*Joulun odottajat LOKAKUUN sateissa!*

B-7
Näytillä käyty ja onneksi kotona taas :heart:
Mutta siis näitä "löydöksiä":
Rv 31+4
Painoa ei lisää
rr matala kuten aina
Leukkarit++
Sf 29 venyttämällä
Rt
Syke 160

Eli supistuksia varmaan aiheuttaa pissatulehdus(mistä ihmeestä senkin oon sitten saanut?????)
Omaan lapsiveden vähyys-epäilyyn lääkäri oli samaa mieltä,ei huolestuen mutta epäillen niin olevan ja laittoi kuitenkin ultraan varmistumaan sekä kokoa mittamaan.

Kohdunsuun tilanne sama kuin viikko sitten,sormelle auki,pehmeä ja kaulaa 1,5cm.
Eli supistukset ei kuitenkaan oo tehneet hallaa.

Terkka kehoitti ottamaan rauhallisesti ja stressittömästi!Mä yritän kovin...

Mutta lääkäriaika taas 2 viikon päästä :p

Että tämmöistä sitten tänne...

Onnellinen kuitenkin olen ettei tarvittu passitusta sairaalaan,sitä pelkäsin ihan kamalasti!!!!!
 
Boe
Heip pitkästä aikaa!

Kaikenlaista onkin ollut matkan varrella. Närästys meni niin pahaksi, että nyt joudun syömään Nexiumia ;( Näin oli ykkösenkin kanssa.

No sitten alkoi kammo supparit! Olin jo varma, että meillä tullaan jo maailmaan, mutta onneksi ei näin ole vielä käynyt. Olen ollut jo kaksi viikkoa saikulla ja se jatkuu äippäloman alkuun. Eli töihin ei ole menemistä.

Kävin NKL:lla jutustelemassa tulevasta synnytyksestä kun eka meni lievästi sanoen persiilleen... Täytyy antaa suuri kiitos aivaan ihanalle henkilökunnalle, joka kerrankin KUUNTELI. Tehtiin sitten ultrat ym. ja kuinka ollakaan, meidän neidillä onkin pallit! Voi sitä naurun ja ilon määrää! Me oltiin 110% varmoja, että tyttö tulossa.

Nyt tässä ei auta muu kuin kärvistellä loppuun saakka. Päivät tulee olemaan tosi pitkiä, mutta täytyy nyt yrittää nukkua varastoon. Esikoinen onneksi voi olla hoitopaikassa ja se helpottaa hieman olemista. Meillä vielä hierotaan kaiken kukkuraksi asuntokauppoja, joka kuluttaa aika paljon energiaa. Hyvässä lykyssä ollaan muuttopuuhissa kesken synnytyksen :LOL:

Palaillaan. Ihania syyspäiviä kaikille B)

30+4
 
Hiipille ja omituiselle otukselle ja petite-telle ja härkänaiselle : :hug: ja jaksamista melkein loppuun asti :flower: kera.

Tuli sellanen olo että tässähän pääsee ite aika vähällä vaikka väsyttääkin ja ei enää jaksaisi päivääkään henkisellä puolella tätä raskautta ja töissä ei enää jaksaisi millään käydä.
Tosin reissuun on vielä reilu kaksi viikkoa, siihen siis tähdätään että sinne päästään ja sen jälkeen on vielä vauva tavaroiden hankinta kierros ja kun se on ohi niin sitten sais mun puolesta tulla ulos, siinä rv 37 viikon jälkeen heti olisi aika hyvä aika, vink,vink vatsa asukas.
:)

Punahattu ja Pesonen 28+4
 
heissan vaan taas kaikille!

Boe täälläkin hiukan harkitaan/suunnitellaan asunnon ostamista, ja jos niin tulee käymään että asunto nyt sitten ostettas nii muuttopuuhat sattus just sopivasti marraskuun loppuun - joulukuun alkuun :LOL: ois se kyllä toisaalta ihanaa päästä makselemaan omaa asuntoa poikkeen, mutta toisaalta taas pelottaa mahottomasti rahatilanne yms. :|

Minkälaisissa asunnoissa muuten asutelette ylipäätään mammat? =)

meillä on tällä hetkellä kerrostalo asunto 2h+k+s 63,5 neliöö ja harkitaan kakskerroksisen rivarikolmion ostamista (3h+k+s 80 neliöö ) :)

maria & pikkuinen 29+6
 
Maria:Aloitetaanpas elikkäs meillä on 3h+k kerrostalo n.80 neliöö ja ollaan saunaremppaa tekemässä jossain vaiheessa, kun kylppärin vieressä tilava vaatehuone niin siitä saunalle lisätilaa.Kaikki muut huoneet jo rempattu, onneksi.
Nyt vaikka tuleekin neljäs perheenjäsen niin ei olla ajateltu suuremman ostamista, joskus sitten tulevaisuudessa, nyt saa pienin kunnian viettää ensimmäiset vuotensa vanhempiensa makkarissa.
Täällä on niin pirun kalliita neliöt ja lisävelkaa ei haluttaisi ottaa. :(
 
no sehän oiskii kätevää Punahattu jos kerta vaatehuoneesta luopumalla sais saunan sitten =) ite en osais varmaan enää ees muuttaa asuntoon missä ei ois saunaa, ku aina tottunu että semmonen on, tai no vuoden asustelin joskus sillon opiskelujen aikaan saunattomassa kaksiossa...

