Huhtikuun hurmurit 2015 -Tammikuu-

Huisia ajatella, että parin kuukauden päästä voi jo odotella ensimmäisiä vauvoja syntyväksi tähän pinoon. :heart:Eihän tässä meillä pahnanpohjimmaisillakaan ala olemaan kuin n. 3,5kk jäljellä.
 
Kela yllätti kirjeellään tänään, enpä tiennyt että äitiys- ja vanhempainrahaa voi saada samaan aikaan kun saa kotihoidontukea. Ihan vinkiksi vaan muille hoitovapaalaisille... Joulukuussa tuli kotiin kht:n tulojen tarkistuskirje, täyttelin sen kun aattelin että se pitää vielä alkuvuodelle tehdä. Ja sitten sen lopetan maaliskuussa kun äitiysloma alkaa. Mutta kelan päätöksessä olikin laskettu että saadaan tulojen perusteella jatkossakin pieni summa kotihoidontuen hoitolisää. Vaikka en saa äippärahoista mitään minimiä, vaan ihan palkan mukaan... kannattaa siis tarkistaa tämäkin tuki jos teillä on alle 3 v. esikko kotihoidossa kun vauva syntyy ;)

Mitäs muuta... väsyttää, heikottaa, pää särkee, häpyluun liitoskivut vaivaa etenkin iltaisin ja öisin. Mies saa kohta alkaa kierittämään minua kyljeltä toiselle, kun ei itse kivuilta pääse. Närästys alkaa myös palailemaan alun pahoinvointien jälkeen, mutta toistaiseksi en ole lääkettä tarvinnut. Mutta tosiaan, ei onneksi enää paljon jäljellä, äkkiä tämä loppu menee....

Tänään tuli postissa vaunuihin seisomalauta. Vielä puuttuu se kaukalon jalusta autoon, hoitoalusta ja vaatteita. Ja tietty nuo kaikki pikkuhärpäkkeet, pyllyvoiteet sun muut.... Ostin itselleni jo kotiintulovaatteetkin alesta :D nojoo, ei todellakaan varmastikkaan pakolliset suurelle osalle ostaa sellaisia erikseen, mutta esikoisen synnytyksen jälkeen minulla mahanahka lörpötti niin rumasti viikon-pari ennenkuin palautui että en tiennyt millä kuteilla sen olis peittänyt ja mihin ylipäätään olisin mahtunut (omat vaatteet kinnas ja mammavaatteet putos päältä) ja mitkä ei olis hinkannut tissejä kun niihin nousi maito jne. Pehmeän + joustavan velour hupparin ja velour housut ostin niin jos olis vähän mukavampi niillä olla alkuun kun sairaalasta kotiutuu...

Onko joku tilannut ja hakenut jo babyboxin? -> BabyBox

Tilasin tuon edellisessä raskaudessa joka meni kesken, en hakenut. Nyt siitä tuli muistutus että se olis vielä hakematta. Kiinnostas tietää mitä siellä on. No tietty fiksua olis se jokatapauksessa hakea, kun olen sen tilannutkin. Mutta meidän lastentarvikkeessa sattuu olemaan niin v-mäinen myyjä, että en viittis sinne yhtään jalallani astua.... :kieh: ei voi pistää miestäkään hakemaan kun pitää olla henkkarit mukana :D
 
Tänään kävin äitiyspolilla neuvolan lähetteestä (iso sf-mitta), ultrasivat, ei muuta, ja kaikki oli kuulemma kunnossa, vauva vastasi kooltaan viikkoja ja lapsiveden määrä oli normaali. Oli vaan jotenkin tylyn tuntuinen lääkäri ultraamassa, ei sanonut yhtään turhaa sanaa. Olisin kaivannut selostusta ultratessa, kun oli vähän huoli kuitenkin, että onko kaikki ok. Kohdunkaulan tsekkasi myös, ei ole muutoksia siellä. Poikanen istui takamuksellaan perätilassa, mutta onhan tässä vielä kymmenisen viikkoa aikaa kääntyä.

Tuleeko tuollaisen Babyboxin kylkiäisenä kaiheesti sähköposti- ja paperipostimainosta? Näytti olevan luparaksi firmalle ja yhteistyökumppaneilleen laittaa markkinointia. Pääseekö niistä sitten helposti eroon, ettei hormonihuuruissaan tilaile kaikenlaista tarpeetonta?

Kevis + poikanen 29+0 POKS! (30. raskausviikko alkoi, hurjaa!)
 
Hienoa, että kaikki on kunnossa Kevis :) Harmi tietysti, ettei lääkäri ollut kovin puhelias. Itsestäni on myös mukavampi olla ultrassa, kun kerrotaan mitä milloinkin näkyy jne.

Joppu:jos supistaa niin silloin tulee kiristävä tunne yleensä koko vatsalle (eli kohdulle) tai alaosaan. Vauvan liikkeet voivat tuntua yhdessä kohtaa, jos esim. puskee selkää vatsaa vasten. Tällä hetkellä oma vauvani näyttää viihtyvän pää alaspäin ja pylly ylöspäin. Tuossa oikealle puolella on aikamoinen kumpu välillä kun puskee takapuoltaan :D

Tsemppiä Minisportille huomiselle, toivottavasti saat hyvät tulokset!
Aika monella näytti olevan tulossa neuvolaa tms. Kuulumisia odotellessa.... :popcorn:
Muillakin näytti olleen noita supisteluja enemmälti; jospa eivät olisi vielä paikkoja kypsyttäneet vaan saatte "nauttia" ihan rauhassa loppuraskaudesta ;)

Mulla olisi huomenne ultra, ja hieman jännittää. Onneksi meen aamulla ensin töihin ja sieltä sitten käymään, niin ei ehdi murehtimaan. Sittenpähän selviää mikä on istukan ja kohdunsuun tilanne.
Muuten olo on aika hyvä. Närästys on pysynyt kurissa renniellä ja välttelemällä esim. punaista paprikaa. Väsyttää, mutta se on ihan oma vika kun ei malta mennä aikaisin nukkumaan.
Vauva on tosi virkku ja liikkuvainen. Välillä tulee niin kovia äkkiliikkeitä, että ihan sattuvat. Hikka on tuntunut päivittäin ja vauva tuntuu asettuneen pysyvästi pää alaspäin hikan sijainnista päätellen....:whistle:

Boomkaa ja papunen 27+4
 
Viimeksi muokattu:
Ultra käytynä ja kaikki ok. Alakautta tehdyn ultran tulokset: istukka oli 2,5cm kohdunsuulta (2cm rajana), joten lupa saatu normi alatiesynnytykseen :) Kohdunsuulla oli mittaa 5cm, joten supistukset ei todellakaan ole aiheuttaneet mitään tuonne alakertaan..Hyvillä fiiliksillä voin jatkaa töissä :D
Viime neuvolan korkea verenpaine oli nyt normilukemissa eli 118/65. Muuta ei tehty, joten seuraavaa neuvolaa odotellessa.
Vauva oli pää alaspäin suht alhaalla ja voipi olla, että viihtyy niinpäin jatkossakin. Lapsivettä on normaali määrä, hyvin mahtuisi vielä pyörimään vatsassa. Painoarvio oli 1074g ja mitat (pään- ja vatsanympärys+reisiluu) vastasivat viikkoa 28+1. Tuumasi, että laskettu voisi olla aiemmin eli 8.4., kun kaikki mitat vastaavat niitä viikkoja.
Mukava pikainen visiitti oli. Lääkäri ei hirveästi jutellut, mutta sain tiedot mitä kaipasin, joten loppuraskauden suhteen olo on huoleton ja innolla ootan papusen syntymää :heart:
 
Kiva että kaikki oli ultrassa kuten pitääkin, Boomkaa!

Olen miettinyt vähän sitä sektiota, jos poikanen päättää pysytellä perätilassa (vielä on toki hyvin tilaa ja aikaa kääntyä, mutta jos). Ainakaan ajatus synnyttää alakautta perätilainen lapsukainen tuntuu hurjalta, ennemmin sektio. Mieluiten siis alatiesynnytys pää edellä, jos pääsee valitsemaan. (kaks ja puol kuukautta laskettuun aikaan, kolmen kk päästä vauva on varmasti jo ulkona, eikö niin?!) Onko teillä, joilla on jo lapsia, kokemusta perätilasynnytyksestä? Ja kääntöyrityksistä?

Aiemmin kyselin vinkkejä sormuksen poistoon turvonneista sormista: eipä mikään lanka-, naru-, teippi-, liukkari-, öljy- tai voitemppu auttanut, eikä uimahalli tai kylmettäminen, oli pakko mennä kultasepälle sahauttamaan sormus katki :(
(ei veloittanut mitään, ja sain vielä alekupungin uuden sormuksen hankintaan, kyllä varmasti menen samaan paikkaan, kunhan joskus huhtikuun lopussa tai toukokuussa uskaltaa ajatella sormuksia taas! Titaanisormusta ei voi juottaa takaisin kokoon.) Alaston olo nyt, mutta mieluummin ilman sormusta kuin ilman sormea!

Sain viimein tehtyä lopuun äitiyspäivärahahakemuksen, kun soitin palkanlaskentaan, ja sitten hain vielä uutta verokorttiakin. Olipahan hommaa laskeskella arviota äitiyspäivärahasta koko vuodelle (ed. 6 kk mukaan, saan reilun palkankorotuksen tässä kuussa pätevöitymisen myötä). Meinasin jo jättää että tilaan uuden verokortin vasta kun kelasta tulisi äitiyspäivärahasta päätös ja summat tietoon, mutta sitten olisi mennyt verot lisäprossan mukaan siihen asti, mahdollisesti maaliskuulle saakka. Toivottavasti ne meni nyt tarpeeksi oikein. Tilasin kelan etuutta varten suoraan toimitettavaksi verokortin sinne, mutta vasta siitä asti, kun työnantaja ei enää maksa äitiyslomapalkkaa. Vanhempainvapaat jätin vielä hakematta, eikös niitä ehdi sitten myöhemmin pohtia. Tiedättekö, perustuuko se siihen samaan palkkatuloon kuin äitiyspäiväraha, vai laskettaisko se sitten tän isomman palkan, jota TA maksaa äitiysloman alultakin, mukaan? Ei varmaan käy niin hyvää tuuria.

Isyysloma, miten teillä meinataan pitää? Heti synnytyksestä vai myöhemmin? Osissa vai koko 18 päivää putkeen? Mitä hyviä puolia/huonoja puolia eri valinnoissa on ollut? Isyysvapaa ja isyysraha - kela.fi
Jos olis tuon 18 päivää synnytyksestä, siitähän pitää jo ihan kohta ilmoittaa työnantajalle!
Luulisin, että heti alkuun olis kiva olla molemmat kotona, kun itse on varmaan voipunut synnytyksestä, ja kaikki on uutta ja ihmeellistä, ja mies pääsis heti täysillä mukaan ja kantamaan tasaveroisesti vastuuta ja luomaan suhdetta tulokkaaseen.

pohdiskelee

Kevis + poikanen 29+1
 
Kevis: Meillä mies on jo tarkkaan suunnitellut lomien pitämiset. :LOL: Ollaan ajateltu niin, että 2 viikkoa pitää heti syntymästä. Ja yhen viikon säästää syksymmälle. Kesäloman yhteyteen säästää talviloman.
 
Hei, pitkästä aikaa. Hurjaa että ne joilla kuun alussa LA lähestyvät jo 30 vkoa kun itse loppukuisena siirtyi vasta viimeiselle kolmannekselle ????

Täällä neuvolakäynti johti ylimääräiseen lääkärikäyntiin. Valittelinkin tuolla aikaisemmin häntäluu kivusta, se vain pahenee. Olisi jo sairaslomaa kirjoittanut, mutta minähän kuolisin odotukseen jos kotona pitäisi olla. :) hB oli myös laskenut 138-> 98 joten olo ei ole ollut aivan mainioin.
Vauvan liikkeet pitää hereillä öisin, samaten tuo aamuyön valvominen, ja tietenkin pissalla ravaaminen. Ihanaa olla raskaana!! Mutta toisaalta haikailen jo.. Tämä jää viimeiseksi raskaudekseni. Rakastan kaikesta huolimatta raskaana oloa. Hassun ristiriitaista menoa ????
 
