kerran päivässä lypsän pois, muuten ei pysty yöllä nukkumaan ja välillä neiti imeskelee lohtutissiä. Sitäkän ei kaipaa jos äiti ei näkyvissä.


Voimia kaikille väsyneille :hug: tuttua täälläkin, mutta nyt on niin pirteä olo kun sais siivoiltua neidin aamu-unien aikaan.

minttunen ja Aada 4kk+1vk
 
No tulihan se!
Olen käynyt joka päivä sivuilla, mutta en ole saanut keskusteluosiota aina edes auki ja jos on auennut, niin viesti ei tule. Sama ongelma näköjään muillakin, kun noita aiempia lueskelee.

Hesan sakille täältäkin vielä kiitosta, oli tosi kivaa ja aika hurahti kuin siivillä! Uutta tapaamista vaan kehiin! :D

Meillä oli aika kurja ilta Aleksanterin kanssa tuossa keskiviikkona. Mies antoi kreikantuntini aikana hieman korviketta ja poika sitten oksenti koko illan ja alkuyön. En sitten tiedä, johtuiko korvikkeesta, koska ihan samaa merkkiä on saanut pari kertaa aiemminkin. Nyt tosin oli tuo täysin maidoton kausi välissä... En tiedä sitten. Ihan kauheaa katsoa, kun toinen oli niin surkeana. Kaikki mitä yritti antaa, tuli heti ylös ja lopulta toinen vain yökki, kun maha oli tyhjä. Ei jaksanut enää itkeäkään, uikutti vain surkeana. Päivystykseenkin ehdin jo soittaa, mutta se oli sitten se parantava puhelu, eli oksentelu loppui sen jälkeen. Minun piti mennä saunailtaan lauantaina, mutta lypsettyä maitoa ei ole ihan tarpeeksi enkä taida uskaltaa kokeilla korviketta uudelleen... No, tuleehan noita kissanristiäisiä. Tai sitten menen siksi aikaa, että pakastettu maito riittää ja tulen sitten kotiin.

Geishakuulat toimivat periaatteessa siten, etä kuulat sisään ja sitten ne pitäisi pystyä lantiopohjalihasten avulla pitämään sisällä. Eli ihan normaalia olemista ja elämistä ja liikkumista, kuulat tavallaan treenaavat lihaksia siinä samalla. Kannattaa aloittaa ihan vaan kotioloissa ja pieniä aikoja kerrallaan, mutta myöhemmin voi lähteä vaikka reippaalle kävelylle, kun on varma, että pystyy pitämään kuulat kyydissä. Vaikutuksen huomaa mielestäni aika nopeasti.

Minun täytyy kyllä kehua tuota omaa miestä, joka on ollut aivan ihana koko ajan. Osallistuu ihan yhtälailla kotihommiin ja lastenhoitoon, saan yytäessäni vapaa-aikaa jne. Nyt varsinkin, kun sähköalalle tuli ylityökielto, ettei enää ole jatkuvasti töissä... Vielä kun saisi sen kesälomansa pidettyä! Marraskuuhan on varsin yleinen ja suosittu keslomakuukausi...?

Hieno juttu, Jonnakar että kaikki oli hyvin! Toivottavasti paulaliina saa yhtä mukavat uutiset. Onneksi pääsitte näin pian lääkärille, se odottelu on kaikkein tuskaisinta...

Voimahaleja Teppanalle, en voi edes kuvitella, miten raskasta tuon täytyy olla. Onko teillä mitään mahdollisuutta saada Niiloa yökylään? Tai sinun päästä yhdeksi yöksi muualle nukkumaan? (Murphyn laki tosin, jos Niilo menee yökylään, joku isommista saa mahataudin yöllä...)

