****Helmikuun Hehkeät 2011, MEIDÄN KUU!!!!****

sinizii jatkot on "vauvat 0-12kk ja sieltä helmikussa 2011syntyneet " heh tullut siellä käytyä vaikka en sinne vielä kuulukkaan :) Hienoa, että arki on lähtenyt sujumaan :)

Täällä ei taas mitään vaikka varmaan paremmalla ajalla tuun tänne turisemaan :)
 
Paljon paljon onnea kaikille vauvan saaneille!:heart::flower: Palaan lukemaan teidän kuulumisia myöhemmin ajan kanssa. :)

Meidän pieni poika syntyi tiistaina 15.2. klo 22.58 :heart: Raskausviikkoja oli silloin 40+1 eli täsmällinen poitsu oli. :) Painoa pikkumiehellä 3550 g ja pituutta 52 cm. Eilen päästiin kotiin.

Synnytys meni hyvin ja siitä jäi positiivinen mieli. :) Maanantaina 14.2. mulla kävi supistukset tosi koviksi ja kivuliaiksi, niitä alkoi tulla n. 9 min välein. Ennen puolta yötä sanoin miehelle etten kestä enää, lähdetään sairaalaan näytille. Lähdettiin sitten ja kun kätilö teki sisätutkimuksen, totesi että kohdunsuu on täysin epäkypsä eikä mitään muutoksia ole tapahtunut. Supistuksia tuli kuitenkin käyrälle tasaiseen tahtiin. Kätilö antoi ohjeeksi mennä takas kotiin, ottaa Panadolia ja kuumaan suihkuun. No, mentiin sitten ja se yö kotona oli aivan kauhea. Valvoin tuskissani koko yön supistusten kanssa, itkin ja huusin... Ei ollut apua kuumasta suihkusta tai Panadolista. Tiistaina aamulla supistukset pikkuisen hellitti niin että jaksoin puuhastella vähän kotona, laitoin ruokaa ja pyykkejä kuivumaan yms. Mut sit n. klo 13 aikaan alkoi taas supistella säännöllisesti ja samalla alkoi tuntua sellasta paineen tunnetta peräsuolessa. Siinä vaiheessa alkoi jo vähän pelottaa ja sanoin miehelle, että varmaan pitää pian lähteä. Klo 16 asti jaksoin, sitten sanoin miehelle että nyt lähdetään. Kun rupesin pukemaan vaatteita päälle, meni lapsivedet. Kiireellä ajettiin sairaalaan, soitettiin synnärin ovikelloa ja sanoin kätilölle vaan että "nyt mä tulen". Sisätutkimuksen tulos: olin auki 7 cm ja supistuksia tuli 3 min välein käyrälle!!!! Äkkiä suoraan saliin, sain kohdunkaulan puudutuksen ja ilokaasua, niillä pärjäsin. Ponnistusvaihe kesti 1 h 20 min, mutta poika syntyi kuitenkin itsellään eikä imukuppia tarvittu. Kätilö epäili, että kun olin valvonut kipujen kanssa niin kauan, olin väsynyt enkä jaksanut ponnistaa ja siksi tuo ponnistusvaihe venähti noin. Mutta, terve poika syntyi ja koko perhe voi hyvin ja on ihan onnesta soikeana ja pyörryksissä ihanasta pienestä miehestä. :heart:

Paljon tsemppiä vielä h-hetkeä odottaville! :)

~ Merve ja pikkumies 4 vrk :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja tytöt0406;23179234:
Vihdoinkin supistukset tuotti tulosta ja voin kertoa vauvauutiset :heart:

17.2.2011 syntyi ihana peikkotyttö mitoilla 4015g ja 53cm. Synnytys ja sairaalassaoloaika oli positiivinen kokemus, vaikka neidin alku on ollut varsin vauhdikas. Nyt ollaan kotona ihmettelemässä arkea ja siskot on niin ylpeitä pienestä sisaruksesta. :)
Myöhemmin kirjoitan sitten synnytyskokemusta, mutta nyt kutsuu huilaushetki.

