Jos on pakko valita, vältätkö mieluummin hiilihydraatteja vai rasvaa? Miksi?

  • Viestiketjun aloittaja "anelma"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

Artikkelissa sanotaan mm. että hiilareita ei pidä karttaa, omega-3 rasvat ovat hyväksi ja punaista lihaa kannattaa välttää hemiraudan takia sekä myös immunologisesti, koska punaisella lihalla voi olla vaikutuksia paksusuolessa terveydelle haitallista bakteerikantaa nostattavasti.
 
vierailija
Kyky antaa kehon kertoa mitä tarvitset pilataan jo hyvin nuorena, valitettavasti.


Herätetään nyt ainakin keskustelua siitä, että miten ihmeessä liha voi olla ihmiselle haitallista. Miksi kukaan ei kyseenalaista näin koomista väitettä?
Kun kyse mitä ilmeisimmin on prosessoidusta ”lihasta/lihavalmisteista/lihankaltaisista tuotteista” niin miksi siihen samaan syssyyn vedetään prosessoimaton, lisäaineeton punainen liha? Eihän tuollaisessa väitteessä ole edes ole mitään järkeä.
Meillä on kyllä maailmalla ihmisiä jotka kuluttavat jopa pelkkää punaista lihaa - he ovat tehneet sitä jo kymmeniä vuosia ja he voivat oikein hyvin.

Kevyttuotteet ja prosessoidut ruoat jotka ovat kyllästetty kasvisöljyillä tekevät meistä sairaita. Miksi edellä mainittujen suositteleminen on turvallista?

Mutta mutta, näyttöä on siitä, että autoimmuunitaudit katoavat mystisesti kun jätetään sokerit, viljat, vihannekset/kasvikset, siemen ja kasvisöljyt pois. Jos on oikein paha autoimmuunitauti niin kannattaa paastota ja/ syödä pelkkää lihaa=eliminaatio dieetti, jossa vähitellen taas tutustutetaan keho erilaiselle ravinnolle, sitten kun on parantunut täysin. Voi olla, että keho ei enää kestä osaa syötävistä. Petersonien perheelläkin on hyvää kokemusta edellä mainitusta.
Jos on sairas niin kannattaa tutkia asiaa, eikä jäädä pelkästään lääkärin määräämien lääkkeiden tai ravintoterapeutin ohjeiden varaan.
Harmi että perheen tytär Mikhaila kerkesi menettää muun muassa lonkkansa.

Suolistosairaudet ovat Suomessa suuressa kasvussa, taidetaan olla euroopan kärkimaita asian tiimoilla! Jotain on kyllä mennnyt vipuun. Oli se sitten glyfosaatti, liika antibiootti, gmo tai muut ihmiselle sopimaton, niin kyllä minua pelottaa jos esim. lihaa aletaan demonisoida! Ilman eläinperäistä ravintoa ihminen ei pärjää, mutta ihminen pärjää vallan mainiosti pelkästään eläinperäisellä ravinnolla.
Mitä vähemmän meillä on eläinperäistä ravintoa tarjolla niin sitä enemmän työnnämme kehoomme jotakin sellaista mikä ei sinne kuulu ja sairastumme.

Jostain asioista Lispetin kanssa olen samaa mieltä.
mm emme enää osaa kuunnella oman kehon merkkejä ja mitä ruoka-aineita tms tarvitsemme.

Ihanteena olisi, jos voisimme itse viljellä viljat, kasvattaa lihatuotteet ja puhtaista vesistä kalastella.
Tämä ehkei ole enää kaikille mahdollista. Mahdollisimman paljon voittoa tavoittelevat kaikki yrittäjät ja mm käytetään kaikenlaisia vähemmän terveellisiä tuotteita tuoton parantamiseksi.
Ihminen on sekaruuan syöjä ja tämän mielestäni B12-vitamiinin (jota saadaan lihatuotteista, tiedän että vegaaneilla on tähän muita perusteita, mutta yleensä ottavat kys. vitamiinin purkista) tarve kertoo.
Jos pohtii aikaa taaksepäin, lihan syönti oli vähäisempää sen kalleuden ja saatavuuden takia. Ja luontaisesti tuli syötyä enemmän helpommin saatavia vihanneksia, juureksia. Tuskin sokeri/rasvapitoisia herkkuja oli ennen saatavilla kuten nykyisin.
Syödään liikaa kaloreiden kuluttamiseen verrattuna, ei osata eikä välittää signaaleista milloin pitäisi lopettaa.
Ei osata erottaa milloin on nälkä tai jano. Suruun syömistä.
Suolistosairaudet/ongelmat, osaksi itse aiheutetaan ummetusta ja ripulia omilla ruoka-ja nestevalinnoilla.
Mielestäni joskus keho kertoo mitä tarvitsen esim. mielitekojen kautta esim. joskus on himottaa maksamakkara, juusto, appelsiinit ja ajattelen että ehkä on raudan puutetta tai joidenkin kys. vitamiinien.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Jostain asioista Lispetin kanssa olen samaa mieltä.
mm emme enää osaa kuunnella oman kehon merkkejä ja mitä ruoka-aineita tms tarvitsemme.

