Huhtivauvat 2009 *Tammikuussa 2010*

uusille tervetuloa mukaan =)

meillä siiri nukkuu edelleen samassa huoneessa meidän kanssa, vaikka nukkuukin läpi yöt..kesällä olis tarkotus siirtää isosiskon kanssa samaan huoneeseen.. =)

meillä täällä remontti jatkuu...vessaan on asennettu lattialämmitys(joka sähkömiehen pitäis tulla kytkeen)tehty valu päälle, laatotettu ja katto paneloitu..ja mä sen tossa hetki sitten lakkasin...sit olis vielä eteinen ja keittiön viimeistely..

siirillä on myös tosi kuiva iho,etenkin käsistä ja reisistä..pitäis soittaa nevolaan ja varata 10kk aika ja samalla vois taas kattoo noita kuivia kohtia,kun ei meinaa millään parantua :(

meillä mennään nukkuun ihan kiltisti..ensin iltapuuro,hammaspesu,iltapesu,maito ja sit sänkyyn ja sinne aina kiltisti nukahtaa.. =) ja jos nukahtaa pullolle, niin herättelen vähän,että huomaa siirron sänkyyn..

zikin nanna on aikamoinen meniä =)

lumi-enkeli ja siiri tänään jo 9kk :heart:
 
Merkkaan vain että hengissä ollaan vaikka en ole tänne ehtinyt kirjoitella herran vuosiin :wave:

2 pientä ja töissä käynti on sellainen yhdistelmä että ei aikaa jää mihinkään...

Töihin lähdin siis 1.12 ja rankkaa on ollut.
Arttu nyt 10 kk:tta ja just viime viikolla käytiin neuvolassa jossa mitat oli 10,3kg ja 75,5cm.
Kovasti kaikenlainen ruoka maistuu.
Sairastellut ei ole juuri lainkaan mitä nyt jotain nuhaa mutta muulta ollaan vielä vältytty vaikka ollut päiväkodissakin jo.
Isoveli vasta nyt aloittanut pikkuveljen "ahdistelun" eli kokee hänet nyt varmaan jo uhkana kun toinen konttaa ja nousee pystyyn eli on joka paikassa siis sotkemassa isomman leikit!

1 hammaskin on ilmestynyt ja maitotuotteita aloitellaan varovaisesti kun hänellä on niin kovin herkkä vatsa.

1v neuvola varattu ja kohta pitäs alkaa varailee 1v kuvaan aikaa.
Kun nyt sais jollain kuutamolla eka pidettyä ton isomman 3 vee synttärit parin viikon päästä,huoh :headwall:
Jotain junakakku härdelliä pitäs vääntää ja just meikäläinen mukavasti sillä viikolla työmatkalla Hesassa ke-pe ja lauantaina lapsella juhlat!Hyvä äiti ehkä joutuu yötämyöten vääntää kakkua |O
Noh, mitä sitä ei lapsensa eteen tekis, eikö?

Mukavaa pakkasviikoloppua kaikille!

Lis69 ja Arttu
 
Tervetuloa uudet! Itsekin tosin sellainen olen kait vielä. :saint:

Annekristiina, Lumi kuulostaa aika menijältä. Dalin isosisko oli vauvana juuri tuollainen pikakiitäjä. Olihan se melko outo näky, kun sellainen ihan pienenpieni vauveliin (oli silloin reilusti alle 6 kiloa ja vain 63cm) nousi seisomaan ja käveli puitapitkin. :heart: On siinä äidillä hommaa aluksi yrittää vahtia toista, mutta ajan kanssahan tuo helpottaa ja meillä ainakin tän pikakiitäjän on aina ollut tosi helppoa oppia mitä tahansa liikuntaan liittyviä juttuja.

