Gastroskiisi

Juu, olimme yhteydessä lastenklinikan lääkäriin ja saimme luvan olla menemättä tuohon refluksitutkimukseen, koska meillä lapsi on täysin oireeton ja ja voi ja kasvaa tosi hyvin. Ja nuo tutkimukset olisivat melkoista kiusaa jo kohta 3-vuotiaalle lapselle. Toki jos joskus jotain oireita ilmaantuu, otamme sitten heti yhteyttä Helsinkiin. Mutta varmasti on hyödyllinen tutkimus, jos on yhtään oireita tuohon refluksiin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja sister:
Moikka!
poikamme syntyi 20.4.08 ja hänellä oli siis gastroskiisi.koko ohutsuoli ja vähän paksusuolta ulkona.hän päätti tulla maailmaan rv.37 ja oli syntyessään 2200g ja 45 cm.painoa on kertynyt noin kilo kuukautta kohti ja nyt 5kk painaa jo 7,5kg.kolme viikkoa oltiin sairaalassa, eka viikko teholla hengityskoneessa ja suolisto siilossa;toiset kaksi viikkoa vuodeosastolla.äidinmaitoa hän sai sairaalassa olo ajan mutta kotiin tultuamme ja parin kuukauden yrityksen jälkeen jouduttiin siirtymään maitokorvikkeeseen.. nannia suositeltiin sairaalassa ja sillä aloitettiin.. ilmavaivoja, pusausta oli suurin osa hereillä olo aika ja sitten pojalle tuli todella iso napatyrä;noin 5cmx5cm.soittelin helsinkiin aina pojan voinnista ja yritin saada apua, mutta kukaan ei koskaan kertonut esim. ettei gastroskiisi lapsille saisi tällaisia maitotuotteita antaa..vaihdettiin maito tuttelin omneoon,koska sitä susiteltiin neuvolassa ja oli vähän parempi. napatyrä on pienentynyt hurjasti ja muutenkin pojan vointi parantui.. nyt ongelmia on taas ilmennyt, kun olen antanut hänelle velliä..ilmavaivat pahenivat ja taas kyselin neuvoa näissä ruokaasioissa, mutta enpä sitä ole mistään saanut..ajattelin, että jos tottuminen vain vie aikaa..nyt en oikein tiedä mitä antaisin vellien tilalta.. kaurapuuroa,riisipuuroa, soseita..!?poika on saanut velliä jo noin kolme viikkoa ja ajattelin, että jos hänellä on maitoproteiiniallergia niin mitä pahaa olenkaan saanut aikaiseksi.. :(
Heippa! Meidän poika syö Peptijunioria, ja nyt piakkoin aloitetaan lehmänmaito, tosin laktoosittomana. Kirurgi sanoi, että kaikki tuotteet laktoosittomia ensin, sitten ehkä vähälaktoosisia. Melkein kaikissa kaupan velleissä on laktoosia, sillä laktoosi-intoleranssi on näin pienillä tosi harvinainen. Kannattaa siis kokeilla sitä! Käykää hakemassa vaikka lääkäriltä tuo pepti-resepti. Se on kallista, mutta kela korvaa 42% luultavasti (jolloin hinnaksi jää 20e/purkki). Se voisi auttaa.
 
Heippa taas kaikille pitkästä aikaa! Sellasta ajattelin kysellä että onko teijän kenenkään gastroskiisi lapsilla ollut kakka kovalla yli 1-vuotiaana? Meijän poika on nyt 1v5kk ja oikeastaan vuojen iästä lähtien on kakkaaminen ollut tosi työlästä. Kuituja ja nesteitä pyritään koko ajan tyrkyttämään mutta ilmeisesti hidas suoli on hidas suoli. Levolac on nykyisin vakituinen aamujuoma. Olisi kiva kuullu teijän muiden kokemuksia asiasta!

ps. Millaisia lääkkeitä teillä on ollut lapsilla sairaalasta kotiutumisen jälkeen?
 
Moikka! Meidän pojalla ikää nyt kohta 1v. 1kk. Vatsa ei ole ollut mitenkään erityisen kovalla. Kakasta on pikkuhiljaa tullut kyllä kiinteämpää, mutta ei se näytä tuottavan ongelmia tuolle.

