Helmivauvat 2010

Huuuh tyttö nukkunut tänään päiväunia tasan 20min. ja nekin kahdessa pätkässä. |O Itkeskeli monta tuntia väsymystään, nyt onneksi nukahti ainakin hetkeksi. Vielä pitäisi vaippa vaihtaa ennen yöunille laittamista, mutta jospa tytön saisi ihmisten aikoihin unille. Huomenna mennään kyllä lenkille, vaikka tulis mitä taivaalta, ei näistä päivistä tule muuten mitään.
 
Heippa piiitkästä aikaa!! :)

Tervetuloa uudet
=)

Karstasta
meille ilmestyi ihan yhtäkkiä tytön kulmakarvoihin ja päänahkaan karstaa, sitä on kyllä paljon vähemmän ku esikoisella mut tytöllä onkin puolet vähemmän hiuksia :D

ikuisuus :hug: meillä myös eilen taisteltiin unta vastaan kauan, lopulta onneksi uni voitti.. pidin tyttöä sylissä ja nukutin siihen ja eiku hän vaan koittaa kurkkia olan yli ja huutaa, ku minähän en nuku :D !

Meillä oli edellispäivä 2kk neuvola, Neea sai sen rotarokotteen, ja mun mielestä ollut kärttysämpi eilisen ja tän päivän, tiedä sitten onko syy rokotteessa vai jossain muussa.

Tytön mitat:

2kk/(1kk)

5860g (4960g)
60cm (56cm)
py: 40.8cm (39.5cm)

Hyvin on siis kasvanut ja kuulemma ei huomaa yhtään rs-viruksen aiheuttamaa painon pudotusta.

Tyttö myös kääntyilee selältä mahalleen ja mahalta selälleen, voi mun pientä.. liian äkkiä kasvaa!!! Onneks vielä näyttää hankalalt tuo selältä mahalleen meno, mutta ku tarpeeks ähisee lattilalla ni kyllä se siitä :D

Yöt meillä menee joko niin että mennään nukkumaan 21-22 herätään 3-4 aikaan ja 6 aikaa, nukutaan 9 asti. Tai mennään nukkumaan 21-22 herätään 6-8 aikaan ja 9 ylös.. tuo jälkimmäinen on kyllä parempi rytmi ja toivon että sillä mentäis.. :)

päiväunia Neea nukkuu aamupäivällä n.3,5h ja 18-19 välillä pienet torkut.. välillä voi 10 minuutiksi nukahtaa mut herää aika pian..

Oon huomannut, että paljon on samaa kuin veljessänsä, niinkuin rytmissä ja tavoissa, mutta toisaalta niin erilainen kuin olla ja voi.. :)

Nemu ja Neea 2kk

 
Meillakaan ei ensin ollut sita vauvashampoota ja kylla se oljy ilman sitakin lahti, mutta tuntuu, etta tuo shampoo on auttanut tuohon karstaan. Eli suosittelisin silla shampoolla pesemaan.

:attn: Onko kenellakaan kokemusta vauva-uinnista? :attn: Kokemuksia ja vinkkeja otetaan kiitollisena vastaan.

 
ainiin, tosta karstasta vielä.. esikoiselle ei enää tehonnut vauvaöljyt ja muut.. joten pistin pokkana erisan perusvoidetta ja sillä lähti!!

Tahtoo kanssa kuulla onko jollain kokemusta vauva-uinnista, tyttö tuntuu olevan niin vesipeto että tahtoisin hänen kanssaan sen aloittaa..
 
Kauankohan tää räkätauti ja yskä kestää...Nyt huomenna ollut jo viikon. Soitin tänään uudelleen terveyskeskukseen ja sanoivat, että voidaan mennä käymään, mutta eivät he voi siellä sen enempää tehdä, kuin mitä minä kotonakaan. Voivat vain todeta, että sitkeä räkätauti, kun ei ole kerta kuumetta.
Plääh..inhottaa kun ei uskalla oikein uloskaan toista sitten viedä...Nyt ollaan melkein koko viikko kökitty sisällä.
 
NuuNuu84, vie vaan vauva pienelle vaunulenkille, räkäisen lapsen on parempi hengittää ulkona ja saa sitten paremmin nukuttuakin.