Meidän iltatähti Dali 9,5kk ei puolestaan pidä mitään kiirettä liikkumisen suhteen. Tänään vasta keksi miten nousta seisomaan. Kyllä sitten oli pollee suuresta saavutuksestaan. B) Oli kyllä tosi vaikeen näköistä, kun istuma-asennosta sen siis kerran teki ja lähes suorin jaloin kuin vetäisi leukoja. Dalihan siis on peppukiitäjä, vaikkakin toi sana kiitäjä antaa kyllä ihan väärän kuvan nopeudesta. Mä toitotankin sille aina, että Kontaten olisit jo perillä. :LOL:

Joko teillä muilla puhutaan? Dali on oppinut sanomaa varsin selkeästi kakka. Sanoo myös pää ja katto. Isojen sisarusten lempinimiä yrittää myös sanoa ja se mamma, pappa ja anna onkin tullut jo pari kuukautta. Sitten tietty höpöttää ummet ja lammet sellaista siansaksajokeltelua, joka kuulostaa kyllä ihan suomelta, vaikkei sitä kait ole. :D
Tänään sanoi sen kakkansa, kun kysyin mikä sillä on. Sitten tarkistettiin, että sillä tosiaan on kakka pyllyssä. Tais kyllä olla vahinko ;) Dali on kyllä sellainen herkkäpylly, että on aina ilmoittanut kakkansa hetimiten, kun muuten pylly ruvella. Kaipa on sitten motivaatiota oppia juuri tuo sana. :LOL:

Pylly/kakkajuttuihin kun nyt päästiin, niin mun neuvo vaippaihottumaan on, että paljon Bepanthenia aina pyllyn pesun jälkeen ongelmakohtaan vaihdellen Sibicortin kanssa. Meillä auttanut, kun pylly välillä menee ihan haavaumille. Parantumisessa tosin menee muutama päivä joskus jopa viikko, jos on päässyt äitymään pahaksi haavaksi.

Meikkiksellä ihan kauhee selkä-/niska-/hartiakipu. :( Oon nyt yrittänyt yöllä tissittelyn lomassa ja korvikkeena rauhoittaa Dalia vierelleni silitellen ja tiukalla halauksella. Tehoaahan tuo, mutta mun lihakset eivät kyllä tykkää yhtään tästä puuhasta.

terkuin kipuileva Asha ja peppu edellä puuhun -Dali
 
puhumisesta ei tule mitään selkeitä sanoja, muuta kun EI :D sen osaa ilmottaa kyllä kuuluvasti.. muuten sellasta siansaksaa ja kirkumista ja muminaa :D sellai myö kommunikoidaa :D ymmärtää kyllä oman nimen,ei-sanan (vaik ei sitä koskaa kuuntele) , tule tänne, tule antamaan hali/tai anna hali, ja anna suukko :) Nannasta on tullu iha mahoton halija! :D Tietää kuka on isi ja äiti ja Nasu (koira). Kuurupiilo on mein uus lempparileikki :D Nanna ei vaa välil tajua et ei se sillo oo piilossa ku nostaa vaa kädet ylös :whistle: menee aina verhojen taakse ja kurkkii sieltä :D sit välil äiti joutuu menee piiloo ja ai sitä riemua ku löytää miut :D
 
Uusille :wave:. Tänne mahtuu kyllä!

Luukas haltioitui taas Nannasta :). Ehkä vähän äitiki :D.

Kiva kuulla Lis, että oot kuitenki hengissä :). Eiköhän se arki tässä vuoden parin päästä helpota. Ellei aio hankkia uutta vauvaa ;).

imetän 4-5 krt:aa päivässä. Kuudelta, n. 12, 16 ja klo 20 (käytännössä aina ennen unia, mutta en uneen asti). Jos puuron jälkeen työntää päätään tissejä päin ja repii paitaa ni sit annan aamullaki. Vaikee kuvitella imetyksen lopettamista, ku toiselle selkeesti vielä niin tärkeetä. Ei tässä mikään kiirus ookkaan. Katotaan keväämmällä.

