Elovauvat 2014 <3 *joulukuussa*

Candyqueen, sun pitää laskee sit viikot ovulaatiosta. Oli ovulaatiopäivä on rv2+0 ja jos sulla nyt on Dpo 18, niin äkkiä laskettuna oot rv 4+4. :)

Edit. Muistelen että tuun sua kaks päivää jäljessä ja mulla tänään 4+2. :)
 
Viimeksi muokattu:
Voimia kkamilla! Onnea uuteen yritykseen!

Tervetuloa uusille, vaikka itsekin olen sellainen????

Äitiysvaatteet, melkein kaikki vanhat on jo laitettu eteenpäin, joten uusia joutuu hankkimaan. H&M löytyi ainakin edelliseen raskauteen mukavia mekkoja. Siihen sitten tarpeen mukaan leggareita.

Tukiverkostoa löytyy. Molemmat isovanhemmat on lähellä, samoin siskoja sekä ystäviä.

Napa: ensimmäiset posliinirakkaan halaukset on päästy tekemään. Olen tällainen ympärivuorokauden pahoinvoiva, ruokahalut poissa ja sen minkä pystyy syömään, täyttää vatsan heti. Edelleen iltaisin hirvittävä palelu. Nännit on kipeät. Ja väsyttää. Mieli on herkillä. Olin katsomassa tytön jumppaesitystä ja naama märkänä katselin kaikkia pieniä jumppaajia ja varsinkin sitä omaa.

Olen viettänyt tässä vapaapäiviä ja huomenna taas töihin aamusta. Saas nähdä kuinka siitä suoriudun vai jäänkö heti kiinni raskautumisesta.

Voikaa hyvin Mamat!

Sammi 5+0 ( tekonimeä ei vielä ole, mutta ehkä se sieltä ilmaantuu)
 
pink kiitos nyt auttoi!
lumineiti kaikkia laskureita koklasin jo... :/

Haha näin muuten unta tästä palstasta :D annettiin kimppakyyti muistaakseni pinsulille ja ambrosialle kimppakyyti :D

neuvolasta neuvonantäti ei tainnu kauheesti huomioida sittenkään mun lyhyttä kiertoa, vaan anto mulle ekan ajan vasta 15.1

E// tai nojoo, silloin olisin viikolla 9+4..

Candy & napoleon 4+5
 
Viimeksi muokattu:
Haha candy, hyvä uni ;D

Ambrosia, tsekkaappa se etusivu, oon päivittänyt sunkin nimen siihen FB-kohtaan, jo pari päivää sitten ;)

Manuli ja Toothie, tervetuloa! :) Päivittelen teidät listaan ihan pian.

Manuli, tekstin väriä saat muutettua tuosta kirjoituskentän ylävalikosta, jossa näkyy kirjain A. Sun pitää ensiksi mustata se sana minkä haluat värittää, ja sitten valita väri tuolta A:n alaisesta valikosta :)

Lähitukiverkko, me asutaan vielä puolisen vuotta semmosessa kaupungissa missä meillä ei ole lähelläkään perhettä tai sydänystäviä. Miehen sukulaiset asuu noin 100km päässä Tampereella päin. Mun omat sukulaiseni asuu kaukana pohjoisessa (paitsi sisko vähän lähempänä, mutta silti 200km päässä), koska oon itsekin nuorena tehnyt tämän maisemanmuutoksen :D Mehän onneksi muutetaan touko/kesäkuussa takaisin Tampereelle, jossa meillä onkin sitten enemmän läheisiä. Mun sukulaisten luona käydään monta kertaa vuodessa, ja äiti käy monesti meillä. Miehen vanhempien luona ollaan nyt oltu vuoden verran joka viikonloppu, että päästään pois täältä ihmisten ilmoille :D Eli hyvät on tukiverkot.