Lääkkeitä oli aluks paaaljon, en edes muita mitä kaikkea (nesteenpoisto lääkettä, ja jotain vatsansuojalääkettä ainakin). Nopeasti niistä kuitenkin päästiin, ja nyt syödään enää perus d-vitamiinia ja sitten myös rautaa.

Poika voi hyvin, ei tosin vielä kävele eikä puhu kunnollisia sanoja. Ei kauheasti enää kuitenkaan tukea tarvitse, (tukea vasten on kävellyt jo 7.5kk asti) joten eiköhän tuo kohta ... :) Peptistä ollaan pääsemässä eroon kokonaan, laktoositonta maitoa syötetään nyt. Yöt ovat repaleisia, heräilee yhäkin usein..

Mites muilla? :)
 
Heippa Panpula ja muutkin!

Saimme eilen tietää että meillekkin tulossa gastroskiisilapsi. Olen viikolla 21 ja saimme tietää vasta nyt.. Luojan kiitos menimme rakenneultraan! Nyt meillä on perjantaina lääkäriaika lastenklinikalle jossa saamme lisätietoa ja pääsen jatkotutkimuksiin.
Olo alkaa nyt olla ihan ok ensijärkytyksen jälkeen..
Ei tämä silti helppoa ole...eilinen piti olla ilon päivä mutta muuttuikin suruksi :( Pitää vaan ajatella että pahemminkin voisi olla! Meidän pojalla näyttäisi olevan "vaan" ohutsuolta ulkona ja reiän olevan pieni, ihan napanuoran vieressä. Eli todellakaan pahimmasta mahdollisesta ei ole kyse.

Miten muiden gastroslapset voi nykyään? On lohduttavaa ollut lukea täältä muiden selviytymistarinoita.

Minttu
 
Muistan ton hetken ku sai tietää gastroskiisistä. Jotenkin lääkärit sai sen kuullostamaan kauheen pahalta ja tottakai aborttiakin tarjottiin (se kyllä jätettiin puheista pois heti ku sanottiin ettei kiinnosta). Tosiasiassa gastroskiisi on tosi pieni vaiva ja ihan turha ois jos aborttia miettis.

Meijän gastroskiisipoika täytti juuri syyskuun alussa kaks vuotta. Sen syntymän jälkeisen sairaalajakson jälkeen kaikki on ollu täysin normaalisti. Ja mahaan jääny arpi on ihan pieni ja navassa kiinni ettei sitä edes erota ellei tiedä katsoa. Voin vannoa, että ei tarvi olla kovinkaan kummoisia vaivoja esim. muutama allergia niin siihen verrattuna gastroskiisi on pieni juttu, koska se "menee ohi".

Tympeetä siinä on tietty se sairaala-aika. Se ei oo helppoa, mutta siellä ollessa kuulee niin paljon juttuja joissa lapsella sydän- tai keuhko-ongelmia jotka sentään on elimistön moottoreita. Ja toi gastroskiisi ei aiheuta keskenmenoa, ei kuolemanriskiä, ei kehitysvammariskiä jne. Eli siitä ei loppupeleissä oo mitään vaivaa kunhan jaksaa odottaa sen kuukauden tai pari suolen toiminnan sujumista.

Voimia teille!
 
Hei Leela. Kiitos rohkaisevista sanoistasi =)
Me ollaan jo alkujärkytyksestä toivuttu ja ollaan ihan positiivisella mielellä asian suhteen! Voisi tosiaan olla pahemminkin, esim napatyrää tms.
Kävimme jo ekassa sikiöseulannassa ja perinnöllisyyslääkärin vastaanotolla. Saimme tietoa ja erittäin hyvää palvelua muutenkin :)
Ensi viikolla on taas uusi ultraääni. Kivaa ku nähään poika niin usein :) On kasvanut ihan oikein ja muutenkin on vilkas, liikkuu paljon. HUolestuisin heti jos ei liikkeitä tuntuisikaan yht äkkiä.

Saanko kysyä leela missä olit synnyttämässä? Todettiinko teidän vauvan gastroskiisi jo vatsassa ollessa vaiko synnytyksessä?
Mä olen niin onnellinen et mentiin tonne rakenneultraan. Nyt olen automaattisesti naistenklinikan synnyttäjä ja lapsi menee siitä suoraan lastenklinikalle sitten hoitoon. Apu ainakin on lähellä!
 
Hei kaikille, erityisesti Panpulalle ja Mintolle!

