* JOULUNTÄHDET 2006 *

maria-86 harmailee
Hömppä: Mäki kattelin eilen just tollasta paitaa meidän Ninnille mut en sitte ostanu. Meinaattekos mennä Kärppä juhliin? Me ollaan mietitty et jos mentäs käymään. Ollaan oltu aikasempinaki vuosina.

Mut nyt pitää lähtä käymään Oulussa Gigantissa ostamassa imuri ku entinen teki tenän :kieh:
 
Tänne kans muuttanut "krätisiä", tiedä mihin on kadonnut se äidin aurinkoinen poika :(

Mä ensin ajattelin et hampaita tulossa, mut ei ainakaan ikenessä näy suuria muutoksi?! Voiko tuon ikäinen (4,5kk) turhautua siitä kun ei pääse eteenpäin? Jos se olis vikana? Tuli vain mieleen kun Eeloa pitää sylissä ja se näkee jotain mielenkiintoista, rupeaa sylissä vääntämään itseään siihen suuntaan, ja "hermostuu" kun ei pääse/ päästetä.

Välillä turhauttaa kun ei tiedä mikä toisella on, eikä mikään tunnu kelpaavan ja toinen vain kitajaa... :ashamed:
Eelo ei enää edes juttele niikuin ennen?! :eek:
Eikä nuku päiväunia, tai nukkuu mut nukahtaa huonommin. Ennen hyvä kun vaunuihin sai niin nukahti, nykyään pitää monta kertaa käydä heiluttamassa vaunuja että nukahtaa :(
 
Meilläkin on kitinää riittänyt. Ensimmäiset pari kuukautta sitä oli aamusta iltaan, ja välillä alkoi itsellä jo huumori loppua, kun ei tiennyt mistä kiikastaa. Nykyään Petjan ollessa 3,5 kk, kitinät keskittyvät pääasiassa ilta-aikaan. Silloin ei pojalla tunnu olevan missään hyvä olla. Hetken saattaa viihtyä sitterissä, sylissä, lattialla mahallaan tai selällään tai hoitopöydällä, mutta tosiaan vain hetken. Meillä tämä on kuitenkin mennyt parempaan suuntaan, koska alkuun en päässyt suunnilleen vessaankaan ilman, että poika oli kainalossa. Kyllä se hermoja koettelee, vaikka kuinka yrittäisi ottaa päivän kerrallaan.

Päiväunissakin ollaan menty hiljalleen parempaan suuntaan. Ekoina parina kuukautena Petja ei nukkunut juuri lainkaan päiväunia. Nyt saattaa nukkua vaunuissa pari-kolmekin tuntia. Tosin välillä pitää käydä vaunuja hytkyttelemässä. Yksin ei poika edelleenkään nukahda, ei päivisin eikä öisin.. Omassa sängyssään ei ole nukkunut ensimmäisten elinviikkojensa jälkeen kertaakaan. Herää heti, jos sinne laitetaan nukahdettuaan..ja huuto on kaamea, jos sitä tohditaan kokeilla useamman kerran peräkkäin. Öisin meillä heräillään muutamaa poikkeusta lukuunottamatta 2-3 tunnin välein.

Perunaa maisteltiin eilen ensimmäistä kertaa. Mahaan asti taisi mennä puoli teelusikallista peruna-äidinmaitososetta. Eipä meillä sen kanssa niin kiire ole, koska poika on tosiaan vasta 3,5kk.

Mulla ei ole vielä menkat alkaneet. Toinen vauva on tervetullut heti, kun/jos on tullakseen =)

Jaksamista kaikille ikävien asioiden kanssa painiville!

Krissie ja Petja 3,5 kk
<br><br>
 
Sitä tässä miettii että mihinkähänkaikkeen sitä taipuu tuon ipanan kanssa...
Tänään istuttiin puoli tuntia vessan lattialla (Pyry tosin makoili) kun vessa oli taas ainoa paikka missä poika viihtyi :LOL: :LOL:
Voin jo sieluni silmin nähdä itseni maistelemassa kastematoja Pyryn kanssa jos hän sitä vaatisi viihtyäkseen :D :whistle: :ashamed:
Tänään on jatkunut kitinät ja kekseliäisyys on kyllä koetuksella tällä äidillä välillä ja saa laskea useampaan kertaan kymmeneen.