Tarkotus ois sitten että jos tuo (tai joku muu) asunto sitten ostetaan nii siinä sitten vois asustella ihan useemman vuoden ilman että tartteis miettiä isompaan vaihtamista, ollaan mietitty että nyt tää yks lapsukainen riittäs ihan useemmaks vuodeks ennenkuin ruvetaan suunnittelemaan toisen hankkimista mutta eihän sitä ikinä tiedä miten mieli muuttuu :LOL:
 
Moiks, pitkästä aikaa!

Mulla oli neuvola jo viikko sit, mut en oo vaan jaksanu kirjoitella. Siel oli kaikki hyvin. Nyttenkin kyllä väsyttää niin pirusti, kun valvoin sitten yöllä pari tuntia putkeen ja just kun olin nukahtanut uudestaan niin esikoinen heräsi eikä antanut mun enää nukkua :( Niin heräilin siinä vähän yli neljä yöllä, kun supisti. Niitä aika kipeitä supistuksia tuli sit 2-3 minuutin välein reilu kolme varttii. Olin yöllä jo ihan varma, että kohta on lähtö synnärille. No onneksi ne supistukset sit loppu kuin seinään. Hetki tietty meni ennenkuin sain taas unta. Onpas sekavaa tekstiä, kun silmät on ihan ristissä.

Me asustellaan omassa (tai siis pankin) vanhassa rintamamiestalossa. Huoneita on 4h+k+s+muut tilat. Asumis neliöitä on noin 100. Ostettiin tää aika pian sen jälkeen kun aloin esikoista odottaa. Meil on kanssa alakerrassa "kodinhoito huone" remontissa. Täytyy vaan toivoo, että tulis edes joten kuten valmiiksi ennen vauvan syntymää. Taitaa kuitenkin olla haave vaan, kun putkimies tulee vast tämän kuun lopussa ja kaikki muut hommat siel nyt sit seisoo.

Jaksamisia kaikille jotka jostain vaivoista kärsivät ja muillekkin suuret :hug:
Eihän tässä oikeesti ole enää pitkä matka joulukuulle!

Orvokki ja vauva 32+1
 
Moikka moi. Otin kunnon tirsat eka sängyssä ja sit jatkoin vielä sohvalla torkkumista. Näin torkkuessa untakin omista lakkiaisistani... siis niistä, jotka oli vuonna 1998!!! Hmm.. ehkä todellakin olen unen tarpeessa.. :LOL:

Mutta mutta. OmituinenOtus Oon kyllä lukenut sun tekstit aina alusta loppuun, sulla on sellanen minua miellyttävä ote kirjoittaa, taitaa olla sellasta kyynistä mutta peruspositiivista tyyliä vai liekkö jotain satiiria.. En osaa sanoa, mutta sulla on niin järkiote elämään tekstien perusteella, vaikka onkin nuita vaivoja sulle annettu ihan liikaa. Mutta siis.. päättelin sun kirjotuksista aiemmin just ton "ok normaalisti" , olispa mullakin sellanen täti.. jotenkin mun täti tungettelee ihan liikaa. Vai miksei muuten kaikilla vois olla sellanen just itelle sopiva täti ni ois meillä kaikilla ainakin se yksi asia kunnossa koko ajan.. :kieh:

petite-telle onnittelut, kun ei tarvinnu mennä osastolle maate, se vois olla sulle aika haasteellista järjestää sen katraan kanssa! Ainahan asiat selviää ja lutviutuu, mutta silti. Jospa se olo asettuis, sait ilmeisesti lääkekuurin tulehukseen.

Asunnoista/kodeista Meillä on nyt tällänen yksitasoinen n. 140 neliöinen talo, jossa on 5 makaria, valtava tupakeittiö + muut tilat. Tehtiin pannuhuoneesta meille kodinhoitohuone, ettei kylppärissä vie koneet tilaa ja kun tässä on maalämpö niin nuo laitteet muistuttaa jääkaappia tms. laitetta, eikä ne sotke kuten vanhanajan puu-uunit. Tässä pihassa (maalla) on nuita lisärakennuksia ja rempataan parhaillaan pihassa olevaa mökkiä vieraskäyttöön.

Sinänsä tämä on meille luksusta, koska meidän 4 neitiä syntyi kaupunkirivariin.. silloin tilaa oli ruhtinaalliset 66 neliöö ja se oli kolmio..!!! Ne neliöt kun laittoi tehokkaasti käyttöön niin kyllä ne meille riitti. Ois sinne vielä lisääkin muksuja menny, me hoidettiin jo silloin paljon kavereitten muksuja yötä myöten, mutta kyllä se kaupunkiasuminen sitten rupes riittämään ja ostettiin tämä.

