JOULULAHJAT**elokuun pulina**

Piti tulla tänne hehkuttamaan, nyt on meillekin vaunut ja turvakaukalo tilattu! Sais vain pian ne kotiin, että pääsis ihailemaan =)

Painogalluppiin: mulle on tullut painoa lisää n. 6 kg. Jo lähtiessä oli liikaa, joten en ole ollenkaan tyytyväinen :ashamed: mutta eipä sitä dieetillekään voi ruveta. Mulla ei ollut alussa pahoinvointia, joten painokäyrä on osoittanut koko ajan taivasta kohti...

Tuntuu siltä, että kilot on tullu tuohon entisen vyötärön paikkeille, vatsanahka kiristää... Eikä sinttikään tunnu enää sintiltä, vaan ihan vonkaleelta :D On se vaan niin ihana, kun se äippää potkiskelee :heart: Päivä päivältä tuntuu liikkeet paremmin ja useammin. Ja ilmeisesti niitä harjoitussuppareitakin on ollut, kun niistä olin jokin aika sitten huolissani. Maha menee välillä kovaksi. Epämiellyttävä tunne, mutta ei kivulias, joten ei kai pitäis olla vaaraa.

Muutama kotiaamu vielä, sitten on lomat ohi ja työt alkaa :( ei jaksais sitä rumbaa. Onneks ensi viikolla on neuvola. Jospa saisin silloin todistuksen, että saisin lähettää paperit kelaan ja ryhtyä odottelemaan äitiyspakkausta.

Mutta mukavaa viikkoa kaikille!

pulla ja sintti... eiku vonkale 22+5
 
Pakko tuohon painokeskusteluun osallistua, vaikka valas77:n tavoin meinasin jättäytyä ulkopuolelle :ashamed: .

Minullekin tullut noin 8kg painoa, ja aiempiin kun vertaan niin näissä luvuissa olin vkolla 34 :whistle: . Mutta molemmissa aiemmissa ei vauvamasukaan tullut kuin tosi myöhään, tässä jo todella ajoissa.

Toki painoa on tainnut tulla myös muualle... ja osa varmasti johtuu ihan vain liian suurista ruokamääristä. Alussa kun etova olo helpottui vain ihan oikeaa ruokaa syödessä (aiemmissa raskauksissa meni vain salaatti-hedelmälinjaa), ja se isompien ruoka-annosten syönti on jäänyt päälle.

No, en aio nyt kuitenkaan stressata, aina on tullut painoa joku 14-16kg ja kaikki lähteneet jälkeenpäin pois - pääasia vain että jaksan itse loppuun asti ja vauva ei kasvaisi kohtuuttoman suureksi.

Molemmat tytöt olleet syntyessään 3750g, eli aika hyvän kokoisia muttei sentään mahdottomia möhköjä (itse olin lähes 4,5 kg syntyessäni).

No, nyt olen päättänyt jättää ihan oikeasti kaikki ylimääräiset isommat herkut pois, sillä periaatteella että erityistilanteissa (juhlat jne) ja kyläillessä voi jotakin ottaa mutta itse en osta. Ja jos tuota ruokaakin saisi hilattua kevyemmäksi.

Katsotaan kuinka mamman käy!

- Terhikki ja Pieni rv 21 -
 
Olen palannut lomalta töihin. Ihan hyvin nuo alun kaksi päivää ovat menneet,
vaikka hirvittää miten alas kunto on mennyt alkukuukausina. Mulle
tämän odotuksen alku on ollut rankin. Onneksi ollaan
jo puolessa välissä ja työtä tehdessä kuntokin taas noussee.
Rakenneultra on edessä ensi maanantaina. Vauva liikkuu paljon, mutta
on ollut vielä hennohko, pitkälti siskojensa kaltainen. Muistini mukaan
pojat olivat paljon napakampia jo hyvin varhaisessa vaiheessa.
Saa nähdä sitten... Paistaa läpi, että tyttöä toivon =)