Meille on myös tulossa gastroskiisivauva (LA 7.2.2010).
Saimme tietää pikkukakkosemme gastroskiisista heinäkuussa ja alkujärkytys oli suuri.
Järkytys laantui kuitenkin nopeasti saatuamme tarkempaa tietoa Naistenklinikan lääkäreiltä. Vauvallamme on selkeästi "vain" ohutsuoli ulkona navan oikealta puolelta ja tapaus oli niin selvä gastroskiisi, etteivät lääkärit suositelleet istukka- tai lapsivesitutkimusta. Gastroskiisiinhän ei liity lisääntynyttä kromosomipoikkeavuuden riskiä.

Kävimme eilen rakenneultrassa (viikkoja tänään 20+2) ja kaikki näytti olevan pienokaisellamme hyvin ja kasvukin vastasi 20+4 viikkoa. Seuraavan kerran ultrataan sitten viikolla 27 ja katsellaan kuinka vauva on kasvanut masussa.

Hieman kyllä jännittää jo etukäteen tuo sairaala-aika ja vauvan masuvaivat. Esikoisemme on vajaa 1,5 vuotias laskettuna aikana eli haasteita riittää muutenkin. Onneksi asumme pk-seudulla, joten keväällä suunnataan sitten päivittäin Lastenklinikalle taapero kainalossa =)
 
Moikka Kipalo!

Surullista että näitä tapauksia vaan tulee lisää. Mutta toisaalta helpottavaa, emme ole yksin!!!
Millä mielellä olette noin muuten olleet nyt kun tiedätte gastroskiisista ? Onko teillä ollut jo perinnöllisyyslääkärin vastaanotto meilahdessa? Se on tosi hyödyllinen ja me ollaan koettu että saamme hyvää hoitoa.
Meillä on seuraavan kerran ultra nyt perjantaina. Maanantaina on lastenkirurgin tapaaminen.
Meille tarjottiin muodollisesti sitä lapsivesinäytteenottoa, mutta meilläkin kuulemma selkeä gastroskiisitapaus (luojalle kiitos!!!) emmekä lähteneet turhaa riskeeraamaan enempää.

Olisi kiva vaihtaa enemmänkin kuulumisia, minulle saa vaikka meilatakkin, minttu123@gmail.com käyn täällä sivustolla aina vaan kurkkaamassa tän palstan et onks kukaan kirjotellu. Muuten kirjottelen enempi tonne vau-foorumille.

Palataan!!!

Minttu
 
Heips minto ja Kipalo, ja muutkin!

Meillä oli ensimmäinen neuvolalääkäri viime viikolla, ja kun kerrottiin isännän kanssa gastroskiisista lääkäri pahoitteli pahoittelemisesta päästyään ja sanoi että on vaarallinen ja puhui jopa raskauden keskeyttämisestä... Kun ultrasi, kysyin että miltä näyttää, lääkäri sanoi että on paha, mutta sitten viiden minuutin kuluttua sanoi että oli sellainen siistin pienen pussukan mallinen... mitä nyt pitäisi uskoa?! En ainakaan neuvolalääkäriä.
Päätimme mieheni kanssa kuunnella vaan isomman sairaalan lääkäreitä jotka eivät ole missään vaiheessa sanoneet negatiivisia asioita.

Lapsivesipunktio on 30.9. Np-ultrassa gastroskiisi todettiin, muttei osattu vielä sanoa onko miten paljon suolistoa ulkona. Lääkäri suositteli lvp:ta että siitä näkee lapsiveden proteiinipitoisuuden, josta taas tietää onko gastroskiisi miten paha. Tietysti toivon, ettei asiat ole kovin huonosti.

Ensi järkytyksestä on toivuttu ja ihan positiivisella mielellä ollaan matkassa. Asiasta on saatu tietoa ja sekin lohduttaa että emme ole ainoita.
Tämä meidän vauva on saanut alkunsa muutenkin pitkän ruljanssin seurauksena. IVF-hoitoja läpikäytiin muutamia ennen kuin tärppäsi, että tämä vauva on todella odotettu. :)

Jaksamisia!! :hug:
 
Toi on just niinku pahinta et jos joku asiasta tietämätön kattoo ja antaa arvioitaan :/
Panpula missäpäin asutte?
Me ainakin tosiaan ollaan tykätty Helsingin naistenklinikan asiallisuudesta ja hoidosta. Asiat sanotaan niinkuin ne on ja tarvittavat lääkärikäyntiajat on järjestyneet nopeastikin.
Sinne siis mennään synnyttää ja sit poika leikataan siinä lastenklinikalla. Maanantaina tapaamme lastenkirurgin, vähän jännittää kun saa tietää leikkauksesta enemmän.

