Ei se kauhallinen lasagnea maata kaada... ei edes jättiläiskauha. Siitä vaan uudestaan tiukemmalle.
Ruuan hintakeskusteluun on sanottava, että pakastevihannekset on musta kohtalaisen edullisia, ja löytyy kaikenlaisia valmiita helppoja sekoituksia. Keskiviikkona laitoin pihvien kanssa jonkun "kreikkalaisen" kasvisjutun ja tosi maukasta oli (paprikaa, fetaa, sipulia, pinaattia, auringonkukan siemeniä, herneitä... tämä siis ihan valmis sekoitus). Kukka- ja parsakaalit on pakasteesta paljon parempaa kuin kulahtaneena "tuoretiskiltä". Kesällä tulee kesäkurpitsat, kurkut, tomaatit ja salaatit omasta pihasta. Enemmin itseä mietityttää tuo lihansyönnin epäekologisuus, mutta olen pyrkinyt ostamaan luomua aina kun sitä löytyy (=harvoin muuta kuin jauhelihaa) ja lähituottajilta lihakaupasta.
Enkä kyllä miehelle mitenkään täysin erilaista ruokaa tee/osta. Leipää syö, samoin poika, mutta muuten ei paljon eroa ole. Kotona syödään kasviksia, lapsi hoidossa sen perunan. Hiilarittomasta ostetut pastat odottaa vielä kokeilua.
Karppaus.infosta poimin ihanan lemon curd-ohjeen, siis sellaisen sitruunatahnan, jota joku sanoi laittavansa partikseen. Jestas miten ihanaa!!! Kirpakan makeaa ja tosiaan aika raikasta jugun sekaan. Tuli ihan uusi suosikki. Resepti meni kutakuinkin näin:
2 sitruunasta puserretaan mehu ja raastetaan kuori. Sitruunamehu ja 5 kananmunaa vesihauteessa sakeaksi (vatkaa koko ajan, ettei tule kokkelia, eikä saa kiehua!), sekaan 50-100g voita (miten tuhtia haluaa), sitruunan kuoret ja makeutus (itse laitoin reilun desin sukrinia ja pikkasen inkkarisokeriakin ja vaniljaa). Sitten jääkaappiin ja nautitaan. En tiedä kauanko säilyy, on kuitenkin tuollainen tuoretuote. Mutta aika vauhtia toi tuolta taitaa hävitäkin