Mami ja Peikkotyttö
Mähän tiesin, että ollaan siellä samaan aikaan!!! (no ainakin samana päivänä :D) Ja molemmilla ihania uutisia! :heart:
Onnea Tytöt ihan hirmuisesti! :flower:

Onnea myös muille vauvautuneille! Ihanaa vauva-arkea jokaiselle :heart:

Ja tuskaileville tsemppiä vielä viimeisiin päiviin ;) :hug:

tömpsis ja super 11+3
 
Onnea kauheasti kaikille vauvaantuneille :flower:

Täällä suunnilla ei sitten merkkiäkään siitä että synnärille olis tarve lähteä, vaikka kovasti sitä jo toivonkin. Noh, josko sitä pikku hiljaa pääsis tositoimiin, aina saa toivoa :D

Sasuma ja rakas :kiss: 39+0
 
Onnea vauvan saaneille :flower:

Joo, ei täälläkään mitään tapahdu... Nyt alan kovasti elätellä toivoa siitä, että synnytys alkaa ihan yhtäkkiä, eikä mitään merkkejä siksi ole :D

pokemoni & myttynen 39+5
 
onnea kaikille vauvan saaneille

wc ankka: ihana kuulla etti yksin sit jää. nyt jo palsta hiljentynyt

pokemoni: mä elin tuossa toivossa viimeisen viikon. täällä kuitenkin ollaan.

päivä mennyt touhuillessa ja saldonahan on selkä särky

onko teille muilla hiljentynyt liikkeet? mulla ei ainakaan enää jystä niin kovasti vaan pukkailee itseään.
 
Onnea vauvallisille taas!

Täällä ollaan yhtenä kappaleena edelleen. :) Eikä supistele ollenkaan, maha on kyllä kummallinen ollut tämän päivän. Oon varmaan syönyt jotain epäsopivaa vaan.

May, 39+1
 
Onnea Mervelle pienestä pojasta <3

Aapelinkaapeli on meidänkin poika hiljasempi nykyään tai kyllä liikkuu paljon, mutta ei niin lujaa enään potki ei taida olla enään kauheasti tilaa :)

May jos sulla on vatta sekasin niin enteiliskö lähtöä? Ainakin mitä olen lukenut niin hirmu monella on vatta menny sekasin ennen synnyttämään lähtöä :)

Poksu sehän olisi kaikkein parasta jos se alkaisi ihan tosta vaan eikä ees kestäis kovin kauaa :) Niin voisi mullekin käydä en pistäis ollenkaan pahitteeksi :)

Täällä on taas huhkittu ja siivottu koko päivä ja jopa matot tampattu mitä harvoin teen :D Saunottukkin on taas. Päivän mittaan on aika ajoittain ollut menkkatuntemuksia, mutta ei mitään hälyyttävää :)

Huomenna taas uuteen viikkoon :)

Happynow ja pieni 39+3 :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Aapelikaapeli: täälläkin on nyt hiljennytty, vielä entisestäänkin. Eipä se voi muuta tarkoittaa kun että vauva lepää ja kerää voimia syntymiseen, vai mitä ;)

May: samaa sanoisin happynown kanssa, tosin mulla maha on toiminut ihan kummallisesti jo viikon :D

happynow: joo, mäki oon sitä mieltä että jos yhtäkkiä alkas ja olis saman vuorokauden sisällä ohi ni olis aika bueno :)

Äh, täällä on pieni flunssa vaivana :snotty: Tänään voisi vähän siivoilla kotosalla ja kävellä päivällä neuvolalle muutaman kilometrin matkan... Saisi alkaa tapahtua, huomennahan olisi se treffipäiväkin ;) Huomenna olisi myös miehen edesmenneen isän synttäripäivä, joten olisi aika hienoa jos uusi mies saataisiin sukuun samana päivänä :)

Hyvää alkanutta viikkoa!

pokemoni & myttynen 39+6
 
Paljon onnea kaikille vauvan saaneille :flower:

Tsemppiä ja jaksamista vielä odottaville =)
Täälläkin on ollut kovin hiljaista, eilen oli vähän suppareita, joten pitää toivoa että jotain alkaisi tapahtua :)
T: Sike ja Tuuti (39+2)
 
Moikka :)

Ja terkut täältä laitokselta... Poika syntyi eilen, sunnuntaina 20.2.2011 klo 11.23 ja strategiset mitat olivat huimat 4275 g ja 53 cm!!

Supparit alkoivat sunnuntai aamuna klo 04.30 ja klo 05 aloin jo kirjaamaan ylös niitä. Niitä tuli tasaisesti 4-6 min välein. Hälytettiin kotiväelle vahdit paikalle ja varmistettiin sairaalasta että voidaan tulla. Lähtö kotipihasta klo 06.30 ja sairaalalla oltiin 07.10 ja parkkipaikallla meni vedet.