Tässä on kuulemma laajennus mahis ylöspäin ja vissiin tuosta 60 neliön varastosta sais kans sisustettua sisätilaa, mutta ei ole tarvis, ei ainakaan vielä. Tässäkin ihan kiitettävästi siivottavaa.. :p

Nyt pitää kyllä jo alkaa nousemaan tästä ja tekemään ruokaa. Sain niin ihmeesti virtaa tuosta nukkumisesta, että nyt just ei hirveesti ärsytä enää mikään. Oikeestaan ihan sellanen törkeen pirtee ja spurttaileva olo.. Jos istun vielä hetken ni kyllä se menee ohi... :kieh:

Moiks!
 
Moiskis

Jaksamista Hiipi, petite, Härkis ja kaikki muutkin sitä tarvitsevat! :hug: Ehkä raskaus on tälle olotilalle ihan oikee nimi.. Ei oo mitenkään itsestään selvästi helppoa!

Asumisesta.. Me asutaan n 100 neliön omakotitalossa maatilan pihapiirissä. Sanon noin, koska meillä on tässä samassa pihassa n 300 neliön päärakennus,mutta se on niin kurjassa kunnossa että muutettiin tähän kunnes on remontoitu. Siitä muutosta on kohta 7 vuotta... Ehkä joskus on rahaa se laittaa. Tässä on kolme makkaria, keittiö johon ei mahdu pöytä, kodinhoitohuone, pieni suihkuhuone ja vessa. Iso miinus on ettei omaa saunaa oo.. Tää on aikoinaan yhdistetty kahdesta kaksiosta (joskus 60-luvulla rakennettu silloisten omistajien mummolle ja vanhapiikatädille omiksi asunnoiksi),joten pohjaratkaisu on erittäin epäkäytännöllinen ja sokkeloinen. Kaappitilaa on todella vähän jne.. Ja ehkä nelilapsinen perhe tarvitsisi enemmän kuin kolme makkaria? Ja se sauna... *valivali* Voi Härkis, oon kade noista laajennusmahdollisuuksista.. Meillä vaihdettiin tähän muutama vuosi sitten katto, ja silloin laitettiin uudet kattotuolit. Jos ne olis erilaiset niin yläkertaan vois laittaa kaks makkaria ja tilavan aulatilan.. Nyt ei voi. Kyllä sapettaa! Kaikki lapset sais omat huoneet jos olis sillai...

Omaan napaan ei erityistä. Nukkuminen käy koko ajan hankalammaksi. Lonkkia särkee kamalasti kyljellään, ja selällään ei voi nukkua kun kasvot/kädet alkavat aika pian puutua. Vauva siis painaa verisuonia.. Öisin on myös hiki, ja kääntymistä varten täytyy aina herätä. Inhottavaa. Onneksi pissalla ei tarvi enää niin rampata öisin ainakaan! Toisaalta päivisin kun oon ylhäällä niin pissahätä yllättää aika äkillisestikin, ja sit kun meen vessaan niin ei tuu kuin liraus.. Ja aika tarkkaan saa lantionpohjaa jännittää jos aikoo aivastaa tai nauraa; lirahdusvaara on todellinen. Onneks sitä ei pahemmin sentään ole tapahtunut! Mutta ei oo kaukana ollut.

Mitäs muille perätilalaisille kuuluu? Meidän "Siiri" on kääntynyt niin, että selkä ilmeisesti on koko lailla mun napaani kohti. Hassun tuntuista! Kädet räpeltävät pientä liikettä enemmän oikean kyljen tuntumaan, ja pään pyöritykset tuntuvat keskellä rintalastan alla. Pää myös on usein tuolla"syvemmällä", selälläni maaten tunnen sen kun vähän "kaivelen". Mutta ei siis ole ihan vatsanpeitteitä vasten. Jalkojen liikkeet muljuvat tuonne alas, nekin ehkä hieman enemmän oikealle. Pissarakkoon potkiminen on vähentynyt, onneksi.
Oletteko miettineet lonkkaluksaatioasioita? Mä en edellisessä raskaudessa niin kovasti, kun tyttö oli kuitenkin jalka- eikä perätarjonnassa, mutta nyt kun tuntuu että vauva saattaisi olla jopa täydellisessä perätilassa jalat enemmän ylöspäin niin se ajatus vähän kiusaa. Lonkkalasta ei olisi mitään herkkua...

Neitim en oo unohtanut sua, lähettelen sulle noi vaipat kunhan kerkiän =)

Neuvola olis sit huomisaamuna.. Ja tänäänhän paukkuu viikotkin!

Terkuin Aubrieta + "Siiri" 32+0

 
Aubrieta Heh.. ne laajennusmahdollisuudet.. juu onhan ne olemassa, mutta kun ei ole ketään kuka ne laajentaisi. Jotenkin kaikki projektit on sellasia ikuisuusprojekteja.. Valmista tulee vasta kun on pakko, jos silloinkaan. Se pihattokin on vaiheessa.. tosi alkuvaiheessa. Minä raahaan kamoja sen minkä jaksan ja teen jos jaksan, mutta en oikeesti kaikkeen pysty. Kait sekin valmistuis, mikäli ilmottasin, että "kuuleppas kulta, kun ne ponit on tossa viikon päästä pihassa ni miten ois?" Tämä talo on vanha kauppa, se seinässä kiinni oleva 60 neliön varasto on täysin kylmää tilaa ja siinä on ikkunat osin mäsät, hirvee työ ois sinne laajentaakin.. ja kulku kätevästi pannuhuone/kodinhoitohuoneen läpi.. tosi näppärää ettenkö sanoisi. :whistle:

