KATSOKAA KUUTA

vierailija
Hah, löytyipä valoille selityskin :D
Jääkiteet tyynessä pakkasilmassa laskeutuvat alaspäin ja asettautuvat pääasiassa horisontaalisesti jolloin kaupungin/asutuksen valot heijastuu niistä tuollaisina pylväinä =)

Täytyy siis panostaa siihen kamerajalusta etsimiseen tosissaan jos noita ilmestyisi enempikin talven aikana jotta saisi otettua vähän pidemmällä valotusajalla kuvia =)
 
vierailija
vrt

"Täydellisen kuunpimennyksen syvin hetki koetaan 23.22, jolloin kuu näyttää tumman punertavalta. Kuu ei pimene täysin, koska Maan ilmakehä taivuttaa takaansa tulevaa auringonvaloa Kuun pinnalle.

– Ilmakehä sirottaa valon sinisiä värisävyjä, mikä värjää myös päivätaivaamme siniseksi. Ilmakehän läpi kuljettuaan valosta on jäljellä enää punertavat värisävyt, ja ne värjäävät Kuun pinnan ruosteenpunaiseksi. Mikäli maapallolla ei olisi ilmakehää, Kuu todella katoaisi näkyvistä, Ursa kertoo tiedotteessa."-ed. Linkin takaa-
 
vierailija
Vanhojen kivikirkkojen päädyssä on usein kuvio, jossa alarivillä on 11 kuun vaihetta ja sitten tyhjä (Uudenkuun kohta) alue ja taas ne 11. Ylöspäin se kuvio voisi kuvata Auringon valon määrää. Ne ei ole aina samanlaisia, mutta ilman kynttilöitä siellä sisällä ei olisi nähnyt aina mitään🐾
 

Yhteistyössä