EI TOSIKOILLE

Rakkaat palstalaiset! Tuhannesti pyydän anteeksi sitä, että olette saaneet turhaan huutaa ja huhuilla Ursulaa avuksenne! Ettei henkilöllisyyteni suotta paljastuisi kaikelle kansalle, en tässä ryhdy sen tarkemmin selkoa tekemään palstalta pidättäytymisen syistä, mutta toivon hartaasti, että saan palautettua välillämme vallinneen luottamuksen takaisin! Jotta asiat etenisivät ja pääsisimme jälleen päiväjärjestykseen, aion nyt vastata näihin vuokseni vanhoiksi käyneisiin kysymyksiin lyhyesti, mutta tietenkin tyhjentävästi!

Hyvä Feenikslintu! 1) Et nuku tarpeeksi, koska haluat omaa aikaa, ja sitä saat parhaiten silloin, kun lapsoset uinuvat unten mailla! 2) Ei ole lainkaan harvinaista, että fiktiiviset henkilöt elävät elämäänsä mielissämme silloinkin, kun emme heitä kohtaa kirjan sivuilla tai tv:n ruudulla. Sanovathan jotkut kirjailijatkin, että henkilöt alkavat elää omaa elämäänsä, ja välillä toimivat aivan toisin kuin kirjailija on suunnitellut! Mielikuvitus sen tekee, ei kyse ole lainkaan latvan lahoutumisesta!
Hyvä Naakula! Kysyit varmaankin jouluvinkkiä vuodelle 2006, joka oli ja meni! Tulee se joulu tänäkin vuonna, ja parasta on antaa vinkki nyt, kun siitä vielä on hyötyä: Aloita valmistelut ajoissa. Siis ihan vaikka huomenna luot puikoille joulutossujen varsisilmukat, niin siitä se lähtee. Leipomukset ja paistamiset kannattaa jättää tuonnemmaksi, mutta lahjoja voi omakätisesti ruveta rustaamaan heti, onhan jo helmikuu hyvällä menolla!

Hyvä vieras! Meriveden nousu riippuisi tietenkin ko. aikaan elävien ja kynnelle kykenevien määrästä sekä tilavuudesta. Mikäli mereen vaellus sattuisi aikana, jolloin juuri on vietetty niin joulu, hanukka kuin pakkasukon juhla ja ramadanistakin olisi aikaa, ihmisten tilavuus olisi huomattavasti suurempi kuin esim. kristikunnan paaston päättyessä pääsiäisen alla. Ja nämä tilavuudeltaan laajat ihmiset tietenkin syrjäyttäisivät selkeästi enemmän vettä kuin paaston pienentämät!
Hyvä Lutra lutra! Keilapallon salaisuus jo sinulle selvisikin! Mitä tulee puolisoiden välisiin treffeihin, ne ovat enemmän kuin sallittuja, sanoisinpa jopa, että suotavia. Minäkin teen Yrjänän kanssa treffejä tuon tuostakin!

Hyvä Feenikslintu! Tarkemmin ailahtelevaisuutesi mittoja tuntematta en osaa tarkkaa ohjetta antaa. Pääsääntöisesti on niin, että mikäli henkilö miettii pitäisikö jotain elämän osa-aluetta hillitä, hillintä on ainakin jossain määrin hyväksi!

Hyvä RJS! Seksuaalisuuskysymyksesi on äärimmäisen vaikea! Minä en todellakaan tiedä, onko aikuisväestössä yksilöitä, jotka eivät koskaan ole seksuaalisista seikoista piitanneet. Yleensä nekin, joiden seksielämä vaikuttaa aivan olemattomalta, kuten vanhapiikaopettajat ja naisia karttavat peräkamaripojat, ovat siinä määrin kiinnostuneita naapureidensa elämäntavoista parisuhteiden saralla, ettei voi olettaa heidän omienkaan seksiajatusten ihan olemattomia olevan!
Hyvä Lutra lutra! 1) Pettynyt saa olla, mutta pettymyksellä ei saa antajan iloa pilata, joten parasta on peittää pettymys! 2) Luulen, että sanonta "tulla raamit kaulassa" tarkoittaa sitä, että tulijalle eivät ole valmiit ikkuna- tai oviaukot riittäneet, vaan hän on tullessaan kaapaissut karmit mukaansa!

Hyvä RJS! Voit kertoa 6-vuotiaallesi, että joulupukki on rikas ja riittoisa on hänen säkkinsä sisältö!