Minusta vähän tuntuu siltä, että miehet ei oikein tajua sitä, miltä tuntuu katella kotiäitinä samoja seiniä kokoajan.. Jos äijät olis enemmän kotona ja siis sisällä sairastavien lasten kanssa ja ihan muutenkin vaan ni niitäkin alkais samat kuviot tympiä, ainakin jossain vaiheessa.. Tapahtuisko sitten jotain? Mut oikeesti.. kotiäidillä on yllättävän paljon aikaa ja energiaa tuijotella kaikkia puutteita ja vikoja ja sitä miten kaiken sais "niin helposti" fiksattua kuntoon tai ainakin paranneltua. Vai mitä?!

Meen nyt laittamaan potut kiehumaan, sit meen varppina ulos. Ihana ilma, nyt vasta älysin sen. Taidan siistiä kukkapenkin loppuun asti ja täyttää kompostia kaikella kukkajätteellä. Siinäpä sitä selkää ja vointia voi taas testata. Ehkä on viisaampi unohtaa kottikärryt ja kantaa voinnin mukaan multapaakut käsin sinne kompostiin.

Tuli muuten mieleen tuosta yöhikoilusta.. täällä on sitä kans. Järkyttävää, miten kuuma yöllä voi olla!!! Ja jokaiseen kyljen kääntöön pitää todellakin herätä.. Mutta. Eiköhän nämä vaivat ja ongelmat vaan valmista meitä luonnollisesti siihen tulevaan yöheräilyyn.. luontoäiti hoitaa taas hommiaan.. ja kun vaan aina muistais sen, että "lopussa kiitos seisoo" niin kyllä tämä tästä. Mutta on se silti ihana, kun voi purnata ja valittaa, kun te kaikki tiedätte tasan varmasti mistä kukin meistä puhuu! Tämä on vissiin sitä vertaistukea parhaimmillaan!!!

Voimia kanssamammat, joulukuu tulee nopeemmin kuin älyämmekään ja pian me haikailemme tämän "ihanan ja vaivattoman" ajan perään ja podemme jälleen vauvakuumetta muistamatta näitä ollenkaan. (Olisiko siis syytä laittaa tämä ketju tallennettuna koneelle? :kieh: ) Vauva-arki tulee takuuvarmasti olemaan haasteellista meille kaikille, kullekin omalla tavallaan, koetetaan nyt kuulkaas kestää! (Lukekaa: yritän vakuuttaa itseni.. ;) )

 
tervehdys!
maanataina paukku jo 31viikko huh.
mä ootan jo kovasti et pääsis tästä mahasta eroon!
joka paikkaa kolottaa ja vauvan pää niin alhaalla et lihakset alkaa olla kovilla!
tällä viikolla on tuntunu et vauva painaa kylkiluita yms niin rankasti et hyvä jos henki kulkee!


asumisesta:me laitettiin just asunto myyntiin en.esittely ois 13.10.
alkaa neliöt loppua tässä kämpässä96neliötä. kahessa tasossa nyt ois haaveena et saatas tää myytyä ja päästäs tekee tarjousta yhestä omakotitaosta.....mikä on ollu aika pitkään jo myynnissä mut meiän tuurilla se on jo menny ku oma on myyty! :|
kiva yrittää pitää aina kämppää siistinä kolmen lapsen kanssa...no jos tää menis äkkiä! :whistle:

jokos te muut ootte hnkkinu kaikki vauvalle tarpeelliset jutut vaunut kaukalot yms? meillä on kaikki muut hankittu paitsi kaukalo....sinist vaatettaki löytyy aikasta paljon ku äiti käyny vähän ostoksilla :whistle: :D vauvalle löytyy jos jonkin näköstä kevyt pukua ja toppista! :p
 
nyty Meillä on kaikki muu valmiina paitsi vankkurit, pinniksen patja ja rintareppu ja tietysti vaipat. Vaipat ostan kaupasta, kunhan tulee marraskuu, sit nuo muut kamppeet oottaa tuontia meille. En suostu hakemaan niitä, kun ootan ystäviäni kylään.. taktista.. :whistle: Vaatteet, rätit, lakanat jne. on valmiiksi pestynä ja viikattuna kaapissa oottamassa. Ai nii joo.. pitäähän sitä korviketta ostaa varastoon, ihan varmuuden vuoksi ja rintapumppu. Kiitos nyty kun sait mut muistamaan!!!! :flower:
 
Asuntogalluppiin.. Me asutaan tällasessa aika pienessä omassa kerrostalokaksiossa.. Tarkotus olis kai muuttaa omakotitaloon tässä parin vuoden sisään.

Vauvan kamppeista.. Kaikki isot tavarat on hommattu, pinnis ja hoitopöytä jo makkarissa valmiina! :D Vaunut on vielä äitillä säilytyksessä ku ne veis ihan liikaa tilaa täällä minikämpässä.. Vielä pitää sit ostella amme, hoitopöydän alusta, vaipat, rintapumppu ja rasvat ja talkit ja sen sellaset pikku jutskat!