Me käytiin esikoisen kanssa vauvauinnissa 1,5 v asti ja suosittelen! Se on kiva koko perheen harrastus ja vielä hyödyllinenkin. Nykyisin tuo 5 v. on hurja vesipeto, sukeltelee ja oppi uimaan viime syksynä. Voin kertoilla tarkemmin vauvauintikokemuksia jos jotakuta kiinnostaa.

Nyt juuri ilmoittauduttiin pojan kanssa vauvauintiin myös. Nemu, katsopa www.simsalabim.fi . Turussa alkaa kesäkuussa Kesävauvauinnit. Me ollaan menossa perheuintiryhmään, niin esikoinenkin pääsee mukaan aina niinä viikkoina kun on mun luona. Tulkaa tekin! :)
 
Perjantaita täältä kaikille :wave:

karstasta Täällä kans todella paljon pojalla karstaa, eikä lähtenyt öljyllä pois. Saatiin sitten neuvolasta vinkki apteekista saatavaan Ducray:n Kelual- nimiseen voiteeseen, jota laitetaan päivittäin karsta-alueelle, annetaan vaikuttaa 15-20min ja pestään shampoolla pois, on tosi hyvin tehonnut ja karsta lähtenyt melkein kokonaan pois :)

pihahommiin syyhyää täälläkin jo sormet :p Meillä on vanha omakotitalo ja hiton iso tontti ja vaikka ollaan jo neljä vuotta tässä asuttu, on piha vielä aika au naturel- kuosissa :D Nurmikko on jo huomattavasti paremmassa kunnossa verrattuna siihen mitä se oli (eli mutavelliä), mutta istutuksia sais olla ihan reippaasti. Viikonloppuna ois tarkotus tehdä iso kukkapenkki johon mulla onkin jo kukat valmiina! Vähän joutuu miettimään, kun on noita koiria, ne kun tuppaa vetää rallia pihaa ympäri ;)

Meillä on jo muutaman viikon poika mennyt yöunille 20.30-21 ja on ihan luxusta kun jää vielä itselleen se muutama tunti, saa katsoa rauhassa telkkaria, syödä, käydä saunassa tai ihan mitä vaan :heart: Nyt parina aamuna on poika hihkunut sängyssään jo viiden aikaan, jolloin otan sen meidän sänkyyn ja toimin itse tuttina (siis tissi suuhun), mutta aika lailla torkkumista se on sinne kaheksaan-yheksään asti.

Keskiviikkona oli se fyssarin tapaaminen. Meidän lisäksi paikalla oli kaksi muutakin vauvaa ja ihan hyödyllinen käynti se olikin. Saatiin hyviä vinkkejä mm. kantoasentoihin ja ohjeeksi myös pitää lasta mahdollisimman paljon lattialla, selällään ja mahallaan. Joka päivä oon poikaa pitänyt pienen hetken lattialla ja ehkä se joka kerta jaksaa olla siinä muutaman sekunnin kauemmin, tai sit musta vaan tuntuu siltä :D

Meillä ainakin voi puhua siitä kolmen kuukauden maagisesta rajasta sillä musta tuo poika on muuttunut ihan älyttömästi tässä muutaman viikkojen sisällä! Ottaa hirveesti kontaktia, juttelee, touhuaa, hymyilee ja nauraa ja selkeesti myös jonkilaista rytmiä alkaa täällä muodostua :heart: Myöskin mahaitkut on melkeenpä jäänyt kokonaan pois! Semmonen vastasyntynyt vauva on jäänyt taakse ja tilalle on tullut pikkupojan alku :heart:
 
Meilläkin pojalla oli jonkin verran karstaa. Laitoin paksua voidetta ja annoin vaikuttaa lakin alla parisen tuntia. Sit harjailin ennen ja jälkeen kylvyn, eikä sitä enää juurikaan ole.

