Totta. Mitäs niille tehdään? Hankitaan vuokra-aurinko talvikaudeks ens alkuun ja...Aika paljon on niitä mielenterveysongelmiakin ja hintoihinsa se tulee niidenkin hoito.
Totta. Mitäs niille tehdään? Hankitaan vuokra-aurinko talvikaudeks ens alkuun ja...Aika paljon on niitä mielenterveysongelmiakin ja hintoihinsa se tulee niidenkin hoito.
Ehkä on aihetta tosiaan korjata tuo kontekstistaan taas nerokkaasti irrottamasi pätkä. Eli kyse on valinnasta, ei siitä, etteikö maitoa olisi. Syyllistyköön ken lystää, en itse tajua, miksei äiti tosiaan VIITSI tarjota lapselleen parasta mahdollista ravintoa. Jos joku siitä itseestä ottaa, hyvä. Ehkä sitten seuraavan lapsen kohdalla VIITSII paneutua asiaan ja tehdä lapsen kannalta paremman ratkaisun.Tähän tiivistyi taas loistavasti aiheeseen liittyvä syyllistäminen: kyse on pelkästä VIITSIMISESTÄ!
Jos vaikka ensi alkuun lakattaisiin aiheuttamasta niitä lisää / pahentamasta niitä syyttelyllä ja syyllistämisellä ja luomalla paineita. Se ei paljoa maksaisi.Totta. Mitäs niille tehdään? Hankitaan vuokra-aurinko talvikaudeks ens alkuun ja...
Olet oikeassa. Kuitenkin ajattelisin, että kyse on ensisijaisesti priorisoinnista. Jos pitää imetystä riittävän tärkeänä, ei se tunnu raskaalta. Itse en siis karsisi imetyksestä helpottaakseni jaksamistani, vaan karsisin sen muutaman kuukauden ajan muista asioista, jotta jaksamiseni riittää imetykseen.Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön;26925425:Näinpä. Jokainen toki itse määrittelee oman jaksamisensa tason.
Ehkä hieman tarkoitushakuinen termi tuo "viitsiminen" kun kyse on kuitenkin jostakin kokonaisvaltaisemmasta, joten parempi olisi puhua äidin/perheen jaksamisesta.
Oksettavaa. Olitko sinä siis kätilö vai meninkö sekaisin? Mutta kyllähän niitä kaikenlaisia peikkojaEhkä on aihetta tosiaan korjata tuo kontekstistaan taas nerokkaasti irrottamasi pätkä. Eli kyse on valinnasta, ei siitä, etteikö maitoa olisi. Syyllistyköön ken lystää, en itse tajua, miksei äiti tosiaan VIITSI tarjota lapselleen parasta mahdollista ravintoa. Jos joku siitä itseestä ottaa, hyvä. Ehkä sitten seuraavan lapsen kohdalla VIITSII paneutua asiaan ja tehdä lapsen kannalta paremman ratkaisun.
Et voi tietää miltä se jostakusta muusta tuntuu.Olet oikeassa. Kuitenkin ajattelisin, että kyse on ensisijaisesti priorisoinnista. Jos pitää imetystä riittävän tärkeänä, ei se tunnu raskaalta. Itse en siis karsisi imetyksestä helpottaakseni jaksamistani, vaan karsisin sen muutaman kuukauden ajan muista asioista, jotta jaksamiseni riittää imetykseen.
Rehellisesti sanottuna, kyllä, moni noista asioista ärsyttää minua. Minusta esim karkkia ei pitäisi myydä ruokakaupassa, vaan erillisessä liikkeessä, kuten alkoholia vain alkossa. En kuvittele sen olevan kovinkaan toteutettavissa oleva toive, mutta toisaalta, toivon myös lottovoittoa, eikä sekään kovinkaan realistista ole.
Lihavat ihmiset, siis oikeasti sairaalloisen lihavat, käyvät myös hermoon tietyissä tilanteissa; esim bussissa, jos joutuu viereen istumaan ja tila on vähissä. Ärsyttää ihmisten tiedostamattomuus valintojensa seurauksista ja ärsyttää sekä muiden että oma laiskuus ja saamattomuus.
Minusta kertakäyttövaipat pitäisi kieltää ja vvv:n olla oletusarvo, silti itse muumivaipatin lapseni yli puolet ajasta. Minusta korviketta pitäisi saada vain apteekista ja mieluiten vain reseptillä, mutta sekään ei ole toteuttamiskelpoinen ajatus tässä yhteiskunnassa. Pidän tavan korviketta ala-arvoisena ravintona ja silti olen sitä itsekin lapselleni antanut, tilanteessa jossa en muuhun pystynyt.
