Heinäkuun Hellemasut 2012 - TAMMIKUU

Tipetsu, jos jäät sairaslomalle ennen kuin olet lomalla, niin ainakin meillä lomat jää säästöpäiviksi, jotka voi pitää myöhemmin. Esikoisen kohdalla jouduin jäämään saikulle ja minulle oli suunniteltu sinne vuosilomaa ennen sitä reilu viikko.
Minun käsittääkseni laskettu aika ei enää muutu rakenneultrassa, vaan nt-ultrassa on katsottu jo todennäköisin laskettu aika, mutta kannattanee neuvolasta varmistaa. Viimeistään siinä vaiheessa lasketun ajan tietää, kun saa raskaustodistuksen (kun on 22 vkoa täynnä).
 
Tervetuloa mukaan SweetDream! :wave: Muuten,haluatteko kertoa paljonko teille on tullut kiloja lisää? Mulla nyt 4 kg tullut,ja viikolla 17 mennään.Ennen raskautta olin hoikka,161/48.Niin saa niitä kiloja jonkin verran tullakin.En kauheasti vedä mitään herkkuja.Sen sijaan mun täytyy muistuttaa itseäni,että syön kunnolla ruokaa.Mutta ilmeisesti tuo lisäys on sopiva,ja ei niitä raskauskiloja täysin pysty kontrolloimaan (tämä ei ole tietenkään tekosyy mässäilylle!) Nii,kertokaa miten teillä on? :)
 
  • Tykkää
Reactions: SweetDream
Heippa vaan kaikille, myös uusille! :)

Täällä on rv 12 TÄYNNÄ, JEE JEE!!

Liikkeistä: Minäkin kuvittelen kaiken maailman suolen murinoita potkuiksi, vaikka tiedän ettei ne niitä ole. Varsinkaan kun istukka on edessä. Ja mun pikkuinen on kuitenkin vasta n. 5 cm kokoinen niin ei niin pieni kirppu voi potkia niin kovasti vielä. Esikoisesta ensimmäiset liikkeet tuntuivat hentoina kuplimiselta n. rv 17, ja monet ovat kertoneet myös uusien raskauksien liikkeet tuntuvan samalta. Näitä minä siis ainakin odotan, mutta olen jo yrittäny asennoitua että ne tuntuvat vasta pitkän ajan kuluttua.

Harrastuksista: Me kävimme esikoisen kanssa vauvauinnissa, ja aiomme mennä tämän tulevankin kanssa. Esikko oli aika pikkuinen, ja 5 kg raja meni rikki vasta puolen vuoden tienoilla joten aloitimme uinnin vasta 7 kk iässä. Vaikka sukellusrefleksi oli jo menossa pois, hän kuitenkin oppi pidättämään hegitystä ja vieläkin kun käymme uimahallissa niin sukellutamme ja hän osaa pidättää hengitystä. Olen yritänyt olla tarkka ettei olisi liikaa harrastuksia kun hän on vielä niin pieni, mielestäni yksi viikossa riittää muun toiminnan ohella. Nyt olemme käyneet muskarissa ja se on kans tosi kiva juttu! :) Niin ja siellä vauvauinnissa oli meillä ainakin ihan koulutetut ohjaajat, ja ne opettivat miten vauvaa käsitellään vedessä ja sukellutetaan ym. Ja uimahalliin suosittelivat menevän vasta n. 1 vuoden iässä veden likaisuuden ja kylmyyden vuoksi. Meidän neiti on vieläkin ihan jäässä uimahallissa n. 10 min jälkeen, pitää käydä koko ajan saunassa lämmittelemässä.

Sukupuolesta: Mulla ainakin on ihan ituitio. Ehkä johtuu siitä että oli niin erillainen alku tässä raskaudessa kuin edellisestä. :)

Mun mielestä kans siellä kelan sivuilla oli ainaski ennen laskuri äippäloman laskemisesta. Mut se on 30 arkipäivää ennen la:ta (arkipäivät + lauantai) mut arkipyhiä ei lasketa. Toivottavasti muistan oikein... :whistle:

Oma olo on jo parempi ja pirteempi, vain harvoin tulee enää huono olo. Mut jos vähäkin urheilee niin tulee ihan tajuton nälkä! :) Ja yövessaramppailut ovat alkaneet!!

Hyviä vointeja,

neito 12+0!!!
 
Huih nyt alkaa pikkasen jännittää kun huomenna ois nt-ultra.:) Pääsee ekaa kertaa näkemään pikkuisen tulokkaan.

