Heinäkuiset 2008 *tuplamammat*


Kattinka 35 v. la 19.6 tyttö +tyttö 2 ja 3 lapsi (Sir Stavanger)
HooWee la 24.6 2 ja 3 lapsi (K-HKS)
Kipa72 la 25.6. 2 ja3 lapsi (K-HKS)
Ronja-78 la 6.7. esikoiset tyttö+poika (Kät)
Satuka 30v. la 8.7. esikoiset (K-HKS) * 13.5. rv 32 tyttö ja tyttö n.1700 g*
Äitee2 17.7. 3 ja4 lapsi (EKKS)
Nainenvaimoäiti la 20.7. 3ja4 lapsi (Tays)
Adanea la 20.7 2 ja3 lapsi (Tays)
Eleanor78 la 27.7. esikoiset (Kät) *12.5 rv 29+1 tyttö ja poika 1630 g *
Etsiväkaksoset 31 v. esikoiset
Eliza la 30.7 2 ja 3 lapsi (Tays)
Mom44 la 30.7 2 ja 3 lapsi (Kät/ KOS )
Pilvi2 32 v. la 2.8. 4. ja 5. lapsi
 
Enpä osaa muuta sanoa, kuin että saat voimia siihen tehtävään sitten, jos eivät ole terveitä. Mutta uskotaan kuitenkin että kaikki on ihan hyvin. Minäkin oon molemmilta tytöiltä ennen h-hetkeä miettinyt, että entä jos eivät olekkaan terveitä. Kuitenkin suurinosa lapsista syntyy terveinä, luotetaan niin että niin on nytkin sinun kohdallasi. Ei murehdita liikaa etukäteen, otetaan vastaan mitä tulee... :hug:

Miten yö meni HOOWEE?
 
NVÄ & Kattinka Niin, eihän tässä enää mitään ole tehtävissä meistä kellään jos lapsilla todetaan jotain ongelmia. Pitää nyt vain luottaa että kaikki menee hyvin... Yö meni ihan ok, vaikka levottomat jalat kiusasikin nukkumaan mennessä. Kiitos kysymästä :)

HW 36+0
 
Kattinka 35 v. la 19.6 tyttö +tyttö 2 ja 3 lapsi (Sir Stavanger)
HooWee la 24.6 2 ja 3 lapsi (K-HKS)
Kipa72 la 25.6. 2 ja3 lapsi (K-HKS)
Ronja-78 la 6.7. esikoiset tyttö+poika (Kät)
Satuka 30v. la 8.7. esikoiset (K-HKS) * 13.5. rv 32 tyttö ja tyttö n.1700 g*
Äitee2 17.7. 3 ja4 lapsi (EKKS)
Nainenvaimoäiti la 20.7. 3 ja4 lapsi (Tays) (Odotettavissa Poika ja Tyttö)
Adanea la 20.7 2 ja3 lapsi (Tays)
Eleanor78 la 27.7. esikoiset (Kät) *12.5 rv 29+1 tyttö ja poika 1630 g *
Etsiväkaksoset 31 v. esikoiset
Eliza la 30.7 2 ja 3 lapsi (Tays)
Mom44 la 30.7 2 ja 3 lapsi (Kät/ KOS )
Pilvi2 32 v. la 2.8. 4. ja 5. lapsi [/quote]

 
Minäkin sain viimeyönä tuta, mitä on levottomat jalat. Miehellä on levottomat jalat syndrooma (itse diagnosoitu, mutta aika varma diagnoosi :kieh: ) ja aina vispaa ja vatkaa jalkoja ja mua ottaa päähän. Nyt puskin jalkani sen jalkojen alle illalla, et sain unen. Tuntu et muuten niitä ois pitäny potki ja heiluttaa alati .. Sainpahan maistaa omaa lääkettä , kun aina miehelle pottuilen asiasta..
 
Mua raivostuttaa täällä sairaalassa eniten se että ikinä ei tiedä onko lääkäriaika sinä päivänä kun yleensä vai kenties seuraavana. Tokihan ymmärrän että en ole kovin kiireellinen tapaus 6 viikkoa täällä jo maattuani mutta kun lääkäriä näkee vain kerran viikossa... Nyt vielä ratkeaisi se mun siirtokelpoisuuteni joten siksikin jännään tavallista enemmän. Yleensä mulla on tiistai ollut lääkäripäivä mutta tänään ei ole mitään tietoa onko aika tänään vai huomenna.