Tällä hetkellä viikko 22+5 menossa. Muuten ihan ok:sti menny mutta oon saikulla ku selkä ei kestä seisomatyötä.

Panpulalle tsemppiä jatkotutkimuksiin!!!! :hug:
 
moikka minto!

Kiitos tsempeistä, mukava jutustella ja jakaa tunteitaan sellaisten kanssa jotka ymmärtää tilanteen.

Me asutaan etelä-pohjanmaalla, lähellä Seinäjokea. Seinäjoen keskussairaalassa käydään tarkemmissa tutkimuksissa, ja kun synnytyksen aika tulee niin sitten Tampereelle yliopistolliseen.

Nyt on menossa rv 15+2 ja mukavasti mennyt. Vatsa saisi jo mun mielestä alkaa kunnolla kasvamaan...*odottaa kärsimättömästi* ;)

:wave: moikkis ja palaillaan taas !
 
Tiedän panpula tunteesi. Meillekin Kätilöopiston lääkäri antoi ymmärtää, että tilanne on paha. Mainitsi vielä, että kun on vauvalla jo yksi "vika", niin usein on muitakin esim. sydämessä ja muussa kehityksessä. Mentiin siis sydän pamppaillen Naistenklinikalle ja helpotuksen kyyneleet tuli, kun perinnöllisyyslääkäri kertoi todellisen tilanteen. Mainitsi vielä, että tämä on niistä vauvojen "ongelmista" se kaikista pienin ja helposti korjattavissa leikkauksella.

Meillä on perinnöllisyyslääkärin tapaaminen heti ekalla ultrakerralla. Olimme lähdössä kuukauden matkalle kahden päivän kuluttua ja aika järjestyi päivän varoitusajalla. Lastenkirurgin tapaamista ei ole vielä ollut, mutta ilmeisesti järjestetään sitten seuraavan ultran jälkeen.

Olemme käyneet Naistenklinikalla nyt kaksi kertaa ja tyytyväisiä olemme, vaikka molemmilla kerroilla jouduimme odottamaan pari tuntia. Eka kerta 5 parille oli annettu sama klo 10 aika ja toisella kerralla ajanvarauskoneella oli eri päivä kuin meille tulleessa kutsussa.

Meillähän ei ole Minton kanssa kuin viikon ero =) (nyt rv 20+4). Vaikka on ikävää, että näitä gastroskiisejä löytyy, on tosiaan mukava, että voi odottaa muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Olemme ihan hyvällä mielellä gastroskiisi-diagnoosista huolimatta. Aluksi päätimme, ettemme kerro diagnoosista etukäteen kuin lähimmille, koska tuntui siltä ettei jaksa seuraavaa puolta vuotta selitellä kaikille mistä on kyse ja kuunnella pahoitteluja. Varsinkin, kun emme itse pidä tätä minkäänlaisena ongelmana.

Nyt on mieli kuitenkin hieman muuttunut. Emme edelleenkään lähde tiedottamaan yleisesti asiasta, mutta jos synnytyssairaalaa kysellään, kerromme kyllä minne olemme menossa ja minkä vuoksi.

Palaillaan myöhemmin. Nyt täytyy lähteä 1v:n kanssa hiekkalaatikolle, kun kengät ja vaatteetkin on nähtävästi ilmestynyt tuohon viereen =)
 
Tänään oltiin taas ultrassa, ja siellä kaikki OK =) Poika on kasvanut hienosti ja gastroskiisi vaan varmistui, ei luojan kiitos ole napatyrää! Kaikki oli samalla mallilla kuin viimeksikin. Seuraava ultra on sitten 30.10.