Pahoinvointi viimein alkanut hellittää mutta väsymys sen kun pahenee. Vaikka kuinka nukkuu niin tuntuu et entistä väsyneempi on.

sukupuolesta: täällä vähän sellainen tyttöolo ois muttei kyl mitenkään vahvaa tuntemusta kumpaakaan suuntaan. Aiemmis raskauksissa tullut varhain vahva tunne ja aina oikeaan mennyt.:)

tälläinen pikavisiitti tällä kertaa, huomenna sit koitan ehtiä tulee kertomaan ultra uutiset.:)

Siiseli84 ja "nuppu" 11+0
 
Kyllä oli lukemista, vaikka päivittäin luen :).
Ajattelin piristyä kunnolla, ja tehdä ylitöitä mahdollisuuksien mukaan - äitiysrahoja ajatellen ;). Kyllä tässä jaksaa kun tosiaan on aika vähän työtä ennen mammista. Itse olen suunnitellut jääväni 7.5 kesälomalle ja 4.6 alkaa äitiysloma. Jesjesjes.

SiinaS 13+6
 
Huomenna poksutaan tääläkin ja eka ultra huomenna :) ehkä sitä huomenna tajuaa et vauva tulossa...nyt vain toivon että masussa on elämää <3

töissäkin sain suuni vihdoin auki... :) ihan kuin kivilasti olisi hartioilta heitetty :)
 
Sukupuolesta: Mulla on hieman tyttöolo ja ihan sen takia et tää raskauden alku on ollu aikalailla erilainen ku kahen edellisen odotus(poikien),vaikka kaikissa on pahoinvointia ollu mut tää on ollu jo jotain ihan ällöttävää ja jatkuu edelleen vaikka menossa on jo rv 15. Mut sit taas toisaalta on semmonen tunne,että ei meille voi tulla ku poikia ni saattaapi tulla viel yks poika tähän mies valtaseen perheeseen. Se toivon mukaan varmistuu sit rakenneultrassa maaliskuun eka päivä.

Painosta: mulla on paino pudonnu noin 3kg ekasta neuvolasta mut en kyl ihmettele,koska oikein mikään ei oo pysyny sisällä ja oon kuitenki suht paljo poikien kans ollu pihalla ja liikkunu ja kunnon ruokaa en oo saanu kunnolla syötyä.

Liikkeistä: Mä oon tainnu jokusen liikkeen tuntea ja odottelen kyl ku kuuta nousevaa et alkaa tuntua ihan kunnolla.
 
Kiloista Mä painoin ennen raskautta 55kg. Alun ällötyksessä paino tippui 52,5kg ja tänään neuvolassa painoa oli 53,8kg eli eipä kauheesti ole tullut. Hoitsu sanoikin että tuo on ihan hyvä..Tulee kyllä syötyä ihan hyvin,mutta jossain kohtaa tulee stoppi,eikä lautastakaan tule aina syötyä tyhjäksi.

Liikkeistä Mä olen myös tuntenu sillon tällön just tuota kuplintaa. :) Odotan myös kunnollisia liikkeitä kuin kuuta nousevaa!
 
Huh mikä määrä tekstiä vaikka joka päivä tuleekin luettua. :)

Intuitiosta, mulla ei sellaista oikeastaan ole ollut. Näin kylläkin unta että synnytin tyttölapsen mutta viime unessa mulla oli poikalapsi joten se siitä unijutustakin sitten... :D

Kiloista: Täällä on toistaiseksi paino vaan tippunut n. 3kg ja nyt reilun viikon pysynyt paikallaan. Mulla hieman ylipainoa joten ei se haittaa jos ei heti ala kertyä enempää.

Unista: Minä oon jo kahdesti nähnyt unta että synnytän. Ekassa unessa tuli tyttö, toisessa asia ei ehtinyt selvitä. Viime yönä näin unta että mulla oli n. pari vuotias poika :) Raskaus unia en ole nähnyt.

Kipuilut: Täällä ei oo selkävaivoja mutta lonkat tykkää huonoa sohvalla istumisesta saati jos "röhnötän" sohvalla. Tuntuu että paikat menee jumiin ja vähän aikaa saa könkätä kun sohvalta nousee ennen kuin jalat "vetreytyy". Muilla vastaavaa?

Omaa napaa: Täällä ei oikeastaan mitään ihmeempiä. Mahassa on tuntunut kipua nyt tänään erityisesti. Vähän "repimisen" tyyppistä. Lienee asiaan kuuluvaa. Ultra se tuntuu vaan vieläkin olevan liian kaukana... Noh muutama päivä.