Luppandeeli sanoo kakka kanssa, mut ei se tiedä mitä se tarkottaa. Sanoo äiti ja toissa päivänä sano Enni (=Lenni meidän koira). Lenniä komennetaan aika paljon niin ei mikää ihme jos sen nopeesti oppii :whistle: . Tunnistaa sanat lamppu, kello, Lenni, äiti, isi, ei jne. Kyllä jo aika paljon ymmärtää. Tänään mummu opetti sanan mummu ja Luukas toisti sen kanssa. Sano selkeesti mummu :). Sit Luukas vilkuttaa jos sanoo, että "sanotaan hei hei".

Nyt se on vihdoin ja viimein oppinu taputtamaan. Tosin sillä on kädet nyrkissä, mut muuten ihan hyvä tekniikka. Ilman tukea seisoo jonkin verran. Pottaan ollaan muutamat pisut saatu metsästettyä, mut ei oteta minkäänlaisia paineita tosta pottailusta. Tuleepahan ainaki potta tutuksi.

Meillä vaippaihottumaan aikoinaan toimi bebanthenia paremmin se natusanin vaippavoide tms. Se ei ollu sinkkivoidetta. Nyt annetaan joka aamu ja ilta ilmakylpyä. Voin muuten sanoa, et pojulla menee pasmat sekasin ilman nakuiluja. Kuuluu rutiiniin.

Solinalle turvallista matkaa! Hyvin se menee :).

Hyvää lauantaita kaikille!

 
Heippulis. :wave:

Puuroista: Meille ei maistu nuo valmisjauhepuurot eikä tetrapuurot (paitsi Semperin hedelmäpuuro, jossa on jugurttia ja riisihiutaleita ja jotain hedelmää :xmas: On sellainen keltainen purkki). Ja pääasiassa tuo tytteli syö joko Nallen neljän viljan vellijauheesta tehtyä puuroa tai sitten Nallen kaura-ruis(lese)puuroa. Joskus ollaan keitelty mannapuuroa.

Meillä sanotaan äiti, baba (joka neidillä tarpeeksi hoettuna muuttuu abbaksi :LOL: ), ummi = mummi ja nyt uutena anna :D. Nämä on selvästi tarkoituksellisia sanoja ja tietää mitä se tarkoittaa. Ymmärtää sitten kyllä paljon muita vaikkei niitä ole toistanutkaan.
Varsinkin tuo anna on ollut nyt niin pontevana mukana jos neiti haluaa jotain. :whistle:

Tissittelystä neiti tykkää edelleen. Päivällä imetän oisko n. 4-5 kertaa ja öisin sitten x määrä imetyksiä, jotta kyllä tuo neiti ainakin maitoa saa. :snotty:

Kiva kuulla Lisin kuulumisia. :)

Ja suonette jälleen anteeksi kun ei tuo ajatus kulje sen vertaa että muistaisi taas kommentoida kaikkea. :ashamed:



Ruttana & Beanie 9kk 1vko 1pv
 
Gimli: Ymmärsin kyllä sepustuksen...Mutta meillä syödään ihan tavis puuroja.eli niitä on pakko keittää mikrossa se 3min...Meillä ei kaupan valmiit puurot uponnut millään joten siirryin suoraan tavallisiin puuroihin.Alussa vähän hienonsin sauvasekottimella hiutaleita pienemmiksi,nyt ei tarvii enää tehdä sitäkään.Oottelen ens viikon 100neuvolaa josko siellä sais tohon maidon juontiin vinkkejä.Ja jos puurot saa alkaa tekee tavalliseen maitoon niin siinähän tulee jo maitoa ihan kivasti,toki pikkuhiljaa totutellen.

Sanoja täällä tulee äiti ÄTÄ,mamma.Nämä ainakin erotan selkeästi.Kukka,kello ja taulun löytää kämpästä.
 
Mä en nyt ihan osaa sitä exceliä niinku haluisin.. :headwall: mut laittakaa muutkin niitä painoja ja pituuksia, laitan näytillle ne koukerot jahka saan semmoseen julkasukelposeen muotoon :)
Dalin ja Beanien mitat oliki just niin kattavasti kun toivoinki :D
Eli jos annatte niin laittakaa tällai

synt paino xx pituus xx
1kk
2kk

jne.