Painoa minulla ei ole vielä tullut. Mulla on valitettavasti mistä pudottaa
ja aiemmissakin raskauksissa olen mennyt puoleen väliin ennen kuin
on alkanut painoa tulla. Alin painon lisäys on ollut 8 kg esikoisesta (josta
olin vielä nykyistä 10 kg kevyempi - silloin en ollutkaan oikeasti lihava vaan
paremminkin tukeva) ja suurin lisäys on ollut 12-13 kg. Raskaus laihduttaa
minua ja vauvan ensimmäiset kuukaudet, mutta avot, kun loppuu
imetys kertyy mulle kiloja takaisin ja se on surullista. En vaan osaa
vähentää syömistä siinä kohtaa (mukamas) ja kun ei kulu extraa enää
maidontuotantoon. Onko ketään muuta saman kokenutta?

Vaapukka ja Pikku Bertta 19+2
 
Nostelen vain, kun oltiin jo kaukana kakkossivulla!

Painoasioihin sen verran, että vaikka sitä painoa olisi tullut reippaamminkin, niin ei siitä kannata olla huolissaan, etenkin jos on tullut ihan oikeaa ruokaa syömällä. Ehkä nyt jos on tapana vetää kokonainen suklaakakku päivittäin :LOL: niin sitä voi jo miettiä ;). Kun tuohon painon tuloon vaikuttaa niin moni asia, esim. äidin verimäärä ja rintojen kasvu, lapsiveden määrä ja istukan koko ym., ei se kaikki jotain rasvaa ole.

Jeps, nyt lähden pukemaan esikoista, aiomme uhmata tuulta vähän aikaa pihalla, jos sitten päikkärit sujuisivat paremmin!
 
Herttinen! Elokuu jo!

Anteeksi nyt heti alkuun kun tasta tulee "omanapainen" viesti! Meilla oli eilen rakenneultra ja poika olis tulossa. Isopainen, pienireisinen napero.. Vaikka ne sanoivatkin etta ihan normaalin rajoissa niin nyt alkoi pelottaa etta onkohan kaikki ok, kun se paa on todellakin niin iso!

Minkalaisia mittoja te olette saaneet?

Meilla:

Biparietal Diameter (BPD): 52mm
Head Circumference (HC): 185 mm (paan ymparys mitta)
Posterior Ventricle (Vp): 7.2 mm
Transcerebellar Diameter (TCD): 20.6 mm
Cisterna Magna (CM): 6.4 mm (rakko)
Abdominal Circumference (AC): 154 mm (vatsa)
Femur Length (FM): 30.5 mm (reisiluu)
Humerus Lenth: 30 mm (kasivarsi, vai mika luu se nyt on).

Apua!

Naputtaja ja isopainen Pottu rv 20+0
 
DaylightDancer Kävin tässä kurkkailemassa aikaisempia juttuja näin kesäloman päätteeksi ja huomasin kysymyksesi. Kyllä sen yksi -kaksi lasillista juon viikossa, mutta mutta...
mun lasillinen on vain desi lasin pohjalla joten siitä n.1/2 dl on vain sitä alkoholillista viiniä. En todellakaan aio saada mitään alkoholilla vaurioitettua lasta. Tuonkin annoksen juon AINA ruuan kanssa hitaasti nautiskelemalla eli juomiseen kuluu noin tunti ja ruuan kanssa alkoholi ei imeydy lähellekään yhtä hyvin kuin tyhjään mahaan juotuna. Tämä ei siis aiheuta koskaan humala tilaa tms. antaa vain sen tyydytyksen tuohon tuskaan kun oikein tekee tuota punaviiniä mieli. Toki taistelen päivittäin tuota mielitekoa vastaan, koska mieheni juo päivittäin tuon lasillisen viiniä korkean kolesterolinsa vuoksi. Ja kun muuten ruokavalio ja elin tavat ovat terveelliset, en tuota pientä määrää vaarallisena itse pidä. Ja jokaiselta lapselta olen jonkin verran alkoholia nauttinut eikä yhtään alkoholilla kyllästettyä lasta ole tullut. Siiderin kyllä juon mieluummin alkoholittomana, mutta siihen mulla ei olekaan tolkuttomia himareita. Mutta en millään tavalla halua ketään kannustaa juomaan raskausaikana ja hyvä jos pystyy olemaan täysin ilman alkoholia. Tämä on nyt minun valintani enkä aio sitä ruveta puolustelemaan. Raskaudessani on ihan muut riskit jotka huolettavat, eikä tämä kuulu niihin.