) . ( Ei ollut kyllä kiva herätä mahakipuun. Tää ummetus on välillä aivan järkyttävää, ehkä inhottavin raskausoire… Mies oli eilen pikkujouluissa, joten hän tulee kotiin vasta tänään koulun jälkeen, kai. Nukuinkin vielä kauheen huonosti. Höh :( Ja päänsärkyä heti aamusta…Ihanaa!

Mitenköhän sanin ultra meni? Sanilla taitaa olla aika pahaa se oksentelu, mutta toivottavasti ehtii tulla tänne kertomaan…

Pinsuli ja himpula 6+6 <3
 
En tiedä olenko liian varhain liikkeellä, mutta kai mä sen uskallan kirjoittaa kun ääneen en uskalla sanoa.

Juuri eilen ilmestyi tikkuun kaksi viivaa, testiä en olisi varmaan vielä edes tehnyt ellei kaverini olisi siihen patistellut. Nyt aamulla tein uuden testin ja aiempaa vahvempi viiva. Ajattelin vaan vielä, että jos pitäisi kokeilla jotain toisenlaista testiä, mutta noiden vahvuus pakottaa mut uskomaan positiiviseen testiin, vaikka niin epäaito ja omituinen olo on.

Mä olen itse 20-vuotias 1v 8kk ikäisen tytön äiti Helsingistä, laskettua aikaa on tosi vaikea sanoa, sillä en voi tietää millä kerralla tää on tapahtunut, mutta kuukautisten mukaan se olis nyt sit 15.8. Ja jos raskaus jatkuu niin pitkälle saakka niin tarkoituksena olisi synnyttää kättärillä, kuten esikoinenkin.

Tää tulee vähän puskista, kun parisuhde on sen verran uusi, mutta kuulemma ihan yksin en ole jäämässä ja jutustelu tuokion jälkeen tuo toinen osapuoli oikeastaan ihan intopiukeana, mä luulen olleeni itse hämmentyneempi kuin hän!
Niin, esikoistanihan odotin täysin yksin, jännää nähdä nyt millaista on kun on joku jota tällä kertaa passuuttaa kun himoja iskee. ;)
 
Eka neuvola varattu! On siis 8.1.14. En jostain syystä saa puhelimella muokkailtua värejä... :/
Ens viikolla pitää vielä soitella niin saan ekan lääkäriajan jolloin tehdään myös ultra. Se pitäis olla rv9. :)
Neuvolantäti laski la:ksi 17.8. Mutta pidetään toi 18. päivä vielä toistaiseksi.

Pink ja tirriäinen 4+3
 
Täällä on taas yksi tuhannen herätyksen yö takana. Ei tää meidän Tyyppi päästä mua helpolla :)

Lähitukiverkko
Oma perheeni asuu kokonaisuudessaan samalla paikkakunnalla ja anoppikin vain alle kilometrin päässä. Ystävätkin suurimmaksi osaksi samalla paikkakunnalla. Lähitukiverkko on siis lähellä! :)

Ruoka pohdintaa
Kuinka orjallisesti vältätte ns. kiellettyjä ruokia? Ennen plussaa söin normaaliin tapaan, mutta sen jälkeen olen alkanut harjoittelemaan uusia ruokatottumuksia. Suurinta päänvaivaa aiheuttaa juustot. Mitä uskaltaa syödä ja mitä ei. Esim tänään ajattelin tehdä pesto-lohta, mutta netistä tutkisteltuani oli siitäkin luovuttava vastahankoisesti sen sisältävän juuston vuoksi. Aurajuustoa aion yhä käyttää kypsennettynä. Suomalaisia tuorejuustoja uskaltaudun myös yhä käyttämään.
Kahvin juonnin olen jättänyt nyt toistaiseksi. Kupin aion sallia itselleni kerran päivässä esim. jos kyläillessä sellaista tarjotaan. Toki jos mitkään närästykset yms ei tule asiassa vastaan :D

Ainiin, meinasi unohtua! Tervetuloa kaikille uusille! :)
 
Viimeksi muokattu:
Hei :wave:
Ilmottaudun mukaan pinoon eli Princessa 26v/3.lapsi ja laskettuaika olis itse laskurilla katottuna 4.8.
Oireita on samat kun ennenkin, karmee väsy ja aamulla tulee kerran halattua pönttöä. Illalla taas iltakuvotusta. No ehkä tästä selvitään, jotenkin. Facebookkiin laitan pyyntöä vaik Ambrosialle..