Pliis viikot kulukaa nyt nopeesti.....
:xmas:
 
Asuntogalluppia.. Minä asun vielä nämä muutamat viikot tässä 38 neliön yksiössä, mutta vähän ennen kuun loppua pääsen siihen ihanaan 59 neliön rivitalokaksioon... Saunat ja kaikki! Tänään taas valmistelin muuttoa, kirjahyllyt on jo tyhjiä ja maalasin sellaisen puunvärisen senkin valkealla kuultolakalla. Tiedättehän ne Jyskin senkit, missä on paljon laatikoita ja jotka löytyy joka kodista?

Vauvan kamppeet on jo aika hyvin kasassa. Sänky vaan mietityttää, saan lainaksi pinniksen mutta kovasti tahtoisin oman... En vaan raaski uutta ostaa ja käytettyjä ei tahdo löytyä mistään. On toki huutonetissä, mutta yleensä vaan noutona jostain helsingistä.
 
Moikat kaikille!
OmituinenOtus saa kyllä erityishalin :hug: ! Kiva että oot kaikesta huolimatta jaksanu käydä kirjottelemassa.

Asuntogalluppiin vastatakseni kerron, että myö asutaan ihan reilun kokoisessa rintamamiestalossa, ollaan asuttu tässä nyt kaksi vuotta. Asuinpinta-alaa on yli 130, tilat kolmessa kerroksessa. Makkareita on siis vielä vauvan syntymän jälkeenkin pari tyhjillään ;) .

Vauvan tarvikkeista hankittuna on tärkeimmät, pinnikseenkin sain patjan tällä viikolla. Kaikkea pientä vielä täytyy toki hankkia, Ikean reissusta haaveilen. Vauvan huonehan on ihan alkutekijöissään, tai siis huoneena toki valmis, mutta seinille pitäs saada jotain väriä valkoisen tilalle. Mies meinaa olla ensiviikon lomalla, joten ehkäpä päästään tositoimiin piakkoin. Tuon huoneen "puuttumisen" takia kaikki vauvan kamat on tällä erää levällään ympäri kämppää, eivät siis ollenkaan käyttövalmiudessa. Sikälihän tuolla huoneella ei oo mikään kiire, kun vauva saa kuitenkin majailla meidän makkarissa (joko äitiyspakkauksessa tai sitten kehdossa) ensikuukaudet, mutta hoitopisteen pistäisin mielläni jo pystyyn.

Perätila-kerhossa ollaan pysytty vielä toistaiseksi. Kaksi viikkoa olisi vauvalla aikaa oma-aloitteisesti kääntyä, jollei häntä kiinnosta niin sitten päästään äitiyspolille. Multa neuvolassa kyseltiin tällä viikolla että joko mua kovasti jännittää jne. ja vastasin siihen ihan totuudenmukaisesti että ei vielä, mutta jos tää ottaa ja kääntyy, ja mun täytyy oikeesti synnyttää tää alakautta, niin sitten alkoi jännittämään ihan tuhottomasti!

Vaikka tottahan se taitais olla niin, että alatiesynnytyksestä taitaisin nopiammin toipua. No, mennään sitten kummalla tavalla tahansa, kyllä mä selviän!
 
Asuntoasiaa: Asutaan 180 neliöisessä omakotitalossa, 4mh,oh,th,k,s,khh,wc ja autotalli varastoineen. Viime syksynä laajensimme tuon yhden makkarin lisää ja samalla olohuoneeseen tuli puolet enemmän tilaa. Tuo laajennus tehtiin kun suunnitelmissa oli tämä uusi tulokas. On jokaiselle lapselle oma huone ja muutenkin kaikelle lisää tilaa.
Nyt on vauvanhuoneessa lähes kaikki valmiina odottamassa. Uudet vaunut on vielä hankkimatta ja tuossa lukiessani muiden juttuja, tuli mieleen että hoitopöydälle täytyy hankkia uusi alusta. Vaippoja hankin jo valmiiksi ja lisää sain vielä työkaveriltani, jolta oli jäänyt monta pakettia niitä aivan pikkukokoja. Vaatteita on, vanhoja ja aikasta paljon jo uusiakin, tyttöjen väreissä :) Kaikki pestynä ja valmiina kaapissa odottamassa käyttäjäänsä. Neuloin pikkuiselle villahaalarin ja sitten ohjeita selatessa löysin aivan ihanan neuleohjeen kastemekkoon ja nyt suunnitelmissani olisi tehdä sekin.
Mahassa myllerretään taas :)
Ensiviikko olisi lomaa ja maanantaina neuvolakin. Sitten ne kai alkavat olemaan parin viikon välein täälläkin. Meidän neuvolatäti on sellainen n. viiskymppinen, todella mukava ja ihana ihminen. Lääkäri onkin sitten nelikymppinen mies, joka vaan hoitaa asiansa ja hirveesti sitä ei asiat kiinnosta. No, toisaalta ei se kommentoi mitään tyhmääkään, joten sellanen aika neutraali tapaus.
No, nyt suihkuun ja sitten katsomaan tulisko telkusta mitään katsottavaa.