Ihanteena olisi, jos voisimme itse viljellä viljat, kasvattaa lihatuotteet ja puhtaista vesistä kalastella.
Tämä ehkei ole enää kaikille mahdollista. Mahdollisimman paljon voittoa tavoittelevat kaikki yrittäjät ja mm käytetään kaikenlaisia vähemmän terveellisiä tuotteita tuoton parantamiseksi.
Ihminen on sekaruuan syöjä ja tämän mielestäni B12-vitamiinin (jota saadaan lihatuotteista, tiedän että vegaaneilla on tähän muita perusteita, mutta yleensä ottavat kys. vitamiinin purkista) tarve kertoo.
Jos pohtii aikaa taaksepäin, lihan syönti oli vähäisempää sen kalleuden ja saatavuuden takia. Ja luontaisesti tuli syötyä enemmän helpommin saatavia vihanneksia, juureksia. Tuskin sokeri/rasvapitoisia herkkuja oli ennen saatavilla kuten nykyisin.
Syödään liikaa kaloreiden kuluttamiseen verrattuna, ei osata eikä välittää signaaleista milloin pitäisi lopettaa.
Ei osata erottaa milloin on nälkä tai jano. Suruun syömistä.
Suolistosairaudet/ongelmat, osaksi itse aiheutetaan ummetusta ja ripulia omilla ruoka-ja nestevalinnoilla.
Mielestäni joskus keho kertoo mitä tarvitsen esim. mielitekojen kautta esim. joskus on himottaa maksamakkara, juusto, appelsiinit ja ajattelen että ehkä on raudan puutetta tai joidenkin kys. vitamiinien.
Niinpä.


Olisin lähinnä huolissani ihmisten tiamiinin eli B1 vitamiinin puutostiloista, koska sitä kuluu kun kaikki se liika hiilari muutetaan kehossa. Lisäksi ihmisillä ei tunnu olevan hajuakaan siitä, että omega 3 ja omega 6 rasvahappojen suhde tulee olla 1:1!
Jenkkilässä tuo suhde on paltiarallaa 1:25, mitähän lie suomalaisilla. Ei lääkäreitäkään kiinnosta koska heidän mukaan ruokavaliolla on harvoin mitään tekemistäsuolistosairauksissa jne. Jännä juttu - todella jännä!
Kehotetaan myös syömään valkoista lihaa (esim. viljasyötettyä broileria/kalkkunaa) vaikka näissä viljasyötetyn sianlihan lisäksi lienee eniten omega 6:a.

Ravinto-oppia ei sen kummemmin anneta ihmisille. Kehotetaan vaan syömään monipuolisesti. Aika usein ihmiset luulevat syövänsä hyvin, mutta myöhemmin elämässä sitten sairastuvat suolisto/nivelsairauksiin/syöpään tms.

Kolesterolimyyttikin edelleen puksuttaa vaikka se on kumottu jo ajat sitten.

Meille on annettu kuva, että ”sokeritaudit/autoimmuunisairaudet” yms. ovat loppuelämän tauteja, eikä edes puhuta siitä kuinka fiksu ihmiskeho on parantamaan itseään kun oikeat työkalut otetaan esiin.
 
Ja, mitä järkeä enää testata mitään arvoja jos ihmiset alkavat olla yleisesti sairaita, näkyvösti tai ei. Viitearvot ovat tällöin lähtökohtaisesti virheellisiä?
 
vierailija
Ja, mitä järkeä enää testata mitään arvoja jos ihmiset alkavat olla yleisesti sairaita, näkyvösti tai ei. Viitearvot ovat tällöin lähtökohtaisesti virheellisiä?
Kuinka usein näitä viitearvoja pohditaan uudelleen, en tiedä. Esim. jos tällä suurella joukolla terveitä ihmisiä on kaikilla lab.arvot menneet ns huonompaan suuntaan, muutetaanko viitearvoja sen mukaisesti.
Esim. jos verensokeri on koholla suurimmalla osalla tästä joukosta nykyisten lab.viitearvojen mukaisesti, nostetaanko viitearvon ylärajaa myös tämän takia ylemmäksi. Ja aloitettaisiin mahd. lääkitykset myöhemmin, koska uusi viitearvo on ns uusi normaali.