Isyyslomasta halusin, että mies on heti alusta tasavertaisena mukana vauvan hoidossa ja minunkaan ei tarvitse ensikertalaisena yksin selvitä, joten mieheni pitää sen kolmisen viikkoa heti synnytyksen jälkeen. Hän on kyllä itsekin sanonut, että haluaa olla alkuaikoina vauvan kanssa niin paljon kuin mahdollista :) Loppuvuoteen jää sitten muita lomia viisi viikkoa, joiden ajoitusta ei ole vielä sen tarkemmin mietitty muuta kuin, että jos kaikki menee hyvin vauvan kanssa niin ennen vuoden vaihdetta lähdetään kahdeksi viikoksi joko Aasiaan tai Caribian suunnalle johonkin helppoon perhekohteeseen.

Äitiyspakkaus saapui eilen. Meni alle 2vk tilaamisesta, erittäin nopeaa toimintaa mielestäni! Valitettavasti suurin osa vaatteista toppahaalareita lukuunottamatta jää varmaan käyttämättä, koska eivät ole makuni mukaisia laisinkaan. Vaikka ei lahjahevosen suuhun tietty saisikaan kurkata :ashamed: Facebookissa ilmeisesti on jokin kirppis, jossa vaatteet voisi myydä. Pitää perehtyä asiaan, vaikkakin fb kirppikset diktaattorimaisine ylläpitäjineen saavat kyllä karvani nousemaan pystyyn jo valmiiksi :$

Pääsen vajaan parin viikon päästä äitipolille ylimääräiseen ultraan napasuonten virtausten tarkistamiseksi ja samalla pohditaan tukoksenestoläkityksen aloitusajankohtaa. Mitään epäilyttävää ei siis ole ilmennyt, kutta kuulemma ultraavat noita suonia rutiinisti meiltä tukostaipumus odottajilta :) Kiva nähdä vauvelia taas!

Neuvolalääkärissä kävin pikavisiitillä, verenpaineet 100/60 ja lääkäri sanoi, että ei ihme jos pyörryttää. Kohdunkaula joka itselle tuntuu selvästi keskeltä auenneen oli kuitenkin ihan napakka ja ok, eli ei ongelmaa.

Osaisiko joku suositella parasta sitteriä, sellainen meiltä vielä puuttuu, samoin kuin itkuhälyttimet.

Karo & tyty 26+2
 
Meillä isi on heti kolme viikkoa kotona. Miehen työpaikka on todella reilu ja heille riittää alustava tieto ennakkoon ja sitten vaan ilmoittaa kun lapsi syntyy, että nyt jää vapaille. Sen lisäksi työpaikka kannustaa isän kotonaolemista, eli työpaikka maksaa isäkuukaudelta täyden palkan jos isä pitää 18 päivää isyysvapaata. :) Mies pitää käytännönsyistä heti isyysvapaat; saan rauhassa toipua synnytyksestä ilman, että tarvii miettiä koiran ulkoilutusta ja esikoisen viihdyttämistä. Isäkuukauden hän pitänee sitten joskus kesäloman jatkona.

Aamulla kävin vasta-aineseurannassa. Olipa kiva istua tunteroinen jonottamassa labraan vain todetakseni ettei neuvolahoitaja ollut muistanut tehdä lähetettä.. Onneksi neuvola on naapurirakennuksessa niin sain hoitajan nopeasti kiinni ja lähetteen eteenpäin. Labrassakin oltiin reiluja ja pyydettiin vain koputtamaan ja tulemaan jonon ohi kun olen saanut hoitajan kiinni. Vaikka tuo hoitajs onkin ihan mukava, ei hän kyllä muista yhtään edelliskäyntien asioita vaan tuntuu kuin aina menisi ensimmäistä kertaa.. :rolleyes:

Karo86, esikoisella meillä oli BabyBjörnin sitteri. Tykättiin siitä todella paljon. Olin aivan varma, että nyt hommataan samanlainen, mutta nyt meillä onkin Nuna Leaf olkkarissa. :D Monesti olen kattonut, että Nuna on kyllä upea ilmestys, mutta järkyttävän hintainen. Sattumalta löysin tori.fi:stä uudenveroisen n. puoleen hintaan. Pakkohan se sitte oli ottaa. Ihan hyvä, että siinä on painoraja 60kg niin ei haittaa, että tuo esikoinen on sen vallannut. Saas sitte keväällä nähdä tuleeko taistelu käyttövuoroista. Muutamalla ystävällä on ollut Emman sitterit eivätkä ole niistä valitelleet. BabyBjörnissä itse tykkäsin erityisesti sen pienestä tilanviennistä matkustaessa ja säilytyksessä.
 
Täällä tarkkaillaan sokereita ja supistuksia. Teho seurannassa olen nyt sitten suppareiden takia. Sektiota ajattelin, mutta näyttäisi sille, etten saa. :(
Lääkäri oli sitä mieltä, että käynnistettäisiin aikasemmin joskus 38. Tietysti aikasemmin riippuu kohdun kaulan tilanteesta. Itselläni paikat on auki pitkään, ja pehmeät. Nyt ainakin paikat on kiinni tiukasti
Vauvan paino arvio oli 705g, eli pikkuinen tyttö tulossa. Onneksi ...kun tähän sukuun on syntynyt yli 5kg lapsia. Onneksi itselläni on painavin 3860g. Sekin piti avittaa imukupilla ulos.

Riisinjyvä 25+2
 
Neuvolalääkäri takana.

rv 27+2, verenpaine 107/74, kohdunpohjankorkeus 25.. sain pikavoiton sitten sokerirasitukseenkin, kun pissassa oli hieman sokeria.. :D ei olis pitänyt syödä sitä vanukasta aamulla jne... toivottavasti väärä hälytys, th oli kyllä sitä mieltäkin että aika vähän sitä sokeria pissassa on että tuskin on mitään häikkää. Mutta menen varmuuden vuoksi, ei minua ne piikit tai sokerilitku pelota mutta kun on niin laiska että se menemisen vaiva tuntuu ylivoimaiselta... :p

Lääkäri ei ollut juurikaan huolissaan liitoskivuista tai hiivaoireista. Supistuksia minulla ei ole ollut, joten päätti ettei tee edes sisätutkimusta. Huimauksen ja päänsäryn syyksi veikkasi alhaisia verenpaineita ja hemoglobiinia ( 140:stä laskenut 114:sta) joten sain ohjeeksi tuplata rauta-annoksen ja ottaa sen kanssa c-vitamiinitabletin + kuulemma vähän suolaa, lakritsia tai salmiakkia vois lisätä ruokavalioon...