Aurinkomamma ja Tipu 31+2
 
Täällä on paljo taas juttua, joten sorge jos en tajuu kaikkeen kommentoida. :ashamed:
Asunto asiaan: meil on yksikerroksinen paritalo 2h jne. Tilaa ei oo mahdottomasti, mutta onneks on aikas uusi talo ja kiva muuten. Meil on iso takapiha, joten sinne jatketaan ens kesänä, joten saadaan lisää yksi huone. Sit on kaikille omat huoneet (meil on siis yksi lapsi jo...). Vauvan kans tulee muutenkin asuttua yksissä aika kauan, joten ei haittaa miten tullaan olemaan. Toiveissa olisi rakentaa oma talo muutaman vuoden päästä. Varsinkin jos aiotaan kolmosta laittaa tilaukseen........ :p
Perätilakerholainen siis ilmoittautuu täältäkin....
Tällä viikolla en oo aivan 100% varma miten siel ollaan tosin. Viikonloppuna oli aivan kamala rumba masussa, joten en tiedä miten päin sinne sit asetuttiin.
Niitä potkuja rakkoon ei oo tuntunut nyt, mut kaikki liikkeet muuten tuntuu alhaalla. Voiha ne olla kädetkin nyt? Hmmm. en osaa sanoa. :x
Tarvikkeita en oo vieläkään ostanu kun tallessa on ne vanhat ja muut ovat jo kantaneet sinisiä vaatteita. Ovat kai siis päättäneet et tää on poika??? Mul kun ei itsellä oo vielä tietoo asiasta... Toisaalta pinkkejä on tallessa, joten siks kai noita vaaleansinisiä nyt tuovat............

Jaksamista Hiipille ja muille joilla raskaus ei nyt oo kauheen antoisaa.

Täällä ei ole sen pahempi olo mitä nyt noi häppärikivut ovat inhoja ja sängystä nouseminen on tuskaa..... |O
Kysymys onko muut huomanneet et kun on seksiä harrastanut, niin seuraavana päivänä suppailee enemmän kuin tavallisesti???
Olen tollaisen huomion tehny itse. Toivotaan ettei se tee tuhojaan, muuten tulee miehelle aika kuivat loppu kuukaudet........
Juupa juu....... :whistle:
Kauhulla odotan mun toista sokerirasitusta, joka on perjantaina. Ekasta pääsin just ja just kunnialla läpi.
Nyt varmasti tärähtää tiukempaakin tiukempi ruokavalio..........aivan niin kuin en olisi jo koko raskauden ajan tarkkaillu ruokailuani, mut ehkä se ei oo tarpeeksi. :headwall:

NullPoints ja Tirri 27+6 (vissiin???)
 
En ole pitkään aikaan jaksanut käydä kertoilemassa kuulumisia :( Sairaslomalla olen keskivaikean masennuksen takia. Nyt on ehkä himpun verran energisempi olo ja ajattelin et tulen minäkin kertomaan nyt joitain kuulumisiani. Rv nyt 30+4, viime viikolla lääkärineuvolassa kaikki ok. Vauva on pää alas päin jo. Vatsa painaa ja pakottaa ryhtiä pysymään suorana, kylkiluita ja selkää juilii mutta pärjäilen kun en liikoja riehu. Närästys on läsnä tosi usein, mutta rennie auttaa. Pitäisi alkaa laittamaan tätä meidän (ahdistavan)pientä kotia valmiiksi vauvan tulla.
Oletteko te muut itkuherkkiä? Siis lähinnä raskauden vaikutuksesta. Itse olen itkenyt viime aikoina jos mistäkin syystä.
Alkaa loppua tila "torsosta", keuhkot on lujilla, henkeen ottaa. Mulla on astmakin kyllä, ja lääkitys tällä hetkellä maksimissaan.
Valitusta ja valitusta... Mutta siis kuitenkin kaiken kaikkiaan on kiva olla raskaana, kun tiedän saavani sen oman pienen vauvan... Ja edelleen, ihaninta on se kun tunnen pienen likkeet masussani :heart:
Huomenna meillä on tutustumiskäynti synnärille. Ja myös ylimääräinen ultra, jossa katsotaan onko istukka siirtynyt kohdunsuulta. Ihanaa että samalla nähdään vauva ja saadaan tietää onko se kunnossa. Sitä varsinkin näin ensikertalaisena kaikenlaista pelkää, ts. on huolissaan vauvan voinnista. Tuun sitten kertomaan miten meni =)
 
Asunnosta.. Meillä rivari 3h+k+sauna 72 neliötä.. asumisoikeusasunto. nyt ruvetaan hakemaan vuokrakämppä hetkeksi ja säästetään omaan.. =)

Huomenna neukku, saa nähä mitä se paha vaaka näyttää.. Nyt tullut ekasta neuvolasta 13-14 kiloa.. :ashamed:
Olenko ainoa super-turvonnut??