 
Voihan kärpänen.. miksi tästä ei ollut tietoa aiemmin. :D

Zaky infant pillow
The Zaky is designed to imitate the look and feel of a parent's hand and forearm. Babies are used to the warm comfort and protection of their mother's womb and the Zaky can help imitate that feeling as it provides similar support. It weighs approximately 1.2 pounds, but you can shift the filling to provide as much or as little weight on your baby. It was originally designed to comfort, support, and protect premature babies that had to be away from their mother in the hospital - but it is a great ergonomic pillow for all infants!

It has been shown encourage good sleep patterns and sound development, while providing a sense of protection. It is very flexible and can be positioned just right to fit the perfect position for your little one - over, under, or around your baby. Place it in the drier for a couple of minutes to warm it and give it a more realistic feel.


Tuohan ratkaisisi monta ongelmaa nukkumisessa kun ei tarttis roikkua pinniksen päällä. :saint: :LOL:

http://www.pregnancystore.com/zaky.html
 
Ruttana, katoin tuota samaa joskus aikaisemmin ja olin kyllä revetä.... miten joku on voinukki keksii =) ja miltei vakavissani sitä halusin =)

Taas vain pikaista merkkausta.
Meillä nyt kaverin 5v poika yökyläss viikonlopun joten touhua riittää. Rasmus nauttii kun on lapsiseuraa.

Tuo maidonsaanti on muakin mietityttänyt, kun imetän kans jotain 5x päiväs. ja puuroja teen vaihtelevasti veteen normipuuroo tai sit niitä valmisjauhepuuroi. Meillä kans vähän varovaisesti tuon maidon kanssa kun voi olla allergiaa... saakohan tavallista nannia keittää kattilassa ja laittaa siihen sit vaik kaurahiutaleet??
 
Nopsaan ilmoitus hengissä olemisesta täältäki.. ja tervetuloa vaan mukaan uudet! Kohta voidaan perustaa kevätvauvat 2009 -palsta :D Eka taitaa olla syntynyt jo helmikuussa ja viimeiset toukukuussa.

Meillä aletaan täällä pikkuhiljaa toipua flunssasta.. korvia seuraillaan TAAS kuukauden päästä, ollaan nyt käyty Marraskuusta lähtien korvalääkärillä joka kuukausi vähintään kerran (noin 100?/kerta.. oon ihan tyytyväinen että otettiin lapsivakuutus).

Mä ainakin teen puuron Nallen vellijauhosta Nan 2:seen tai 3:seen mikrossa.. ja se kiehuu siellä, hyvin uppoo puuro eli ei se voi kauheen pahasti pilalle mennä.

Nyt on pakko taas mennä.. paremmalla ajalla taas sitten enempi.
 
Ruttana, voi hurjuus minkä tyyny. Tosiaan, voisi helpottaa meitä tuo - tai sitten vaan laihduttaisi lompakkoa.

Nappia tsemppiä korvatulehduskierteen selätykseen.

Puhetta oli puuroista.
Dalilla sama maku kuin Beanilla eli valmispuurot ei maita. Tai siis ainaskaan nuo tetrapuurot (olisko jotain muksua tms?) ei kelpaa, kun muuta en oo viitsinyt ees kokeilla, kun ei oo ollut tarvetta. Tetrathan olisivat reissussa helppoja. Meidän perhe on ihan puurohullua porukkaa. :p Tämän takia oonkin niin rutinoitunut mikropuuron keittäjä, että yksi lisäpuuro mikroon aamussa/illassa ei juur tunnu missään. Dali syö ja paljon kaikenlaisia peruspuuroja veteen/omaan maitoon keitettynä eli kaura-, kaura-ruis, riisi-, ruis-, manna- ja helmipuuro. Kaikki nää sit pimpattuna jollain marjasoseella. Toi helmipuuro ihan suosikki, vaikka sen keittäminen mikrossa on ihan oma taiteenlajinsa. Omaa maitoa noihin puristelen, jos jaksan.