Käytiin tänään Pyryn kanssa kaverin luona jolla on parin viikon ikäinen vauva ja se oli niin pieni :heart: :heart: Meinasi pikkuisen vauvakuumetta pukata eikä tuon yhden kiljukaulan kitinäkään sitä meinannut häilyttää pois :eek: :ashamed: Mutta jos ei nyt kuitenkaan vielä... Vaikka miehen kanssa ollaan nyt ihan kunnolla puhuttu tulevista lapsista ja ollaan jotakuinkin samaa mieltä, että parinvuoden sisällä olisi ihan kiva jos toinen tulisi, niin voisin sitten joskus tulevaisuudessa kunnolla keskityä uudelleen opiskeluun eikä Pyryn seuraavalle mahdolliselle sisarukselle ja Pyrylle tulisi aivan mahdottoman monta vuotta ikäeroa (eli taitaa se kohta olla taas menoa :LOL: )


tinde ja Pyry
 
Täällä kanssa kitistään. Osaksi luulen sen johtuvan myös (hampaiden tulon lisäksi) tämän päivän tarkkailtuani EHKÄ kuumuudesta. Nimittäin, meillä tämä asunto on keväisin/kesäisin TOSI KUUMA vaikkei mikään lämmitys olisi päällä. Tähän pääsee koko päivän paistamaan aurinko eikä minkään näköisiä tuuletusjuttuja. Joten kokeilinkin ottaa Viiviltä vaatteet pois ja antaa kölliä lattialla pelkästään vaippasilteen hyvän tovin ja heti oli parempi. Onneksi meillä on olohuoneessa ja makkarissa nuo kattotuulettimet.. Ilman niitä ei täällä vois olla.

Viimeistään viikonloppuna luultavasti keitetään eka peruna Viiville kun perjantaina tulee 4kk täyteen ja korvikettakin saa. Saa myös tissiä vielä enkä sitä kokonaan vielä ainakaan oo jättämässäkään pois. Toinen mitä vois kokeilla joku ilta on se maissivelli ehkä. Onko kellään kokemuksia onko tuo vatsaystävällinen mahdollisesti ja kuinka paljolla kannattaa aloittaa iltaisin?
 
memmuliini
Moi taas!
Meillä kans kauhee kränä kausi menossa. Päivisin on oikee päivänsäde, mut illalla alkaa kitinä... Toivottavasti menis pian ohi!! Yöt poju nukkuu edelleen tosi hyvin!
Tänään saatiin eka rokote ja huuto on ollu sen tuntustakin. Nyt rauhottu tonne sänkyynsä kun laitoin supon!
Mitat oli (3kk) 6830g ja 60.8cm
syntyeessään oli 3560g ja 51cm
Et on sille ainakin painoo tullu vaikka pulauttelu on ihan kamalaa!!
Kolme kertaa päivässä sais vaihtaa vaatteet!
Mutta nyt täytyy mennä viemään pyykit pihalle, kun siellä on niin hieno ilma!!


:wave: Ainiin laitoin kans kuvan profiiliin!!<br><br>
 
memmuliini
Hömppä!!
Sellanen tuli mieleen et mulle on ainakin sanottu et kannattaa kokeilla velliä ekat kerrat päivällä!
Jos sattuu et tulee masu vaivaa niin ei sitten koko yötä huuda!!
Näin oon ainakin kuullu...
 
Heippa!

Mukava kuulla memmuliinistä pitkästä aikaa. Oon katellu uusia vauvojen kuvia profiileista, ja ihania ovat. Memmuliinin poika on kyllä oikean sydäntensärkijän näköinen, niin on suloinen.

Jee, Pyry teki sen!!! Onnittelut kääntymisestä, jospa nyt vähän päivät rauhottuis, kun oppii Pyry viihdyttämään itseään kääntyilemällä (tai sit marisee, ku ryömiminen ei onnistu! :\| ). Meillä on kans jonkinlainen kränä-vaihe, kai jonkinnäköinen 4kk kriisi päivisin, kun päikkäreitä nukutaan huonosti, äitin naama on tylsä, leluja ei jaksa kauaa kattoa ja ryömiminen on niin alkeellista, et tulee turhautuminen lattialla aika nopeesti. Mut ollaan pärjätty, ja Hömpän teoriaa kuumuudesta voisin yhtyä.. Tänään on niin kuumaa ollu, että Lumi on tykästyny olemaan ilmakylvyissä ja vaatteet päällä sit känisee... Helpotin tytön oloo nyt iltapäivällä ja keksin pistää shortsit jalkaa (todella söpö löytö kirppikseltä), niin jo helpotti.