Raskaus aika on mennyt ihan huomaamatta tässä kesän veneilyn aikana. Rauhallinen tyttö on tulossa. Tekee piitkiä venyttäviä liikkeitä ja välillä jumputtaa virtsarakkoa. Mutta huomattavasti rauhallisempi kuin tämä kolmonen joka aiheuttaa harmaita hiuksia. :D Rakenne ultra on perjantaina ja lapsivesipunktion tulos oli terve tyttö.
 
B-7
Naputtajalle ultraus mitoista.
Meillä ei noin tarkasti mitattu mutta ne olennaiset:
BPD 45.6mm
HC 177.4mm
FL 32.7mm
AC 155.5mm

EFW eli painoarvio 354g(+/- 53g)

Ja viikot oli mulla tuolloin 20+6.

Eipä mulla tänään muuta asiaa
B) Kosmetologilta juuri tulin,kädet kasvot ja jalat saivat hoidon,ihanaa!

Petite-te ja bebe nro 7 rv 22+3
 
Käpylehmä mä olen myös jostain lukenut/kuullut että pieni annos alkoholia (harvoin kuitenki) ei aiheuttaisi minkäänlaista riskiä. Sitähän "turvallista" rajaa ei ole koskaan tutkittu, minkä verran voi ottaa ja mitä.

Onko täällä muuten ketään odottajaa joka tupakoi? :ashamed:

nostan itse käden ylös...vähentänyt olen n. puolella, ja tarkoitushan tässä olis saada loppumaan kokonaan...

vauvis 19+2
 
Kiitos Petite-te kun viitsit noita mittoja laittaa.. Enemman ja enemman vaan huolestuttaa kun meidan juniorin paanmitat on todellakin suuremmat kuin teilla vaikka noi sun mitat on 20+6 ja meidan oli 19+6... Ja teidan beben reisiluu pidempi kuin meidan... :eek:
 
B-7
Kokemuksen rintaäänellä!!!Naputtaja älä huolestu turhaan!!!Jos lääkäri ei sanonut mitään tilanteesta on se varmasti aivan normaali!!!Mun lapsilla monet ultratulokset on heittäneet viikkojakin toisistaan.Suurin eroavaisuus on ollut kakkosen kohdalla,kun reisimitta oli 2 viikkoa pidemmällä kuin pää!Ja itsekin siitä huolestuin kovin!
Mutta lääkäri sanoi että sikiöt kasvavat tässä kohdin niin yksilöllisesti.Jalka voi kasvaa ennen päätä tai miten päin vaan!!!

Mun lapsilla myös aina loppuraskaudesta pään mitta ollut huomattavasti suurempi kuin muut vartalon mitat.Niillä viikoilla se ei kuitenkaan ole enä myöskään luotettava,kun mittoja vaikea saada!

Jos lääkäri ei tosiaan huolestunut mitoista,älä sinäkään!Ihan varmasti on terve ja normaali lapsi tulossa!!! :flower: :hug:
 
B-7
Laitan tähän vielä esimerkiksi meidän kakkosen mitat.Silloin tehtiin ultrat aikaisemmilla viikoilla kuin nykyään kun nyt kuuluu tuo np-ultra pakettiin.Mutta siis rv:t oli 17+5 kk mukaan ja ultra antoi mitat näin:
HC 152mm vastaten rv 17+3
BPD 39.8mm vastaten rv 17+2
FL 30.5mm vastaten rv 19+4!!!!!!
AC 128mm vastaten rv 17+2

Eli muut mitat vastasivat hyvinkin kk laskettua rv:tä paitsi FL!
Tyttö syntyi rv 39+0 painaen 3680g/51cm ja ihan normaali on =)
 
Meidän vonkale tuntuu kasvavan jalat edellä, ainakin rakenneultran mukaan :LOL:
Ultra tehty viikolla 20+0, jolloin pää jäljessä viikkoja, vartalon ympärys viikkojen mukaan, reisimitta edellä...