Omena ja Napoleon 11+5
 
  • Tykkää
Reactions: Hensku85
Meillä ei lapsettomuuteen vaikuttanut myöskään ylipaino tai elämäntavat. Ylipainoa ei ole ja elämäntavat on terveelliset.

Kiloja on kyllä nyt tullut.. Menossa on nyt 10+6 ja kiloja on tullut vajaa 4kg. Ensimmäiset tuli oli jo siinä vaiheessa suunnilleen kun testin tein. Epäilen et ICSi hoidolla hormoonineen on jotain vaikutusta. Neuvolassa surkuttelin viimeksi näitä tulleita kiloja, koska en voi niille mitään. Herkuttelen mielestäni kohtuudella ja harrastan liikuntaa 5 kertaa viikossa suunnilleen. Esim käyn vajaa 10km juoksulenkkejä, hiihdän tai käyn kuntosalilla. Toivottavasti tämä tasaantuu.
Np-ultra olis sitten keskiviikkona.
 
ludmilla 24v, toinen , Seks 31.7
tääkin ilmoittautuu mukaan :) tyttö 3v saa toivottavsti kesällä pikkusisaruksen. Vkoja huomenna 11+0 ja olo on aivan hirvittävä :D ehkä vähä jo parempi kun viime viikkojen aikana mutta 24h ällötys ja mitään ei oiken saattaisi syödä. Liikkeitä oon täs yrittäny kuulostella mutta en mä ainakaan viä mitään tunne :) eka ulta on kahden vkon päästä ja kovasti kyllä jännittää onko masussa elämää.
 
Kyllä tuntuu parin päivän odottaminen pitkältä. Keskiviikkona on ensimmäinen ultra. Ja kun ei ole kuullut edes sydänääniä niin jännittää että onhan siellä jotain. Kyllä vatsalla on se painon tuntu ja alavatsa hieman muuttanut muotoa.

Edelleenkin alaselkä vasemmalta puolen kipeä.

Vaunuista oli puhe aiemmin jo, olen jotenkin tykästynyt Brio Sing-vaunuihin. ja ihan mukavasti tuntuivat liikkuvan kun liikkeessä kävin kokeilemassa. Anopit yhdessä päättivät ostaa vaunut. sitten kun sen aika koittaa :)
Anoppi oli ostanut Tirriäiselle kaksi unipukua. Saas nähdä mitä kaikkea sitä anoppi saa haalittua meille ennen heinäkuuta :)
Mies on enemmän kuin innoissaan, puhuu jo tarvikkeiden ostosta. Hieman saa toppuutella. Ensimmäinen tosiaan kummallekkin niin onhan tuo innostus ihan ymmärrettävää :)

Unista.. Minulla ei tunnu olevan oikeastaan unia, mutta aina kun laittaa silmät kiinni niin välkkyy vain kaiken maailman kuvat ja se unen päästä kiinni saaminen on vaikeaa.

S & Tirriäinen 11+5
 
Paino on mullakin ennemmin laskenut kuin noussut. Neuvolassa veikattiin painoa tulevan, kkoska olen hoikka. Omasta mielestäni ennemmin kyllä pehmeä ja muodokas :D

Tänään on neuvolalääkärin tapaaminen. Toivottavasti kuunnellaan sydänäänet <3 En ole koskaan ollut mikään murehtija, mutta tää raskaus tuo senkin piirteen esiin.. Raskausoireet kun ovat kadonneet jatkuvaa pissahätää ja kohdun kasvukipuja lukuunottamatta, niin joka päivä murehdin, että onko tuolla masussa ketään..! Täytyy varmaan ostaa se doppler kotiin.. Onko teillä monella sellainen?

Hyviä vointeja kaikille! :)
hertta_g ja masu 14+1
 
  • Tykkää
Reactions: MySweetBaby
Hih, tuli hauska juttu mieleen kun luin noita ekaan ultraan menevien kirjoituksia.. :D Itsekin jännitin ihan hirvittävästi ensimmäistä ultraa, olin lähes 100% varma, että raskaus on kohdunulkoinen tai tuulimuna (netin kauhukirjoituksia liikaa lukeneena). Jotenkin oletin että myös ultraaja hyvin varovasti aloittaa katsomaan onko siellä mitään, että ei hirveänä shokkina mulle tulis. Sitten olinkin ihan huuli pyöreänä kun ultraaja vaan pisti laitteen vatsalle ja ihan selvä pikku vauveli siellä näytöllä heti näkyi. Huh, mikä tunne! :D
 
Asiasta kukkaruukkun; eilen tuli verokortti ja oon ihan pihalla että millanen verokortti nyt sitten pitäisi hommata kun äitiysloma alkaa kesäkuun puolessa välissä? Haluaisin kuitenkin saada taas vähän veronpalautuksiakin, koska äippärahoista on sitten jouluna nihkee laittaa sivuun lahjoihinkin...