Hauskaa ja lämmintä iltaa vaan kaikille (p.s. vois tänään melkein ehdottaa ukolle makkaran grillausta, kun on niin ihana ilma, et sisällä läkähtyy)

Leenu ja Lumi
 
Huomenta!

Piti tulla kertomaan,että meillä on nyt takana toinen hyvä yö peräjälkeen.
Tyttö meni sänkyyn klo 20.30 ja vartissa nukahti.Heräs yhden ainoon kerran syömään tuossa klo3.30 ja sitten jatko unia yli kuuteen. Äiti sitten nukku huonommin,kaiken maailman asiat pyöri vaan mielessä,mutta jospa se sitten ensi yönä paremmin nukuttais.

Nyt taasen syöttämispuuhiin,aamusoseelle..:)

 
Huomenta!! Tulin vaan kertoo, että laitoin meidän ristiäiskuvan tuonne profiiliin, siinä tuli "kaupantekijäisiks" minä ja mieskin samaan kuvaan. Se nyt on pari kk vanha kuva. Tää kone sekoili eilen enkä ollut varma, menikö se sinne. No sieltä löytyy jos joku haluu kurkistaa.

Meillä on kans huono yö takana, mutta eiköhän tämä tästä. Meillä kränätään kans iltaisin, mut nyt tää varmasti menee flunssan piikkiin. Kuinkahan kauan tämä räkätauti haluu kestää?! :snotty:
 
mamaria
Terve taas täältäkin. minäkin yritin laittaa uutta kuvaa profiiliin, mutta en tiä onnistuko kun vain valkosta ruutua tarjos sen jälkeen kun painoin, että tallenna muutokset... :whistle: irc-galleriassa kyllä on paljon ihania kuvia, myös se jonka meinasin vauvasta laittaa profiiliin.. http://irc-galleria.net/archive.php?nick=mamaria&album_id=all


tässä pikasesti kuulumiset:
- mulla on nuva ring ollu nyt 2vk ja taidanpa käyttää vain tämän yhden kierron. on vähän sen suuntasia oireita, että mulle ei varmaan sovi sitte mikään hormonaalinen ehkäsy, kun ei tämäkään kerta..
- Kassulla kivat päivärytmit ollu jo monta viikkoa ja nukkuu vaunuissaki 5h päikkärit, mutta nyt oli 4 iltana kamalat kiljumisitkut yhteen asti. eilen ei kummiskaan. jospa se nyt helpottas..
- kiinteitä aloitellaan kohta puolin. vaikka päivisin tuntuu nälkä lähtevän sillä maidolla niin olen alkanu miettimään että johtuuko noi iltaitkut siitä ettei silloin enää lähekään maidolla nälkä.. hampaita eka veikkasin kun kuolasi ihan kamalasti..
- niin ja meillä ei ole sairastettu mitään nuhaa kummempaa :D

nyt vihdoin aamupalalle.. isommat muksut lähti mummon kans retkeilemään taas. mummo muuttaa kohta pois niin on nyt kamalasti touhunnu noitten kanssa, vaikka on töistä väsynyki.. kuinkahan se jaksaa seurata niitä.. huolestuttaa, mutta se vakuuttaa pärjäävänsä..


Maria ja Kassu 4,2kk

ps. neukka 25. pv. sitten taas kuulumisia...
 
neiti päätti tuossa sunnuntaina kääntyä mahalta selälle.. monesti on nyt kääntynyt ja vielä molepiin suuntiin.. ylpeä omasta pallerosta ;) kiinteiden aloittelu mennyt ihan hyvin.. muutamaan lusikka vielä annan.. tykkäsi enemmän tuosta peruna-porkkana soseesta ku peruna-maissi.. eli olin antanut jo aikasemmin maissivelliä et tuo sopi hyvin alotteluks.. olis ens viikolla muutto edessä yksi tasoiseen asuntoo, nyt on kaksi kerroksinen.. ei tarvi pelätä si noitten rappusten kanssa kovasti.. neuvola paikka vaan vaihtuuu.. tykkäsin tuosta missä kävin äitiysneuvolassakin.. no ei kait voi mitn.. onko muutes oikeasti mitään konstia saada tuo porkkana vaatteista pois??