Onko muilla kokemuksia vauvan "säpsähtelyistä" nukahtaessa..? Meidän poika nukutetaan kapalossa, koska aina nukahtaessaan säpsähtelee (varsinkin kädet) niin, että herää ja alkaa monesti itkeä. Nukuttaminen on helpottunut paljon kapalon myötä, mutta tuntuu vähän inhottavalta siihenkään aina kääriä (päiväunillekin). Ja meidän pojulla alkaa olla niin paljon voimaa, että saa sieltä kumminkin kädet pois ja herää. Niitä nyrkkejä kun ois niin kiva laittaa suuhun puoliunissaankin.. =)
 
kanella ja tehilla Meillä pojan kakka aina ollut sellaista vihreää savea ja ihan mielettömän pahan hajusta :x ja paukut myös kamalia. Tästä syystä siis maitoallergiaa epäillään tai siis maitoallergia ON. Ja kun meidän esikoisella oli samoilla oireilla allergia,niin ei neuvolalääkäri sen enempi kysellyt ja ihmetellyt vaan laittoi lähetteen menemään.
Esikoisen kanssa tilanne oli aivan toinen,kun kukaan ei uskonut allergian mahdollisuutta,vaan kaikki pistettiin nuoren äidin höpö puheeksi :/

Meillä on ruvettu nukkumaan 12 tunnin yöunia HERÄÄMÄTTÄ :eek: :eek: :eek:
ja mä olen ihan kauhuissani!!!!! Tänäänki poika heräs ihan iloisena hymyilemään ja pesut tehtiin ensin ja sitten vasta se nälkä yllätti..uskomatonta!!!!!
Pitäisköhän mun herätellä sitä yöllä syömään vai??

Karstaa ei pojalla oikeastaan ole,mutta nyt tuolla 2,5vuotiaalle siskolle on sitä tullut :headwall: ja onpahan hankala saada pois,kun tukkaa on tytöllä niin hirmusesti ja paksusti vielä eikä tyttö anna pestä hiuksia kun pelkää että saippuaa menee silmiin.

Kahville,kun molemmat pampulat nukkuu :heart:
 
bebo meillä myös yöt nukutaan kapalossa ja joskus päivisinkin,kun muuten ei uni millään tule. ja tosiaan säpsähtelee aika herkästi edelleen,jos joku kolahdus kuuluu tms. siitä syystä kapalo hyvä :)
 
krisu miehen sisko kertoi että niillä yks tenavista nukkui läpi yön syömättä LAITOKSELTA ASTI, ensimmäisinä viikkoina kehotettiin syöttämään kerran yöllä mutta sen jälkeen nauttimaan tilanteesta! eli nautinautinauti!!! :D
 
krisu kuulostaapa ihan samanlaiselta kuin meidän vauvan touhut! Mut ei kapalosta huolimatta nuku kovin pitkiä pätkiä.
Viime yönä nukkui ensin 3h ja sen jälkeen ähisi/kitisi sängyssä 10-40 minuutin välein..en oikein tiedä pitäisikö poikaa edes mennä rauhoittelemaan, kun ei kuitenkaan itke vaan on levoton ja ähisee ja kitisee..olen koittanut odotella omassa sängyssä, josko rauhoittuisi ja nukahtaisi itsekseen, mutta ei ainakaan vielä ole semmoista ihmettä tapahtunut. Usein herätessä on kuitenkin itkuinen ja väsyneen oloinen.
 
Nuunuu suositelen ulkoiluttamista minäkin! Meidänkin pojalla oli nuhaa yskää neljä-viisi viikkoa, ja nyt reilu kk siitä kun alkoi tauti niin vieläkin yön jälkeen kurkussa ja nenässä turisee. Kysyin silloin neuvolantädiltä että kauanko tätä tautia pitää kattella, totesi kylmänviileesti että voi mennä 6-8 viikkoa!! :eek: Meillä välillä parantui melkein kokonaan, mutta kun laskettiin sängynpääty alas niin taas paheni.

Taas kaivoin kasvimaata. Nyt tulehduksenpelko kuitenkin niin kova, että myös suojautumisessa kovat konstit. Mietin että hirveesti ei viittis päälle laittaa kun tulee kuuma, että mikä neuvoksi. Sitten keksin, Pipot imetysliivien alle! :LOL: :LOL: Aika juron näköistä, mutta toimii!! Pysyvät paikoillaan, toisin kuin kaulaliinaviritelmät.

krisu onnittelut luksusunista!