Princessa ja rakkausmuru rv? en oo vielä laskeskellut, ehtiihän tässä :D
 
Neuvola Mie en aatellu soittaa neuvolaa ennen joulua.. soittelen sitte vasta joskus 6 viikolla : / ei tarvi ainakaa oottaa nii kauaa. Mie en viimeksi saanut neuvola-aikaa ennenkuin vko 10. Ja sillon kuulu onneksi sydänäänet dopplerilla, sai varmistusta että jotain elollista sielä on :heart: en ajatellu varhaisultrassa käydä ollenkaan, ei ole nyt ylimääräistä kun tosiaan tässä kotona olen ton pienen kanssa niin on vähän tiukkaa :kieh: Muutenkin joulumenot tässä ihan jäätävät.

Meinaatteko hankkia dopplerin kotia? Viimeksi mie en kotona vielä ollu saanu sydänääniä kuulumaan enne neuvolaa, vasta joskus vko 12. Josko nyt kuuluis nopeammin? :) viimeksi oli istukkakin edessä niin se varmaan aiheutti sen ettei kotona kuulunut sydänäänet ku tosi myöhään ja liikkeet aloin tuntea vasta joskus vko 16. Toivon et saisin nyt paljo aikasemmin äänet ja liikkeet :heart:
 
Moi kaikki! :wave: mäkin voisin tänne ilmottautua. Meille tää olis toinen lapsi, ensimmäinen täytti just 4 :heart: itse 23v ja TAYS olis sairaala. viikko sitten plussasin, laskurin mukaan siis 4.8 laskettu. neuvolaan en ole edes vielä aikaa varaillut :D viime raskaudessa pahoinvointi oli paha ja jatku pitkään, nyt ei oo minkäänlaista etovaa oloo vielä ainakaan ollut.toisaalta ei niitä ikäviä oireita kaipaa mutta väkisin miettii että kasvaako tuolla mahassa oikeesti joku. väsyttää kyllä kokoajan ja alavatsan vihlontaa sillontällön.
 
Ruokailutottumuksista, etenkin ensikertalaiset stressailijat, lukekaa tämä. Mä olin esikoista odottaessani aivan järkyttävän hysteerinen kaikesta mikä joutui edes lähelle suutani, ja olin pienestäkin erheestä aivan varma että nyt tuli listeria ja keskenmeno. Se oli jotain niin järkyttävää, ja aiheutti aivan kamalaa stressiä mulle koko raskauden ajan. Kaikkihan tietää ettei stressi ole hyväksi raskauden aikana. Oon siis selvitellyt asioita ihan hirveesti, ja voisin jakaa tietoni teidän kanssa. Tietysti jokainen menee omalla maalaisjärjellään.
Eli listeria kuolee noin 72° lämmössä. Eli siis mikä tahansa kiehunut, sulanut tai uunissa käynyt on vähintäänkin ok. Myös sulatejuustot, homejuustot, tuorejuustot, vuohenjuustot kuumennettuina. Kaikki lämpimät ateriat (mm. uudelleen lämmitetyt tähteet) höyryävinä. Pakastekasviksia (he-ma-pat ynnä muut) tulee keittää vedessä, ei kannata syödä pelkästään huoneenlämmössä/jääkaapissa sulatettua (vaikka ei siitäkään kannata stressiä ottaa jos vahingossa sellaista syö). Jos syö jotain muuta kuin itse tekemää, niin voi ottaa selvää tekotavoista kysymällä ennen syömistä. Kovat juustot, kuten perus edamit, emmentalit, kermajuustot yms. joita käytetään leivän päällä on turvallisia sellaisinaan, kunhan ne on tehty pastoroidusta maidosta. Se lukee juustopaketissa. Myös parmesaanijuusto on käsittääkseni ok, koska on kova juusto. Oon myös välttänyt ulkomailta tuotuja rahkoja ja vanukkaita jos niissä ei lue, että ne on tehty pastoroidusta maidosta.

