[QUOTE="aapee";28958443]Mitä ottaa tuosta? Tätäkin vaihtoehtoa mietin.[/QUOTE]
Tääläkin muuten on tuontyylinen.Olikohan 5e. Santsia ei saa.
Tääläkin muuten on tuontyylinen.Olikohan 5e. Santsia ei saa.
Joo, aikaisin menisin. Ruuassa on tietty aika minkä voi olla esillä toki ja se täytyy suunnitella valmiiksi, miten sen päivän rytmittää.Alkuperäinen kirjoittaja keppälerttu;28958707:hyvä idea mutta..
kotimaiset ja tuoreet raaka-aineet on kalliita, saadaksesi edes vuokrarahat kasaan on tehtävä julmetusti voittoa.
pelkän leivän ja kakkujen ym leipomiseen menee paljon aikaa, samoin ruokien esivalmisteluun, tarjolle laittamiseen jne.
on helppo ajatella et noi kaikki ehtii tehdä ennen aukeamista, mut jos avaat esim 7 niin sun pitäis mennä töihin jo 5 et ehdit kaiken saada valmiiksi ennen kun avaat ovet.Yksin jos olet töissä, niin jos sulla on paljon asiakkaita, missä vaiheessa huolehdit lounaan valmiiksi? muistathan (tiedäthän ) et ruoka saa olla vain tietyn ajan valmiina, eli jos sulla lounas alkais 11, et voi ruokia kuumentaa/valmistaa tarjoiltavaksi kuin juuri ennen 11, jotta ne voi olla tarjolla koko lounaan ajan.
laitteet maksavat myös paljon, ihan normi vatkaimella ja yhdellä liedellä et kovin pitkälle pärjää.
Ihan turha edes yrittää tyrkyttää kylmiä tosiasioita näille haaveilijoille. Sen takia keskivertokahvila lopettaa toimintansa alle 1-2 vuodessa koska niitä perustavat nämä haaveilijat.Tollaseen paikkaan sä tarviit sen vähintään 2-4 ammattilaista töihin,muuten on turha kuvitella että koko homma edes pyörisi,et voi työskennellä samaa aikaa keittiössä,valmistella seuraavaa päivää,tehdä tilauksua,palvella asiakkaita,hoitaa salia,tiskata jne jne yksin..On utopistista kuvitella pyörittävänsä lounasravintolaa yksin,saati kahdestaan miehan kanssa..Varsinkaan jos ei ole mitään hajua keittiöalasta,siihen ei riitä pari kesää jossain kahvilassa.
Mites ap on laskenut ruokien hinnat että saa katetta?Samoin muut maksut; vuokrat,sähköt jne
Löytyyjö ap:lta edes hygieniapassia?
Tuntuu että ap on lähdössä soitellen sotaan,ilmaan minkäänlaista pohjatietoa yrittämisestä saati ravintolan pitämisestä.
On hygieniapassi kyllä.Tollaseen paikkaan sä tarviit sen vähintään 2-4 ammattilaista töihin,muuten on turha kuvitella että koko homma edes pyörisi,et voi työskennellä samaa aikaa keittiössä,valmistella seuraavaa päivää,tehdä tilauksua,palvella asiakkaita,hoitaa salia,tiskata jne jne yksin..On utopistista kuvitella pyörittävänsä lounasravintolaa yksin,saati kahdestaan miehan kanssa..Varsinkaan jos ei ole mitään hajua keittiöalasta,siihen ei riitä pari kesää jossain kahvilassa.
Mites ap on laskenut ruokien hinnat että saa katetta?Samoin muut maksut; vuokrat,sähköt jne
Löytyyjö ap:lta edes hygieniapassia?
Tuntuu että ap on lähdössä soitellen sotaan,ilmaan minkäänlaista pohjatietoa yrittämisestä saati ravintolan pitämisestä.
Joo, tosin jos tähän mennään, toivon että siinä on ollut jo joku paikka jolloin saisi ostettua niitä tai vuokraan kuuluu kylmiöt, tiskikoneet ym.Mites keittiö? tarvitset ainakin; uunin,jäähdytyskaapin,Mielellään ison pannun,Tiskikoneen,jääkaapin/kylmiön,kuivahuoneen/varaston,Pakkaset,Myyntitiskit,Seisovänpöydän laitteineen,tietenkin kattilat,pannut,lautaset,lasit jne
Nuo esim metoksen laitteet joita käytetään keittiöissä eivät ole halpoja,käytettynä jos ostaa pitää olla varma niiden toimivuudesta
Käyn joka päivä ulkona syömässä, vakoilen kylläAlkuperäinen kirjoittaja yrittäjänä ollut;28958999:2-3 vaihtoehtoa lounaaksi kuulostaa suurelta ja työläältä, parempi olisi keittolounas ja toinen lounas. Kannattaa kiertää läpi eri lounaspaikkoja ja vakoilla heidän ruokalistojaan.