:attn: Mitä, voisko puurot tosiaan jo tehdä normimaitoon? Pitäiskö maitotuotteet kuitenskin aloittaa kokeillen ensin jotain piimää tms? Kuinka teitä oikein neuvottu. Meillä ei neuvolassa puhuttu tästäkään asiasta mitään, enkä tietty muistanut kysyä. Oma moka siis. :/

Joku kyseli kananmunasta. Meillä kananmunaa syödään ihan keitettynä paloiteltuna ja yleensä pastan kanssa. Jauhelihapihvejäkin /makaronilaatikkoa (munamaito omasta pakastetusta maidosta) olen tehnyt. Ei mitään oireita siitä, eikä kyllä mistään muustakaan safkasta tullut. Mansikkaa en ole tainnutkaan kokeilla, kun kesällä unohdin ostaa pakkaseen niitä. Mutta hilloja (=lakkoja), mustikoita, vadelmia ja karhunvatukoita meillä onkin sitäkin enemmän ja ne menee kuin häkä ihan sellaisenaan tai siis toki sulatettuna. :heart:

Maitoa Dali saa suoraan rinnasta 5-15 kertaa vuorokaudessa. Jos on paljon muuta aktiviteettia päivällä, niin saattaa syödä vain 3-4 kertaa ja ajoitus on aina ruokailujen jälkeen. Panostamme siis yöhön, kun Dalin mielestä se maito on silloin niin ihanaa ja ravitsevaa. :LOL:
Korviketta ei ole koskaan saanut. Vettä juo janojuomana ruokaillessa.

Hyvää lauantai-iltaa toivottelevat,
Asha+Dali
 
Alkuperäinen kirjoittaja Asha:
:attn: Mitä, voisko puurot tosiaan jo tehdä normimaitoon? Pitäiskö maitotuotteet kuitenskin aloittaa kokeillen ensin jotain piimää tms? Kuinka teitä oikein neuvottu. Meillä ei neuvolassa puhuttu tästäkään asiasta mitään, enkä tietty muistanut kysyä. Oma moka siis. :/
Eiköhän se suositus ole et tavallista maitoa lähempänä vuoden ikää..? Itse tein esikoiselle puurot nanniin/veteen 11kk ikään asti ja sit aloin pikkuhiljaa kokeileen muutama tippa kerrallaan rasvatonta maitoa siihen sekaan. Samalla lailla teen nyt Eemelin kans. 10kk iässä voi alkaa maisteleen hapanmaitotuotteita, raejuustoa, piimää jne. Näin neuvotaan meidän neuvolassa. Ohjeet varmaan hieman vaihtelee eri terkkareilla.

Eemelillä on takana nyt kaksi erittäin hyvin nukuttua yötä omassa huoneessa:):heart: meidän pikku vauva ei olekaan enää ihan vauva, omassa huoneessa jo.. Ei kertaakaan tarvinnut käydä kumpanakaan yönä edes tuttia antamassa, herää edelleen aamulla aikasten mut ei onneks kuitenkaan ennen klo6. Ainakaan siis näinä kahtena aamuna, katsotaan miten jatkossa käy.
Eikä meillä vielä puhuta, hieman tulee sellaista tavu jokeltelua mut ei todellakaan sanoja =)
 
puurot tavalliseen maitoon, kuten jo aiemmin tällä sivulla kirjoitin, niin 10kk VOI antaa maitopohjaisia ruokia! näin meidän neukkutäti sanoi, juomaksi vuoden ikään asti edelleen korvike tai tissi

Viime yö.. Aivan USKOMATONTA :D :D Kävin illalla saunassa, tulin takaisin 2020 ja isäntä oli laittanut Sammon nukkumaan, vaikka sanoin, että anna puuron jälkeen olla hereillä kun pitää vielä imettää. 01 heräsi itkeskelemään ja 0130 nukahti. Itse pyörin tunnin sängyssä kun en meinannut saada unta, lopulta nukahdin ja heräsin itekseni 10.00 ja muut hetken päästä siitä.. Siis Sammo nukkui n. 20-01/0130-10 :D ILMAN tissejä!! Illan viimeiseksi tissiksi jäi 1830, vähän oli kipeet ja täydet rinnat kun poika vihdoin heräsi. Mulle kyllä kelpaisi tällaiset yöt :D Yleensä nukkuu 21-09 ja siinä välissä on aamutisuilla kerran.
 