Isyysloma Mies pitää sen koko 3 viikkoa, mutta aateltiin että pitää ne sitten kesäloman jatkona. Miehellä on kyllä talviloma sillä viikolla kun on LA, mutta saa nähdä osuuko yhtään yksiin vauvelin syntymän kanssa. Jos hyvä tuuri käy, vauva syntyy lomaa edeltävänä päivänä, niinkuin esikoinen teki :D

Sitteri Meillä on esikoisen jäljiltä koliikkikeinu ja tripp trappiin newborn setti, joten ne toimittaa sitterin virkaa.
 
Lueskelen kyllä teidän juutuja ahkerasti edelleen, mutta omat kirjoittamiset vähäisiä... Jospa nyt vähän rustailisin kuulumisia :)

Isyysvapaata mies pitää heti 3 viikkoa ja kesälomastakin päästään onneksi nauttimaan, kun vauva on vielä pieni. Loput lomat pitää sitten talvella ja kesällä 2016.

Tänään oli neuvola 25+3. Verenpaine oli matalalla ja syke tietty huiteli korkealla. Painoa oli tullut nopealla tahdilla. Jännä, kun viimeksikin paino nousi juuri näillä viikoilla huimaa vauhtia. Nyt tullut lähtöpainoon kohta 6kg lisää, joista melkein puolet viimeisen kuukauden aikana :O Sf-mitta oli 21cm. Käyrillä näyttää pysyvän ja hyvinkin samoilla kohdilla kuin viime raskaudessa. Hemoglobiini oli 116, mikä on mun normaaliin verrattuna aika matala, eli aloitan rautakuurin. Neuvolakäynnillä ei siis tapahtunut mitään ihmeellistä, mutta kiva oli kyllä taas kuulla pikkuisen sydänäänet :heart:

Lumililja ja pikkuinen 25+3
 
katso liitettä 19826Jaahas ja täällä on uusia aiheita :)

Siispä sitteriksi suosittelenehdottomasti babybjörnin balance softia!
Se odottaa tuolla kaapissa itselläkin. Esikoisella oli Emma muistaakseni ja niin surkea kapistus että pitäs laissa kieltää semmoisten myyminen vauvoille! Siis asento niin surkea eikä passannut oikein missään iässä eikä missään asennossa ollut hyvä.

Isyysloma jota me ei ns.tarvita (kun mies on työtön ja kotona joka tapauksessa), mutta kokemuksesta sanon että onhan se helpotus ainakin ne kaks ekaa viikkoa jos siinä on toinenkin käsipari, varsinkin jos on aiempia lapsia tai kotieläimiä ym. Mutta se kolmas viikko voi olla että haluais jo olla "rauhassa" vauvan kanssa, ainaki jos se on esikoinen. :) miehet voi joskus olla aika rassaavia kun tulee ensimäinen lapsi :stick:

No mutta täällä on ainaki osa saanut hyviä uutisia, onnea niistä!

Meillä on ollut raskas viikko kun päivät menny leipoessa ja yöt tehty sitte kotitöitä. Kirppariakin oon pitänyt samalla kun tyhjentänyt kaappeja ja tehny tilaa vauvan jutuille. Samalla siivonnu juhlia varten. Tytöt on ollu hermoja raastavia kun ne on odottanu juhlia jo niin kauan! Kaikesta itketään ja sitte pyydellään jatkuvasti anteeksi äidiltä kiukutteluja :headwall: ja tuo ed. Merkki sata kertaa päivässä! :LOL:
Hohhoijjaa! Ei oo helppoa yrittää miellyttää kaikkia perheenjäseniä yhtäaikaa, olla joka paikassa yhtäaikaa ja hoitaa kaikki täydellisesti niin ettei miehelläkään oo valittamista/ettei sille vaan jää liikaa hommaa kuten perus viikkosiivous :headwall: ja taas päätä seinään.

No huomenna se "iso" päivä on ja lapset saa laittaa mekkonsa päälle ja kruunut päähän ja kakkuakin saa. Tänään tuli jo siitäkin monta itkua kun ei saanutkaan heti syödä kakkua. Sankari olis heti halunnu maistaa :LOL:
Meidän lapsille kakku on se kaikista tärkein, sitä suunnitellaan monta viikkoa ja haaveillaan. Nuoremmallakin suu nappas ja kuola valui kun saatiin kakku vihdoin valmiiksi ja nostin sen pöytään kuvaamista varten... :p Mies kumarsi ja "teki kunniaa" kun oli mieluinen lopputulos.

Saas nähdä miten sitä jaksaa huomenna päivän seistä ja tarjoilla ym. Pakko muistaa laittaa tukivyö kun on nyt unohtunut liian monena päivänä. Semmosta tässä pirtissä. Nyt tää mamma yrittää ehtiä nukkua pikkusen ees!


Jasmin12 + poitsu 29+3 <3
 
Viimeksi muokattu:
Meillä on tämäntyylinen sitteri : Chicco, Jolie, Babysitter, Venus/Rosa - Lekmer.fi – Osta lastentarvikkeet netist . Merkkiä en muista varmasti; anoppi osti ensimmäiselle lapselle ja on kyllä ollut paljon käytössä. Laitteeseen integroitu tärinätoiminta ei ole ollut kovin paljoa tarpeen, lapsista on vain ollut hauska leikkiä sillä :D Musiikkitoiminta on miellyttävä, soi tarpeeksi hiljaisesti ja sammuu itsestään jonkun ajan päästä.

Tämä itkuhälytin on ollut mukavan näppärä: Britton itkuhälytin BC-50 - StarKids . On pieni ja helppo pitää mukana (verrattuna esikoisen aikaiseen johdolliseen versioon).

