DNA on kemiaa. Ei siinä ole mitään mystistä "henkeä" ole. Nythän on jo luotu bakteeri labrassa, ei se niin hankalaa ole Ihmisen mieli on sekin kemiaa ja fysiikkaa.Oletko tosissasi? Kerro sä mulle, miten se DNA alkoi toimia itsestään. Jumalan viisaus on niin paljon korkeampi ihmisen, että mä suosiolla luovutan "selittelyt" Jumalalle. Ja Jumala tuskin alentuu selittelemään tekojaan kenellekään.
:flower:DNA on kemiaa. Ei siinä ole mitään mystistä "henkeä" ole. Nythän on jo luotu bakteeri labrassa, ei se niin hankalaa ole Ihmisen mieli on sekin kemiaa ja fysiikkaa.
Kaaosteoriaa, fysiikkaa ja (hyvin vähän) kemiaa lukeneena voin sanoa, että evoluutioteorialla on vakaa pohja, eikä sille olla esitetty yhtäkään varteenotettavaa vaihtoehtoa.
Tuo on juuri se asia, mistä mainitsin edellisellä sivulla jollekin. Kun jeesushulluilla tahtoo luonnostaan mennä sekaisin puhekielessä käytettävä teorian merkitys ja tieteellisen teorian merkitys. Ei se, että evoluutio on teoria, tarkoita sitä että sitä epäiltäisiin laajalti ja pidettäisiin epävarmana.DNA on kemiaa. Ei siinä ole mitään mystistä "henkeä" ole. Nythän on jo luotu bakteeri labrassa, ei se niin hankalaa ole Ihmisen mieli on sekin kemiaa ja fysiikkaa.
Kaaosteoriaa, fysiikkaa ja (hyvin vähän) kemiaa lukeneena voin sanoa, että evoluutioteorialla on vakaa pohja, eikä sille olla esitetty yhtäkään varteenotettavaa vaihtoehtoa.
Eli Jumala pystyy luomaan niin painavan kiven että se ei pysty sitä itse nostamaan? Mutta jos se on kaikki voiva niin silloinhan sen pitäis pystyä nostamaan sen. Eli kerros mitenkä toi olisi mahdollista?No jokaisella on omat käsityksensä. Jumala on yliluonnollinen, jolle on kaikki mahdollista.
Loistava kielikuva tähän tilanteeseen! :flower:No, sinä varmaan tämän tiesitkin, saarnaan papille. Kheh.
Tässäpä se on - usko on helppo tapa olla ajattelematta mitään ja luopua kaikesta vastuusta.Mikään ei ole ikävämpää, kuin ihminen joka ei edes halua kasvaa. Ihmisillä on niin suuri potentiaali järkeilyyn ja asioiden selvittämiseen.. sitten yhdet ovat sitä mieltä, että "ei tätä tartte selittää, jumala teki sen". Edelleen, ajattelun kesken jättämistähän se uskovaisuus tarkoittaa. Siinä missä tiedemiehet yrittävät selvittää asioiden syitä, uskovaiset eivät halua moista tehdä, vaan toteavat ykskantaan että jumala.
Mitä päätelmää tämä on? Voisitko selventää, mitä pohjia sulle on esitelty? Noin niinkuin yksilöidysti ja esimerkein.DNA on kemiaa. Ei siinä ole mitään mystistä "henkeä" ole. Nythän on jo luotu bakteeri labrassa, ei se niin hankalaa ole Ihmisen mieli on sekin kemiaa ja fysiikkaa.
Kaaosteoriaa, fysiikkaa ja (hyvin vähän) kemiaa lukeneena voin sanoa, että evoluutioteorialla on vakaa pohja, eikä sille olla esitetty yhtäkään varteenotettavaa vaihtoehtoa.
Eli ne ovat helpommin vedätettävissä. Voidaan vierä mitenkä vain narun perässä, eikä uskalleta kyseenalaistaa asioita.Aha. Ihmeellistä, että uskovat ympärilläni vaikuttavat olevan keskimääräistä vastuullisempaa porukkaa...Lisäksi uskovat työelämässä ovat kysyttyä työvoimaa. Juurikin tuon piirteen vuoksi ja jotkut työantajat myös sanovat, että he ovat myös rehellisempiä, kuin muu väestö.
