HELMIÄISET 2007

täällä lueskellut teidän juttuja ja alkanut häiritseen kun kaikkien helmivauvat jo kääntyy paitsi meillä. pitäisköhän tässä alkaa huolestuun.................
vauva syntynyt siis 10.2.
leluja kyllä tavoittelee ja yrittää laittaa (yleensä huonolla menestyksellä) suuhun mutta minkäänlaista yritystäkään ei ole kääntymisen suuntaan.
tiiän kyllä että jotkut kääntyy vasta puolen vuoden iässä joten jospa meilläkin sitten joskus...

 
tuulentupa Ei meilläkään vielä vauva käänny masulleen.Eilen tuli Viivillä 4kk ikää. Yrittelee kyllä mutta viimeinen rutistus vielä puuttuu! Kaikki ajallaan! :)
Ja muistaakseni esikoinen tais olla lähempänä 5kk ennen kuin mahalleen pyörähti. Kakkonen taas 3kk ikäinen.

Leluja meilläkin kovasti tavoitellaan ja lelukaaren leulut on kovassa käytössä!
 
Heip! Kiva kuulla jeps1, kyllikki ja marianne teistä! Tietenkin tänne mahtuu, ja muistankin teidät odotuspuolelta :) Itsekään en järin ahkera kirjoittelija ole, yritän jotenkin pysyä kaikkien kuulumisissa mukana!

tuulentupa, ei meilläkään käännytä vielä! Mäkin lueskelin että kamala kun muut helmiäiset osaa vaikka mitä, meidän poju on vielä ihan pieni vauva. :D Mutta ei tässä kiire ole..

Nyt ihan pikaiseen, selkä tuli kipeäksi viikonloppuna, eikä istuminen tee hyvää.. Olisi pitänyt vahvistaa selkälihaksia raskauden jälkeen, mutta en toope tajunnut :/ Nyt täytyy aloittaa venytykset.

Täällä sataa vettä, ihan mukavaa niin ei tartte tuntea huonoa omaatuntoa kun en pysty tällä selällä lähtemään ulos.. Hauskaa torstaipäivää kaikille! :wave:
 
Tuulentupa:kaikki vauvat on yksilöitä,älä huoli kyllä teilläkin vielä käännytään =)
Meillä poitsu sai ensi maistiaiset possua porkkanan ja perunan joukossa :p Hyvin uppos suuhun.Yöt,kun vie menis paremmin :(
Tänään onkin ollut joutilas päivä siivota.Vettä,kun satelee.
Nyt jatkataan siivousta.
Mukavaa päivää kaikille =)
 
Meillä tyttö sitten kääntyi eilen ensimmäisen kerran mahalleen ja mä pöllö en huomannu. Mies huutaa, että nyt se kääntyi ja mä juoksen kohinhoitohuoneesta, mut en ehtiny. Mä olen joka päivä näitten kans kotona monta tuntia ja sit kun mies tulee kotiin ja mä käväsen toisessa huoneessa niin jopas ehtii tyttö kääntyä. No, näkeepä mieskin jotain ekana, ei sillä, että olis väliä, mut kumminkin...Piti sit heti kirjoittaa kirjaan muistiin tuo ihana tapahtuma. Tuulentupa: tuttavan tyttö kääntyi 7kk ikäisenä, että älä huolehdi. Se tapahtuu kun vähiten odotat.

Kurja ilma, mut kunhan tytteli herää niin mennään edes posti ulos hakemaan ja käydään naapurissa kaffella. Jotain ohjelmaa edes.