Isyyslomasta: Mies ottaa varmaan yhden viikon, kun lapsi syntyy sekä pitää talviloman siihen samaan. Tuollain pystyy olemaan reilut pari viikkoa kotona. Loput isyyslomat jättää kesäloman yhteyteen. Meillä olisi tosiaan talonrakennus-projekti kesälle tiedossa, joten varsinaista lastenhoitoapua en odota hänestä saavan enää tuolloin ;)

Auts, Kevis. Kerkesikö sulla tuo turvotus mennä kovin pahaksi vai otitko jo varan vuoksi sormuksen pois? Huomasin, että omani kyllä pyörii hyvin sormessa, mutta nivelen kohta on sen verran paksu, ettei taida enää mennä siitä yli....En ole tosin aiemmissakaan ottanut pois vaan on mahtunut olemaan loppuun asti.

Paljon tsemppiä Lumme jatkoon! Yritä ottaa rauhassa, ettei pikkuinen päätä tulla maailmaan liian aikaisin :flower: Joudutko käymään usein kontrollissa?

Jasmin: pojalla on huomenna synttärit ja niistä on kyllä puhuttu myös ihan hirveästi. Ketä kutsutaan, mitä tehdään, mitä syödään, jne. Tänään pitäisi leipoa sekä siivoilla, eipähän tule puutetta tekemisestä.

Hyvä juttu, että on tullut suht positiivisia neuvolakuulumisia :)

Minäkin olen käynyt seuraamassa alkuvuoden ketjuja ja välillä tulee jo mietittyä synnytystä hieman enemmän. Unia olen myös nähnyt. Yhdessä synnytys oli ihan super-helppo, toisessa kaikki meni pieleen. Kai tämä on tätä valmistautumista tulevaan :D
 
Huomenta kaikille tasapuolisesti!
Eipä mulla muuta kuin että päivä alkakoon! :D:wave:
Ja tsemppiä BOOMKAA, en olis voinut kuvitellakaan että jätän kaikki hommat yhdelle päivälle! Sä oot rautamimmi ja rohkea :)
 
Viimeksi muokattu:
Jasmin: vähän pakkopulla kun oon ollut töissä viikon :D Eilenkin meni niin myöhään, etten ehtinyt kuin ruoan laittamaan, saunomaan ja lasten mentyä nukkumaan katoin leffan miehen kainalossa. Mies oli eilen onneksi pyykännyt niin ei tartte pyykkivuorta alkaa raivaamaan. Tänään valvotaan varmasti yötä myöten, mutta eiköhän se oo sen arvoista, kun on sitten pojalle mukava päivä tiedossa. Hauskoja synttäreitä teillekin! :)
 
Sormet on aika pahasti turvoksissa, ja sormus ei pyörinyt enää kunnolla. Itse olisin varmaan vielä kitkutellut pidempään, mutta mies jo huolestui (ja innokkaasti testasi kaikenlaisia netistä löytämiään poistoniksejä, voitte ehkä arvata, että sekään ei ollut mkavaa..), samoin siellä kultasepällä olivat aika kauhuissaan, että nyt äkkiä saatava sormus pois. (äitiyspolilla sen sijaan ei mitään reaktiota, vaikka erikseen kysyin ja näytin sormea.)

Sormuksen kappaleet ajattelin liittää vauvakirjaan, kunhan sellaisen saa aikaiseksi hankkia ja aloittaa. Onko jollain jo vauvakirja tekeillä? Itselle oli pienenä, ja myöhemminkin oma kirja tärkeä, sinne tuli vauvavuoden jälkeenkin kaikenlaista oikeestaan kouluikään saakka, valokuvia ja maitohampaita ja jalanjälkiä ja piirustuksia jne.

Sympatiani teille joilla on lastenkutsuja ja muuta järkättävänä ja vanhempia lapsia viihdytettävänä, on tässä ihan riittämiin itsensä ja töiden ja kotihommien hoitamisessa jaksamista! Tai päälle iskenyt flunssa verottaa minulla voimia melkoisesti.

Kevis + möyrivä poikanen 29+3
 
Pakko kommentoida tuota sormusasiaa, koska mulla on tilanne aivan päin vastoin! Sormet on niin luirulaihat, että kihla- ja vihkisormus vaan kilkkuu ja kolisee sormessa yhteen. Oon joutunut useamman kerran laittamaan sormukset lompakkoon kauppaan mennessä, koska ovat tuntuneet niin löysiltä, että olisivat äkkinäsessä kädenliikkeessä lentäneet sormesta. Normaalisti ne siis ovat aivan sopivat, mutta nyt on raskauden aikana ollut jo pidemmän aikaa aivan löysät. Turvotuksesta ei siis tosiaan tietoakaan vielä.

Meinasi muuten käydä todella köpelösti eilen ja pelästyinkin aikalailla :( Tultiin Ruotsin risteilyltä satamaan ja terminaalin rullaportaissa joku humalainen virolainen mies kaatui kaljakoppineen suoraan meidän päälle ja koko täyteen ahdettu rullaportaallinen ihmisiä kaatui päistikkaa kumoon toistensa päälle portaiden puolivälistä saakka. Juoppo päällimmäisenä kaljoineen, mieheni selkä edellä hänen allaan ja mieheni alla varmaan ainakin kuusi muuta ihmistä makasi aivan liiskana portaiden rullatessa eteenpäin. Itse onnistuin kuin ihmeen kaupalla tekemään tyylikkään väistöliikkeen ehkä levinnyt massan mukana, mutta jos olisin seissyt yhdenkin rapun alempana, niin sinne olisin lentänyt sekaan suoraan maha edellä. Hui. Kesti vielä hetken, ennen kuin portaat saatiin pysäytettyä ja läjää ei sen jälkeen meinattu saada purettua kun päällimmäisenä maannut humainen oli täysin jalaton ja ei meinannut kirveelläkään irroittaa kaljakopastaan, joka oli mieheni jalkojen välissä jumissa. Kukaan ei onneksi ainakaan pahemmin loukannut, vaikka näytti kyllä siltä, että nyt katkeaa kättä ja jalkaa. Näköjään ihan mitä vaan voi sattua :confused:

Karo
 
Hui, Karo! Hyvä tuuri sinulla, ettet joutunut tuohon hässäkkään sekaan ja onneksi ei sattunut kellekään muullekaan pahemmin. Niinhän tuo näyttää usein olevan, että ei ne onnettomuudet ole itsestä kiinni vaan toisten törttöilyistä (tai vahingoista).