Nyt äkkiä kaffelle ennenkuin jätkä herää sudennälkäisenä :wave:
Ja jos ei tässä enää kerkeä kirjoittamaan, niin

IHANAISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE!!!!!!!!!! :heart: :heart:
 
Kyllähän tuo 3 kuukauden maaginen ikä teki vauvasta seurallisemman, hihkuvan ja nauravan tapauksen. Mutta vatsavaivoja on yhä. :attn: :heart: Ja kehityksen ja kasvun käsittää siinä vaiheessa, kun näkee ihan vastasyntyneen vauvan.

Poju maisteli tänään mangoa. On kuulemma hyvin allergisoiva, joten kauhulla odotan, että mitä herkuttelusta seuraa. Tähän asti on maisteltu; perunaa, porkkanaa, bataattia, maissia, luumua, päärynää ja nyt sitten mangoa. Pojun vatsa ei ole onneksi kovin paljoa reakoinut kiinteään ruokaan. Kakkaa piisaa päivittäin! :kieh: On kyllä huvittava ja hassu syömäri, kun huutaa aina "lisää ruokaa ja pian", kun täytän lusikkaa. Ja voi sitä muikeata ilmettä, kun maistellaan jotakin hedelmiä. :heart:

Hyvää äitienpäivää kaikille! :hug:

-mervi-elina ja poju 4 kk
 
meillä kanssa nukutaan 9-12h putkeen yöllä ja nautin tilanteesta :D esikoinen on ollut niin huono nukkumaan joten tosi tervetullutta. vielä 2v saattaa heräillä eli pienempi nukkuu paremmin
niin ja tissimaidolla mennään. rinnat on vaan vähän kipeinä ja täynnä aamuisin.
 
mervi-elina kasvun ja kehityksen tosiaankin tajuaa siinä vaiheessa, kun näkee vastasyntyneen! Meillä lähipiirissä muutaman viikon ikäinen vauva, ja kyllä on tyttö pitkälle siitä pisteestä tullut jo nyt. :heart: Ihanalta kuulostaa nuo teidän ruokailuhetket, mä malttamattomana odottelen, että voisi tytölle jotain kiinteitä jo antaa. :ashamed:

krisu tosiaankin nautit nyt vaan noista ihanista pitkistä yöunista!

Athena myös nauttii vaan pitkistä yöunista, eiköhän meistä jokainen ole ansainnut hyvät yöunet edes silloin tällöin.

Meilläkin tytöllä ollut enemmän ja vähemmän flunssaa muutaman viikon ajan, nyt parin viikon ajan lähinnä iltaisin ja öisin nenä tukossa ja hengitys vähän rohisee. Ollaan kuitenkin päivittäin ulkoiltu, kun ulkoilma tuntuu hengitystä helpottavan ja ei tiedä, kauanko tuo tauti vielä kestää.

Minua myös kiinnostaa kokemukset vauvauinnista. Täällä alkaa seuraavat uinnit valitettavasti vasta syyskuussa, että sitten vasta päästään, jos ei sitä ennen jouduta korvatulehduskierteeseen.

Sunnuntaina onkin äitienpäivä. Käydään vanhempien luona kylässä ja viedään tyttö katsomaan mun mummia, jos saatais valokuvaan neljä sukupolvea. :) Itseään ei oikein ehdi juhlistaa, mutta jospa mies vaikka olisi jotain pientä keksinyt. Ja ens viikolla tyttö menee joku ilta isovanhemmille hoitoon, niin tehdään miehen kanssa kahdestaan jotain kivaa. Pitkästä aikaa ihan kahdenkeskiset treffit, ihanaa. :heart:

Hyvää ja onnellista äitienpäivä viikonloppua kaikille! :flower:
 