Naru, minä keräilin esikoisen aikana noita rintatulehduksia oikein urakalla, mutta imetyksen loppuessa ei maitoa enää pakkaantunut samalla lailla kuin silloin vauvan ollessa ihan pieni. Enimpiä lypsin aina pois, eikä tiehyeet sitten tukkeutuneetkaan kertaakaan. Kakkosen kohdalla maidontulo loppuikin helpommin, kun hänen kanssaan lopetettiin pikkuhiljaa imetyskerta kerrallaan. Esikoiseltahan siis piti lopetta kertarysäyksenä maitoallergian takia.

Minäkin pääsin vihdoin kampaajalle! Lopputulos näyttää lievästi Martina Aitolehdeltä, mutta muutoin olen ihan tyytyväinen. ;)

Meidän poikanen taitaa olla ihan pienimmästä päästä, kun nyt noita mittoja katselee! 4-kk nevolassa oli 64cm(52) ja 7080g(3990). Tosin nyt alkaa hiljalleen mennä samoilla käyrillä kuin isoveljensäkin, eli pieniä meillä ollaan koko sakki. Tämä herra vain syntyi niin paljon isompana. Neuvolassakaan ei olla huolestuttu laskevasta käyrästä, kun meillä on kaikki ukkoa myöten tällaisia kukkakeppejä.

Nyt alkaa hälytin huudella, tai siis Aleksanteri siellä hälyn toisessa päässä.

Kreecher ja Aleksanteri rahtua vaille 5kk
 
Oskarilla todettiin toissapäivänä vasemmassa korvassa välikorvantulehdus ja lisäksi vasemmalta puolelta kaulan imusolmukkeet olivat suurentuneet. :(
Saatiin Amoxin-antibioottikuuri viideksi päiväksi, sen jälkeen kun tk-lääkäri oli tutkinut Oskarin korvat, kurkun, kaulan, sydämen, vatsan ja keuhkot, otattanut kantapäästä tulehdusarvon ja mittauttanut lämmön! :eek:
Kerrankin terveyskeskuksessa tutkittiin lapsi kunnolla ja sanoinkin asiasta sille lääkärille ja kiittelin kovasti. :flower: :hug:

Nyt vaikuttaisi siltä, että kuuri on alkanut purra tulehdukseen, kun Oskari on alkanut imeä rintaa ihan normaalisti - siis ilman itkua.
Poika on tosi räkäinen, onneksi edes kuumeelta on säästytty.
Toivon kovasti, että ensi yö menisi jo rauhallisemmissa tunnelmissa.

Voimia kovasti kaikille niitä tarvitseville! :attn:

Riina-Niina ja Oskari-korvakipuinen pian 5kk :heart:
 
Kreecher..meillä on vauvat aikalailla samoissa mitoissa..meillä nea syntyessään 51cm ja 3840g...nyt 4kk neuvolassa oli 64,5cm ja 6805g...Mä ajattelin silloin terkalla että ei ole painoa tarpeeksi tullu mutta samaan tahtiin täällä useat kasvaa..Joitakin potrempiakin vauvoja löytyy :)
Nea oppi 1½vkoa sitten kääntyyn masulleen..ja sitä nyt sit vähän väliä tekee..ja huutaa sitten apua kääntämiseen..eikös Helmi-vauva samoin ainakin tehnyt:)?Oppi ottaan toisen kätensä alta pois,mutta tänään ei kertaakaan sitä ole itse sieltä pois ottanut.
NYt taas 3 pvään ei ole pullosta juonut..pelleilee vaan kielellään,jota muutoinkin koko ajan roikottaa ulos suustaan :LOL: .vkon päästä la mun pitäis lähteä hki yllätyssynntäreille ja jättää nea isin hoitoon ekaa kertaa..kamala pelko mitä siitä tulee jos ei syö..kait sit pakon edessä syö,mutta ei nyt.
Mennään silloin la 16 lähtevällä junalla ja 03 lähtevällä bussilla takas-ihana 3h bussimatka,mut jos sais nukuttua vaikka.Kauempaa en malta olla pois..kun vaan osaisin nauttia reissusta.
Kiva olla isänpäivänä sit himas
 

Yhteistyössä