Meillä muuten erinille ei maistu makeat soseet ollenkaan. Peruna-parsa menee hyvin samoin peruna-porkkana, mut ei esim.mango tai aprikoosi. Kaaressa lensi ulos. Pidän nyt paussia makeiden suhteen ja kokeilen myöhemmin uudelleen. Mitkäs teidän vauvojen herkkua on tässä vaiheessa?
 
tiipeli
CarnevalGirl: meillä herkkua on tissimaito :D Veikkaanpa että ens viikolla neuvolassa täti tuputtaa kiinteitä alottamaan kun on iso poika ja alkanut heräilee öisin, yhden kerran, syömään. Mutta enpä ole itse ajatellut vielä alkaa antaa kiinteitä. Kumma kun suositukset on että 6kk imetetään, sitten vasta kiinteät, niin käsketään silti alottaa aiemmin, vaikkei mitään todellista hätää ole...vauva kasvaa ja jos kerran yössä herää, niin ei se paljoa ole! tuntuu vaan että useat sanovat, että on kehotettu jo aiemmin ku 6kk alottaa. Sen ymmärrän, jos vauva ei kasva tms todellinen syy on aloittaa, mutta jos ei oo, niin miksi sitten aikastaa...miksi ne suositukset on?? Esikoisella ei auttanut lainkaan kiinteiden alottaminen nukkumiseen, heräili siltikin öisin. Poikkesinko kenties aiheesta...? ;)

Kohta soittaa lääkäri esikoisen allergiatestin tuloksia..jänskättää, saako haukkumus piskimus lähtöpassit koirien taivaaseen.. :ashamed:

Mukavaa päivänjatketta!

Tiipeli & Elvis
 
Vauveleitten "taidoista" on ollut puhetta... meillä pikkuneiti kääntyy selältä mahalleen, kylläkin vain vas. kyljen kautta... ei tahtois millään pysyä enää selällään...mutta tosinpäin ei oo vielä hoksannu kun muutaman kerran mennä, mutta eiköhän sekin kohta ala luonnistaa... kova halu olis mahallaan ollessaan mennä eteenpäin, mutta vielä ei onnistu... Kaiken ottaa käsiinsä minkä vain saa ja suuhun laittaa... varmaan ikenetkin kutiaa kun nyrkeillään niitä "hankailee"... Ja ihania kiljahduksia on alkanu kuulumaan ja kovaan ääneen jutskailee =)
Yöt Aada on nukkunut jo n. 3kk ikäsestä, vain harvoin herää yöllä syömään... nukkuu n. klo:23-6/7.30 ja sitten syö ja yleensä jatkaa vielä uniaan...

Meillä on neuvola 11.7 ja aattelin kysellä että jokohan alettais maistelemaan muutakin kuin tissiä... lääkäri viimeksi sanoi että 5kk kohdalla vois olla hyvä alotella harjotukset... kun taas toisaalta puhutaan että 6kk täysimetystä... no katellaan, eipä tässä nyt vielä ole kiirettä...

Tuntuu monilla olevan selkä jumissa, sama juttu täällä, suoraksi ei taivu... no eiköhän se siitä...

Neea ja Aada :wave:
 
tiipeli ja neea mä kans tiistain neuvolassa kyselin imetyksestä ja näistä suosituksista. Se joku taho suosittelee 6kk:n täysimetystä. Ravintoterapeutit suosittelee kiinteiden aloitusta viimeistään 5kk:n ikäisenä. Vauvoilla lusikka herkkyys 4-5kk:n iässä. Uusiin makuihin totuttelu voi olla vaikeampaa, jos kiinteiden aloitus menee kovin pitkälle. Mutta terveydenhoitaja korosti myös sitä, että vauvat yksilöitä ja ei välttämättä ongelmia tule, vaikka kiinteitä alottelis 6kk:n iässä...

Mä ajattelin täysimetellä vielä kuukauden. Kattelen miten 5kk:n neuvolassa on painoa tullut ja sit sen mukaan kiinteitä ajattelen. Nyt 4kk:n neuvolassa oli paino noussut edelleen tasaisesti ja sinällään ei kiire tai tarve vielä kiinteillä ole.

Onko jollain kokemusta 6kk:n täysimetyksestä ja miten on uudet maut uponneet vauvaan?!

Kenen kans me jännäiltiin niitä ruskeita silmiä vauvoille?! Musta tuntuu, että Viivillä vois olla pieniä ruskeita täpliä. Tietyssä valossa näyttävät tosi tummilta ja ruskeilta. Katotaan mitä tuleman pitää, toivossa on hyvä elää! :D
 
tuulentupa: ei meilläkään poika kääntyile kun harvoin vatsalta selälleen, toisin päin ei vielä oo kääntyny kertaakaan.