Heips!

Aivan ihanaa kun noin hyvin nukuttu :heart:

Itse Olin tyytyväinen kun sain muutaman kerran oikein nukahtaa, näin jopa unia :)
Lumi menee kasilta nukkumaan ja herää puoli seitsemän, mutta tissittelee läpi yön jotain 8 kertaa.. Ei sillai kunnolla edes herää jos saa maidotusta, syö ja nukahtaa samantien. Yritän päästä yösyötöistä
helmikuun puolessa välissä, äippäloma loppuu ja menen takaisin töihin. Hyvä puoli, olen laihtunut joulun jälkeen melkein 9 kiloa ! Koko päivän kyllä mennä viipottaa ja on syömisistä huolimatta ihan hoikassa kunnossa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
Heips!!

Anteeks, en oo taasen käyny ja tekstiä oli tullu nii kauheesti etten kaikkia kerinny lukemaan...

Mutta pikasesti jotain kerron =)
Meillä on Juusolla jo 7 hammasta ja se teki ne kyllä ihan hassus järjestykses, eka tuli nimittäin alhaalle neljä hammasta ja sit ylös noi kolme, tiedä tuleekokaan sitä neljättä kun ei vielä mitää merkkejä :LOL: No kyllä sen sit huomaa, yöt oli melko levottomia aina ku uusi hammas pintaan oli tulossa.

Joo mullakin loppu sit vanhempainvapaat ja tyly pudotus kotihoidontuelle :headwall: :headwall: Täytyy kattella jos jotai keikkaluontoista hommaa välillä yrittäs tehä et sais vähän ylimääräsiä ropoja :D

Rasvoista oli teillä joskus puhetta....Ootteko ostanu apteekista ikinä "Hyvää salvaa" on jollakin vanhalla reseptillä tehty, ollu välis pois myynnistä ja ny tullu takas. Mä laitan aina sitä Juuson pyllyyn kun meinaa ärtyä, siinä on sinkkiä mukana joten mukavasti rauhottaa, kantsii kokeilla!!!

Syöttiksestä oli kans jotai puhetta, meillä on tommonen ikeasta ostettu antilop-syöttötuoli, ny ostettii siihen pöytäki. Tytön aikana jo totesin sen hyväksi, siinä kun ei muksu pääse venkoilemaan tai nousemaan itse ylös :LOL: :LOL:

Juuso menee yöunille yheksän ja puol kymmenen välillä ja nukkuu putkeen kuuteen asti, sit marajaa ja nostan sen vieree ja toinen jatkaa unia puol ysiin asti. Et ihan kivasti saa itekki nukkua, muutaman kerran voi olla et täytyy tuttia laittaa mut muuten rauha pojan puolelta. Mutta itelle on näköjää odotusajasta jääny toi puol 1 herääminen ja vessas käynti päälle ja sit valvon pari tuntia, mitenhän siitä pääsis eroon :kieh: :kieh:

Mä annan Juusolle ihan normi puuroja, syö se kyllä noita valmispuurojakin jo en jaksa tavallista tehä. Teen puurot jo normaaliin maitoon, pikkuhiljaa siirryttiin siihen. Noi elovenen pussipuurot on käteviä ottaa mukaan kyläpaikkoihinki ja tehä siä :)
Meillä syödään jo raejuustoa ja jogurttia. Ja Juusohan sai het pienestä asti tuttelia kun ei multa mitään herunu :ashamed: , joten maidossakin siirryttiin normaaliin maitoon. Eka sekotetiin tuttelia ja maitoo ja lopux pelkkää maitoo, eikä mitää ongelmia oo eteen tullu.
Kaikki ruoka mitä annetaan menee alas vauhdilla, ja jos ite ollaan miehen kanssa syömässä ja poika rollaattorilla surffailee niin takuu varmasti on kerjäämäs kummaltaki vuoronperään ruokaa. Tuntuu et tuo syö vaikka kuinka paljon ja sekään ei riitä =)