Siis BPD 45
vartalon ympärys 149
reisiluu 35
painoarvio 330 g.

Lääkärin kommentti: "koko vastaa viikkoja". Olis kai sanonut jotain, jos olis kovin poikkeavaa.

pulla ja vonkale 22+6
 
Kiitos taas kannustavista sanoista! :heart: Taytyy varmaan vaan yrittaa ottaa jarki kateen mutta ei sille voi mitaan kun naistaa vaan menee niin paniikkiin... Ja sitten iskee se "mita jos, enta jos" tauti... Mita jos vauvalla onkin down, mita jos se onkin ihan epamuodostunut.. Juuri olin kylla sanonut sille ultraajalle etta meidan suomalaisten reisiluut on yleensa lyhyempia kun se sitten sanoikin, etta niinpas vain onkin lyhyt reisiluu... :/ Torstaina on onneksi laakari-aika jos silloin viela kysaisis asiasta.. :ashamed:
 
B-7
Pulla ja Naputtaja menkää katsomaan tonne tekay.fi sivuille.syötätte sinne kk alkupäivän ja saatte la:n(tai syötätte ultran mukaan annetun la:n)Ja sitten klikkaa yleistietoa sikiöstä niillä viikoilla,saa sieltä hienosti keskiarvo+viitearvot kaikkiin näihin ultra tuloksiin.
Esm rv 21(eli 20+0-20+6)antaa nämä mitat
BPD keskiarvo 51mm vaihteluväli 48-55mm
Reisi ka 35 mm vaihteluväli 30-38mm
maha ka 160mm vaihteluväli 140-175mm

Eli aika suuriakin heittoja on samassa raskausviikossa eri vauvoilla =)
Turhat huolet pois ja onnellista odotusta :heart: :hug:
 
B-7
Ja nyt jatkan vielä kun tässä roikun.Oikeastaan mullakin tässä raskaudessa ei sikiön pää vastaa viikkoja jos oikeen tarkaan katson näitä mittoja tästä uä-kuvasta.
Eli BPD(pää ) vastaa viikkoa 19+5 kun muut mitat taas viikoa 20+5 eli viikon heitto on meilläkin.

Downissa pää on kyllä sitten huomattavsti viikkoja pienempi.Ja muutenkin kehitys raajoissa ym jäljessä.
 
meillä 20+1 viikolla rakenneultrattu tulokas näytti muuten menevän keskikäyrää, mutta tuo CM-mitta oli reilusti alakanttiin, taulukon ulkopuolella. Ja arvatenkin paniikkia rakensi, varsinkaan kun en tajunnut mitasta kysyä eikä netistä tietoa löytynyt. Mutta sinäpä sen kerroit, cm = cisterna magna = rakko =) ja mää kun jo luulin, että joku aivomitoista... muistan kyllä kun lääkäri sanoi, rakko normaali, aivot normaalit jne. Mutta jotenki piti pelätä taas, tuttua vai mitä?

Muillekin terkkuja ja hyviä vointeja, olen ollut kohtalaisen kiireinen ja vain piipahtanut lukemassa kuulumiset. Nyt kun vähän hellittää, voisi alkaa itsestäänkin jotain ilmoitella. Vointi on ollut hyvä koko ajan sekä minulla että vauvelilla, ja aika kuluu kuin siivillä.

Myöhemmin lisää, remonttimiesten valvonta jatkuu täällä raksalla (ettei taaaas tule pistorasia väärään paikkaan...).

t. pikatsu ja rauhallinen erkki 22+2
 
Mulla olisi taas uutta listaa meistä odottajista tähän laittaa, toivottavasti on järkevän näköinen. Huomaatteko, mä alan pikkuhiljaa oppimaan näitä kaikkia hienouksia, värejä ja kuvia!