Mäkin olisin kiinnostunu kuulemaan, et miten on onnistunu imetys ½-vuotiaaksi asti. Kun mua on huolestuttanu vähän, kun Atella on paino miinuskäyrällä, mutta aattelin silti vielä jatkaa pelkällä imetyksellä.

Nyt taas kuuluu parvekkeelta itku!

Morjens :wave:
 
heippa,

meillä poitsu ei ollut tehnyt tähän päivään mennessä paljoakaan eleitä että kääntyminen tulisi tapahtumaan lähiaikoina...jos ollenkaan. No kuinka ollakkaan niin tänään poitsu katseli varpaitaan tuossa lattialla makoillen ja oikaisi itsensä suoraksi ja pyöräytti masulleen.
Herralla on nyt siis ikää 5kk ja risat (syntyi 23.1. / la oli 14.2.).

Onko teillä kellään vauva ruvennut vielä hyljeksimään tissiä ? Meillä siitä on tullut nyt hieman sellainen lohtu- ja unitissittely...muutoin ei kait herra koe tuota rintamaitoa tarpeelliseksi. Tänäänkin poitsu otti imaisun rintamaitoa ja sitten riuhtaisi pään "irti" rinnalta ja katseli ympärilleen naureskelleen...sitten taas huikka maitoa ja sama pään riuhtaisu...tämä kuvio toistuu niin kauan kuin äidillä vaan hermo tuota touhua kestää.

Mutta näin..illan jatkoja kaikille =)
 
Huomenta =)
Riiviöäiti:Meillä kolmonen oli täysimetyksellä 6kk.Hyvin otti alusta alkaen vastaan soseet.Mullekkin 5kk iässä neuvolassa ehdoteltiin aloitusta,mutta jatkoin vielä imetystä.
Niin poitsulla on vielä tummansiniset silmät,ettei ainakaan vielä ole ruskeeks muuttunut.Katotaan mikä on silmienväri?!
Nyt kutsu käy :wave:
 
Olen siis helmikuun 2pv syntyneen pojan äippä,olen odotuspuolelta asti lukenut joka päivä teidän kuulumiset,mutta ikinä en ole itse rohjennut kirjoittamaan :ashamed: Mahtuisinko vielä teidän joukkoon kirjoittelemaan?Olette niin sympaattista ja mukavan tuntuista porukkaa,että olisi kiva itsekin kirjoitella =)
Jeps kyseli tuosta tissin hyljeksimisestä,minä en imetä mutta meillä poika tekee pullon kanssa aivan samaa.Yksi imaisu ja katos sisko meni siinä..sitten taas imaisu ja huomio kinnittyy jonnekin muuhun.Mutta silti jos pullon laittaa kokonaan pois,niin itku pääsee :/ .Meillä kun ei kiinteät oikein uppoa ja niistä tulee kamalat vatsavaivat,niin tuo pullolla "leikkiminen" johtaa sitten vaan liian tiheään syömiseen joka taas lisää masuvaivoja,joita meillä riittää edelleen :eek: Olen kokeillut lähes kaikkia kiinteitä ja kaikista kakka menee ihan kivikovaksi papanaksi (kakkaa n.1xvko) ja esim.porkkanakin tulee ihan sulamattomana takasin.

Kääntymisestäkin oli ollut puhetta,meillä oppi kääntymään 4kk ikäisenä mahalta selälleen mutta juuri muuta ei sitten tehdäkään,kaikki ajallaan :)

Kuinka paljon muilla nukutaan päiväunia ja millaisissa pätkissä?Meillä poika on TOSI huono nukkumaan päivällä,nukkuu 4 n.15min pätkässä yhteensä tunnin aamu 8 ja ilta 10 välillä :/ Olen ajatellutkin sen olevan yksi syy vauvan itkuisuuteen,mutta minkäs teet kun ei nuku niin ei nuku...Olisko tähän jotain vinkkejä?