Meillä nukutaan enää kahdet päikkärit, toiset puolen tunnin ja toiset pitemmät. Sanoja tulee äiti, äittä ja muuta höpinää mut toi äiti on oikeestaan ainut mikä tarkottaa jotai. Juuso seisoo jo ilman tukea pieniä aikoja mut pakko olla viä siinä takana kun on aika holtitonta :D Edelleenkään Juuso ei käänny mahaltaan selälle, siinäpä äiskälle oiva apu kun laittaa pojan selälle maitopullon kans niin ei kauas karkaa, tietty jos mahalle kääntyy niin pakittamalla paikka hiukan voi muuttua.
Pyllykiitoa poika menee kyllä aikamoista vauhtia ja aina ollaan takan tuhkaluukulla tai stereoiden johtoja repimäs :| Konttausasentoo hakee mut eipä tuolla kiirus näy olevan, ja jos kävelyttää toista niin sitä sais tehä vaikka kuinka kauan :whistle:

Saunassa käytin vkonloppuna ja kovasti alalauteella viihty, ja punkassaki taas oltas vaikka kuinka kauan ;)

Meillä poika nukkuu vielä samas huonees meidän kans :heart:

Mutta nyt lopetan tän novellin...Heips!!! :flower:
 
Pikaisesti...
puuroista syödään Nallen ruis,-neljän viljan ja kaura+tattaripuuroja mikrossa tehtyjä veteen sekotettuna. Oon kans meinannu jospa kokeilis Nanniin tehä,täällä jotkut onkin jo niin tehny. Niitä jauhepuuroja kokeiltiin alussa silloin kun puuroihin siirryttiin,mut aika pian otettiin aikuisten puurot käyttöön.

tissiä saa illalla puuron jälkeen ennen nukkumaan menoa ja aamulla sekä vielä lounaan jälkeen. Sitten mennään Nannilla puurolle asti. Päivässä menee n.2dl Nannia,jos sitäkään. Loput tissistä.

Me ollaan nyt yli viikko koitettu poikaa nukuttaa omassa sängyssä. Tuntuu että pahemmaksi vaan menee. Viime yönä heräsi tunnin välein ja sitten 03 aikaan oli pakko ottaa viereen kun tuntu että ei se nuku siellä ollenkaan. Joka ilta itkun kanssa nukkumaan. Kuinka muilla, jotka ootte opettaneet omaan sänkyyn, KAUANKO MENNYT ETTÄ ON OPPINUT ELI EI OO ENÄÄ HERÄILLYT YÖLLÄ, TAI ITKENYT ITSEÄNSÄ UNEEN ILLALLA?? Toivottavasti alettais pikkuhiljaa nukkumaan kunnolla,ettei joka yö heräilisi itkemään..

puhumisesta eipä oo juuri mitään sanoja vielä osattu sanoa. Kun aletaan tissitellä ja äiti sanoo ´tissi´, niin pojan ilme kirkastuu ja koittaa hokea itsekin tissiä, mutta yleensä sanasta erottaa vain --ssi, pelkät ässät. Joskus kuulostaa kyllä ihan oikealta sanalta! :)

Meikällä enää tämä viikko ja SITTEN TÖIHIN :|

Hennna & pikkumies 9kk :heart:
 
Ruttana, onnea ekasta hampaasta. :flower: Dalikin tekee nyt hammasta, mutta se jo kahdeksas.