Lekuria odotellessa lähetän suppareita niitä kaipaaville ja vastaavasti oireetonta oloa kaikille muille!

Etsiväkaksoset 31+6
 
Heipsistä,

Korjaus tuohon tuplamammalistaan, meillä siis 3. & 4. pieni tulossa.. =)

Etsiväkaksosille & Ronjalle jaksuja sairaalaan!

Onko muuten Äiteestä mitään kuulunut? Selailin ketjua ja en huomannut pariin päivään "liikehdintää"? *Hmmmm..*

Ja miksei muillekin.. Voin minäkin koittaa Kattinkalle näitä suppareita lähetellä, en ihan vielä kaipailisi näitäkään.. (ovat nimittäin viime päivinä muuttuneet täysin kivuttomista sellaisiksi ärsyttävän napakoiksi jotka tuntuu tuolla rakolla.. )

HooWeeko se mietiskeli jos lapset ei terveitä olisikaan.. Tuttuja tunteita ovat, ainahan se mielessä käy.. Itsekin mietin kun pari Heinixiä jouduin pahimpiin oireisiin ottamaan että jos kuitenkin vaikuttavat jotenkin.. No tuskin tosin olisi Kättärillä sanonut että saa ottaa...
Ja samaa muistelen aiemmissakin raskauksissa miettineeni, jos kuitenkin.. Mutta jos ottaa sen mitä annetaan eikä murehdi muista..
Itsellä tällä hetkellä mietityttää tuo pieni kuopusneiti, riittääkö mun aikani ja "loukkaantuuko" pahasti äidilleen, aiheutanko traumoja??
(hulluja aatoksia mutta ei niitä päästään saa pois..)

Sokerituloksetkin sain muuten eilen, vielä menin raja-arvojen alla.. Mietinpä vain mitkähän on sitten ne normaalin ihmisen arvot, kun nyt jo terkka ohjeisti niin tarkasti syömisistä..
Tokihan minä oikeasti koitan syödä terveesti jne, enkä todella omasta mielestä mitenkään älyttömiin mässää.. Vaan kai sekin sitten on liikaa.. :(
Hedelmistä en silti aio luopua, vaihdoin kuitenkin muut makeat niihin... Kai jotain hyvää saa olla???

Nyt koitan vihdoin viimein taas saada itsestäni irti, että ompelisin nuo muutamat kestot valmiiksi ennenkuin neiti taas herää.. (pelkää ompelukoneen ääntä.. kuten imuria ym.. muttei kuorma-autoja/traktoreita tms?? ihme neiti.. :LOL: )

Tsemppiä ja jaksuja ja kauniita kesäpäiviä taas kaikille, kuten Etsiväkaksosetkin toivotan supistuksia niitä haluaville ja "estoja" niille kellä ei vielä tarvis supistaa.. =)

mom44 30+6 (ja aika taas mataa....)
 
Kattinka 35 v. la 19.6 tyttö +tyttö 2 ja 3 lapsi (Sir Stavanger)
HooWee la 24.6 2 ja 3 lapsi (K-HKS)
Kipa72 la 25.6. 2 ja3 lapsi (K-HKS)
Ronja-78 la 6.7. esikoiset tyttö+poika (Kät)
Satuka 30v. la 8.7. esikoiset (K-HKS) * 13.5. rv 32 tyttö ja tyttö 1650g/1640g*
Äitee2 17.7. 3 ja4 lapsi (EKKS)
Nainenvaimoäiti la 20.7. 3 ja4 lapsi (Tays) (Odotettavissa Poika ja Tyttö
Adanea la 20.7 2 ja3 lapsi (Tays)
Eleanor78 la 27.7. esikoiset (Kät) *12.5 rv 29+1 tyttö ja poika 1630 g *
Etsiväkaksoset 31 v. esikoiset
Eliza la 30.7 2. ja 3. lapsi (Tays)
Mom44 la 30.7 3. ja 4. lapsi (Kät/ KOS )
Pilvi2 32 v. la 2.8. 4. ja 5. lapsi

 
Osa teistä onkin jo tosi hyvillä viikoilla. Ja Kattinka on todellakin näyttänyt norjalaisille mitä on suomalainen sisu. :D

Pitäkää HooWee ja Kipa vauvat vielä pari viikkoa mahassa, niin voidaan olla kaikki samaan aikaan osastolla. Mekin kun saadaan olla yksi yö osastolla vauvojen kanssa.