Janette ja Tino pari pv vajaa 5kk
 
Janetelle heti alkuunsa tervetuloa kirjoittelemaan!! :)
Meillä on kanssa pikkusella maha kovalla, mutta kakkaa tulee silti lähes joka päivä. Eilenkin teki varmaan 4kertaa kakat. Kokeilin luumua, mutta se ei auttanut ollenkaan. Nlassa sanottiin että kävis apteekissa hakemassa jotain ainetta mikä pehmentäis mahaa, mutta en ole vielä hakenut, kun maha on alkanut toimimaan useammin.
Päikkyreistä: Rasmus nukkuu 3 päiväunet päivän aikana. 12-14, 14, 30-16 ja 17-19 noilla väleillä joko tunnin tai kahden unet.
Siitä tissin "hylkimisestä". Meillä menee touhu tollaiseksi syödään-katsellaan muita-syödään touhuksi, jos poitsu ei ole nälkäinen. Olisko teillä muilla siitä kiinni?? Vai johtuuko sit ihan muista syistä?
No juu, kait tästä pitäis hinata ittensä keittiöön tekeen ruokaa...
Päivän jatkeita! :wave:
 
Tuosta 6 kk:n täysimetyksestä ja kiinteiden alottamisesta sen jälkeen, on esikoisen kohdalta sellaiset kokemukset, että kaikki sujui vallan mainiosti. Perunalla aloitin ja sit tuli porkkana, maissi, jne. makeista omenaa, päärynää ja jogurtteja. Välillä annoin ekaks tissiä ja sit soseita, jos oli oikein nälkäinen. Jos ei nälkä ollut kovin kovaksi kerennyt ni sitten tarjosin ekaks sosetta ja sit päälle tissiä. Ihan hyvin kelpas kaikki. Tai potusta ei ollut kovin innostunut. Meille neuvolatäti sano et vois alkaa kiinteisiin totuttelee 5 - 5,5 kuukauden paikkeilla, mut saas nähdä nyt.

Meillä on nyt viikon ajan tullut ihan ihmeellistä kakkaa.. Tai siis Helmiltä. Vihreetä, limaista ryynikakkaa.. Olen kuullut että toi olis allergian merkki, mut outoa on ku se alkoi ihan yhtäkkiä. Viime sunnuntaista lähtien on ollut tätä ja kakka tulee yleensä heti imettämisen jälkeen ulos ja siis monta kertaa päivässä. Mahavaivoja ei tunnu juurikaan olevan, hampaat kyllä vaivaa. Ja yks asia mikä viel tost kakasta on mainittava, niin on karmea haju :whistle: Ajattelin nyt täs viikonlopun yli seurata ja sit maanantaina kysellä neuvolasta, et jos vielä jatkuu, et mitä tehdään. Allergian mahdollisuutta olen miettiny ja päivittäisessä käytössä miul on vaan kahvi ja maitotaloustuotteet.. Et jos sit se lehmänmaito aiheuttais..Mietin et jos maanantaist lähtien kokeilisin maidotonta ruokavaliota. Mut voiks toi tulla noin yhtäkkiä sitte?

Päiväunet ovat tosi ongelmallisia ja jos isoveikka on kotona ni sillo ei nukuta ollenkaan ellei lähdetä pihalle :) ja sit ku on aina tekemistä ni tuntuu ettei mitään ehdi tehä. Kotona on joka paikka ku myrskyn jäljiltä. Ja kissat aiheuttavat ongelmia ku kuseskelevat joka paikkaan.. Viikko sit ajattelin et jospa sen ongelman sais kuitenki loppuu, mut nyt on menny usko siihen. Ei taida loppua, ennen ku toiselta tai molemmilta lähtee henki.. Ja ku en raaskis niistä luopua mut ei tääl kissanpissan lempassakaan oo kiva asustella :|

NO nyt taas herättiin ylös kera huudon..