Hennalle tsemiä töihin. :wave:

Kiitos Jahassu ja Gimli maitoneuvoista. Taidan siis aloittaa varovasti vaikkapa raejuustolla ja siitä sitten maitoa puuroon vähitellen.

Outokumpu Juuso kulkeminen kuulostaa ihan Dalin menolta. Taitavat olla pinon ainoat peppukiitäjät. :attn: Onko muita?

Just kun ehdin tänne kirjoittaa, että hidasta on täällä tää peppukiito, niin tyttöpä on kiihdyttänyt menoaan ihan valtavasti. Nyt liikkuu sujuvasti ja nopeasti ihan joka paikkaan. Dalikaan ei kauheasti selältä mahalleen mene. Osaa kyllä, mutta kun masulla olo ei vaan enää kiinnosta. Konttausasentoon myös pääsee, mutta ei konttaa. Taaksepäin ryömii ja joskus muutaman vedon eteenkin tekee. Harjoittelee kovasti tukea vastaan seisomista ja puita pitkin on alkanut kävellä. Seisoo about 10sek ilman tukea. Onko sulle Outokumpu sanottu neuvolassa mitään, että pitäiskö siihen konttaamiseen usuttaa?

Tänään tuli Euroviisukarsinta uusintana. Dali tykkäs ihan kauheesti siitä Eläkeläisten biisistä - kädet heilu ja naama loisti. :LOL: Voi tätä nuorison makua.

Aurinkoisin terveisin,
Asha ja Dali :heart:
 
Heips!

Minulla on sellainen muistikuva ettei yksi pojistani edes kontannut. Aloitti kierimään ja seuraavaksi kävelemään. Ei kaikki välttämättä konttaa, säästyypähän polvet...

Lumilla on alhaalla kaksi hammasta, ylhäällä ikenet pullottavat, joten sinne seuraavaksi.
Tänään oli hauska tilanne, Lumi leikki postikortilla ja yritti se kädessä kontata perässäni keittiöön, hankalaahan se oli, pisti kortin suuhunsa :D , kyllä meno nopeentui.. Otttanut mallia meidän koiruudelta.
Huomenna kahdeksan kk Neuvola ja tarkoitus ottaa aivokalvontulehdus rokotus, ootteko ottaneet sitä? Suojaa kuulemma korvatulehduksilta?

Lumi seisoo jo aika tukevasti, saattaa ehkä kävellä ennen kuin menee hoitopaikkaan. Mulla loppuu äippäloma kolmen vko n päästä. Toisaalta kiva mennä töihin, toisaalta hirvittää miten Lumi sopeutuu hoitopaikkaan kun ollut mun kanssa kotona ja vierastaa kaikkia .
Lumille maistuisi kaikki ruoka, pyytää aina isin lautaselta kurkoytaen sinne päin ja vetää hihasta. Maistuisi paremmalta kuin omat ruuat:)! Ollaan kyllä annettu maistiaisia. Koiralle on kanssa kiva pudotella omalta lautaselta, Lumi sormiruokailee yleensä välipalan. Leipää, kurkkua ja hedelmiä pieninä paloina.

Ensimmäinen sana taitaa olla hiiri, isin tyttö:)! Iskä on tietotekniikka-alalla..Sanoo " iiri" kun saa hiiren käteensä, äiti on sitten äm.. Kun haluaa maidotusta alkaa ämm..ja kysyessäni , haluatko maitoa, hihkuu ilosta ja alkaa nauramaan ja odottaa kiltisti että alan maidottamaan.
Pianoa " soittaa" isin sylissä innoissaan ja aamuisin nousevat seitsemältä iskän kanssa ylös aamukaffelle. Lumi istuu tuolissaan ja juo nokkamukista vettä ja pistelee leipäpaloja suuhunsa, miniläppäristä katsoen lasten ohjelmia. Näin tekevät joka aamu, minä saan nukkun tunnin ennen kuin iskä lähtee töihin.
Mukavaa pakkaspäivää, me lähdetään pulkalla kauppaan!

:D :heart: :wave:
 

Yhteistyössä