Maito alkaa vihdoinkin nousemaan. Nyt tuleva maito riittäisi just ja just yhden vauvan tarpeisiin.
Onneksi on äidinmaidonluovuttajia. Tytöt tuntuvat kasvavan hurjaa vauhtia vaikka koko onkin edelleen järjettömän pieni. Ovat päivä päivältä enemmän hereillä hoidon aikana. Ja tänään taas syötiin osa maidosta tuttipullosta. Miten sitä onkin niin pienistä asioista onnellinen, kuten tänään siitä että B-vauva maiskutti tyytyväisenä suutaan tuttipullon jälkeen. :heart: Ja valtavan onnellinen täytyy olla, että molemmat tytöt ovat terveitä. Vastasyntyneiden teholla kun voi nähdä ikävämpiäkin tapauksia.

SatuKa ja pienet tytöt tänään tasan 2 vkoa :heart: :heart:
 
Ihana kuulla et satukalla on kaikki hyvin ja tytöillä myös...

Terveys on todellakin kullanarvoinen asia, eipä kai sitä muuta voi toivoa kuin että kaikki olisi ja menisi hyvin. Itsekin joskus pohdin näitä asioita, vaikka missään kontrolleissa ei ole huomattu mitään hälyyttävää.

Nainenvaimoäiti: laitoin sinulle yvtä!!!!

adanea 32+2
 
Täältä kanssa Äiteelle :hug: .
Kyllä sinä olet jo oman osasi kaikesta ikävästä saanut, joten toivottavasti kaksoset ovat tuplahelppoja ja terveitä. Se on helpottavaa kuulla, että ikävistäkin asioista huolimatta elämä voittaa. Ja mitä ihmettä äitisi päästelee suustaan. :/ Sinun tehtäväsi on vain ja ainoastaan huolehtia mahassa olevista vauvoista, ne ovat niin riippuvaisia sinun voinnista. Älä välitä muiden sanomisista. :hug:

Tänne ei kuulu mitään ihmeellistä, piti vaan tulla halaamaan Äiteetä..

 
Äiteelle myös iso hali täältä :hug: Paljon on teidän elämään perheenä mahtunut. Äidistä sen verran, että hänen kommenttinsa ovat täysin painokelvotonta tavaraa. Onko teillä "normaalisti" läheiset välit? Toivottavasti hänen kommenttinsa johtuvat vain jostain ohimenevästä kaudesta :|

Satuka Ihanaa kuulla että tytöt voi hyvin!!!! Minulla huomenna ultra/lääkäri, toivon saavani jotain tarkempaa tietoa sektioajankohdasta joten voidaan sitten suunnitella synnytysvuodeosasto-treffejä, jos Kipallekin annettaisiin esim. käynnistyspäivä tms. :D

HooWee 36+1
 
Äiteelle ISO :hug: . Uskomatonta miten, jotkut äidit tyttäriään kohtelee. Mul on yks kaveri, joka joutui laittamaan äitinsä kans välit poikki ja voi nyt hyvin, mutta kyllä se varmaan välillä kaivaa kun lapset kyselevät mummostaan, jota eivät koskaan ole nähneet. Oletpa kovia kokenut myøs lasten sairauksien kanssa, siinä menee elämän todellisdet arvot kyllä uusiksi. :heart:

Satuka pysyhän vaan linjoilla kun kerkiät. Ihana kuulla että tytøt voivat hyvin.

Mitäs Eleanorille ?

Täällä vaan herätään uuteen samanlaiseen aamuun. Ei mitään tuntoja mistään ja välillä orasteleva pelko synnytyksestäkin on täysin haihtunut. Hermot on kireällä ja kiukutteleva esikko sai mut eilen tarraamaan tukasta kiinni. Voi miten oli sitten paha mieli. Pitäs vaan muistaa et ei 2.5-vuotiaalta voi odottaa liikoja. Torstaina on seuraava lääkäri. En kuitenkaan toivo käynnistystä (paitsi tietysti hätätilanteessa) kun uskon et tulevat kun ovat valmiita. Päivä kerrallaan...

