*Huhtikuun Helmet 2012 * HUHTIKUUSSA* MEIDÄN KUU!!*

Onnea vauvautuneille! :flower::heart: Hurjan paljon uusia vauvoja <3

Me käytiin tänään steriloimassa koira ja hyvin meni. Nyt mulla on vielä tällä viikolla autokoulun kakkosvaihe, että ennen lauantaitakaan ei ole asiaa syntyä.. Olisin kyllä jo täysin masentunut ilman näitä menoja! Pakkohan sitä on jotain olla ettei tarvi vain odottaa ja odottaa.. Odotuttaa kuitenkin yli lasketunajan...

Tsemppiä ja jaksamista kaikille odottaville!

Papaya ja Hilma 38+4 <3
 
Takana muutama Para-tabsin voimalla nukuttu tunti. "Menkkakrampit"/ sukkapuikot valvottivat pitkälle aamuyöhön, mutta eivät muuttuneet vielä riittävän kivuliaiksi tai säännöllisiksi. |O

RV 38+5
 
Papaya: Oot niin oikeessa et pitäs keksii jotain puuhaa niin aika menis edes hieman joutusammin kuin et koko ajan himas kyttäät joko, joko, mitä tää erite on, mitä nää kivut on jne.. Pälli leviää melko äkkiä :D

Onnittelut niille vauvautuneille joita en ole vielä onnitellu! :flower: ja kiitos synnytystarinoista! Ja kiitos teille jo aiemmin vauvautuneille kun jaksatte välillä tulla valottamaan teän arkea :)

Kultakurkulle tsempit lähenevästä lähdöstä :)

Täällä kauhee nälkä :p ja siinäpä sitä sitte oliki . . . Lääkärin ronklattavaks ja itken jos ei ole tapahtunu MITÄÄN muutosta sitten rv 36+4 käynnin!

40+3
 
Kultakurkulle tsemppiä :)

Täällä ei mitään ihmeitä, illalla 1½ tuntia pieniä supistuksia 8-15minuutin välein ja sit nukahdin ja heräsin vasta aamulla, että ei mitään :kieh:

rv 40+4 (se olis menkkojen mukaan 41+3 :headwall: )
 
Moikka taas kaikille! Ja ihanan paljon vauvoja syntynyt, onnea :flower:

Täällä elellään rv 38+5 ja eilen oli polikäynti tuon parin viikon takaisen ulkokäännöksen ja ison koon takia. Nyt painoarvioksi saatiin 3600-3700 lääkärin eri tietokoneohjelmista, ja kasvu ei ainakaan ole kiihtynyt, eli kuulemma +1 käyrällä mennään :) Lapsivettä oli runsaasti ja vauva ei kiinnittynyt, että kuulemma jos vedet menee niin vaaka-asennossa sairaalaan.. en tullut kysyneeksi, että tarkoittiko ambulanssia vai omaa autoa, mutta jos nyt näin ihmeesti kävisi, että tämä käynnistyisi niin täytyy soitella sitten Kättärille. Sisätutkimusta ei tehnyt, enkä usko että tuolla mitään olisi tapahtunutkaan.. Nyt vaan odotellaan ja normaalissa neuvolaseurannassa mennään loppuun asti.

Ja satuin eiliseksi varaamaan varmuuden vuoksi työpaikkalääkärin kun olin sielläpäin liikkeellä, ja monen kuukauden korvan paineen tunteen ja nenän tukkoisuuden syyksi paljastui poskiontelon tulehdus ja 10 pvän antibioottikuuri! Olin ihan ihmeissäni kun varasin lekurin ihan vaan korvien tsekkaamiseksi ja ikinä elämässäni ei ole ollut poskiontelontulehdusta.. kuvittelin, että nenän tukkoisuuskin oli vaan "raskausoire" mutta eipä ollutkaan. Nyt vaan toivon villisti, että tuo antibioottikuuri ei täsä vaiheessa laukaise jotain ihan järkyttävää hiivatulehdusta päälle. Gefiluspiimää vaan naamariin :p

Tsemppiä kaikille kanssakärvistelijöille!

Vappuvaavi ja tulokas 38+5
 
Vappuvaavi: Täällä kans kärsitty päänsärystä puolitoista viikkoa jo. Ja pikkusen on räkänen olo...mietin kans tuota poskiontelontulehdusta että olisko mulla se. Yhden ainoan kerran mullakin ollut se vaan aiemmin ja tuli ihan yllärinä kun lääkäri sanoi että on poskiontelontulehdus.