"Viitearvojen (viitevälin) sisällä tulos on todennäköisesti "normaali". Sana normaali on lainausmerkeissä siksi, ettei ole mitään jyrkkää rajaa sille, mikä on normaalia ja mikä ei. Normaaliarvojen sijasta ammattikielessä puhutaan siksi viitearvoista.
Viitearvojen määritystä varten tutkitaan suuri joukko terveitä ihmisiä. Saaduista tuloksista lasketaan viitearvot matemaattisesti siten, että lähes kaikkien terveiden tulokset sijoittuvat näiden arvojen väliin. On sovittu, että viitearvot määritellään siten, että 95 % terveiden ihmisisten arvoista sijoittuu viitealueelle. Eli noin 5 %:lla tulos voi olla viitearvoa suurempi tai pienempi, vaikka ihminen on terve. Jos pyrittäisiin siihen, että kaikki terveet sijoittuisivat viitearvojen sisälle, tulisi liikaa "vääriä normaaleja". Tämä tarkoittaa, että joillakin yksilöillä tulos olisi lähellä ylä- tai alarajaa mutta kuitenkin viitearvojen sisällä, vaikka heillä olisi sairaus."
 
Kuinka usein näitä viitearvoja pohditaan uudelleen, en tiedä. Esim. jos tällä suurella joukolla terveitä ihmisiä on kaikilla lab.arvot menneet ns huonompaan suuntaan, muutetaanko viitearvoja sen mukaisesti.
Esim. jos verensokeri on koholla suurimmalla osalla tästä joukosta nykyisten lab.viitearvojen mukaisesti, nostetaanko viitearvon ylärajaa myös tämän takia ylemmäksi. Ja aloitettaisiin mahd. lääkitykset myöhemmin, koska uusi viitearvo on ns uusi normaali.


"Viitearvojen (viitevälin) sisällä tulos on todennäköisesti "normaali". Sana normaali on lainausmerkeissä siksi, ettei ole mitään jyrkkää rajaa sille, mikä on normaalia ja mikä ei. Normaaliarvojen sijasta ammattikielessä puhutaan siksi viitearvoista.
Viitearvojen määritystä varten tutkitaan suuri joukko terveitä ihmisiä. Saaduista tuloksista lasketaan viitearvot matemaattisesti siten, että lähes kaikkien terveiden tulokset sijoittuvat näiden arvojen väliin. On sovittu, että viitearvot määritellään siten, että 95 % terveiden ihmisisten arvoista sijoittuu viitealueelle. Eli noin 5 %:lla tulos voi olla viitearvoa suurempi tai pienempi, vaikka ihminen on terve. Jos pyrittäisiin siihen, että kaikki terveet sijoittuisivat viitearvojen sisälle, tulisi liikaa "vääriä normaaleja". Tämä tarkoittaa, että joillakin yksilöillä tulos olisi lähellä ylä- tai alarajaa mutta kuitenkin viitearvojen sisällä, vaikka heillä olisi sairaus."
Olen mielenkiinnolla seuraillut muutamia asiantuntija lääkäreitä joilla on muun muassa vähän toisenlaiset viitearvot.
Heidän potilaat, ja he itse, syövät ihmiselle sopivaa ravintoa.

Jos uskaltaa kurkistaa asiaa vähän toisenlaisesta vinkkelistä niin suosittelen muun muassa kirjaa:

 
vierailija
"Ranskan kansallinen terveys- ja lääketutkimusinstituutin tutkijat analysoivat yli 100 000 ranskalaisen terveystietoja. Osallistujat ilmoittivat tutkijoille ruokavalionsa, elintapansa ja sairaushistoriansa vuosien 2009–2021 ajalta.

Yli kolmasosa osallistujista söi keinotekoisia makeutusaineita. Keskimääräinen makeutusaineiden kulutus oli 42 milligrammaa päivässä, mikä vastaa noin kolmasosatölkillistä light-virvoitusjuomaa.

Seurantajakson aikana osallistujien keskuudessa kirjattiin 1 502 sydänongelmaa, mukaan lukien sydänkohtauksia, sepelvaltimotauteja ja sydäninfarkteja."
-IL-
Hiilareita. Sokerit ei ole hyväksi kellekään. Oikeinta rasvoja meillä käytetään. On käytetty ihan aina.
tänään
 
vierailija
Nopeita hiilareita ja jonkin verran myös hitaita. Ei sovi mulle, vaan lihottavat. Kaks vuotta oon syöny ns. normiruokaa ja lihonut viitisen kiloa. Nyt kuitenkin yritän päästä takaisin vanhaan hyväksi toteamaani ruokavalioon eli lihaa, kalaa + kasviksia, vähän hiilareita (ei perunaa, vähän leipää ).Mut mikä yhdelle sopii, ei välttämättä sovi toiselle.
No jopas!
 

Yhteistyössä