KASTELLI-talon omistajat! kokemuksia kaivataan :)

  • Viestiketjun aloittaja kiitoskiitos!!
  • Ensimmäinen viesti
Meillä oli tarjouskilpailussa Kastelli toisena, mutta hävisi Lapplille kalliimman hinnan ja pidemmän aikataulun vuoksi. Kastelli siis on käsittääkseni pre-cut, eli tontille tulee palapeli, jonka rakentajat kokoavat sitten taloksi tilatun valmiusasteen mukaan. Lapplilta tuli siis suurelementti, joka oli siis viikossa vesikatossa jo. Ei tarvinnu pelätä materiaalien kastumista.

Meillä oli siis omat piirustukset, joista pyydettiin tarjoukset samaan valmiusasteeseen. Nyt ollaan sisutushommissa ja kaikki on mennyt talotehtaan puolesta erinomaisesti, asennusporukka oli aivan ykkönen. Ollaan tosi tyytyväisiä.
 
"qwerty"
Kyllä voisin valita uudestaan, mutta entistäkin tarkemmilla sopimuksilla. Itse totesin, että Kastellilla ei osata lukea mm. kauppasopimusta.

Menisasivat laittaa tapetit vaikka piti maalata seinät, väärä saunapaketti oli lähteä asennukseen, takan pohja meinasi myös unohtua sekä takan kiviseinän pinnotus. LVI- porukka oli myös surkea! Mestari sai useasti huomauttaa iv-putkistojen huonosta eristyksestä. Meinasivat lisäksi laittaa käyttövesiputket (kylmä) lattian alle heti styroksiin, jolloin kesällä saa juoksuttaa lämmennyttä vettä turhaan.

Takuut eivät myöskään toimi. Unohtelevat asioita eivätkä halua keskustella mistään, kun ovat rahansa saaneet. Tulevat kyllä korjaamaan sellaiset selkeät asiat kuten halkeamat kipilevysaumoissa, mutta muiden asioiden kanssa todella vaikeeta! Samoin vuotavan käyttövesijohdon kanssa. Muuttovalmiissa toimituksessa meidän olisi pitänyt näyttää toteen, että vika on Kastellin. Onneksi tässä järki voitti ja korjasivat pitkän sanailun jälkeen.

Suosittelen kaikille Kastellirakentajille pidättämään kauppahinnasta esim. 3-5 prosenttia maksettavaksi vasta takuuajan jälkeen. Todennäköisesti eivät tähän suostu, jolloin kannattaa kysellä toimituksia muualta. Samoin kaikenlainen asioista sopiminen kirjallisesti vähintään sähköpostivahvistus .

Tarkemmin kun ajattelee, niin en ehkä rakennuttaisi Kastellilla uudestaan. Asioiden hoitaminen on niin vaikeaa. Itse rakennus on oikein hyvä ja toimiva, mutta kyllä näitä osaa tehdä muutkin.
 
Freefall harmaana
Meille valmistui 2 viikkoa sitten Kastellin viittä vaille valmis-talo.

Kaikki toimi tosi hyvin, itse tehtiin sisäpinnat ja saatiin just mitä haluttiin. Rakentaminen oli nopeaa ja ammattitaitoista, timpuri oli tosi mukava jamppa (kävi äsken kylässäkin) :)

Ovikello lakkasi toimimasta, aliurakoitsija tuli päivässä korjaamaan. Muuten ei valittamista, kaikki meni ihan putkeen. Rakentaisin uudestaan, jos tähän ikinä enää ryhtyisin. Tosin en ryhdy :D
 
vierailija
Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen on tullut kesäkuussa 2024 vireille kanne, jossa ostaja vaatii vastaajaa DEN Finland Oy:tä purkamaan talokauppa lukuisten olennaisten rakennusvirheiden johdosta.
 

Yhteistyössä