Peruin oman perjantain neuvolan...en jaksa siellä juosta. Mulla on kotona verenpaine mittari äidiltä lainassa,muutenkin paineet on olleet tosi alhaiset. Muutenkin olo näin tasainen niin samapa tuo. Seuraavan viikon ajan pidin voimassa. Eli seuraava nla olis vasta 27.4 mutta todella toivon että vauva olis silloin jo maailmassa. Eilenkin vauva venytteli niin kipeästi ja hirveä napsuminen ja pauke kuului mahasta...auts! Tiedän että mulla ei ole vielä La mennyt mutta sais tuo jo tulla!!!|O Mieskin ehtis pitää rauhassa isyysloman jos tuo nyt tulis edes laskettuna päivänä. Noh ensiviikonloppua odotellen...:D

Tsemppiä muillekkin ODOTTAJILLE!!! :heart: :D
 
Joopa joo, sama tilanne ku kuukausi sitteki eli kypsät ja sentin auki.. Eikä se nyt niin kovakourasesti ronkkinu, toistaiseksi ei siis minkäänlaisia tuntemuksia missään muualla kuin henkisessä hyvinvoinnissa. Eli tervetuloa ensi viikon perjantai ja yliaikaiskontrolli sekä hyvästi toosa ja tervetuloa iso vauva. jeejee.
 
Onneksi on tekemättömiä koulutehtäviä niin ei käy aika älyttömän pitkäksi. Tänään oli AMK-urani viimeinen luentokin. Ensi viikolla (samalla viikolla kuin LA) on vielä viimeinen tenttikin ja sitten ollaan opparia (1/2 tekemättä) vaille valmis ravintolan johtamisen restonomi, jes. :) Vähän on kieltämättä motivaatio hukassa, mutta ehkä nuo tehtävät jaksaa tehdä, kun kotona ei ole muutakaan tekemistä...

"Menkkakrampit" ja alaselkäkipu jatkuvat edelleen, mutta lievempänä kuin yöllä... taitaa särkylääke vaikuttaa vielä. :)
 
  • Tykkää
Reactions: mannamuu
Komppaan Löllöttelijää tuossa, että Papaya on fiksusti ottanut muitakin odotuksen aiheita tähän loppuun kuin vain tuon vaavin. Aika menee varmaan paljon mukavammin. ;) Ja autokoulu sekä koiran hoito on kuitenkin asioita jotka tapahtuvat sovittuun aikaan sovittuna päivänä. Tuo LAhan on kuitenkin niiin suuntaa antava ja tavallaan turhaan odoteltava päivä. Koitetaan jaksaa kuitenkin. :)

Vaikka eilinen meni enemmän ja vähemmän suppareita laskeskellessa (harkkoja kuitenkin) niin yön sain nukkua täysin vaivatta. Vessareissujaki tuli vain kaksi. Illalla napero venytteli ja touhusi niin, että unta ei meinannut sukkapuikoilta saada, mutta melko pian sekin rauhottu ja veti sikeitä koko yön. Siitä huolimatta olin aamusta vielä niin poikki, että jouduin ottamaan "päikkärit" esikon kouluun lähtemisen jälkeen. Ei vaan silmät kestäny auki. Onneksi oli isäntä viihdyttämässä tuota kuopusta. Jospa sitä nyt jaksaisi taas. :p
 
Täällä ollut kipeitä supistuksia iltasin/ öisin mutta siihen ne ovat jääneet.. Toissa yönä tuli paperille vessassa käydessä vähän verta.

Jotenki ihanaa odottaa taas iltaa että joko supistukset johtaisi johonki. =)
Tänään oli neuvola ja ei mitään uutta, toivottavasti ensi viikolla ei tarvitse mennä enään!

Tänään poksahti rv 39!