Maikki ja Poju 30+5
 
B-7
Hankinnoista:mulla kaikki jo hankittuna :LOL: On vaunut,tuplat,sitteri ,kaukalo,vaatteet,vaipat(kestot)liivisuojat,rintapumppu,kantoliina...
Jos jotain pientä puuttuu niin ehkä jos niitä tutteja sitten pari varuilta hankkimaan :D
Mutta muuten ei kun tervetuloa vauva :heart:
Kunhan vaan nyt päästään järkeville viikoille ja kaikki sujuisi hyvin hankaluuksista huolimatta :'(
 
Mä tääl lueskelen teijän pinoo ja tuntuu oikeesti hurjalle...kun meillä tää pötsi puhkastaan vkolla 35-36 todennäköisesti.Oon siihen kyllä hyvin varautunut...mutta pelon ja ilon sekaisin tuntein. :/ Meillä noi vkot osuu itsenäisyyspäivän tienoille...saas nähä syntyykö itsenäisyyspäivänä.

Tääl oli hyviä kysymyksiä...ensiks...
Vauvan tarvikkeista...Mä oon katellu tuolta jemmasta vauvan vaatteita ja lakanoita.Ja pikkuhilijaa pessyt niitä.Sit meillä on tommonen tosi vanha kehto missä meijän pikkunen nukkuu siihen asti ku oppii könyään,Sen jälkeen siirrytään pinnasänkyyn missä isäntäkin on nukkunut pienenä,sit mulla on jo yhistelmävaunut ja sitteri.
Puuttuu siis autonturvaistuin,itkuhälytin,patjat sänkyihin,hoitopöytää en etes hanki kun en edellisilläkään sitä koskaan oo käyttänyt.Sit pitäs ostella vaippoja ja muit semmosia hoito juttuja mitä puuttuu.En tosin aijo niit kauheesti etes hankkia puteleitä jne...talki ja vauvaöljy...ja nännirasvaa.Ja tietenkin imetys liivit ja tissisuojia.JA ja...hmm..mitäs vielä...ei tuu nyt mieleen.Mut kyllä me pärjätään.

Niis sitten asuminen:asutaan 100 vuotta vanhassa omakotitalossa Joka on nyt rempattu...alakerrassa on jtn 80-85 neliöö ja nyt sit ootellaan ja tuusataan tuonne yläkertaan lisää tilaa...mihin tulee semmoset 50 neliöö muksuille ja vieras nurkkaus...Valmistuis vaan reippaasti.Sais valmiiks pian ja sai kämpän ojennukseen.Kerkeis hyvin sitten sisustaa viimesillä vkoilla...Ei tuossa kauaa kyllä enää mene..jos vkoloppuna maalaisis seiniä ja kattoa...ja sit hakis lattia vermeet ja latois lattian.Ja sit listat ja sänkömies laittamaan sähköt toimintaan ni se ois ¨siinä...ei muutaku verhotankoja asentamaan...Ja verhoja ja huonekaluja sisään...je jee...pääsis vaa siihe pisteesee ja pian. =) Asutaan siis tämmösessa vanhassa pihapiirissä missä on vanha nätti navetta ja aitta ja sauna.Mun on pakko kommentoida...kun asutaan aika tiivisti nyt eikä noita neliöitä oo kauheesti viel tuon vintin valmistumisen jälkeenkään.Makkareita on yhteesnä sit kaks...meijän makkari ja muksuille tuo vintti.elikkä kaksi makkaria ja tupa.Mä ihmettelen kun nykyaikana ihmiset vaatii ihan kauheesti tilaa.Omia huoneita.Meilläkin kotona sillon ku olin pieni ni asuttiin 9 hlö 90 neliöö pienkerrostalo asunnossa.Kolme makkaria ja olohuone keittiö sauna pesuhuone.Ja tässä meijän talossa pelkäsä alakerrassa on asunu 11 henkeä tässä 80 neliössä.Nii ni nykyään talot on hulppeita 200 neliö taloja jossa asuu äiti isi ja kaks lasta...makkareita on jokaiselle omat ja työhuone vierashuone tyyliin...
Mitäköhän kaikkee oikeesti ihmiset tekee nii paljollla tilalla???Onhan siin kauheet lämmityskustannukset,sähköt ja siivoominen.Ketään sit mitenkään halveksimatta tai mitään ihmettlen asiaa...

sitten pikkasen omaa napaa...omassa navassa voidaan sit ihan hyvin.Tiistaina oli neuvola ja kaik oli mallillaan.Ja eilen vielä kävin lääkärillä varmistamassa ettei noi mun supistukset oo aiheuttanu tuol kohdun suulla mitään.EIkä ne onneks ollu aiheuttanut mitään siellä.Voin siis rueta vkoloppuna maalaamaan tuota vinttiä...Jee jee.Mä tykkään siit hommasta.Ja ku saa maalattua ni on tuo vintti aina lähempänä valmista ;) ´Vointi on siis ihan hyvä ja fiilikset vaihtelee....nuo hormoonit. :kieh:

daizz ja ihmelapsi-sydänkäpynen mötkyn pötkylä 26+6
 
Heip. Meidän ok-talossa on 153 neliötä, jota ollaan kahdestaan "tuhlattu", mutta joulun aikaan tähän asiaan tulee muutos. Luulen että yksi pieni vauva täyttää neliöitä aika tehokkaasti. Rempat on onneksi takana. Vuosi sitten purettiin talo ihan alkutekijöihin, ja kasattiin uudelleen. Saatiin avarat ja toimivat neliöt. Vauvaa varten on hankittu jo lähes kaikki tarvikkeet ja tavarat, mutta huonetta ei oo mitenkään erityisesti sisustettu lastenhuoneeksi. Siis ei mitään pallo-pupu-pelle -tapetteja, vaan laitetaan iloiset verhot ja kivoja tauluja.