Käyriin hetkeksi ja auki oli 4 cm siitä sitten synnytysaliin jossa sain vähän ennen klo 09 epiduraalin ja seuraavat 1.5 h olikin helppoa. Noin klo 10.30 todettiiin että ei kande epiduraalia lisätä koska olin täysin auki ja eikun hommiin!

Ja poika näki päivänvalon klo 11.23. Kaikki meni nopeasti ja helposti. Itse voi hyvin, mitä nyt väsyttää :)

Sokereita seurataa vauvalla ja tähän mennessä olleet tosi jees arvot ja jos omalla maidolla saadaan vielä illalla hyvät arvot niin huomenna päästään kotiin :heart:

Tsemppiä kaikille jotka vielä odottavat, toivotaan ettei mene enään kauaa!!

Von Lin Lin ja Taisto 1 vrk
 
von lin lin: onnea pojasta:heart:

täällä roikutaan vieläkin. yö oli yhtä tuskaa. alakerta oli niin kipeä ettei kylkeä saanut käännettyä. nyt kävely sattuu. yritän vaan hokea ettei enää montaa viikkoa.

aapelikaapeli 40+1 (jatkoin vuokrasopimusta 18 vuodella hih)
 
Huomenta kaikille!

Onnea von lin lin pojasta:) Ihanan nopea synnytys sinulla.

Poksu ei muuta kun ponnistamaan :D Mullakin on veikan synttärit huomen ja ihan hyvin voisin sen kunniaksi synnyttää :)

Nyt oikeastaan vasta on alkanut synnytys pyörimään mielessä ihan koko ajan. Ei siltikään jännitä ollenkaan mitä ihmettelen hirveästi :D Olen vaan lukenut hirveästi muiden synnytystarinoita ja mihin aikaan synnytykset on lähteneet käyntiin :)

Tää on hyvä viikko synnyttää!!

Happynow ja pieni 39+4 :heart:
 
Kovasti onnea kaikille vauvautuneille, teitä onkin tullut monta viime "näkemästä" :heart: Täälläkin on liikkeet muuttuneet enemmän sellaisiksi möyrimiseksi vaikka potkujakin satelee aina välillä.
ON; lauantaina näytti jo hyvältä, 12 aikaan alki supistella ja klo. 15 muuttuivat säännöllisiksi ja klo. 19 väli oli enää 9 minuuttia ja lähdettiin ajeleen kohti synnäriä ja autossa supparit tihentyivät 5 minsaan ja muuttuivat kipeiksi....Mutta mutta yöllä sairaalassa loppuivat sit kokonaan...Makasin sen yön tarkkailussa ja aamulla pääsin pois. Koko eilisen päivänkin tuli suppareita ja aina kun lähtee liikkeelle alkaa supistamaan.. Heti kun pakkanen laskee häätyy lähteä tuonne ulos käynnistämään tätä hommaa... Kaula oli ihan epäkypsä vielä ja kohtu väljästi sormelle auki..
Tää miun pikkukaveri testailee äidin kohdun kestävyyttä ihan tosissaan:) Tuntuu ettei osaa enää luottaa omaan kroppaan ja tuntemuksiin olleskaan...
Auneliini+Jaakko 39+1
 
Onnea vauvautuneille :heart:

Kissa sai eilen toimia nenäliinana kun tämä mamma parkui koko illan paskaa oloaan, kun ei vauva tuu.. : / Hermot on ihan lopussa, oon jo valmiiksi niin kipeä ja väsynyt että täten kieltäydyn synnyttämästä ollenkaan. Olkoon siellä sitten.

nn 40+6
 
Neitiniisku: Kuulostaa niin tutulta tuo sun olotila...viimeiset päivät itellä oli kaikkea muuta kuin ihania jaalkoi ärsyttämään, kun ei neiti voinut jo tulla vaan pisti paikat vaan kiepiksi ja aroiksi "turhien" supisteluiden ohessa. Koita jaksaa vielä viimeinen rutistus :heart:

"Ei maailma kauniimpaa synnyttää voi, oot täydellinen..." :heart:
Synnytys: Heräsin klo 03.00 siihen, että supisteli kipeästi. Aloin mittaamaan kellosta ja niitä tuli 10min. välein. Siinä sitten kävelin kotona ja ihmettelin. Olo ei ollut älyttömän tuskainen, mutta kipeä ja koska oli valvonut jo monta yötä niin klo 06.00 päätettiin lähteä sairaalaan neuvolan ohjeiden mukaan vaikkei supisteluiden väli tihentynyt. Sairaalassa olin käyrillä ja sisätutkimuksessa todettiin, että olin 5 senttiä auki, mutta kanavaa jäljellä vielä sentti. Mies oli siihen asti sanonut, et ei tässä mitään ihmeempää; kohta kuitenkin lähdetään kotiin taas, mutta tällä kertaa kätilö naureskeli ja kysy, et mentäiskö kuitenkin synnyttämään :D Siihen asti supistukset oli tosiaan tullut 10 min. välein ja olo oli siedettävä, joten menin suihkuun jumppapallon kanssa. En ehtinyt kauaa olemaan suihkussa, kun supistukset muuttui kipeiksi ja niitä alkoi tulemaan n. 4 minuutin välein. Sitten sovittiin, että pyydetään anestesialääkäri paikalle, koska halusin epiduraalin. Ensimmäiseksi sain kuitenkin kuulla, että lääkäri oli juuri aloittanut leikkauksen ja joutuisin odottamaan. Silloin iski epätoivo, mutta onneksi lääkäri tuli kuitenkin jo 5minuutin jälkeen. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että spinaali riittää minulle, kun synnytys lähtikin etenemään nopeasti ja sain sen. Olo helpotti sekunnissa ja kivut hävisi kokonaan :) Sitten piti nousta kävelemään ja jumppapallolle, jotta saataisi vauva laskeutumaan kokonaan alas, mutta en pystynytkään olemaan ylhäällä pahoinvoinnin ja pyörrytyksen takia, mikä johtui lääkkeestä. Siistpä makoilin sängyllä ja odottelin etenemistä; sain jopa vähän torkuttua. Parin tunnin kuluttua lääkkeen vaikutus lakkasi kuin seinään ja sain uuden spinaalin. SIinä vaiheessa olin 7 senttiä auki ja vauva edelleen ylhäällä, joten puhkaistiin kalvot. Siinä todettiin, että lapsivesi on vihreää, kuten esikoisenkin kohdalla. Yritin uudestaan olla ylhäällä, mutta sama juttu kuin edellisellä kerralla eikä auttanut muu kuin makoilla ja toivoa vauvan laskeutuvan itsekseen. Pikku hiljaa alkoi tulla paineen tunnetta enemmän ja ponnistamisen tarvetta. Siinä vaiheessa vauvan ääneet alkoi heikkenemään ja paikalle kutsuttiin lääkäri tarkistamaan tilannetta. Kaikki oli kuitenkin hyvin eikä mitään erityistoimenpiteitä tarvittu. Siinä vaiheessa, kun ponnistamisen tarve oli todella suuri niin tutkimuksessa selvisi, ettei vauva ole edelleenkään laskeutunut vaikka paikat auki 10 senttiä ja sain kiellon ponnistamiselle ja laitettiin tippa voimistamaan supistuksia. Se oli vaikeaa, mutta siitäkin selvittiin ja jossain vaiheessa lupa myönnettiin. Ponnistusvaihe kesti 14 minuuttia. Vauva ei meinannut ensin tulla lainkaan ja ääneet heikkeni niin, että yhtäkkiä huone oli täynnä lääkäriä, kätilö, harjoittelijaa yms. valmiina auttamaan imukupilla. Sitä ei kuitenkaan tarvittu vaan neiti suostui yhteistyöhön juoksutettuaan kaikki paikalle ja syntyi klo 13.39 :) Kyllä oli helpottunut olo, kun vauva syntyi ja hän oli niin suloinen mustine peikkohiuksineen :heart: Siinä pääsi itku niin äidillä kuin isälläkin.

