Jos on pakko valita, vältätkö mieluummin hiilihydraatteja vai rasvaa? Miksi?

  • Viestiketjun aloittaja "anelma"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Nopeita hiilareita ja jonkin verran myös hitaita. Ei sovi mulle, vaan lihottavat. Kaks vuotta oon syöny ns. normiruokaa ja lihonut viitisen kiloa. Nyt kuitenkin yritän päästä takaisin vanhaan hyväksi toteamaani ruokavalioon eli lihaa, kalaa + kasviksia, vähän hiilareita (ei perunaa, vähän leipää ).Mut mikä yhdelle sopii, ei välttämättä sovi toiselle.
huh
 
vierailija
Tosi!

On jännä, miten ei tarvitse olla pitkäänkään ilman sokeria, niin huomaa, miten porkkana, maito tai vaikka juusto on makeaa.
Totta! Kun kuopusta odottaessani mulla oli sokerit hieman koholla, piti olla tosi tarkkana, mitä laittaa suuhun, ja otin terveydenhoitajan neuvot ihan tosissani. En ollut niin hirvittävästi sokeria sitä ennenkään nauttinut, mutta esim. aamun piti alkaa tuoremehulla. Kun kuopus oli sitten syntynyt ja oli jonkin verran ikää ja menin kampaajalle ja hän oli vaunuissa nukkumassa ja kaikki meni hyvin, niin ajattelin onnistuneen reissun kunniaksi ostaa jäätelön viereisestä kaupasta. En melkein pystynyt syömään sitä, kun se maistui niin ällömakealta 🤣Sittemmin aamuinen tuoremehu on jäänyt pois (joskus hotellissa otan pienen lasin), sokeripitoisia jogurtteja en syö enää ollenkaan ja jäätelöäkin syön aika harvoin, jos syön suklaata, niin pari palaa riittää ja senkin on oltava hyvin tummaa, mieluiten vähintään 70 prosenttia kaakaota.

Kuopus on 15. Jotakin hyötyä siitäkin sokeriheilahtelusta siis oli :D
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
vierailija
Kun puhutaan lihan epäterveellisyydestä niin tarkoitetaan prosessoituja lihatuotteita.

Ei tietenkään liha, joka elävänä ollessaan on syönyt/elänyt lajilleen ominaisesti, ole millään tapaa haitallista ihmiselle.

Vaatii ilmeisesti niitä kuuluisia omia aivoja jotta kykenee ajatella. Onko niitä kenelläkään enää?

Tästä voi saada osviittaa miksi me nykyään syömme siten miten syömme:

Aha, sulla on uusi hurahtamisen aihe.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
vierailija
"Parhaiten rasvan tarpeen pystyy tyydyttämään pehmeillä rasvoilla, joita ovat öljyt sekä kalan ja broilerin sisältämät rasvat. Eläinperäiset rasvat ovat pääsääntöisesti tyydyttyneitä eli kovia rasvoja, joita ruokavalion ei tarvitse sisältää lainkaan, sillä elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemansa tyydyttyneet rasvat itse. Sen sijaan ns. välttämättömiä rasvahappoja elimistö ei pysty valmistamaan ja niitä on saatava päivittäisestä ruuasta. Lisäksi rasvaa tarvitaan rasvaliukoisten vitamiinien (A, D ja E) saannin ja imeytymisen turvaamiseksi.

Elimistö tarvitsee rasvaa, mutta oikeanlaista. Välttämättömien rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien saannin voi turvata pehmeillä rasvoilla eli öljyillä ja kasvisrasvalevitteillä. Liha kannattaa syödä aina vähärasvaisena ja maitotuotteet nauttia rasvattomina. Lihan sijaan kannattaisi myös syödä kalaa ja broileria, sekä suosia markkinoilla olevia vähärasvaisia kevyttuotteita.

 
"Parhaiten rasvan tarpeen pystyy tyydyttämään pehmeillä rasvoilla, joita ovat öljyt sekä kalan ja broilerin sisältämät rasvat. Eläinperäiset rasvat ovat pääsääntöisesti tyydyttyneitä eli kovia rasvoja, joita ruokavalion ei tarvitse sisältää lainkaan, sillä elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemansa tyydyttyneet rasvat itse. Sen sijaan ns. välttämättömiä rasvahappoja elimistö ei pysty valmistamaan ja niitä on saatava päivittäisestä ruuasta. Lisäksi rasvaa tarvitaan rasvaliukoisten vitamiinien (A, D ja E) saannin ja imeytymisen turvaamiseksi.