Tätä listaa päivittää Kamomilla-81 . Jos jotain on pielessä, ilmoittele vaikka yksityisviestitse niin korjataan kuntoon!
*********************************************
Joulukuun 1.päivä:
pikkutiikeri------------esikoinen----------------TYKS
Kamomilla-81---------esikoinen----------------KOKS
Caffee81---------------toinen-------------------K-SKS

Joulukuun 2.päivä:
Aluna-------------------viides--------------------LUAS
Viivi76------------------toinen
Sikuriina1987
Sammal----------------toinen-------------------K-SKS
Maamuskainen-------kolmas
pulla75----------------esikoinen----------------OAS
Orvokki80-------------toinen poika------------TYKS

Joulukuun 3.päivä:
DoB--------------------esikoinen
Kathrinelle------------toinen
Aubrieta---------------neljäs, tyttö-------------PHKS

Joulukuun 4.päivä:
Rintin-------------------viides

Joulukuun 5.päivä:
Nooraska
Käpylehmä------------neljäs, tyttö
syysusva05-----------toinen-------------------LPKS
Pinkkinen--------------toinen
Sikuriina1987---------esikoinen---------------SeKS
Valas77----------------neljäs--------------------K-HKS

Jolukuun 6.päivä:
Nasu74-----------------toinen-------------------PHKS
Petite-te----------------seitsemäs--------------TYKS
Kuulapyssy------------esikoinen, poika
Tsigu--------------------toinen-------------------TYKS
Melissa-83-------------kolmas------------------K-SKS
Lisbethh----------------esikoinen---------------NKL
käppyrämallut---------toinen------------------OYS
Ente---------------------esikoinen
Mama-Mii---------------kolmas-----------------OYS

Joulukuun 7.pv:
Ineli---------------------esikoinen
Sydänkäpyset---------toinen tyttö
Nepsus-----------------esikoinen--------------K-HKS

Joulukuun 8.päivä:
briendli-----------------esikoinen
Pikatsu-----------------esikoinen
Laurelias---------------toinen------------------HYS
Nyty--------------------neljäs, poika----------HYS
vumpe------------------kolmas
Aurinkomamma-------kolmas, tyttö----------K-HKS
neitim-------------------neljäs, tyttö
snö----------------------esikoinen--------------HYS

Joulukuun 9.päivä:
Cheeky
SONA--------------------kolmas

Joulukuun 10.päivä:
hutzel-------------------esikoinen
Saparo-81-------------esikoinen, tyttö-------K-SKS
iittala-------------------kolmas------------------K-SKS
Härkänainen----------viides, tyttö-----------KYS

Joulukuun 11.päivä:
Nasu30-------------------------------------------NKL
itunen------------------toinen------------------TYKS
merkkari---------------esikoinen--------------K-SKS
Findgirl-----------------toinen------------------KOS
KeuKeu----------------esikoinen--------------TAYS

Joulukuun 12.päivä:
Nonna-79-------------kolmas-----------------OAS
zaika-------------------toinen------------------SKS

Joulukuun 13.päivä:
Boe-----------------------------------------------NKL
Millimenninkäinen---toinen ja kolmas------K-HKS
OmituinenOtus------kolmas------------------OYS

Joulukuun 14.päivä:

ViikinkiHelga---------kolmas------------------K-PKS
Valaskala------------toinen-------------------VKS
Sintzi-----------------toinen, tyttö-----------TAYS

Joulukuun 15.päivä:
Annuli-81------------esikoinen---------------NKL
Terhikki---------------kolmas------------------PHKS
Annukka84----------esikoinen---------------KYS
Divina----------------esikoinen, tyttö--------NKL
Möhömaha----------esikoinen---------------NKL

Joulukuun 16.päivä:
Tuisku-84------------toinen poika-------------TAYS
AnnClaire------------toinen-------------------JS
joululahja-08-------esikoinen
Gisele----------------esikoinen
sindi------------------esikoinen
Äitikkäliini-----------toinen