Ja äippärähan toivon saavani viimesen puolen vuoden ansioiden mukaan, koska tulot on noussu.

Ja vielä enemmän kukkaruukkuun... mites muilla nuo halut.. mulla katosi halut lähes kokonaan heti kun plussa tuli testiin. Kyllä mä edelleen innostun kun hommaan ryhtyy, mutta sellanen spontaani haluaminen mun puolelta on loppunu.. paikat on kuivat ja eilen liukuvoiteesta huolimatta tuntu hiaman epämukavalta välillä. Miestä lähinnä tässä käy sääliksi, vauvantekohan oli hauskaa kun seksiä oli joka päivä tai joka toinen päivä ja sitten loppuu kuin seinään :whistle:
 
Viimeksi muokattu:
unet: mä nään aina kauheita seksiunia :D tai no :X siis yksyö näin unta olevani sängyssä bb-Salarin kanssa :/ kyllä aamulla oli hiukka etova olo kun heräsin... ukko kuittailee kun kerron uniani et eikai taas ala nää pornoilu-unet :LOL: eli siis kyllä neljäs raskaus ja neljättä kertaa unet ovat palanneet :$

ultra on muutaman tunnin kuluttua ja ai että jännittää... mulla on vaan niin outo fiilis et oonkohan mä ees raskaana...no kai mä oon...hih...nii ja tosiaan neljäs tulollaan :LOL:

MySweetBaby mulla on ollu joka kerta sama homma tuonne ultraan menossa...eka ultra jännittää ihan valtavasti vaikka mitäpä tuota nyt jännäileen toisaalta. mullehan sen pitäs olla jo "rutiinia" :) ja sitten kun sen vauvan sielä ruudulla näkee niin sitten sen vasta uskoo todeksi <3

MB kiitos :) pitänee kipasta sitten kertoillen kuulumiset...sydänääniäkään en ole vielä saanut kertaakaan kuulla tältä pieneltä <3

nyt syömään ja valmistautumaan...

Onona ja nelonen 12+0 *POKS* :heart:
 
  • Tykkää
Reactions: MySweetBaby
Tervetuloa uusille masuille!
Huomenna on ultra ja jännitys on kyllä kova... Mites muilla on ultrattu, mahan päältä vai alakautta? Ja ihmettelin, kun esikoista odottaessa siihen ultraan piti mennä rakko täynnä ja nyt ei sitten ilmeisesti tarvitse? Uutta oli myös tuo 18-trisomian tutkiminen.


Paino on noussut 4 kg ja kyllä harmittaa. No kunhan tämä ällötys ja pakkosyöminen mataliin sokereihin loppuu, yritän pitää kilot loitolla. Viime raskaudessa nimittäin lihosin erittäin nolosti 27 kiloa!!! Niinpä...

Halut Minä kuulun niihin onnekkaisiin, joilla raskaus vaikuttaa päinvastoin haluihin. Jopa pahimman pahoinvoinnin aikana teki mieli. :D
 
  • Tykkää
Reactions: MySweetBaby
Bebel, 39v., toinen, LA 25.07.2012

Uskaltaudun myös mukaan. Neljän keskenmenon jälkeen eilen ultrassa rv 11+5 kaikki ok! Tälläkin kertaa alkuraskaus on ollut aika vaikea, sillä kärsin hematoomasta ja vuodoista rv 6+5 eteenpäin. Nyt hematooma on hävinnyt ja hyvältä näyttää kaikki muutenkin :) Toista lasta siis odotetaan, esikoinen täyttää kesällä 9v.

Pahoinvointi ei ole vielä hellittänyt. Etominen on ollut lähes ympärivuorokautista mutta oksentaa ei ole tarvinnut kuin pari kertaa. Painossa ollaan siis vielä toistaiseksi miinuksella kilon verran...

Bebel 11+6
 
muakin jännitti ennen ultraa niin paljon etten meinannut pysyä odotusaulassa paikoillani :D nyt odottelenkin innolla 5 viikon päästä olevaa rakenneultraa <3 !
Hirmu nopeasti se aika kyllä menee ! :eek:

Paino Mulla lähtöpainoa 52kg, rv 13 oli painoa 53,1. seuraavan kerran vaaálle sitten vasta neuvolalääkärillä 10pv päästä . Mulle sanottiin myös että painoa tulee/saa tulla kun oon hoikka, mutta kyllä mä mielelläni vähän katon ettei tulis niin paljoa kiloja että on sitte hankala niitä saada pois synnytyksen jälkeen.