Ensimmäinen vuorokausi vauvan kanssa oli vaikea, kun hän oksenteli nielaistua lapsivettä. Mutta sairaalan henkilökunta oli niin mahtava ja osaava, että siitä selvittiin ja nyt arki on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin :) Imetykseen sain myös todella hyvää opastusta ja neuvoa, heti alussa ja vielä tarkemmin kun pyysin apua.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli hieno ja siitä jäi hyvä muisto :)

Tsemppiä kaikille loppusuoralla oleville. Kohta odotus palkitaan ja sen jälkeen todotus palkitaan maailman ihanimmalla lahjalla :)
 
:hug: Kiitti, eiköhän tämä tästä ;) Välillä iskee vaan epätoivo ja väsy. Nyt tuli taas hetkellisesti parempi olo, kun sain jostakin energiaa ja edes jotakin tehtyä, olkoonkin se sitten niin turhaa kuin pullan leipominen.. Hyvä ruoka, parempi mieli! Lähdenkin tästä puputtamaan kasan pullia ja yritän ajatella positiivisia ajatuksia :)

Jaksuja muillekin palleroille :heart:
 
neitiniisku: täällä alkaa kans usko loppua. paikat niin kipeät, että itku meinaa tulla kun nousee ylös. supistuksista ei tietoakaan taas. kävely tosi vaivalloista ja hidasta.

tytöt: aivan ihana tarina, kyllä nosti tunteet pintaan
 
Onnea Von lin lin pikkuisesta :flower:

( . )
Omaa napaa nyt sen verran että viimeinen neuvola takana yksin, hui! :whistle: Ensi viikolla keskussairaalaan viikoilla 40+1 ja ilmeisesti tuolloin annetaan samalle viikolle käynnistykseen aika ellei tämä pikkuinen nyt tällä viikolla halua maailmaan jo tulla (luulenpa että turha toivo että itestään tulis :D ). Muuten kaikki ok neuvolassa. Kotikäynti tosiaan varattu jo viime neuvola reissulla valmiiksi ensikuun 7pv:lle :) Tässähän alkaa ihan jännittämään :)
Olotila on kyllä tosiaan sen mukainen että sais tulla jo tämä kaveri.

Sasuma ja rakas :kiss: 39+1
 
Onnea kaikille vauvautuneille :)
ei nyt pysty muistamaan kaikkien nimiä..

Voimia myös kovasti kaikille joilla vaavi vielä masussa :) alkaa pikkuhiljaa viimesetkin syntymään :)

Tänne ei kummosta kuulu.. Poika on aivan ihana ja niin rauhalline. Imetys sujuu oikein hyvin, poju syö n. 3-4tunnin välein ja tykkää kyllä vietellä aikaa tisulla :D kova on ihmettelemään maailmaan menoo ja sinnikkäästi pitää itteensä hereillä vaikka kuin väsyttäis, mutta ei itkeskele yhtään. Kunhan vaan kattelee :) hyvin myös siis silti nukkuukin :) muru on tänään jo viikon vanha<3 ja irrotti sen kunniaks napatyngänkin :) mutta nyt taas syöttöpuuhiin :)

Jane & Kirppu 1vk:heart:
 
Heipsis!

Minäkin vielä yhtenä kappaleena. Alkaa mullakin kyllä nää ei mihinkään johtavat säryt ottamaan hermoon :/.

Onnea sanuliini, tytöt, merve ja von lin lin :flower:. Tytöille kiitos ihanasta kertomuksesta :heart:.

nourahia: Toivottavasti kissa löytyisi!

Vatsa oli mulla viime viikolla sekasin, mut ei tullu kuitenkaan lähtöä.

sasuma ja sintti, tsemppiä käynnistyksiin!

neitiniiskulla ollut vauhdikas sunnuntain alku :eek: Nuo aina pelästyttää vaikkei loppujen lopuksi ihan hirveesti sattuiskaan.

aapelikaapeli, eiköhän me häntäpään tyypit täällä hengailla tosiaan, ei tarvi yksin olla :)

Yllärilähtöä toivotaan täälläkin kun ei kerran sen suurempia viitteitä oo synnytyksen käynnistymisestä. Särkee ja kolottaa ja välillä supistelee mut eipä muuta. Mut ei oo enää kauaa ^__^.

Tsemppiä meille viimesille!

Adalmis ja keijo 39+2
 
Bom
Merve ja Von Lin Lin, oikein paljon onnea! :flower:

tytöt, ihanaa oli lukea sun synnytystarinaa. :heart:

Jaksamista kaikille, joilla on vauvat vielä masussa.

Meillä on huomenna edessä ensimmäinen neuvolakäynti.

Bom ja ex-masukki 2 vk + 2 pv
 

Yhteistyössä