Saatiin iiiihania kasvokuvia! Se näyttää jo ihan pieneltä pullaposkivauvalta <3
Ajatellaan positiivisesti tämä, me saadaan nähdä vauvaa useammin ja saadaan ihania kuvia :heart: Muut joutuu maksaa jos haluu 4D:hen! Asioista pitää aina koittaa kaivaa jotain positiivista!!! B)

Viikonloppuja muille :)
 
Meillä on seuraava ultra vasta 11.11.
Odottelen myös kuumeisesti ihania kasvokuvia. Viimeksi ei saatu kasvokuvia, kun vaavi päätti pitää käsiä edessä ja laittaa kasvonsa koko ajan piiloon. Parhaissakin otoksissa näkyi korva, poski ja pienet suloiset kädet.
Tässä on tosiaankin hyvinä puolina nämä ilmaiset "kuvauskeikat" =)

Tsemppiä odotukseen teille molemmille! Ja Panpula: Kyllä se vatsa siitä vielä lähtee kasvuun. Jonkun ajan kuluttua et muistakaan aikaa ilman vatsaa =)
 
Heips!!!

Panpula miten meni lapsivesipunktiossa? Mua pelottais se ihan kamalasti..jätettiin siis menemättä siihen.
Viime pe oli taas ultra, kaikki oli ennallaan:) Poika näytti hyvinvoivalta ja suoli oli samanlainen eli ei ollu turvotusta eikä mitään. Tosi ihana kasvokuvakin saatiin :heart:
Maanantaina oltiin juttelemassa lastenkirurgin kanssa, hän oli tosi mukava ja kertoi meille leikkauksesta ja miten sit toimitaan yms.. Oli ihan kiva jutella henkilön kanssa joka oikeasti on näitä nähnyt ja parantanut. Hän oli toiveikas ja sanoi näillä olevan hyvät ennusteet =) Se helpotti taas mukavasti.

Mä oon koittanut ajatella et meille tulee ihan samanlainen vauva kuin muillekkin eikä mikään erikoinen lapsi... Oon siis shopannu vaatteita ja ollaan jo hommattu kalusteita yms ja vaunutkin on jo tilattu. Eli ns normaalisti elellään.. Ei tässä muukaan auta ku ootella. Lääkärin mukaan lasketusta ajasta otetaan noin kuukausi pois ja niillä viikoilla yleensä käynnistellään sitten synnytystä.. Eli meille olis tulossa joulukäärö :heart:

Kipalo miten sulla on vasta marraskuussa seuraava ultra? Ku mulla 30.10 taas jo seurataan.. Kai se riippuu sit lääkäristäkin et miten ne niitä määrää... hmm

Hyviä vointeja kaikille!!! nautitaan ihanista syysilmoista :flower: =)
 
Hei vaan,

Minäkin odottelen Panpulan terveisiä lvp:sta. Toivottavasti kaikki meni hyvin, eikä punktio tuntunut kovin epämukavalta. Itse piikkikammoisena jännitän jo etukäteen, mikäli loppuraskaudesta joudutaan punkteeraamaan liikaa lapsivettä pois. Lääkärin mukaan gastroskiisiraskauksissa lapsivettä saattaa kertyä liikaa ja sitä poistetaan sitten olon helpottamiseksi.

Mä oon sulle Minto melkein kateellinen siitä, että pääsette niin usein vauvaa katsomaan =) Soitin jo Naistenklinikallekin meidän ajasta, kun ajattelin siinä olevan virhe. Kuulemma lääkäri on siirtänyt meidät sikiötutkimusosastolta äitiyspolin puolelle ja merkinnyt seuraavaksi ultra-ajaksi rv27. Kuulemma synnytys voidaan tarvittaessa käynnistää sen jälkeen, mikäli kasvu on hidastunut merkittävästi. Mutta onneksi harvemmin kuitenkin vielä niillä viikoilla.

Minto: Käyttekö te edelleen tutkimuksissa sikiötutkimusosastolla vai oletteko siirtyneet äitiyspolille?
Vai, että kuukausi aikaisemmin mahdollisesti käynnistettäisiin... Puhuiko lääkäri mitään synnytystavasta?

Mekin odotamme ihan samanlailla vauvaa kuin muutkin. Ostin jo tuplarattaatkin, jotta kulkeminen on helpompaa kahden pienen kanssa. Vaatteita en ole vielä ostanut, koska meillä on sukupuoli vielä epäselvä ja noita esikoisen pieneksikäyneitä vaatteita pursuaa jo valmiiksi kaikista paikoista.