Vauvakansion oon tehnyt kummallekin, johon oon liittänyt ristiäislahjaksi saadut vauva-ajan kirjat, syntymäjutut (sairaalarannekkeet, synnytyskertomukset, äitiysneuvola-kortit) yms. sekä kaikenlaisia juttuja muutamalta ekalta vuodelta. Ekan kanssa tuli täytettyä enemmän ja tarkemmin kun oli vapaa-aikaakin runsaammin. Tälle tulee myös, täytetään sitten sen verran mitä ehtii.

Omaa napaa. Nyt on synttärit juhlittu ja olo on tosi väsynyt. Lapsilla oli hauskaa ja vieraita piisasi melkein kellon ympäri :D Mukava päivä, mutta mun jalkapohjia särkee nyt ihan helkkaristi. Saapa nähdä millainen päivä on huomenna töissä.
Totesin juuri miehelle, että kyllä sen huomaa kun on tullut ikää lisää. Ekan odotus oli aika erilaista kuin tämän. Nyt kokee olonsa vanhemmaksi ja vaivaisemmaksi, väsyttää enemmän jne. Ja ihan tottahan se on, että aikaa ei ole enää niin paljon itsestään huolehtimiselle eikä lepäämiselle. Toisaalta kun on isommat lapset niin osaavat auttaa paljon esim. kotitöissä. Välillä miettii tuleeko annettua liikaa tehtäviä ja vastuuta nuoremmalle (3v.), mutta tämä tekee kaikkea mielellään kun katsoo isoveljestä mallia.
Kohta pitäisi tulla päätökset Kelalta. Äitiyspakkausta odotan kovasti; vauvan tulo konkretisoituu lapsillekin paremmin. En oo hakenut varastosta mitään vauvajuttuja, jos joudutaan alkaa muuttamaan ennen vauvan syntymää. Ihana siis päästä katselemaan niitä vaatteita ja muita tarvikkeita :)

Boomkaa ja papunen 28+0
 
sitteristä esikoisen aikaan oli carenan perussitteri, ei viihtynyt siinä. Ensiruokailut siinä hoidettiin muttei paljon muuta. Kälyn vauvalla oli fisher pricen värikäs ja todella myötäävä, lähes keinutuolimainen tärinäsitteri, ja tuo raasu koliikkivauva rakasti sitä. Metsästin meille samanlaisen fb:n kirppikseltä. Saa nähdä onkohan tämäkin täysin vauvakohtaista kuten kaikki muukin :)

isyyslomaa mies pitää 3vk heti vauvan synnyttyä. Koen että alkuun ympärivuorokautinen apu on tarpeen, varsinkin jos itse kokee kolhuja synnytyksessä..

vauvan vaatteet Apua olen ihan hukassa vaatehankintojen kanssa. Onko kenelläkään entuudestaan alkukevään vauvaa? Meidän esikoinen syntyi tammikuun paukkupakkasiin niin vaatemuistot on pelkkää toppaa, toppaa.. :) ostin söpön pipon, meinasin ostaa kokoa 1kk, mutta sitten siirryin kokoon 2-3kk ettei mee heti pieneksi. Vasta kotona tajusin, mitä ihmettä vauva tekee heinäkuussa pörröisellä nallepipolla...:snotty:
Joten jos joku osaa laittaa listaa tarpeellisista vaatteista niin kiitän.. :)

Eleea ja vauva 25+ jotain
 
"richi"
Äitiyspakkaus tuli "joululahjaksi" ja päätös äitiysrahastakin on tullut aikaa sitten, mutta havahduin vasta nyt siihen, mitä tämän vuoden verokortin suhteen pitäisi tehdä! Siis pitääkö sellainen toimittaa jossain vaiheessa kelaankin? Ei missään ainakaan vielä sanottu mitään siihen viittaavaa...

Oikeastaan mitään vauvakamaa ei ole tullut vielä ostettua, mitä nyt pari vaatetta jossain elokuun alkuhuumassa ja -kaihossa (kun ei vauvasta ollut vielä muita tuntemuksia kuin pahoinvointi, nythän ne liikkeet tuntee jatkuvasti niin ei ole mitään samantyyppistä hätää saada kaikkea kamaa haalittua), vähän alkaa kyllä tulla kiire tavaroiden hankinnassa... tai sellainen olo on just tällä hetkellä, vaikka onhan tässä vielä aikaa eikä vastasyntynyt paljoa tarvitse heti. Meillä vain on remonttia ja muuttoa ja tiesmitä tässä vielä, eli varmaan vielä jonkin aikaa syydetään rahaa remonttikustannuksiin eikä vauvaan! Katsotaan sitten mistä kirpparilta hankin tarpeelliset kamat jos palkkapäivään on vielä aikaa, mutta laskettu aika lähestyy...

Vauvan pukeminen hämmentää vähän minuakin, ensikertalaisena! Vähän tietysti riippuu huhtikuun säästä, mutta sitä nyt ei voi kauhean tarkkaan tietää etukäteen muutenkaan... muutenkin kiinnostaisi kevätvauvan pukeminen, mutta eniten pähkäilyttää tietysti kotiutumisvaatteet. Kotona nimittäin voi sitten pukea selkeämmin fiiliksen mukaan, mutta ulos mentäessä olisi hyvä olla tietty kaikki tarpeellinen päällä, eikä myöskään kauheasti ekstraa ettei paahdu. Eli toimisikohan esimerkiksi tämäntyyppinen yhdistelmä: body+ housut+sukat (tai potkarit), joku karvainen/fleecepuku, hanskat, pipo, ja sitten sujautetaan vielä lämpimään pussiin ja kantovälineeseen? Jotenkin olisin laittamassa tuplahanskoja ja -pipoja myös... mutta toppaa ei varmaan tarvitse :D Varmaan kysyn vielä äidiltä lähempänä h-hetkeä, hän kun on parikin kertaa synnyttänyt alkukeväästä, mutten ihan vielä oikein kehtaa, koska tulee sellainen fiilis, että panikoin liian aikaisin tällaisia juttuja :D Hyvähän se olisi varautua ja miettiä vähän ylipäätään minkätyyppistä vaatetta vauva tarvitsee. Vähän kierrellen kerran jo kysäisin, mutta vastaus oli vaan, että maailma on kylmä kun tulee kohdun lämpimästä... todella informatiivista!
 