Siinä oli ainakin pari, huhhuh :D Mutta tosiaan, päätin heti raskauduttuani etten ota enää semmoista stressiä kuin esikoisen kanssa. Välttelen noita ruoka-aineita, and that's that. Periaatteessa listeria voi tulla melkeinpä mistä vaan, sitä kun on paljon. Mutta sitä ei kannata pelätä, koska vaikka se tarttuukin raskaana olevaan helpommin, ei se tarkoita että se tulee väkisin jos vahingossa syö jotain "kiellettyä". Toivottavasti tää nyt auttoi jotakin :D Graavilohesta en muuten osaa sanoo mitään, kun en syö sitä itse muutenkaan.

Muihin juttuihin :D Tervetuloa ekulainen, Princessa ja maibe! :flower:

Päivitän uudet tiedot hetimmiten :)

candyqueen, mä oon kuullu kans tuon että kolme kuppia päivässä. Ei pitäis olla mitään hätää. Limukkaa ja herkkujahan saa vetää ihan oman tahtonsa mukaan, ei niitä oo mitenkään kielletty. Tietysti painostetaan että pitäis syödä terveellisesti, mutta niinhän sitä painostetaan muutenkin :D Eli jos tekee mieli niin en mä ole ainakaan kieltäytynyt.
 
Itse kerkesin jo selata heinäkuistenkin juttuja, siellä oli hyvin kirjoitettu graavilohesta yms että miksei sitä kannata syödä ja vakuumipakatuista kaloista muutenkin oli siellä juttuu. Käykää lukees sieltä jos aihe kiinnostaa :)

Tää ruokakeskustelu on kyl kiva herätellä täs vaihees kun tuo joulukin on tulossa. Homejuuston ystäville voin sanoa et ainakin suomalaista Valion aurajuustoa uskaltaa käyttää, neuvolaskin on asiaa puollettu kun joskus kysyin.

Sain aikaseksi katsoa viikot, 6+3 olis ilmeisesti meneillään vasta ja pahoinvointi on näin kovaa päällä. Onneks joululomat on tulossa nii jos sen aikana pahoinvointi hellittää. Mutta jännin asia on että aamulla pahoinvointi helpottaa hetkeksi kun saan kupin kahvia, nyt ajattelin kokeilla päiväkahvia jos tää etova olo taas hetkeksi loppuis. Aina voi yrittää ;)
 
makeutusaineista luin että niitä pitäis välttää? Kaikki light-limut jne.. Tietääkö kukaan siitä?
Viime vuonna neuvolatäti sanoi että ihan rauhassa saa juoda esim pepsimaxia - sais juoda monta litraa vuorokaudessa että saantiraja lyittyis :) Itsehän olin kiskonut siihen saakka sokerilimpparia, ja sekään ei ole hyvä ;)

Itse varmaan noita ruokarajotuksia noudatan maalaisjärjellä. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään ahdistusta ruoista =)
Kahvia en juo kun se maistuu taas pahalta :)
Sen muutoksen tein nyt kun kaikki muutkin tökkii, että vaihdoin kevyt maidon rasvattomaan koska maitoa taas kuluu taas =)
 
Ruokarajoitteista
Kirjoitetaan nyt näistä ruoka-asioista vielä kun aika paljon luin tuosta listeriasta stressatessani.