Hyviä vointeja teillekin!
 
tervehdys taas! teillä on hyvä kun on yhtä aikaa monia samassa tilanteessa niin voi vaihtaa kuulumisia. se on varsinkin sitte sairaala-aikana tosi tärkeää että on vertaisryhmää joka tietää täysin miltä vanhemmista tuntuu ja kuinka raskasta se henkisesti voi välissä olla.

meijän poika synty helsingissä lastenklinikalla. asuttiin sillon siellä. hyvin kaikki suju ja henkilökunnasta jai kivat muistot. siellä on melkein koko ajan joku gastroskiisilapsi osastolla.

gastroskiisilapset lähtee monesti itestään syntymään hieman etuajassa. meilläki oli viikot 35+1 kun lähti synnytys käyntiin mutta piti istukan sijainnin takia synnyttää kiireellisena sektiona. muuten gastroskiisi ei estä alakautta syntymistä.

muistelisin että me käytiin loppuun asti sikiöntutkimuskeskuksessa ultrissa. mutta käytännöt voi vaihdella ja varmaan johtuu tapauksestaki. meillä oli veriarvojen kanssa lisäsäätöä mun veriryhmästä johtuen.

mukavaa syksyn jatkoa teillä!
 
Heissan !!

Olipas kiva tulla tänne katsomaan, että onko keskustelua käyty sillä aikaa kun en ole ehtinyt käymään sivulla, ja huomata että täällähän odotellaan ihan selvästi mun kuulumisia. =)

No niin, lvp:ssa tuli käytyä ja ihan turhaan jännitin koko operaatiota. Neulan pisto ei tuntunut yhtään, vaan ainoastaan se tuntui hieman epämiellyttävältä kun ruiskuun imettiin lapsivettä.
Ultrassa taapero oli hyvinkin taas liikkuvaisella tuulella. Kasvanut ihan normaalisti.
Selvisi, että meidän tapauksessa ulkonaoleva suolisto on kalvopussin sisällä. Sitä ei vielä tiedetty sanoa np-ultrassa. Lääkäri sanoi, että parempi niin että on jotain suojaa suolistolle, jota näyttää kyllä olevan melko paljon ulkona.
Nyt odotellaan tuloksia punktiosta. Soittelevat sitten äippäpolilta kun saavat tulokset ensin sinne. Saadaan tietää sitten sukupuolikin. Isäntä kyllä jo sanoi, että poika sieltä on tulossa
:)

Rakenneultra on sitten 4.11. Sinne on kyllä aikas pitkä aika.

Taidamme Kipalon kanssa molemmin olla vähä kateellisia Mintolle, kun näkee vauvelia niin usein. :hug:

Seinäjoen äippäpolilla on kyllä sanottu että tätä seurataan tiiviisti, mutta ei ainakaan vielä mitenkään poikkeuksellisesti. Ehkäpä sitten vähän myöhemmin. Ja tuleehan tässä Tampereellekin meno tutkimuksiin jossain vaiheessa, kun synnytys tulee tapahtumaan siellä.

Mintolle ja Kipalolle (ja muillekin) oikein mukavaa viikonloppua =)
 
Moikka pitkästä aikaa!

Kiva kuulla panpula että lapsivesipunktio ei ollutkaan niin kamalaa kun pelkäsit! Nimittäin musta se kuulostaa ainakin tosi epämiellyttävältä toimenpiteeltä..varsinki ku inhoon neuloja. :/
Kauan niissä tuloksissa menee? Varmaan jännittävää aikaa ootella niitä... No, eiköhän kaikki ole kuitenkin kunnossa teidänkin vauvalla! =)

Meillä ei mitään uutta, vointi on ihan ok ja vauva melskaa kahta kauheemmin koko ajan. Maha vaan heiluu ja sitä on hauska katella :heart: Nyt on rv 25+4

Mulla on ultra siis silloin 30.10 et viel pitää parisen viikkoa ootella et taas näkee pikkuisen:)
Mä oon jo pessyt ekat vauvan vaatteet ja tavaraa alkaa jo olla aika lailla! Vauvakutsut on parin viikon päästä, pidän mun kaverin kanssa yhteiset kun hänen vauvan laskettu aika on 2.12 B) Ollaan koitettu elää ihan normaalisti, mitä nyt siis oon jo saikulla töistä... Mut en enää joka päivä ees muista gastroskiisia... Asialle kun ei mitään voi tehä ja sit ku synnytys koittaa ni sit taas jännätään uudestaan!

Mukavaa aurinkoista sunnuntaita kaikille!!!!