Voikaahan hyvin :heart: .

Kattinka 37+1
 
Äitee Minulla oli jossain vaiheessa myös suonenvetoa öisin, mutta sitten ne loppuivat. En kyllä muista miksi ne sitten loppui...Oliskohan ollut mitään tekemistä mun extra-rautakuurin kanssa? Onko sulla hb millä tasolla? En tiedä yhtään onko sillä vaikutusta, mutta kaikkea kannattaa yrittää :)

HW 36+1
 
Adenean kuulumisia kaipailisin. Hällä oli tänään aika äitipolil... Laitoin jo viestinkin ku sain hänen puhelinnumeron eilen. Saas nähän vvastaako rouva :) Toivottavasti kaikki ok..

Täällä voidaan edelleen hyvin hyvin paksusti ja odotellaan vieraita.

Aurinkoisin terveisin , Nainevaimoäiti ja rv ois 32+3
 
Ensinnäkin äiteelle isot voimahalit, saat kyllä paljon kestää. Itse en voi sanoa että koen samanlaista äitini taholta, hän on hyvin mukana ja ajattelevainen, anoppi onkin toinen juttu. Olen kuullut kyllästymiseen asti "raskaus ei ole sairaus, ei ainakaan ennen ollut", "jos et jaksa nyt valvoa, miytä teet kun lapset synytvät, minun poikani EI tarvitse valvoa, hänhän käy töissä joka päivä (ma-pe!!!!!!!!!!!!!!!!)" ja "raskauspahoinvointi on vain mielentila, jos et ajattele asiaa et voi pahoin". Että näin... Mutta tiedän vähän miltä tökeröt kommentit tuntuvat, en tietenkään voi kuvitella miltä ne tuntuvat jos tulevat omalta äidiltä. Anopin kanssa ei olla usein tekemisissä, tosin hän on kyllä todella mukava meidän esikoiselle, ja tietenkin omalle pojalleen.... Mutta äiteelle voimia ja toivottavasti kaikki menee tässä odotuksessa hyvin ja saat aivan ihanat pienet kääröt kainaloon. Sitähän tietenkin toivoo jokaiselle mesitä, että kaikki menisi mahd hyvin.

Äippäpoli takana ja kaikki oli hyvin vauvoilla. A-vauva 2,2kg ja B-vauva 2kg. Virtaukset olivat ihan hyvät, aiemmin olivat vähän korkeat. Kohdunulkosuu auki, sisäsuu kiinni, kanavaa alakautta 2 cm ja ultralla reilu 3cm. A-vauva nyt perätilassa ja b hankalasti poikittain, kontrollissa rv 35+3, jos sama asento tehdään sektiopäätös. Jos asento muuttuu edullisemmaksi niin sitten alakautta. Paineet ok ja pissa puhdas. lepokäskyäkin vähän höllennettiin, joten ihana kun ei tarvitsae olla niin huolissaan.

Mulla kans suonenvetoa öisin aina kun vaihtaa asentoa. Eipä oikein mikään ole auttanut. Mut eihän tätä ole enää montaa viikkoa edessä. Kattinkallakin max 2,5vka. Varmaan lääkärit ihmeissään jos syntyisi kaksoset vklla 40+0!!!!

Hyvää vointia kaikille.

Nainenvaimoäiti: laitoin sulle viestiä kännyyn. Mukavaa iltaa vieraiden parissa!!

adanea 32+3
 
Ronjan kuulumisia:

Neitonen joutui jäämään tänään taas osastolle kun epäilivät munuaisissa olevan jotain häikkää.. Tutkimuksiin pääsi kuitenkin jo tänään ja totesivat ettei mitään suurempaa ainakaan ollut. Olivat jo puhelleet että jos jotain löytyy niin käynnistetään mutta vauvat sai vielä jäädä kasvamaan joka ei ehkä väsyneelle mammalle ollut paras uutinen mutta loppujen lopuksi helpottaa huomattavasti kun pienet on mahdollisimman kehittyneet kun tähän maailmaan astuvat!