Totesin siis, että en ota mitään riskiä juustojen ja kylmäsavulohien kanssa. Kuumennettuina tietysti ovat ok, mutta en aio syödä edes suomalaisia pastöroidusta maidosta valmistettuja tuorejuustoja, homejuustoja ym. koska listeria on voinut tarttua niihin myös jälkikäteen ja ovat siis listerialle hyviä kasvualustoja toisin kuin kovat juustot. Ehkä vasta-avatusta paketista voisin kuvitella syöväni, mutta en muutoin enkä todennäköisesti silloinkaa tule syömään. Listeriahan kaiketi voi elää myös jokaisen meidän jääkaapissa eli sen mukaan kannattaa miettiä myös esimerkiksi siellä kauan avattuna seisoneiden juustojen turvallisuutta vaikka oliskin vaikka sitä Valion pastöroitua Auraa.

Herkkuja aion syödä suht normaalisti. Tällä hetkellä ei makeaa juurikaan tee edes mieli. Eilen söin kolme suklaakonvehtia ja sain niistä huonon olon eli ei nyt ainakaan vielä ole ongelmaa sen kanssa. Eihän se liika sokerikaan sille vauvalle hyväksi ole, mutta kohtuudella voi herkkuja mielestäni ihan hyvin syödä

Makeutusaineistahan ovat sallittuja A:lla alkavat (asesulfaami ja aspartaami) ja sukraloosi. Sakariini ja syklamaatti taas kiellettyjä eli niitä kannattaa katsoa jos keinotekoisesti makeutettuja tuotteita paljon syö.

En juo muutenkaan kahvia, joten sen suhteen ei ole ongelmaa. Juon mustaa teetä yleensä muutaman kupin päivässä ja senkin menekki on laskenut tässä kun ei vaan oikein tee mieli.

Kaikki nuo maksat, makeutusaineet, pellavansiemenet ym. ovat sellaisia, joita mielestäni voi pienissä määrin syödäkin koska niissä vasta kerrannaisvaikutus on se mikä ratkaisee. Listeriaa taas voi tarttua siitä pienestä suupalasta ja johtaa keskenmenoon tai myöhemmin sitten ennenaikaiseen synnytykseen tai lapsen aivokalvontulehdukseen eli siinä mielestäni riski on monin verroin suurempi.
 
Makeutusaineet: Syklamaattia ja sakariinia ei suositella raskauden aikana. Esim. Hermesetas on sakariinia, joten se kannattaa jättää kaupan hyllylle.

Aspartaamia voi ohjeiden mukaan käyttää, mutta itse suhtaudun pienellä varauksella tähän. Aspartaamista on paljon tutkimuksia jotka osoittavat sen olevan aivoille myrkkyä. Lääkäri Antti Heikkilä sanoi hetki sitten haastattelussa ettei ymmärrä miksi kukaan käyttäisi aspartaamia sisältäviä tuotteita edes vähän. Erityisen haitallisia hän sanoi se olevan odottaville äideille. Laitan linkin A. Heikkilän juttuun ja pariin muuhunkin jos jotakuta kiinnostaa:

Lääkäri kertoo: Näin haitallisesti light-juomat vaikuttavat elimistöösi - Studio55.fi

Aspartaami | Elina Hytönen

Olen itse PepsiMax -addikti, joten mielenkiinnolla oon näitä lueskellut... En todellakaan ole hysteerinen joka suupalaa murehtiva odottaja, mutta aion yrittää vähentää pepsin lipittelyä, saa nähdä kuinka käy :D

Loppupeleissä jokainen päättää itse mitä syö, en missään nimessä yritä tuputtaa teille ohjeita :)
 
Tervetuloa vielä uusille ruokapohdinnan lisäksi :wave: Meitä on jo hirmu määrä!

Huomenna olisi varhaisultra. Tänäiltana varmaan jännittää ihan kauheasti :whistle:

En meinannut hankkia kotidoppleria. Ei ollut viimeeksikään enkä oikein koe tarpeelliseksi. Kuitenkin aika lyhytaikainen se käyttöikä, koska liikkeistähän sen sitten nopeasti alkaa jo tuntea, että vauvalla on kaikki hyvin.
 