Elimistö tarvitsee rasvaa, mutta oikeanlaista. Välttämättömien rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien saannin voi turvata pehmeillä rasvoilla eli öljyillä ja kasvisrasvalevitteillä. Liha kannattaa syödä aina vähärasvaisena ja maitotuotteet nauttia rasvattomina. Lihan sijaan kannattaisi myös syödä kalaa ja broileria, sekä suosia markkinoilla olevia vähärasvaisia kevyttuotteita.

Syöt varmaankin hyviä pehmeitä siemenöljyjä kuten rypsi, rapsi, jne.🤓

Suosittelen vaihtamaan ne silavaan, voihin ja ghee on myös erittäin hyvä vaihtoehto!👍
 
"Parhaiten rasvan tarpeen pystyy tyydyttämään pehmeillä rasvoilla, joita ovat öljyt sekä kalan ja broilerin sisältämät rasvat. Eläinperäiset rasvat ovat pääsääntöisesti tyydyttyneitä eli kovia rasvoja, joita ruokavalion ei tarvitse sisältää lainkaan, sillä elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemansa tyydyttyneet rasvat itse. Sen sijaan ns. välttämättömiä rasvahappoja elimistö ei pysty valmistamaan ja niitä on saatava päivittäisestä ruuasta. Lisäksi rasvaa tarvitaan rasvaliukoisten vitamiinien (A, D ja E) saannin ja imeytymisen turvaamiseksi.

Elimistö tarvitsee rasvaa, mutta oikeanlaista. Välttämättömien rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien saannin voi turvata pehmeillä rasvoilla eli öljyillä ja kasvisrasvalevitteillä. Liha kannattaa syödä aina vähärasvaisena ja maitotuotteet nauttia rasvattomina. Lihan sijaan kannattaisi myös syödä kalaa ja broileria, sekä suosia markkinoilla olevia vähärasvaisia kevyttuotteita.

Kaikenmaailman levitteitä kyllä karttaisin!

Leivälle riittää hienosti pala juustoa ja tomaattia. Tai maapähkinävoita, tahinia, hummusta... tai sit voi dipata suoraan oliiviöljyyn :p
 
vierailija
Syöt varmaankin hyviä pehmeitä siemenöljyjä kuten rypsi, rapsi, jne.

Suosittelen vaihtamaan ne silavaan, voihin ja ghee on myös erittäin hyvä vaihtoehto!
?? Mistä sä tiedät, mitä syön. No en käytä rypsiä enkä rapsia. Oliiviöljyä pääasiassa ja avokadoöljyä vähän (sitruunalla maustettua, tuo kivan säväyksen) ja seesamiöljyä riippuen ruosta, jota valmistan.

Juu ei mitään silavaa.

 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
"Parhaiten rasvan tarpeen pystyy tyydyttämään pehmeillä rasvoilla, joita ovat öljyt sekä kalan ja broilerin sisältämät rasvat. Eläinperäiset rasvat ovat pääsääntöisesti tyydyttyneitä eli kovia rasvoja, joita ruokavalion ei tarvitse sisältää lainkaan, sillä elimistö pystyy valmistamaan tarvitsemansa tyydyttyneet rasvat itse. Sen sijaan ns. välttämättömiä rasvahappoja elimistö ei pysty valmistamaan ja niitä on saatava päivittäisestä ruuasta. Lisäksi rasvaa tarvitaan rasvaliukoisten vitamiinien (A, D ja E) saannin ja imeytymisen turvaamiseksi.

Elimistö tarvitsee rasvaa, mutta oikeanlaista. Välttämättömien rasvahappojen ja rasvaliukoisten vitamiinien saannin voi turvata pehmeillä rasvoilla eli öljyillä ja kasvisrasvalevitteillä. Liha kannattaa syödä aina vähärasvaisena ja maitotuotteet nauttia rasvattomina. Lihan sijaan kannattaisi myös syödä kalaa ja broileria, sekä suosia markkinoilla olevia vähärasvaisia kevyttuotteita.

Mitkään kunnon tutkimukset eivät tue väitettä, että kunnon punainen liha aiheuttaisi syöpää. Toki tutkimuksia tehdään jos niitä rahoitetaan ja vaikka käyttäen pohjana jotakin olettamusta, mutta Ihminen on lihansyöjä. Eläimistä saa kaiken mitä ihminen tarvitsee, toisin kuin kasviksista, kasviöljyistä jne.

Ei mikään ihme, että tulee kaikenmaan autoimmuunitauteja ja omega 6 epäbalansseja, anemiaa, hormoonihäiriöitä, hedelmättömyyttä ym. kun ihmiset alkavat mättää pelkkää (liikaa) pupun ruokaa.
 

Yhteistyössä