Huomenna taas uusi yritys kotiuttamisessa jos vaan mitään uutta ei ilmene, toivotaan että pääsisi jo pois sieltä tylsistymästä :)

Jaksuja tuplamassuille :heart:


 
Omassa navassa alkanut tuntumaan menkkamaista jomottelua viime päivinä. Tänään jomotellut ihan reilusti, joten ihmettelen jos ei huomenna polilla ole paikat edes pehmenneet. Varsinaisia supistuksia en voi sanoa tuntevani, tai siis sellaista aaltoilevaa kipua, vaan lähinnä jomotusta silloin tällöin.

Blääh, pitää mennä siivoamaan kissanlaatikko ja patistelemaan esikoista suihkuun ja sänkyyn.

Hyvät yöt!

HW 36+1
 
Tulen nyt vaan pikaisesti kirjoittamaan kun taas tänään viisastuin. Eli ootteko kaikki tuplamammat tietoisia siitä että voisitte isän kanssa hoitaa vauvoja esim. alussa yhteensä reilu 3kuukautta kotona yhtä aikaa?! Eli mehän saadaan toisesta lapsesta 60 päivää lisää ja sen voi isäkin käyttää vaikka heti 18 päivän isyysvapaan perään tai sitten jaksoissa. Itse en tätä tiennyt, kuulin vaan tänään kaverilta. Nyt vaan harmittaa kun mies ei pysty olemaan töistä pois paljoa. Toihan olisi ihanaa luksusta hoitaa yhdessä noinkin pitkään. Tietty jos isä vaikka käyttää kokonaan tuon 60 päivää niin se sitten lyhentää äidin vanhempainvapaata. Noi on joskus niin vaikea selkoisia nuo Kela jutut...mut näin mää asian olen ymmärtänyt.

Itselläni on perjantaina ultra, koitan silloin taas ehtiä koneelle.

Täällä tapahtunu paljon mutta en nyt millään jaksa alkaa kommentoimaan kun väsyttää rankan päivän jälkeen. Luen kyllä teidän kaikkien viestit tosi tarkkaan!

Jaksuja kaikille ja hyvää yötä!

Kipa 36+0
 
Kipa Tuosta vanhempainrahakauden monikkopidennyksestä ei varmasti kaikki ole tietoisia, hyvä että otit asian esille! Kelassa ei monikaan virkailija siitä edes tiedä, pidennys on ilmeisesti tullut käyttöön joskus vuoden 2003 paikkeilla. Isyyslomapapereissa on yksi kohta tällä monikkopidennykselle jonka isä voi täyttää. Meillä mies jää monikkopidennykselle jossain vaiheessa, kunhan on ensin pitänyt isyys- ja kesäloman. Työnantajan kun on pakko siihen suostua, kyseessä sosiaalietuus.

HW
 
Heippa!

Heräsin aamulla 4:n aikaan. Lakana oli hieman märkä ja aattelin josko ois alkanu vesiä tiputtelemaan. Laitoin siteen ja takas sänkyyn. En saanu enää unta ja olo oli tosi pirtee. Nousin sit yløs ja siteessä oli vaaleanpunaisia tahroja. Soitin synnärille ja pyysivät käymään. Oon tässä käyny suihkussa ja vetkutellu ja mietiny josko vaan kuvittelen, mut jotain hiljakseen tiputtelee, on niin vaaleanpunaista, et näyttää veren sekoitukselta. Lähden kohta. Arvon tässä vaan et otanko taksin vai ootanko et mies ja Otto herää. Ihan pikkasen vatsaakin vääntää, mut ei tunnu olevan kiirettä.

Kattinka 37+2

Ilmottelen sit mitä sanoivat.
 
ultrassa taas käyty, A painoarvio oli 2015g ja B 1891g. et kohta 2 kg raja molemmilla rikottu! :D Kaikki edelleen masussa kivasti. A oli perätilassa ja B raivotarjonnassa. et jos näin aikoo pysyä, on kuulemma sektio synnytystapana.. :ashamed: mut joo, siihenkin alan olla valmistautunut etten alatiesynnytystä saa.

Kattinka, täällä jännitetään myös sinun puolesta! :)

Eliza 31+1
 

Yhteistyössä