Jaa no vaavin vaatetuksesta:
Meillä syntyi edellinen toukokuun 12.pv. Eli äitienpäivänä :) alussa sitä ollaan sisätiloissa aika lailla, riippuu ihan lasketusta ajasta että ulkoileeko vauva ja kuinka paljon jo huhtikuussa. Vai meneekö toukokuun puolelle ulkoilut. Sillon pärjää jo kärryissäkin fleesceasulla riippuen tietenkin kelistä. Eihän vauvaa voi koskaan pitää tuulessa ja tuiskussa kuitenkaan joten ei se nyt älyttömyyksiä tarvi. Kädet ja jalat kun on lämpimät niin vauvalla on riittävästi varmasti päällä. Ääreisverenkierto on aluksi niin heikkoa. Sisälläkin saa olla pikku tumput ja paksut sukat alkuun. Mutta kunhan vauva vähän kasvaa niin siinä tulee taas erot selvästi esiin. Toiset vauvat on kuumakalleja ja toiset vilukissoja. Meidän tammikuinen tarvi aina sisällä fleecepuvun kun taas veljen vauva oli kova hikoilemaan eikä puhettakaan että sillä olis voinut sisällä pitää paksua vaatetta. Meillä taas oli usein myös nauhalakki sisälläkin. Tosin korvat on hyvä suojata aina senkin takia ettei veto ota heti vauvana ja sitten vähän myöhemmin alkaa korvakierre. Meidän tammikuinen säästyi korvatulehduksilta mutta toukokuinen taas kärsi niistä ekana syksynä ja talvena jatkuvasti. Ite ainaki sen suhteen viisastunut että vaikka kuin olis kesä ja kaikki niin lakki on pienellä oltava, tosin ei ehkä ihan se paksu karvalakki :D ja taas ei siitä lakista sitte hyötyä ole jos se on yhtään kostea, jos vauvalla on hiki. Mutta kun on useampi pikku lakki niin niitä onkin helppo vaihtaa ja laittaa edellistä kuivumaan.
Mä ajattelin päästä helpolla pikku reissuista sillä että kaukalossa on alkuun lämpöpussi jossa tarkenee sitte sisävaatteet päällä, mutta ei nyt ihan pelkällä bodylla/pöksyillä kuitenkaan. Mutta se nopeuttaa ja helpottaa hirveästi kauppareissuja. Ja kärryihin vaan makuupussi jos ulkoilee muuten. Siinä saa kyllä varmasti joka päivä mennä vähä kelin mukaan että mitä sitten pukee kärryillessä tai autoillessa.

Hienoa Boomkaa että teidän juhlat onnistui. Meilläkin meni ihan kivasti. Prinsessoja oli päivällä useampi ja illalla kävi vielä aikuiset. Toisena päivänä vieraat peruutti tulon koska oli yks lapsi sairastunut. Sitten myöhällä kävi enää yks pariskunta. Sain onneksi apuja vähä keittiössä kun oli naisia paikalla päivällä ja iltakin meni ihan kivasti. Kertakäyttöastiat helpotti tilannetta eikä tiskivuorta päässyt syntymään. :)
Huomasin vaan että sen verran verotti toi edellinen viikko että taas on tullut lisää suonikohjuja jalkoihin ja alapääkin on ollut kipeämpi. Painetta on vähä joka puolella ja turvotusta löytyy. Sukista jää aina jäljet. Sormukset alkanu pysymään vähä paremmin ku aiemmin ne oli ihan liian isot. En ehtiny pienentää tuossa välissä.

Hankinnoista:
Meillä on mopo ihan karannu taas ku eka poika tulossa! Kaappi on jo täynnä vaatteita ja montaa eri kokoa. Kaikkea löytyy maan ja taivaan väliltä. Kävin tänäänkin yhdessä loppuun myynnissä ni taas sai muutaman vaatteen vaaville. Kesäksi on nyt uv-paita rannalle ja pöksyjä parit erilaiset. Puklukauluksetkin oli niin halpoja ja löysin jopa pienet koot että kannatti ostaa. Yleensä ne on niin isoja vastasyntyneelle. Mukava kun on sopivaa päällä eikä joka puklun takia tarvi koko asua vaihtaa.
Mies oli ostanut poitsulle ekat farkut ja muutaman muun vaatteen. Nyt on sitte farkkuasuakin kuvia varten. Eihän ne muuten alkuun niin mukavia ole pienen päällä. Kesäkeleille on rentoa asua ja shortsipukua + T-paitaa. Pääsee ilma kiertämään. Mitäs muuta...no ulos on sellainen vauvan "Kesäpesä". Se suojaa itikoilta mutta ilma kiertää kun nurtsilla/takapihalla oleillaan. Eikä pääse sisarukset härppimään vauvaa. Saa nähdä paljonko käytetään sitä. Lelukaaren hain sitterin kaveriksi niin vauva viihtyy paremmin. Ei oo sitäkään aiemmin tullut hommattua. Hoitopöytä pitäs hommata vielä makkariin. Siis joku pieni ja näppärä. Pesuhuoneessa on mutta ei sinne jaksa aluksi aina yöllä lähteä kiikuttamaan. Sitä äkkiä vaihtaa sen vaipan lähellä niin pääsee imettämään ja jatkamaan unia. Miten te muut ootte ajatellu nuo käytännön asiat?
Onko teillä sovittu jotain erityis nukkumisjärjestelyjä alkuun? Meillä mies aikoi suosiolla mennä tyttöjen huoneeseen. Saadaan vauvan kanssa nukkua rauhassa vierekkäin ja mahdutaan paremmin. Ei tarvi pelätä että mies unohtaa vauvan ja kääntyy päälle tms. Ja tytöt kun herää eri tahtiin ku vauva niin eipähän tarvi mun heti olla ylhäällä isompien lasten kanssa. Saadaan ainaki aluksi ottaa vaavin kanssa aamuisin rauhassa. Se on ihanaa aikaa. <3

Semmosia haaveita täällä tänään :)

Jasmin12+poitsu 29+6 eli kolkyt meni rikki! :D

Ps. Karo: Huij! :hug: onneksi kaikki hyvin kuitenkin.
 