Meillä on viimeraskaudesta kotidoppleri ja onneksi onkin! Sain tallennettua tytön sydänäänet koneelle. on aika konkreettinen muisto :heart:

Tuon vehkeen kanssa saa vaan olla pääkylmänä kun voi joutua pitkäänkin etsimään niitä ääniä, eikä välttämättä silloinkaan löydä.

marietille tsemppiä varhaisultraan!
 
Mä tajusin nyt vasta laskea noita viikkoja, nyt olis 4+6.
Sitä vaan mietin, että mitään oireita ei oikeastaan ole ollut, ennen kuin heti ekan plussan jälkeen rinnat alkoi aristaa ja olemaan kosketusherkät sekä tänään alkoi tupakan haju ellottamaan ihan kamalasti, että lähellä kävi yökkiminen.
Mua alkoi myös ällöttämään hississä pikkulapsen kädessä olleen piparin haju ja ihan sopiva kahvikin maistui erikoisen vahvalta.

Mietin vaan, että onkohan noi vaan pelkästään pään sisäisiä, että kun on tajunnut tosissaan itse, että on raskaana niin aivot alkaa pistää mua kuvittelemaan vaan haistelevani ja ällöäväni jotain juttuja(että ajattelen itselleni oireita varmistuakseni lisää vaikka sellaisia ei oikeasti olisikaan). Vai voiko mulla muka oikeasti olla tollaisia tuntemuksia? Sellaisia vatsan pistelyitä, menkkajomotusta mutta tappavan kivuliaita sellaisia on tullut jo pidempäänkin niin ettei tiedä miten olisi.

Esikoisen odotuksesta sain tietää vasta oksennettuani bussiin(joo hyi) ja tämän takia mentyä terveyskeskukseen virtsakokeeseen ja viikotkin on ollu silloin jo jotain kahdeksan.

Oireiluja jotka selkeästi tunnistan on sitten ollut palelua ja verensokerien hullua heittelyä.
Mä siis sairastan ykköstyypin diabetestä ja toki tuo palelu voi johtua siitäkin, mutta kun nyt se on koko kropalla, ennen aina vain varpaissa.
Verensokerit sit taas tuntuu ettei millään meinaa pysyä kunnossa vaan pomppii milloin ihan tosi korkealle ja milloin matalalle, sekä mun on ollut nyt paljon vaikeampaa huomata milloin tulee hypo.


Huh, hitsi kun musta tuntuu, että keksisit vaan päästäni kaikki oireet eikä niitä oikeasti olisi.. Näe ja tiedä sitten.


<a href="http://aijaa.com/2azLVW" target="_blank"><img src="http://i4.aijaa.com/t/00439/12898943.t.jpg"></a>
Testeistä kuvaa

<a href="http://aijaa.com/6tgDsj" target="_blank"><img src="http://i6.aijaa.com/t/00939/12898944.t.jpg"></a>
Aamuista masua
 
ekulainen kommentoin tässä töissä ollessani vain pikaisestk sulle et mullakin on 1 tyypin diabetes! Kiva ku on samassa ketjussa joku jolla on sama juttu. Mulla vaan on takana 3 peräkkäistä keskenmenoa ja tketysti pelkään et taas käy samoin. Verensokerit tosiaan heittelee..! Mulla on pumppuhoito.onko sulla pistoshoito? Onnea matkaan raskauden kanssa tosi paljon! :)
 
Apua.

vessassa käydessä paperiin tuli runsaasti kirkasta verta ja yhden hyytymän näin. Mitä teen. Voiko näin aikaisilla viikoilla soittaa sairaalan päivystykseen? Kohti tuntuu kireeltä mutta pahaolo jatkuu.

Mmaria 6+9
 

Yhteistyössä