Hauskaa viikonloppua kaikille :wave:
 
Jeanette..tervetuloa vaan munkin puolesta kirjoittelemaan. Meillä nuo päikkärit menee todella vaihtelevasti..joskus nukutaan puolen tunnin pätkiä muutamat ja joskus taas 2-3 tunnin unia yhet tai kahet.

Meillä menee kyllä nuo soseet jo tosi mukavasti...ainakin nyt kun keksin mikä aikaisemmin mättäs hommassa...luin kaupan purkista, että siihen on laitettu rypsiöljyä sekaan kans ja tein sitten kotisoseen kanssa niin, että lisäsin ihan pari tippaa ruoan sekaan rypsiöljyä ja johan alkoi paremmin maittamaan :D Ajattelin ensin, että onko toi poika vaan nirso kun kaupan sose meni ihan hujauksessa ja kotona tehty ei niinkään, mutta tuo öljy tosiaan muuttaa vähän sitä rakennetta...eli siitä vaan oli kiinni...

mutta nyt pitää mennä kun kaveri tulee kohta käymään :wave:
 
Moikka!

Tiipeli: Eikö teijän koiruus vois saada uutta kotia mahollisen allergian takia? Eikös kuitenkin koiruus oo ihan terve ja muutoinki kunnossa?


Mulla jääny kirjottelu, enkä sit jaksa selailla vanhoja juttuja. Sori..
Meillä tyttö osaa kääntyä(ekan kerran käänty 3.6.)selältä mahalleen. Selälleen ei sit enää pysytäkkää. Muutoinki liikkuisa tapaus. Eteenpäin ei suoranaisesti mee, muttei kyl samalla paikallakaa pysy:). Sit kaikki minkä saa käteensä menee suuhun, kirkuminen on kovaa ja päristelyki tullu kuvioihin. On muuten sotkusta puuhaa, ku päättää pärisyttää ruoka suussa;)
Kiinteitä menee 3xpv(2kertaa hedelmää ja kerran kasviksia) ja lisäks tissiä. Ruokavalioon kuuluu peruna, porkkana, parsakaali, maissi, omena, persikka, päärynä, luumu, ruusunmarja, aprikoosi ja mango(saattopa joku jäädä listasta). Kakka on alkanu tulee joka päivä, joinaki päivinä useemminki päivässä. Koostumukselta se on kiinteetä, mut ei tyttö ainakaa masuvaivoja valita.

Tissillä tytö tekee välillä just tuota imu-pään kääntäminen-imu -leikkiä. Ja huuto tulee, jos ottaa tissin pois saatavilta. Huvittava.

Itellä ei kyl oo vauvakuumetta. Aateltiin ootella ja nauttia tästä ajasta ja harkita seuraavaa sit parin vuoden päästä. Vaik eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Menkooja ei oo kuulunu, mut muutoinki kyl kierrot ollu ihan sekasi. Jussin 2005 jälkeen(ku jätin pilsut pois) on tullu 2 menkat -06 alkuvuodesta. Sit tulinki raskaaks. Toivottavasti ny kuitenkin palais kierto jossain vaiheessa. .

Kilot ei lähe kulumallakaa. Aattelinki jättää homman siihen, ku lopetan imetyksen kokonaa. Ressaan vaan ihan turhaa muutoin.

Meillä on alettu nukkuu hirmu hyvin aamusin vaunuissa. Ihan menee kolme tuntia. Ja rytmiki on muotoutunu. Ja jos siitä poikkee, ni on koko päivä pilalla. Illalla menee puoleen yöhön ennen ku mennään nukahtaa, mut sit aamulla nukutaanki vähintään kymmeneen.

Ihanaa ku päivä päivältä voi saa enemmän ja enemmän touhuta tytön kans kaikkee. Lukemisesta tykkää ihan hirveesti:)

No mut nyt meen:)

Hauskaa viikonloppua kaikille:)
 

Allergiavalivalia: meidän neidin ruokavalio käsitti neljä makua: bataatti, ruusunmarja, kukkakaali ja mustikka. Mustikan yhteydessä alkoi ripuli, löysiä ulosteita hyvässä lykyssä 8 krt/vrk. Ravitsemusterapeutti antoi ohjeeksi pudottaa nyt mustikka kokonaan ohjelmistosta pois, ja jos maanantaina tilanne vielä yhtä paha, pitää soittaa sinne uudestaan. Että mikä ruoka-aine sitten pois.