Joulukuun 17.päivä:
Nappi82-------------kolmas-------------------TAYS

Joulukuun 18.päivä:
Kukka88------------esikoinen-----------------VAS
tyylilyyli-80-------------------------------------PS
Taikametsä---------kolmas-------------------VAS
Tara84--------------esikoinen----------------EKKS
maria-08------------esikoinen----------------SKS

Joulukuun 19.päivä:
pikku87-------------tyttö------------------------PS

Joulukuun 20.päivä:
Pinlady--------------neljäs---------------------JS
Jasuliini-------------toinen---------------------LKS
Aniida---------------toinen
Skye85--------------toinen---------------------RAS
maarith-------------kuudes---------------------PS

Joulukuun 21.päivä:
April-----------------esikoinen------------------KOS
DaylightDancer----esikoinen, tyttö-----------Yhdysvallat
vennu---------------toinen---------------------KYS

Joulukuun 22.päivä:
Essu74-------------esikoinen------------------KOS
taapero------------kolmas---------------------OAS
katherine----------esikoinen
kaisukka81--------esikoinen------------------KOKS
MARTTAN-----------toinen----------------------KYS

Joulukuun 23.päivä:
Klara----------------toinen (1.enkelivauva)--PS
Äippä-75-----------toinen----------------------KOKS
Grynna-------------toinen----------------------NKL
nevi-----------------viides
Viivi82--------------esikoinen
Naputtaja----------toinen, poika-----------------Lontoo

Joulukuun 24.päivä:
Milja-85-------------esikoinen------------------K-SKS
Torey----------------toinen----------------------TAYS
Minttumaininki
OLIVIA06-----------toinen----------------------KOS
Mrae----------------esikoinen------------------KOS

Joulukuun 25.päivä:
petomamma
Sisar puoliQ-------------------------------------KOS
miu07---------------toinen----------------------K-SKS

Joulukuun 26.päivä:
maria-83-----------esikoinen-------------------EKKS
Basilicum-----------esikoinen------------------NKL
leijona-86----------esikoinen------------------KOS

Joulukuun 27.päivä:
hömppö
katherine-----------esikoinen
Juli05----------------esikoinen------------------KOS
jennae--------------toinen----------------------NKL
Vaapukka----------viides
akkamänty---------esikoinen------------------TAYS
Punahattu----------toinen----------------------HYS

Joulukuun 28.päivä:
Emppu87-----------esikoinen
aiaifi-----------------toinen ja kolmas----------TYKS
vauvahaaveita----esikoinen-------------------OYS

Joulukuun 29.päivä:

Joulukuun 30.päivä:
Jive- --------------esikoinen, poika------------K-SKS

Joulukuun 31.päivä:
sisar puoliQ
Florence-----------toinen
Minttu75-----------toinen------------------------K-HKS

Tammikuun 1.päivä 2009:
NullPoints---------toinen------------------------ulkomailla


*********************************************

Synnytyssairaaloista käytetyt lyhenteet:

EKKS = Etelä-Karjalan Keskussairaala
HYS = Hyvinkään aluesairaala
IAS = Iisalmen aluesairaala
JS = Jorvin sairaala
K-HKS = Kanta-Hämeen Keskussairaala
K-PK2S = Keski-Pohjanmaan Keskussairaala
KAKS= Kainuun keskussairaala
K-SKS = Keski-Suomen Keskussairaala
KOKS = Kotkan keskussairaala
KYS = Kuopion Yliopistollinen Sairaala
KOS = Kätilöopisto
KOS/H = Kätilöopisto, Haikaranpesä
LAS = Loimaan aluesairaala
LKS = Lapin Keskussairaala
LPKS = Länsi-Pohjan Keskussairaala
LUAS = Länsi-Uudenmaan Aluesairaala (Tammisaari)
LS = Lohjan aluesairaala
MKS = Mikkelin keskussairaala
NKL = Naistenklinikka
OAS=Oulaskankaan aluesairaala
OYS = Oulun Yliopistollinen Sairaala
PHKS = Päijät-Hämeen Keskussairaala
PKKS = Pohjois-Karjalan Keskussairaala
PS = Porvoon sairaala
Ras = Raahen aluesairaala
SAS = Salon aluesairaala
SKS= Savonlinnan keskussairaala
SeKS = Seinäjoen Keskussairaala
SatKS = Satakunnan Keskussairaala
TAYS = Tampereen Yliopistollinen Sairaala
TYKS = Turun Yliopistollinen Keskussairaala
VAS = Vammalan aluesairaala
VKS = Vaasan Keskussairaala
VSAS = Vakka-Suomen aluesairaala
ÅCS= Ålands centralsjukhus
**********************************************
 