Meillä laitetaan pinnasänky (1) makkariin ja aluksi nukutetan vuvoja samassa pinniksessä poikittain. Vieressä on vierashuone sänkyineen ja sinne voi sitten mies tai minä paeta välillä unille jos tarvetta.
Hankinnat tosiaan täälläkin tehty vaippoja myöten. Seuraavaksi olen antanut itselleni luvan ostaa vain jotain kesävaatetta sitten kun kauppoihin tulevat tai kirppareilta tai koosta 76 eteenpäin vaatetta. Toppahaalaritkin ostin äitiyspakkauksen haalareiden lisäksi ihanat Reimat alesta :)

Huomenna neuvola ja ensi viikolla äitiuspoli. Paino on edelleen se +6.5-7 kg ja vatsa vaan kasvaa alhaalta, ei enää pitiussunnassa ole varaakaan, yläpää on ollut jo kauan rintojen alla ja sekös tekee närästyksestä vielä entistä kaameampaa. Mutta tieto siitä, että se vaiva loppuu synnytykseen helpottaa oloa ( näin käynyt aiemmin ). Liikkua jaksan melko hyvin, mutta onnellinen olenkin ollut siinä suhteessa, että mitään liitoskipuja tai selkäkipuja ei ole ollut koko aikana. Hyvin ajoissa aloin käyttää tukivyötä enemmän liikkeellä ollessa, tukee kyllä hyvin. Supistuksia ei ole nyt juurikaan ollut.
Päivä kerrallaan ja eihän tätä odotusta ole enää kovin paljoa jäljellä. Nautin nyt, kun tämä on meidän perheen viimeinen raskaus.

Hyvää vointia kaikille !

T. Paulanna ja pavut, huomenna 30+0 ja 31.rv alkaa :heart:
 
Karo86 Hui! inhottavia nuo terminaalien rullaportaat kun ihmiset muutenkin aina rynnii niissä ja pelkää varmaan ettei pääse ollenkaan ulos ellei ole ekojen joukossa... pikkulapsen kanssa olen päässyt pyytämällä hissiin, varmaan ison mahankin kanssa pääsis. Tai sitten ollaan vaan odotettu että kaikki muut on menneet ja menty vasta sitten... humalaiset tuo soppaan vielä oman lisänsä.

Miten te muut olette nyt muuten pärjänneet kun on niin liukkaat kelit, ainakin täällä meilläpäin! Ihan hirveät :O onneksi on usein rattaat mukana mistä saa tukea, kilsan matkankin kauppaan menin suosiolla bussilla kun ei kertakaikkiaan meinannut pysyä pystyssä. Kaatuminen kuitenkin vähän pelottaa mahan takia tai sitten se ettei häntäluu mee murskaksi vielä näiden muiden vaivojen päälle :D

Kiva kun ootte jaksaneet vielä synttäreitä pitää ja isossakin mittakaavassa... meillä olis esikoisella nimpparit ensi viikolla ja suvussa perinteisesti niitäkin juhlitaan, mutta minä en millään enää jaksais järkätä... :/

Paulanna Kiva että voit noinkin hyvin, ettei ole mitään supistuksia kuitenkaan tullut tms. Kukas täällä oli se toinen tuplien odottelija, miten siellä menee?

Vauvan vaatetuksesta Aattelin pukea juuri noin että sisävaatteet, teddypuvun ja sit sujauttaa kaukalon lämpöpussiin. Päähän varmaan sisämyssy ja päälle tuollainen hieman paksumpi nallekorvamyssy, käsiin tumput. Vaunuissa sit sama paketti vaan makuupussiin ja jalkapeitto päälle. Tai sitten vaan sisävaatteissa pussukkaan jos ollaan jo plussakelien puolella reippaasti. Mutta riippuu tosiaan paljon vauvastakin, toiset on vilukissoja ja toiset kuumakalleja. Meidän esikoinen on tosi kova hikoilemaan, vähän hullunkurista se oli kun naapurin vauva oli pitkät lahkeet päällä, pipo, hanskat, tossut ja vielä käärittynä vilttiin tai sitten pakattu vaunuun jalkapeiton kanssa kesällä. Niin meidän vauva oli pelkkä lyhythihainen body päällä ja sukat jalassa vaunukopassa, silti hikoili pää märkänä... niskasta minulle opetettiin kokeilemaan onko vauvalla sopiva vaatetus, jos vauvan niska on lämmin ja kuiva vaatetus on sopiva. Jos hikoilee niin vaatetta on liikaa, jos viileä niin vaatetta pitää lisätä.

Nukkumisjärjestelyt Meillä esikoinen nukkuu sivuvaunussa meidän sängyn vieressä. Vauvalle on kehto, johon koitetaan kovin tällä kertaa opettaa.. esikoinen kun nukkui perhepedissä 2 vuotta ja koin sen aika raskaana. Esikoinen on muutenkin hirmu kiinni edelleen minussa, enkä usko että se ainakaan helpottaa kun vauva tulee taloon. Kehto tulee siis miehen puolelle sänkyä, josta mies (suunnitelmien mukaan, hah) saa sitten nostella vauvaa rinnalle ja hoitaa vauvan vaippojen vaihdot jne. Esikoinenkin heräilee vielä pari kertaa yössä, joten siinäkin on minulle puuhaa... mutta vauvastahan se taas riippuu ja roikkuu, suunnitelmat voi heittää ihan häränpyllyä kun neiti kotiutuu... :D

Itse olen kyllä ihan raakile, vaikka ei se mahakaan nyt vielä niiiiin iso ole ja viikkoja maltillisesti. Supistuksia ei onneksi ole, mutta liitoskivut on aika kamalat, ja myös häntäluu ja selkä alkanut kipuilemaan. Ja yleinen väsymys ja huimaus. Eilen piti esikoiselle metsästää uudet kumisaappaat ja jo parin kaupan kiertäminen teki tosi tiukkaa, kun ei vaan meinaa jaksaa ja pystyä enää kävelemään... jotain painetta tuolla alapäässä kyllä on, koska yök, peräpukamia on ja alapään limakalvot on tosi turpeat ja jotain suonikohjuja tuntuu sinnekkin kehittyneen. Kai se kohtu jotain suonia nyt painaa :( Esikoisesta muistelisin että nämä oli vasta parin viimeisen viikon vaivoja....

Onneksi nettikaupat on keksitty, kun on noita hankintoja vielä tekemättä...

äitii88 + mini rv 27+3
 

Yhteistyössä