t. Pia & Netta melkein 4kk
 
miilukka harmailee
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.04.2007 klo 13:50 Pia87 kirjoitti:
neiti päätti tuossa sunnuntaina kääntyä mahalta selälle.. monesti on nyt kääntynyt ja vielä molepiin suuntiin.. ylpeä omasta pallerosta ;) kiinteiden aloittelu mennyt ihan hyvin.. muutamaan lusikka vielä annan.. tykkäsi enemmän tuosta peruna-porkkana soseesta ku peruna-maissi.. eli olin antanut jo aikasemmin maissivelliä et tuo sopi hyvin alotteluks.. olis ens viikolla muutto edessä yksi tasoiseen asuntoo, nyt on kaksi kerroksinen.. ei tarvi pelätä si noitten rappusten kanssa kovasti.. neuvola paikka vaan vaihtuuu.. tykkäsin tuosta missä kävin äitiysneuvolassakin.. no ei kait voi mitn.. onko muutes oikeasti mitään konstia saada tuo porkkana vaatteista pois??

t. Pia & Netta melkein 4kk
:kieh: minäpä tiijän hyvän konstin ja testasin sen itsekin tässä aurinkokeille. eli porkkana vaate kuivumaan aurinkoon ja kyllä lähtee porkkana tahrat, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin ;)
 
Huh,muutto on nyt sitte takana,olihan tuo taas työn takana eikä yhtään helpota et kohta pitää varmaan muuttaa taas isompaan.Ensimmäinen neuvolakin oli täälä, ja ukko painaa jo yheksän kiloa!!! Onneksi oli kiva täti ja sano et kyllä se paino tasaantuu ku lapsi oppii liikkumaan,mulle tuli jo semmonen olo et mitä mie teen väärin.
Anoppirintamalle kuuluu taas hurjia, ja miekö ehin jo hetken toivoa et se olis rauhottunu tuo tilanne :kieh: Pakko sanoa että vaikka vauva kuume vähän kiusaakin, ni tämmöseen tilanteeseen en toiste lähe, eli pitää löytää meidän se kultainen keskitie ennenku seuraavaa ruvetaan suunnittelemaan, niin pöljältä ku se kuulostaaki ni tuommonen anoppi vie omatkin voimavarat...
Uus paikkakunta ja uudet tuulet, tänään kävin ekan kerran yksin vaunuttelemassa ja tutustumassa paikkoihin, vähän tuntuu orvolta :(

Taas tämmöstä sekavaa tekstiä mut tuosta porkkanasta vaatteista et ootteko te laittanu sen suoraan aurinkoon?Nimittäin mulla on pestyjä vaatteita joissa on porkkanatahroja,vieläkö on toivoa?
 
Pia: onnittelut sinnekkin kääntyilyn puolesta!
Kyllä nämä vauvat sit kehittyy nopeesti, ihan vastahan sitä oltiin laitoksella ja nyt on kommunikoiva vipeltäjä täällä...

Miila-83: tsemppiä anopin kanssa, täällä on vähän kans sellasta et anoppi nostattaa mun hiuksia pystyyn tempauksillaan ja sanomisillaan ja kommenteillaan ja kaikella... Onkin taas sellanen kasvun paikka, ku ollaan anopin kanssa täällä ja ukko on huomisiltaan reisussa. Ihan mukava et on apua vauvan hoidossa, mut nää hermot... toivottavasti jaksaa huomisiltaan!!!

Lumi tosiaan aamulla jahtas ryömien (tai jotakin sen esiastetta, kun etupää on lähinnä maassa ja jaloilla ponkastaan, ja välillä sit ihan etupää mukava hommassa) pehmopalloa, ja koputteli harmistuneena sit käsillä lattiaa, kun pallo vieri aina karkuun. Hyvän matkaa jakso mennä pallon perässä (n. metri- puoltoista). Ja oli niiiiin söpö :heart:

Juup, vauvakuume on vaan kokoajan. Mies eilen sano, et haluais jo ruveta toista tehtailemaan, ku Lumikin on niiiiin ihana. Sit kysyin, jos toinen on koliikkivauva, niin entä sit, jaksaako kahden pienen kanssa, sano et joo. Ite en kyllä usko, siis siinä mielessä, et haluun Lumin saavan kaiken huomion mielellään ekan 2 vuotta. Itestä tunnustas helpommalta, jos Lumi ois jo hiukan omatoimisempi ja isompi kun toinen vauva tulis.. Ja sit mulla on gradu vielä väkertämättä.. Ja hyvähän se on kaikkee tässä keksiä, kun järki sanoo, et koulu loppuun ja sit seuraava kiitos, mut vauvakuume on kyllä kova ja tauti on kyllä kamala, varsinkin ku mies sitä sairastaa myös!!!