Onnea kaikille vauvan saaneille, ihana lukea noita kertomuksia! :heart:
 
Joo kyllä tekemistä pitäisi keksiä nyt tälle loppuajalle, ei tässä muuten järki kestä.. Mulla tuli nyt aamupäivällä joku siivousvimma, pyyhin pölyt kuopuksen kanssa, mies imuroi ja sit pesin vessan, kylpyhuone ja lakanoitten vaihto jää nyt viikonlopulle, mieskin kun lähtee töihin niin ei tässä jouda siivoilla kun koululaisetkin tulee kohta ja iltapäivällä mun kummipoika ja ystävä kylään, huomenna sit olis tarkoitus käydä iskän luona pitkästä aikaa kylässä :) Perjantaina käydään hakemassa kotiin anoppilasta turvakaukalo ja vaunut :) Kaukalo pitää puhdistaa höyrypesurilla ja vaunuja ajattelin "kuivatestata" tässä vielä, ne on marraskuusta asti ollut siellä varastossa,, niin en muistakaan miten ne sit toimii :) Viikonloppuna myös lapset on toisilla vanhemmillaan, että jos minä vielä en ole synnyttänyt, niin pitää tuon ukkokullan kanssa käydä vielä kaksin syömässä jossain, saunoa ja rentoutua, että sellaisia suunnitelmia täällä suunnassa, ei ihmeitä, mutta jotain kuitenkin :)

Löllöttelijä :hug: ja jaksamista sinnekin.. Ensi perjantaina se on meilläkin yliaikaiskontrolli, tosin tässä välissä se viimeinen neuvola vielä maanantaina..
 
Elyna tiedän ton tunteen, ku pitäs muka kouluhommia tehä, mut eipä oo vielä jaksanu innostusta löytyä. Opparia vaille valmis mäkin, mut kattoopa sitä sitte joskus pikkusen myöhemmin. :)

Mä kyllä suosittelen hommailemaan noita siivouksia ihan hyvissä ajoin. Meillähän jäi siivoomatta, ku kaveri päättikin tulla niin aikasin. Oli jokseenkin kaoottinen kotiinpaluu, ku osa vauvan kamppeista oli vielä kellarissa ja omat kamat ihan hujan hajan. :D
 
Tsempitykset kaikille joilla lähenevä synnytys antaa jo merkkejä!

Me ostettiin tänään omakotitalo, JEE :) Kaupat tehtiin ja kuun vaihteessa päästään muuttamaan omaan kotiin! Tekemistä riittää ni ihan hyvä vaan toisaalta kun vauveli ei vielä oo syntynyt, kuhan saa kaikki sopimukset siirrettyä meidän nimiin ym. juoksevat asiat ni sit voiskin jo vauva syntyä :) Muutossa en suuremmin varmaan pysty olemaan mukana, paitsi jos vauva vaan syö ja nukkuu, niih ja onhan meillä tuo esikoinenkin vielä, heh heh :D

Ingeri 39+0
 
mymosa
Ingeri, meillä muutto tuossa kesäkuun lopulla, kaupat kävi mies tekee alkuviikosta ja kesäkuun alussa saa alkaa tehä pientä pintaremppaa.. me ei lasten kanssa sinne sitten vielä lähdetä, mies varmaan muuttaa omastaan rempan keskelle.
Odotan kovasti mitä lumien sulaminen tuo esille pihalta.. ihanaa kun on lääniä lasten olla ihan eritavalla kuin tässä kerrostalossa.
 
Tsempit etenkin niille joilta on la jo mennyt, tiedän kokemuksesta että se on piinaavaa odotusta:) Itellä oli yliaikaiskontrolli jo varattuna, mutta vauva päätti syntyä pari päivää ennen sitä, tais pelästyä sekin et joutuis kontrolliin tai jopa käynnistykseen;) Vaikka mulla meni runsaasti yli (syntyi 41+4), niin jotenkin kuitenkin tiesin mielessäni ettei jouduta käynnistämään, oli vaan sellainen tunne et kyllä se itsekseen tulee.

Koittakaa tosiaan keksiä ohjelmaa, niin päivät sujuu nopeammin!
 
Meille syntyi sunnuntaina 15.4 pieni poika rv 40+0 klo 14.29. painoa 3715g pituutta 51cm.

Synnytys käynnistyi yöllä kun kävin vessassa ja huomasin et ku lopetin pissaamisen nii lorina jatkui. Vedet meni ja lähdettiin siraalaan. Supistukset alko tosi nopeesti vesien menon jälkeen ja kuuden aikaan aamulla sain epiduraalin. Kipu oli aivan järjetön ja ilokaasusta ei ollut mitää apua. Epin kanssa aukesinkin sitten lähes kivuttomasti ja sain vielä pari lisäannosta (jotka ei tosin enää niin hyvin tehonneet)

Vauvan sykkeiden kanssa oli ongelmia ja niitä seurattiin tehostetusti pääanturilla. Välillä sykkeet romahti ihan melkein nolliin ja olin ihan sata varma että sektioon menee.