Halut mua halutti vielä rv 14 saakka koko ajan, enää ei YHTÄÄN :D ! ehkä nevielä palaa ?
 
Haluista Ollaan tultu siihen tulokseen, että raskauden jälkeen en ala enää syömään e-pillereitä koska ne vähäntävät seksihaluja. Haluja on vaihtelevasti enemmän ja vähemmän. Uutena minulla on että minusta on tullut silloin tällöin "aamuihminen" Mitä en ennen tykännyt ollenkaan.

Neuvola Olin eilen toisella neuvola käynnillä. Kuunneltiin sydän ääniä ja kaikki oli hyvin. Oli niin innokas, et meni dolperia karkuun. Verenpaineet ovat paremmat nyt kuin ennen raskautta. Down-tutkimuksesta tuli kanssa toivottu vastaus eli ei riskiä. Virtsakokeessa oli hieman jotain ylimääräistä, pitänee käydä uudestaan. Toivottavasti ei nyt mitään tulehdusta olisi tulossa :(

Paino Täällä ollaan lihottu. Ekan ja tokan neuvolan välissä paino on noussut normaalisti 400g/viikko. Sitä ennen (Plussa-Ekaneuvola) Painoa kertyi noin 6kg. Syynä mässäily, uskon tupakan lopettamisen olleen yksi syy myös, liian vähäinen lenkkeily. Pahoin vointiakin oli ja oksentelin vähä väliä, mutta ihan niinkuin maha taudissakin oksennuksen jälkeen on nälkä ja minä syön, hetki niin oksennan ja syön taas. Onneksi paino on nyt hieman tasaantunut, eikä kiloja tule samaa vauhtia.
Kateellisena luen kun muilla ei ole juuri yhtään paino noussut.

Omia juttuja Käytiin eilen maistraatissa laittamassa esteettömyys todistus vireille. Tarkoitus olisi avioitua maaliskuussa. Alkuperäisiin suunnitelmiin tulikin hieman muutoksia plussan jälkeen. Kirkko oli varattuna elokuulle. Lapsi oli aivan suunniteltu mutta ei ajateltu ettei se ihan saman tien tärppää kun jättää pillerit pois. Mielestäni oli hyvä päätös perua kirkko. Synnytksen ja häiden väliin ei olisi jäänyt kuin kuukausi, ja pukukin olisi pitänyt valita vasta sitten ja ja ja. Parasta mennä nyt maistraatissa ja järjestää kirkolliset siunaukset vaikka ensi kesällä.

Onko muilla tullut suunnitelmien muutoksia plussan jälkeen?
Ja tottakai niitä kaikille tulee, mutta meinasin, että näitä "ainiin mutta hei! Miehän synnytän silloin ku lähtään etelään!" Vaikka kaikki onkin ollut jo tiedossa.

14+5
 
  • Tykkää
Reactions: Morning Butterfly
Milla + 2011,onnea hienosta päätöksestä! Nimittäin että joudutitte naimisiinmenoa.Nykyäänhän tosiaan saa sen kirkollisen siunauksen vaikka vuoden päästä vihkimisestä..Kyllä se on ihan eri juttu kun lapsi syntyy avioliittoon.Sit ei mm. tarvi käydä nöyryyttävästi lastenvalvojan luona isyyttä tutkimassa..Voinkin nyt tässä yhteydessä paljastaa että minäkin menen naimisiin -ylihuomenna maistraatissa! (En kuulu kirkkoon,mulla on eri uskonto) Onneksi mun hieno tummanpunainen iltapuku mahtuu vielä päälle.Ostin sen vuonna 2005..meille tulee sinne vain 2 todistajaa,jotka on meidän kavereita,melko nuoria miehiä..molemmat jo vakiintuneet,tosin toinen on eronnut,3 lasta..
Vihdoinkin me menemme naimisiin! On sitä odotettukin,HUH HUH! Happyyyy! Miehen sormus tuli tänään,se on nettikaupasta.Mulla on semmonen sormus missä on 4 rubiinia ja 3 timanttia rivissä..Milla,miten ajattelit mahtua maaliskuussa sun pukuun? Miksi ette mene nyt heti naimisiin? Jos saa kysyä. :rolleyes: Utelua..
 

Yhteistyössä