Minä kuopuksen kohdalla karsin imetyksestä (kahdeksan pitkän kuukauden jälkeen) että jaksaisin paremmin. Ylämäki alkoi siitä.Olet oikeassa. Kuitenkin ajattelisin, että kyse on ensisijaisesti priorisoinnista. Jos pitää imetystä riittävän tärkeänä, ei se tunnu raskaalta. Itse en siis karsisi imetyksestä helpottaakseni jaksamistani, vaan karsisin sen muutaman kuukauden ajan muista asioista, jotta jaksamiseni riittää imetykseen.
Sitaatti Tiina Kaitaniemen kirjasta Luonnollinen Lapsuus,Perusteletko nuo terveydenhuoltokustanukset? Mitä tarkalleen ottaen tarkoitat, ja mitkä kustannukset ovat suoraan johdettavissa korvikkeenkäyttöön?
Itse olen vuosia tehnyt yliopistolla aiheen parissa työtä, ja tiedän esim. alkoholiliitännäisten sairauksien vuosikuorman, menetetyt elin- ja työvuodet sekä mm. TULE-sairauksien ja mielenterveysongelmien väestötason lastin veronmaksajille. Tiedän myös erikoissairaanhoidon- ja perusterveydenhuollon välisen tehtäväjaon, kansanterveyslain sekä hoitotakuun. Myös korvattavuusluokitukset em sairauksien hoitoon käytettävissä lääkkeissä ovat tuttuja, plärään niitä rekistereitä alvariinsa. Kuitenkin tuo korvikkeenkäytöstä johtuva suora kustannuserä veronmaksajille on melko suoraviivainen syytös ilman tutkimusta. Onko sinulla sellainen tiedossa? Linkitä ihmeessä tai kerro, kuka sen on tehnyt! Tuossa yleistyksessäsi on sekoittavat tekijät varmaan eliminoitu pois... kuten siis korvikeruokintaan yleisimmin siirtyvien äitien sosioekonominen asema jne.?
Kuka on Tiina Kaitaniemi? Onko hän joku tutkija vai vittuuntunut kotiäiti?Sitaatti Tiina Kaitaniemen kirjasta Luonnollinen Lapsuus,
sivu 119:
Kirjan lopusta löytyy lähdeluettelo. Katson vielä, jos löydän linkkejä, mutten nyt jouda koko päivää kaivelemaan.
Anteeks? Kettuiletko vai kysytkö tosissasi?Kuka on Tiina Kaitaniemi? Onko hän joku tutkija vai vittuuntunut kotiäiti?
Niin kauan kun kirjoittajana on "psykologiaa opiskeleva evoluutiobiologi" ja aiheena lääketiede, niin en kyllä lotkauta korvaanikaan Missään ei voi KIISTATTA sanoa, että pelkkä imetys nuo asiat aiheuttaa.Sitaatti Tiina Kaitaniemen kirjasta Luonnollinen Lapsuus,
sivu 119:
"Imettävillä äideillä on vähemmän poissaoloja töistä, koska heidän lapsensa sairastavat vähemmän. Yhdysvalloissa tehdyn laskelman mukaan kolmen sairauden hoidossa (korvatulehdukset, gastroentriitti, kuoliota aiheuttava suolistotulehdus) yhteiskunta säästäisi vähintään 3,6 miljardia dollaria ja vanhemmat 500 miljardia dollaria, jos imetystä saataisiin lisättyä niin, että 75% lapsista sairaalasta lähdettäessä ja puolet puolenvuodenikäisistä saisi vielä rintaa."
Sivu 120:
"Jos Suomessa yhden vuoden aikana syntyneitä lapsia imetettäisiin vähintään 3 kuukautta, tästä lapsijoukosta jäisi 3300:lla astma puhkeamatta seuraavan 9 vuoden aikana, ja 1360 lasta säästyisi ylipainolta. Jos näitä lapsia imetettäisiin gluteenille ensimmäistä kertaa altistuessa, 260 lapselta jäisi keliakia puhkeamatta seuraavan 9 vuoden aikana,"
Kirjan lopusta löytyy lähdeluettelo. Katson vielä, jos löydän linkkejä, mutten nyt jouda koko päivää kaivelemaan.
Ennenmuinoin se oli normi, sitten iski korvikefanatismi, joka teki äideistä tehokkaampia työntekijöitä kodin ulkopuolella.Jotenkin tuntuu että tämä imetysfanatismi on pikemminkin nykyajan trendi verrattuna mitä on "ennen vanhaan" ollut.
Tuossa oli se, mitä blogini minulle edustaa: paikkaa purkaa ärsytystä tai mitä milloinkin mielessä liikkuu. Pahoittelen pätkimistä.
jos haluaa vaan purkaa ärsyynnystään