Varsinainen ponnistusvaihe alkoi vähän ennen puoltapäivää ja se oli jotai aivan kamalaa. Kesti noin 2.5 tuntia kunnes vihdoin sain vauvan ulos. Ehdin jo rukoilla imukuppia, keisarinleikkausta ja välilihan eikkaamista. Kyllä kai ne olisi pian jo alkaneetkin jotain tekemään, mut sit paikalle tuli toinen kätilö joka sai mun asennon sellaseksi että vauva tuli ulos. Se miks ponnistus kesti niin kauan jäi vähän mysteeriksi. Mulla tuli ponnistuksessa kovia vatsakipuja joka vei ponnistamisesta tehoa, mut kätilö meinasi että vauva saattoi tulla vähän virheasennossa kanavaa pitkin.

Pienellä oli aikamoinen pahka päässä :heart:

Terve vauva kuitenkin ja sai pisteitä 9/10. Tänään päästiin kotiin ja nyt alkaa arjen opettelu.
 
Hei,

en ole ehtinyt viime aikoina käydä lukemassa, saati kirjoittamassa. Toivottavasti kaikki hyvin kaikilla huhtikuisille :) Meille syntyi pienet pääsiäispuput 5.4.2012 – Tyttö 2520g/47cm ja Poika 2080g/45cm.

Synnytystapana sektio. Jos joku teistä haluaa tarkempaa synnytyskertomusta, niin voin privana kertoa sitten tarkemmin…

Kotiuduttiin viikko sitten, ja rutiinit ovat alkaneet jo loksahdella kohdalleen. Vauvat ovat aivan ihanat ja suloiset :)

Kysymys teille jo kotiutuneille/tai jo aikaisempia lapsia: poden hieman huonoa omatuntoa siitä, kuinka paljon ehdin pitää vauvoja sylissä. Tietysti kun on kaksi vauvaa, niin ajankäytön haasteita on…mutta silti haluaisin vähän kuulla, kuinka paljon nukutatte sylissä yms.? Minulta ei tule maitoa kovin paljon, eli en pysty täysimettämään, ja pulloruokintaa tehdään vähintään puolet syötöistä. Sekin tietysti vaikuttaa minunkin sylikokemukseeni.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

t. Pipsa & Twins
 
Siivouksista: Joo hyvissä ajoin on hyvä kyllä tehdä isommat siivoukset, mutta nuo perusjutut (imurointi, pölyt, vessanpuhdistus ym.) kun kerkeää aina tulla uudestaan :) Siis jos ajoissa teit ne esim. rv 37 sit rv 38 ja taas rv 39 jne.. ja vieläköhän tässä tulee rv 41 siivuksetkin suoritettua :O :D Hope not.. Ja mies täällä on se jolle meillä jää nuo viikonlopulle suunnitellut kylppärin pesut ja lakanan vaihdot jos satun hyvällä tuurilla pääsemään synnyttämään ennen viikonloppua tai edes viikonlopun aikana.. Ja siivous on erittäin hyvää ajan kulua, näkee heti tekemänsä työn jäljen :)

Ceali: kiitos tsempityksistä, sitä tarvitaan :) Juu piinaavaa on, mut eiköhän ensi vikonlopulla viimeistään sitten paitsi jos laittavat yliaikaiskontrollista kotiin perjantaina (rv 41+6) ja sit eivät ota viikonlopulle käynnistykseen vaan vasta maanantaina jolloin jo rv 42+2 |O

Anazu: Onnea pojasta :) :flower:

Pipsa: Onnea pienistä kaksosista :kiss: :flower:
 
Heipsan! Meille syntyi 16.4 klo 3.43 pieni poika! 4055g ja 51,5cm. Heräsin normaaliin tapaan su-ma yönä siinä puolen yön maissa vessareissulle, kun huomasinkin "pissanneeni" sänkyyn, eli vettä oli lorahtanut sänkyyn pieni määrä. Kokonaan vedet eivät olleet vielä menneet, joten yritin nukkua, mutta lieviä supistuksia alkoi jo tulla.