[iso huokaus] Kiitos Petite-te tosta linkista, onpas hyva! Sieltahan nuo arvot loytyi. Eli on se reisluu normien sisalla vaikkakin vain nippa-nappa. Ja tosta down hommasta kans kiitos - olin siis senkin asian kanssa ihan hakoteilla. Taa kylla helpotti (ainakin vahaksi aikaa kunnes saan taas paniikin lietsottua! :LOL: )

Olette te kylla niin ihanaa porukkaa kaikki, kiitos vain kun viitsitte vastailla ja ottaa kantaa. Iso :hug: kaikille! :heart:

Pikatsu: Juu, todella tutulta kuulostaa! ;) Hyva etta nyt selvis se CM sulle, tuli naistakin paniikkikohtauksista siis jotain hyodyllista. :D

Pitaa kai vain kuunnella tota naperoa tuolla mahassa. Kylla siella on taas nyrkit ja kintut heilunut tanaan siihen malliin etta taitaa vain saada aitinsa huomion - "kylla taalla ollaan kuule ihan ok!"

:flower: :flower: :flower: :flower:
 
Niin, ja piti viela pyytaa anteeksi jos olen saanut muitakin miettimaan juttuja mista ei kannattais huolestua! Kuten Petite-te sanoi - jos laakari sanoo ettei syyta huoleen, niin eikohan siihen kannata luottaa (nimim. Helpommin sanottu kun tehty). :whistle:
 
vauvahaaveita minä poltin silloin alkuun vaikka varsin hyvin tiesin raskaudesta :ashamed: ei vaan jotenkin pystynyt olemaan ilman..vähensin sitten puoleen ja siitä pikkuhiljaa vähemmäksi (alkuun siis meni n. 15 tupakkaa per päivä ) kunnes sitten yhtenä päivänä päätin että nyt se loppuu (joskus rv 14) ja enkä sen jälkeen ole polttanut =) mieskin siinä samalla sitten lopetti tupakoinnin =) mutta suoraan sitä olisi voinut lopettaa , helpotti tuo kun alkoi vähentämään "pikkuhiljaa"..

Tsemmpiä kovasti tupakoinnin lopettamiseen =)

maria & pikkuinen 20+5
 
Voisin laittaa tänne neukkakuulumisia.. :)

RR 114/70
hemppa 121 (jouduin rautakuurille)
pissassa leukkarit yhellä plussalla
liikkeet ++
vaavin sydän pompotteli 147/min
sf-mitta 17,5cm
paino 51,7kg

On tää odotus niin erilaista nyt ku joka päivä tuntee pitkin päivää liikkeitä..ei enää oo sellasta jatkuvaa huolta että ollaanko siellä elossa vai ei.. Nyt potkut ja muljahdukset näkee jo masun päältäki. =) Ihanaa!

pikku ja potku-iita 20+4
 
Mulla oli viime nlassa hemoglobiini 122, ja neuvolatäti sanoi, että vielä ei tarvitse syödä lisärautaa, että katsotaan sitten kuukauden päästä tilanne seuraavassa neuvolassa. Kyllä mua väsyttää, mutta en tiedä, voisiko johtua hb:sta? Ekalla mittauksella hemppa oli 138. Muoks. siis tarkoitus oli kysyä, että voisikohan lisärauta piristää?
 

Yhteistyössä