Meillä ei siis toivoakaan vielä, että voisi antaa puuroa tai lihaa. Ja kaikki vauvojen jogurtit ovat pannassa maitoallergian takia.

Mille kaikelle tuo neiti on allerginen, jos joku noista suht turvallisistakin on allergisoiva? :eek:

Muuten Ilsku on oma ihana itsensä; naureksii vain maailman menolle ja nukkuu 10 tunnin yöunia, kolmisen kertaa syö siinä välissä.
 
moikka,

me ollaan oltu reissussa koko päivän...ensin vietiin esikoinen jalkapalloleirille neljäksi päiväksi ja sitten mentiin miehen kummitädille kylään..ja nyt tultiin kotiin (vihdoin ja viimein). Poitsun unet on menneet aika hyvin sekaisin..aina kun on vaan hypätty autoon niin poitsu on simahtanut samantien istuimeensa.
Ruokailut on onneksi mennet aika kivuitta...on toi auton "pistokkeeseen" laitettava purkinlämmintin sitten hyvä keksintö B)
Oottekos muut kiinnittäneet huomiota sellaiseen, että jos teille tulee muksun kanssa paljon autossa matkustelua niin vaikuttaako se istuminen muksujenne vatsan toimintaan ? Neuvolassa vaan sanottiin tuosta, että jos tulee reissattua paljon niin tulis sitten antaa esim jotain luumusosetta sen päivän aterioiden yhteydessä.

Mutta nyt lähden katselee uutisia...joku urpo on tuolla briteissä rakennellut autopommeja...
 
Kyllä tämä flunssa osaa sitten olla ihanaa :( Itse kun on molempien lasten lisäksi kipeä niin ei ole mukavaa.Onko muilla jo ollut tämä räkätauti vai onko sitä edes liikkeellä muualla?
Ilana kirjoitteli noista allergioista,meillä oli esikoisen kohdalla ihan sama,oli miltei kaikelle alleginen mutta jos yhtään lohduttaa niin nyt 2 1/2-vuotiaana allerginen enään maidolle.Nyt pojalle merkit näyttää samaan suuntaan,maitoallergia jo todettu,kaikki kiinteät mitä olen kokeillut (porkkana,peruna,mustikka,vadelma,omena,päärynä),aiheuttavat mahavaivoja :( Eli ei olla meilläkään lähelläkään puuro tai liha-linjalla vielä.Ehkä sitten joskus :whistle: Tsemppiä vaan,sitten se helpottaa kun löytyy ne ruoka-aineet,jota saa syödä!
Nukkuuko muuten muiden helmiäisten vauvat miten yöt?Meillä nukuttu 2kk asti yhdellä heräämisellä (herää 6-7 aikaan syömään).Mutta nyt hermostuu pikku räkäneesu sitterissä,täytyy mennä :wave:
Mukavaa viikonloppua!!!

Janette ja Tino 5kk (tiistaina kylläkin vasta... ;) )
 
Niin joo, tervetuloo vaan kaikki uudet ja vanhat mukaan kuvioihin. Kyllähän tänn mahtuu:)

Ilana: Ikäviä noi allergiat. Onneks tytsky kuitenkin ilonen:) Toivottavasti helpottaa ajan kans.

Janette: Paranemisia sinne. Meil ei kukaan oo ollu kipee. Toivottavasti ei oo flunssa-aaltoo:)


Sit vähä kysymystä: Missä vaiheesse ootte antanu alkanu antaa "sormiruokaa" vauvoille? Siis esim.niitä maissinaksuja(ku en oikeeta nimee tiiä). Eipä se viel oo ajankohtasta, mut kuitenkin. Ja mitä kaikkee sit ootte antanu.
 