Olo on ihan hyvä. Tosin tuo närästys on myös tullut vieraaksi, siitä en ole koskaan ennen raskautta kärsinyt. Samoin yhdyn porukkaan joka joutuu heräämään joka kyljen kääntöön :)
Kävin neuvolassa toissapäivänä, ja meinasin pyörtyä tutkimuspöydälle kun vauvan sydämen sykettä kuunneltiin. Verenkierto meni niin nollille sekä mulla että vauvalla, että jouduin lattialle makoilemaan ja hoitsu piti mun jalkoja ylhäällä. Sainkin sitten ohjeen, että selällään ei saa nukkua, korkeintaan levätä vähän aikaa. Nyt sitten pitää öisin "tarkkailla" omaa nukkumisasentoa. Ja kyljet paukkuu.... Puuh. Tähään tuli 30 viikkoa täyteen, miten voi vielä kymmenen viikkoa sinnitellä tämmöisen epämääräisen nukkumisasentojen tarkkailun kanssa.

Ultrassa käydessä todettiin, että "irmeli" on pari viikkoa laskettua aikaa pienempi - mutta kaikki kunnossa muuten. Sain kuitenkin lähetteen jatkotutkimukseen, missä seurataan että ipana kuitenkin kasvaa normaalisti - vaikkakin omilla käyrillään.

Vielä (vain) viisi viikkoa töitä. Ajatus töistä pois jäämisestä tuntuu kamalalta! En halua! Taidan olla vähän urautunut....
 
Kituks, *ottaa avosylin vastaan kaikki ylemääräset energian kipeneet* =)

Härkis,


Aiika hyvästi se taitaa osua kohdalleen tuo kyynistä peruspositiivista jutustelua. Sarkasmia unohtamatta. Pikkuse jopa nauratti tuo järkiote elämään, siitä nyt ei ole niinkää suurta varmuutta :kieh: -Hyvä että on joku syy pikkuse hihkua, oli taas nii :'( :'( reissu viiä poikaset. Vaikka ite olinki reipas ja vein suoraan aamupalalle, ja urheasti heipatin ja :hug: ja menin!! -Autossa koetin jopa järkeillä että kai sitä sitte on ollu kelvollinen äiti, ku kannattaa perään itkeä...


Nyt istun ja ihmettelen tässä, vaikka oikiasti pitäs levätä. Eilis-illasta on tuo pumppu-asema tuntunu nii kurjalta, että aamuyöstä pohdiskelin jo että pittääkö miekkosta varotella, että ööh, mitä jos sei tuo syrän kestäkkään iltaan asti?? -Mutta en viittinu sanoa mittään, antaa olla rauhassa töissä. Kyllä se tietää. -Sano yks ilta että mistä sitä tietää millo sut löytää elottomana. -Nyt mietin et pitäiskö sitä käyä kuitenki lekurilla, se nla aika siirty 16.10. -Äitipolin lääkäri sano kyllä kaks kk sitte, että tule sitte ku et kestä enää, ja munsta se tarkotti ettei sinne saa elävänä mennä ennen joulukuuta, ja ruumiit kai kuletellaa suoraa kylmiöö? Niin kauanhan sitä kestää ku elää ja hengittää.

Asumisesta

Enempi ku ajankohtasta tääläki, pitäis siistiä nurkat näyttöä varten. Onneksi ei kovin paljon ole tekemistä ku niitä näyttöjä on ollu tuon tuostaki. Ei vaan nappais se vähänenkää. Omakotitalossa omassa asutaan, talossa 4h+k+khh+s, kaks valmista huonetta+varasto piharakennuksessa, joka on mahd yhdistää taloon aika näppärästi. Tätä ollaan siis myymässä ja aso-neliö 85m2 on varauksessa. Saa nähdä kui käy.

[/i]Vauvan tavaroita

On mitä on, edellisiltä jääny kaikki peruskamat. Mitää muuta en oo haalinu ku lainannu minin toppapuvun. Pitäs jotaki laittaa, kunhan jaksattaa enempi. Kunhan pikkuse tämä olo asettus, vois vaikka leikata niitä rätei ja lumpui tulokkaallekki, jos se mummeli neki kasais sitte. Viimeöisen perusteella koitan kuiten nyt keskittyä "kestämään", lievästi sitä äpkl-lekuria herjaten...

Ääh. ku en tiedä, enkä tiedä mistä kysysin. Paineita mittailin ku lainasin hetkeksi mittarin, ne oli useamman tunnin levon jälkee aikamoisen hyvät, 150/90, leposyke kipitti 90 pinnassa. Muutama ilta sitte leposyke oli pitkästi toistasataa, että ehkä tuo 90 on ihan hyvä.

Nyt meen jokatapauksesa rellottaan sängyn pohjalle.

Jaksakaajaksakaa ;)
 

Yhteistyössä