Minttu
 
Heippa kaikille!!! Ultrassa oltu äsken =) Vihdoin ja viimein kun tuntuu että viime kerrasta on niin kauan aikaa jo! Tänään siis rv 28+1.
Pojalla kaikki ennallaan, painoa oli jo 1055grammaa :heart: Iso mies jo ja hirveetä potkimista oli koko ajan! Se on muutenkin tosi aktiivinen, koko ajan melkein tuntuu liikkeet, ihanku se ei nukkuis koskaan :)
Suoli näytti siistiltä, pikkasen myös paksusuolta on ulkona mikä on ihan normaalia. Kuulemma tässä vaiheessa seurataan ettei ole maksaa ulkona eikä ollut mikä on hyvä asia. Siellä se oli siististi massun sisällä.

Kohdunsuu 3cm ja kaikki siinä mielessä ok vaikka supisteleekin ja olo ollut aika raihnainen ku on näitä kaikkia vaivoja, selkä yms on tosi kipeenä koko ajan. Mutta saikkuaki sain nyt äitiysloman alkuun eli mammis alkoi virallisesti nytten =)

Seuraava ultra on kuukauden kuluttua ja sit oonki jo äitipolin asiakas! HUi kohta on jo synnytys!!!! Onneks vauvalle on kaikki tarvikkeetki jo hommattuna :heart:

Kertokaas pian muutkin kuulumisianne!!!
Kivaa viikonloppua!!! :flower:
 
Heipä hei

Mä meen heti omaan kuulumisiin, ja ne eivät ole mukavia.
Lapsivesipunktion tulokset kun tulivat, elämäni romahti, niin myös mieheni. Lvp:n tulos oli 18-trisomia.
Oli tehtävä elämämme raskain päätös, aikaa ei ollut paljoa, koska viikkoja oli jo 20 koossa. Lääkäri suositteli raskauden keskeyttämistä, ja siihen me sitten päädyimme.

23.10 tehtiin lääkkeellinen raskauden keskeytys. Se päivä oli niin raskas, ja en toivo sitä kenellekkään. Jo supistukset ovat sitä luokkaa lääkkeillä, että annetut kipupistoksetkaan eivät lopuksi auttaneet mielestäni juuri yhtään, pää vaan meni sekaisin.

Nyt olen ollut sairaslomalla, itkenyt oon joka ikinen päivä. En tahdo millään uskoa että näin kävi. Ensin saa ottaa lääkkeitä että yleensä tulee raskaaksi ja sitten kun vihdoin ja viimein on onnistanut, niin sitten elämäni ensimmäinen raskaus pitää lääkkeillä keskeyttää. Tuntuu niin hemmetin väärältä ja kohtuuttomalta.
Gastroskiisi varmistui punktion yhteydessä sitten lopuksi omfaloseeleksi, joka luokiteltiin suhteellisen suureksi, myös sisäelimiä ulkopuolella, ainakin maksa, ja todennäkösesti muitakin elimiä. Että jo senkin takia, meidän taaperomme syntymän jälkeinen elämä olisi ollut hyvinkin epävarmaa.

Tässä nyt mennään päivä kerrallaan ja joinakin hetkinä minuutti kerrallaan.

Siirryn tältä palstalta tuonne enkelilasten puolelle.

Mintolle ja Kipalolle oikein mukavaa jatkoa ja myös muillekin!

 
Panpula otan osaa :'( Tuntuu pahalta enkä tiedä mitä sanoa :((
Hirveitä uutisia täällä luettavana! Ihan hiljaiseksi veti tuo "uutinen".....
Toivon sinulle ja perheellesi paljon voimia tänä raastavana aikana
:hug: Ihan varmasti teitte oikean päätöksen, pienokaisen elämä masun ulkopuolella olisi varmasti käynyt liian raskaaksi :( VOIMIA!!!! Olette ajatuksissani :heart:
 
Täällä ollaan kyynelet silmissä Panpulan suru-uutisten vuoksi. Elämä kyllä koettelee välillä liiankin kovasti.
Toivon todella, että jaksatte surun yli yhdessä miehesi kanssa. Hetki kerrallaan on hyvä asenne ja toivottavasti jonain päivänä se toivottu lapsikin tulee taloon. :hug:
Anna itsellesi riittävästi aikaa toipua surusta. Halauksia ja jaksamista!
 

Yhteistyössä