Täällä kans yks joilla nukutaan kapalossa :wave: Poika nukkuu siinä pitemmät yöunet ja käsillä viuhtominen on loppunut paitsi päivisin ei käytetä kapaloa.Hän myös rauhottuu hetkessä kun pakettiin laitetaan =) On se itellekkin juhlaa kun saa edes 6 tuntia nukkua tauotta..karstaa täälläkin on vähäsen mutta ei hirveesti.Nyt alotettiin sit kotona jumppailu ja odotetaan fyssarille aikoja että saatas tuo toispuoleisuus pois..tällä viikolla käytiin jopa päksissä aivoultra kuvassa josta ei onneks löytynyt mitään poikkeavaa =) seuraavaksi mennään silmäerikoislääkärille ja sit vielä neurologille eli yhtä sairaala juoksua tulee olemaan mutta ei voi mitään...rs-virus on onneks meiltä jo pois ja nyt nautitaan taas terveistä päivistä =) nyt vielä hetki telkkua ja oman kullan kainaloon ja sit unille eli hauskaa äitienpäivää kaikki äidit täällä vähän näin ennakkoon =)
 
krisu ja helmivaavi, millaiset kapalot teillä on..? Meillä on sellainen trikookangasta oleva, jossa tarrat takana. Muuten hyvä, mut poika saa sieltä nykyään kädet pois ja herää siihen. Välillä olen kyllä kapaloinut vaan fleecepeittoon ja saattaa siinäkin nukkua pari tuntia jos on sopivan väsynyt. Paremmin poika kyllä siihen nukahtaa kapaloon, mutta pelkään, miten sitten käy unien kun sen jättää pois..
 
Mini77, mina ainakin olen kiinnostunut tietamaan enemman teidan kokemuksistanne vauvauinnista. Voit lahettaa yksityisviestina, mutta luulen kylla, etta muitakin kiinnostaa lukea.

Meillakin on uimahalli kiinni kesan, mutta tuossa naapurikaupungissa jarjestetaan myos kesaisin vauvauintia ja paasimme sinne mukaan =)
 
Tervetuloa uudet, laittakaa vauvanne mittoja jos haluatte ne myös etusivulle, pakko ei tietenkään ole :)

23.2 onkin näköjään ollut aika vauva-rikasta aikaa :heart:

Laskin että 17 tyttöä ja 22 poikaa löytyy meidän pinosta :heart:

Miten teillä sujuu illalla tuo nukkumaanmeno? Meillä päikkärit sujuvat niin mallikkaasti mutta nyt yhtäkkiä on tullut esille taistelu unta vastaan iltaisin vaikka kaveri on selvästi väsynyt. Samat iltarutiinit on ollut jo syntymästä asti.


 
Laalaa- :wave: täällä kans taistellaan unta vastaan melkeen joka ilta! kitinää,ähinää ja puhinaa ja taas kitinää hieman juttelua ja lisää kitinää, kiljahdus :) näillä mennään, ja iltarutiinit on mutta en tiedä onko sitten tää kiinnostava maailma mikä pitää hereillä vaikka makkari hämäränä/pimeänä onkin :LOL: :hug:

Minäin meinasin ensin 22.2. synnyttää mutta huomasin että 23.2. on otollisempi niin siirsin vähän :LOL:
 
niin joo, mietin tuossa yks päivä että harmittaa ku ei enää es meinaa muistaa alkuajoista mitään, oikeastaan koko ensimmäisestä kuukaudesta, sitten hoksasin että täältähän ne muistot löytyy, ite oon teille kirjottanu :)

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ :hug: :flower: :heart:
 
Hei kaikille uusille :wave: =)

Meillä ei havaittavissa varsinaista nukkumaanmeno-kiukkua, mutta nukkumaan meno on hieman siirtynyt myöhemmälle. En sinänsä valita jos neiti siten nukkuu pitemmät unet. :)

Mutta hampaat näyttää vähän kiukuttavan.Tai oletan että ne on vähän saanut kitinää aikaiseksi. Alas eteen on ilmeisesti tulossa hammas/kaksi hammasta. Ikenet turvoksissa ( voi toki olla piiiitkään vain turvoksissa ) ja ihan kuin olisin pienen reiän nähnyt, eli ien olisi puhjennut? Saa nähdä.

Oikein mukavaa huomista äitienpäivää kaikille ! :flower:



matami-mimmi ja tyttö tasan 3kk :heart:
 

Yhteistyössä