No, tulipa sepostettua.

Leenu ja Lumi
 
Eelo kitinä on muuttunut kitinän ja kiljumisen välimuotoon. Hiukan on rasittavan :ashamed: kuuloista. Puhelimessa puhumisesta ei tullut mitään kun toinen kiljui niin etten yksinkertaisesti kuullut mitään.

mamaria
Katsoinko kuvasta oikein että Kassullakin hiukset punertaa?

Eelon hiukset on välillä tummat mutta varsinkin auringossa/ valossa ovat punaiset. Isoveljellään oli ihan porkkana väriset hiukset.
Välillä ärsyttää kun anoppi sanoo kuinka PALJON Eelo muistuttaa veljeään \|O Varsinkin nyt kun hiukset ruvenneet punertumaan. Tiedä koska hermostun ja sanon rumasti :ashamed:
Täytyy myöntää et vähän muistuttaa isoveljeään mut ei siitä jokakerta tarvitse mainita. Toinen on kumminkin ihan oma itsensä! Enkä halua hänen kasvavan kuolleen veljensä "varjossa", jos joku ymmärtää mitä tarkoitan...


Mutta nyt kiljuminen yltyy niin et pakko yritää mennä tissillä hiljentämään... :D

Profiilissa uusi kuva :D <br><br>
 
miilukka harmailee
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.04.2007 klo 15:29 miila-83 kirjoitti:
Huh,muutto on nyt sitte takana,olihan tuo taas työn takana eikä yhtään helpota et kohta pitää varmaan muuttaa taas isompaan.Ensimmäinen neuvolakin oli täälä, ja ukko painaa jo yheksän kiloa!!! Onneksi oli kiva täti ja sano et kyllä se paino tasaantuu ku lapsi oppii liikkumaan,mulle tuli jo semmonen olo et mitä mie teen väärin.
Anoppirintamalle kuuluu taas hurjia, ja miekö ehin jo hetken toivoa et se olis rauhottunu tuo tilanne :kieh: Pakko sanoa että vaikka vauva kuume vähän kiusaakin, ni tämmöseen tilanteeseen en toiste lähe, eli pitää löytää meidän se kultainen keskitie ennenku seuraavaa ruvetaan suunnittelemaan, niin pöljältä ku se kuulostaaki ni tuommonen anoppi vie omatkin voimavarat...
Uus paikkakunta ja uudet tuulet, tänään kävin ekan kerran yksin vaunuttelemassa ja tutustumassa paikkoihin, vähän tuntuu orvolta :(

Taas tämmöstä sekavaa tekstiä mut tuosta porkkanasta vaatteista et ootteko te laittanu sen suoraan aurinkoon?Nimittäin mulla on pestyjä vaatteita joissa on porkkanatahroja,vieläkö on toivoa?
just itekki löin kuivan porkkanatahra vaatteen aurinkoon ja lähti tahra pois :)
 
memmuliini
Tänään käytiin lastenpolilla, allergia testeissä. Oli se kauheeta kun verikokeet otettiin päästä. Nyt sitten odotellaan testien tuloksia.
Ja pidetään käsiä kyynerpäitä myöden ristissä ettei poitsu olis koiralle allerginen. Eihän sille sit mitään voi jos allerginen on, mutta toivotaan...
:\|

Loppu päivä vietettiinki sitten kauppoja kierrellen. Kaikkee kivaa sieltä sitten löytykin... Tuntuu et jatkuvasti jää vaatteita pieneks. Hyvä kun muutaman kerran kerkiää käyttään...

Mutta nyt meen iltapalalle, että pääsen nukkuunki tänään...
 
memmuliini:miten teillä tuon mahdollisen allergian kanssa,oireileeko teillä muksu ja jos oireilee niin miten? Mie olen miettiny ihan samaa, häätyy vissi puhua neuvolassa et kuin helposti niihin testeihin pääsee ku meillä koira ja jotenki vain tuntuu et olisko allerginen ku on koko ajan semmonen rohiseva.Onkohan tuo ees allergiaoiretta?
 

Yhteistyössä