Tekeekö Jumala pahaa? Riippuu siitä, miten paha määritellään. Jos paha = Juuri sillä hetkellä sattumoisin Jumalan tahtoa vastaan oleva asia, niin silloinhan Jumala ei tee pahaa. Jos taas paha = asia, josta on jollekin harmia, haittaa tai kipua enemmän kuin olisi "välttämätöntä", niin silloin Jumala tekee pahaa. Ja jälkimmäisellä tavallahan paha useimmin määritellään.Alkuperäinen kirjoittaja uskis:Edelleen, ihmiset tekevät pahaa, ei Jumala. Et sä voi Jumalan syyksi vierittää sitä, jos tapat lähimmäisen. Päinvastoin. Jumala sanoo, että se on väärin, älä tee niin. Ja mitä tulee sitten uskovien vastuullisuuteen tai vastuun pakoiluun, uskova kantaa elämässään yhtä lailla vastuun kuin ei-uskovakin. Sillä poikkeuksella, että hän tietää olevansa kaikista tekemisistään vastuussa paitsi ihmisille, myös Jumalalle, joka tietää ja näkee kaiken.
No otsikointihan on toki huono. Jumalan vastustajahan ei ole Darwin, vaan korkeintaan Saatana, jos siihen haluaa uskoa. Teknisesti oikeampi otsikkohan olisi esim. Luominen vs. kehitysoppi, mutta eiköhän tuosta nykyisestäkin otsikosta halutessaan ymmärrä, mitä siinä tarkoitetaan.kysymys oli JUmala vs darwin joten vastauksenhan täytyy olla Jumala kun sitten itse darwinkin siihen loppujen lopuks uskoi.
Perinteisestihän tuo "paha", josta puhut, eli kivut, sairaudet jne sanotaan olevan seurausta perisynnistä, eikä niinkään Jumalan aikaansaannoksia. Tähän asti eläessäni olen kyllä omin silmin nähnyt, kuinka Jumala on päästänyt tuosta pahasta. Mm parantanut sairaita.Tekeekö Jumala pahaa? Riippuu siitä, miten paha määritellään. Jos paha = Juuri sillä hetkellä sattumoisin Jumalan tahtoa vastaan oleva asia, niin silloinhan Jumala ei tee pahaa. Jos taas paha = asia, josta on jollekin harmia, haittaa tai kipua enemmän kuin olisi "välttämätöntä", niin silloin Jumala tekee pahaa. Ja jälkimmäisellä tavallahan paha useimmin määritellään.
Itse aikanaan ratkaisin teodikean omalla kohdallani sillä, että pidin Jumalaa myös pahana (tai ei yksistään hyvänä, ainakaan)
Kommentoin tähän ensinnä, koska se on helpoin. Jos uskoo, että on olemassa kaikkivaltias Jumala, joka palkitsee seuraajansa ja rankaisee muita, niin kannattaako häntä seurata? Kyllä minun nähdäkseni kannattaa. Varsinkin jos uskoo, että kyseessä on joko ainoa jumala tai valtuuksien puolesta ylivoimaisesti parhaiten varusteltu jumala.Tuo viimeinen lauseesi on mielenkiintoinen. Sikäli kun muistan sinun tälläkin palstalla kertomaa historiaasi. Miksi seurata ja palvella Jumalaa, joka on paha? Itse en sellaiseen lähtisi.
Jumala, jos on sellainen kuin Raamattu kuvaa, vähintäänkin sallii pahan. Ehkä olet sitä mieltä, että maanjäristykset ja niiden aiheuttamat tuhot ovat seurausta perisynnistä? Mutta tuoko maanjäristysten, tsunamien yms. salliminen lisää hyvää maailmaan? Millä tavalla ne vuotavat Jumalan positiivista rakkautta ihmiskunnan ylle? Tästä voidaan toki ajatella, ettei Jumala ole aktiivisesti paha, mutta vain väliinpitämätön, mutta ei sekään minusta edusta puhdasta, idealistista hyvyyttä johon haluaisit uskoa. Eikä Raamattu sitä tue, onhan Jumala sielläkin aika kiivasluonteinen kostaja välillä.Perinteisestihän tuo "paha", josta puhut, eli kivut, sairaudet jne sanotaan olevan seurausta perisynnistä, eikä niinkään Jumalan aikaansaannoksia. Tähän asti eläessäni olen kyllä omin silmin nähnyt, kuinka Jumala on päästänyt tuosta pahasta. Mm parantanut sairaita.
Kummallista, kuinka paha ollaan kyllä laittamassa, mutta hyvä taas sitten ihmisen ansioksi.