Minttis...kyllä mulla ainakin hymiöt näkyilee ja sama selain käytössä kuin sullakin, että mikähän asetus sulla sitten vinksallaan :|

Harmillista kun pienillä noita allergioita on...jotenkin sitten niin suppea tuo maisteluvalikoima :/ mutta onneks ne tosiaan menee yleensä ohitse ja sitten on koko elämä edessä ja aikaa maistella vaikka mitä herkkuja :p Itse kokkina joutunut tekeen kyllä välillä aikuisillekin sellaista ruokaa mihin ei ees mausteita oo saanu laittaa saatikka sitte viljoja tai maitoa...vaikee saada hyvää aikaiseksi :|

Eipä tänne mitään ihmeellistä muuten...naapuri vaan tuli ystävineen vähän äänekkäästi kotio neljän jälkeen yöllä ja meillä ikkuna auki niin Nuutti sitte heräs siihen :kieh: onneks sentään sitten joskus kuuden aikaan nukahti uudelleen, mutta vähän ruokailut nyt sitte sekaisin kun en ihan niin aikaisin velliä halunnut antaa vielä vaan maitoa ja sitte ei aamuvelli kunnolla maistunutkaan.

isäntä tuol kokkailee...jos menis kuolaamaan viereen :p mukavaa söndagia kaikille vaan :wave:
 

Hei kaikki pitkästä aikaa!!!

Ollaan oltu ton Esikon kanssa molemmat kipeitä, joten en oo kerenny kirjotteleen. Joonas on onneks säästynyt, pikkusen sen nenä on vaan rohissu.

Avokki lähti tos joku aika sit Esikon kans härmään traktori pullingiin...

Joonas pyörähti juhannus perjantaina selältä masulleen ja nyt tekee sitä jatkuvasti. Sit masultaan pyörähtää takas selälleen ja sit silleen kierii. Kovast i suusta lähtee erilaisia ääniä. Kiljumista ja naurua... Tomi aina välillä vitsaileekin, et mikä variksen poika meillä täällä onkaan. Pelkällä rintamaidolla mennään, mutta nyt on mielessä käynyt et alanko antaa perunaa... Viime yönäkin heräs 3 kertaa syömään... Nukahti joskus klo 22, söi 01.30, sit ennen 4 ja sit kuudelta... Sit ennen kasia oli pyörähtänyt masulleen ja oli kakat housus ja noustiinkin sit ylös... Jo on monta yötä mennyt noin et herää monta kertaa syömään. Ite meinaan olla aika väsy. Mutta seuraan nyt muutaman päivän, et miten menee.

Esikko oli täysimetyksellä 5½kk... Mutta Joonas on paljon isompi jo nyt kuin Esikko oli.

Mutta laitan nyt taas tonne huuto.nettiin kaikkea...

Mammuli ja Joonas 4kk ja risat

 
Heippa! :wave:

Kiva saada uusiakin helmiksiä mukaan!! :hug:
Kaikille sairastajille pikaisia parantumisia! :hug:

Meillä neitikkä oppi myös kääntymään ja rullaa nyt yhtenään menemään ja kolauttelee päätänsä raukka kun ei ihan vielä ole hallinnassa tuo takaisin selälleen meno :) mies sai sit olla ekana näkemässä kun vauva käänty..samahan se mut just samaten kävi ku CarnevalG:lläkin ja mein neiti ei myöskään pidä makeista mau`ista vaan syö mielissään porkkana/pottua...

kävin sitten lauantaina "tuulettumassa" ja peräti 2h maltoimme olla.mieheni siskon kanssa käytiin jolla myös lähes samanikäinen poju.Vähän väliä sai olla puhelinta tsiigailemassa joten päätin,että saa riennot olla vähäksi aikaa! |O

Oli ihanaa ku olimma mummolassa neljä päivää kun mies oli reissussa.Vaihtelua arkeen ja lastenhoito-apua!Tosi kiva,että on mummola mihin mennä välillä viettämään aikaa ku käy pitkäksi oleminen!!


Tää lähtee nyt nukkumaan... :wave:
 

Yhteistyössä