Siirryin olohuoneeseen katselemaan telkkua ja klo 1.00 jälkeen aloin kellottelemaan supistuksia. Ensin supistukset tulivat n.7-10min välein, kestoltaan 40sek-1min. Klo 1.40 supistukset olivat jo suht kivuliaita, kestoltaan 1min ja niitä tuli 3-5min välein. Soitin sitten synnärille, jossa ilmottivat, että on ruuhkaa, mutta voi tulla, jos synnytys on käynnistynyt eikä kotona pärjää. Isäntä käytti vielä koiran ulkona, puki esikoisen ja sitten lähdettiin.

Matkalla sairaalaan (n.30min ajomatka) supistukset kävivät yhä kivulaimmiksi ja alkoi olla jo paineen tunnetta pers puolella. Huikkasin isännälle, että jätä minut sairaalaan ja vie sitten vasta poika hoitoon, ja näin teimme. Sairaalassa/synnärillä olin n. klo 3.20. Kätilö totesi kohdunsuun olevan 5-6cm auki ja vaatteiden vaihdon jälkeen saliin. Salissa kätilö laittoi pojan päähän pinnin ja antoi pyynnöstä ilokaasun. Supistuksia tuli jatkuvasti.

Siinä klo 3.35 aikaan soitin kelloa ja pyysin jotain vahvempaa kivunlievitystä. Spinaaliin päädyttiin, vaikka kätilön mukaan se hidastaisi vaan synnytystä, vastasin "ihan sama!" :D Supistukset ja paineen tunne vaan lisääntyi, ja kun kätilö tuli tippaletkujen kanssa seuraavan kerran huoneeseen olinkin jo siinä vaiheessa, että vedet meni yhden supistuksen/ponnistuksen kanssa. Kätilö komensi sängylle ja totesi "tämä syntyy NYT!" Kaveria alkoi itselleen huudella ja hyvä että ehti toinen kätilö paikalle, kun pää oli jo syntynyt. Itse imppasin ilokaasua ja jotenkin sen voimalla sain itseni suht rennoksi, että poika syntyi ihan itsestään ilman suurempia ponnistuksia. Paikalle avuksi tullut kätilö vaan naureskeli, että "nyt ei taida keretä kätilötkään tähän mukaan, mutta ei tainnut keretä äitikään" Oli ihanan lupsakka kätilö tämä avustaja :)

Poika sai pisteitä 9/10 ja sain heti pojan vatsan päälle. Tässä vaiheessa isäkin viimein saapui paikalle, hieman yllättyneenä, kun poika olikin jo syntynyt :D Eli sairaalan ovilta n.20min ja poika oli maailmassa. Muutama tikki muodon vuoksi ja siinähän se sitten oli. Kaiken kaikkiaan oli onnistunut synnytys :)
 
Oi että!! Muutamalla ollu niin nopia ja helpon kuulonen synnytys, että mistäs niitä sais tilata? ;) Tuo nokikanan kertomus oli taas sellainen "mulle kans" -tyyppinen juttu.

Paljon onnea pienistä, joista en ole vielä onnitellut! :flower: =) Perästä tullaan, tiedä sitten milloin, mutta nyt on niin positiivinen päivä ollu taas, että ei epäilytä hetkeäkään etteikö tämäkin napero ulos tulisi aikanaan. Ja toisaalta nyt ei edes haittaa se, että menisi sen pari viikkoa yli. (Älkää muistuttako mua tästä tekstistä tuossa viikon parin päästä, kun lyön päätä seinään ja vaan valitan ja murehdin, kun se ei synny. :attn:) :)

Hyviä öitä ja jospa se taas yöaikaan tulisi muutamalle se lähtö laitokselle! :p
 
Onnea Anazu, Pipsa76 ja nokikana :flower:

Toissa yönä nukuin niin pitkään ja niin hyvin, että viime yönä ei sitten uni maistunut yhtään. :( Puoli yheltä heräsin ja koitin kahteen asti nukkua, mutta ei toivoakaan unesta :( Sitten sain yön aikana lastenhuoneen vaatekaapin ovet maalattua... Jospa ottais asiaksi maalata nuot meijänkin vaatekaappien ovet :) Sitten vois vaikka ikkunat vielä pestä ennenkuin synnyttää..

Mulla on välillä niin kauhia vauvakuume, että pitäis justiin tällä sekunnilla saada se vauva sylihin. Mutta kait se täytyy oottaa, tullee se varmaan joskus kun on valamis.. :) Tsemppiä kaikille muillekin!
 

Yhteistyössä