Hyvä Lutra lutra! Voi kuinka tämä kysymys sopiikaan nikillesi! Lutraamistahan se vessanpytyn vesittäminen on! Virallisesti puhumme kuitenkin wc:n, wc-pöntön tai wc-istuimen huuhtelusta!

Hyvä RJS! Tyttärellesi tiedoksi, että lääkärit ovat tottuneet niin monenlaiseen heilutukseen ja nytkytykseen, ettei mikään heitä hämmästytä, tai ainakin he ovat oppineet hämmästyksensä kätkemään. Saattaisipa viisas tohtori kuitenkin todeta, että mitä vapaammin rintavarustus saa höllyä ja pomppia, sitä alttiimpi se on ainaiselle maan vetovoimalle ja sitä myötä kukkeakin povi voi ennen pitkää muuttua enemmän riipusmalliseksi.

Hyvä Maarit6! Kekosvauvanne koko riippuu tietenkin siitä, mikä hänen kokonsa oli syntyessään! Koska vastaamiseen vierähti aimo tovi, koko kuukauden iässä lienee jo tiedossanne!

Hyvä Lutra lutra! Ei ole Ursula unohtunut lahjavuoren alle eikä edes käärepapereihin kietoutunut. Onpa vain muuten elämä ollut touhukasta ja työntäyteistä, nin että palttailu on ollut aivan lapsipuolen asemassa!

Hyvä Hanna! Se, ettei seksi kumppanisi kanssa nyt kiinnosta, ei merkitse suhteenne loppua! Kyse on siitä, mitä sinä tahdot. Jos tahdot jatkaa yhdessä, löytyy kyllä kipinä sytyttämään seksinkin sulot uuteen tuleen. Ajattele miehestäsi positiivisesti, riippumatta siitä, onko hän sitä ansainnut vai ei. Kaikki hellyyden ja rakkauden tunteet, joita sinussa ketä tahansa kohti herää, kohdista mieheesi. Pian miehesi alkaa olla sellainen, kuin hänen toivoisit olevan. Toinen, ja mielestäni huonompi, tie on se, että lähdet etsimään uutta uljasta prinssiä, joka kuitenkin ennen pitkää ei olekaan enää täydellinen.

Hyvä Herkkis äiti! Nyt on jo tuo pitkäkin tammikuu takana, mutta olet oikeassa: monessa mielessä se on kuukausista pisin. pituuteen vaikuttaa eniten ehkä se, että viikkojen valmistautuminen jouluun ja itse jouluaika on tammikuussa tylysti takana, ja edessä on mittaamaton jono arkea ja juhlatonta jollaotusta. Helmikuussa alkaa jo aurinko vilautella itseään ja katseemme kääntyvät kevääseen, kun kukkamullat ilmestyvät kauppojen hyllylle: silloin on taas, mitä odottaa!

Hyvä RJS! Olen tässä, kirjoituspöydän äärellä työhuoneessa, askeleen päässä eteistiloista. Lähimpään kaupunkiin on matkaa 40 kilometriä ja taajaman keskustaan 2,8 km.

Hyvä Lutra lutra! 1) Pääkallokeli on vaarallisen liukas keli, jolloin sattuu paljon onnettomuuksia niin jalankulkijoille kuin autoilijoillekin. Pääkallo on vaaran merkki (myrkkypullot ym.) ja toisaalta muistutus siitä, mihin pahimmassa tapauksessa liukkaalla päädytään. 1) Termi kesän lapsi ei oikeastaan liity sen enempää sikiämiseen kuin syntymäänkään, vaan tarkoittaa ihmistä, joka tuntee elävänsä voimakkaimmin kesällä ja on tuona vuodenaikana onnellisimmillaan.

Hyvä RJS! Totuus kuullaan lasten ja imeväisten suusta! 4-vuotiaanne vilpittömästi ajatteli, että iltapala-aikaan on nukkumaanmeno niin lähellä, että vieraat eivät enää kotiin yöpuulle ennätä. saattoihan kysymykseen kylläkin sisältyä pieni vihje tyyliin "mihinkähän aikaan vieraat olisivat kotona, jos nyt lähtisivät".

Hyvä RJS! Nyt on Tyttäresi saanut jostain epäluotettavasta lähteestä epäkelpoa informaatiota! Eivät pojat suinkaan saa kiroilla yhtään sen enempää kuin tytötkään! Kiroileminen on sangen brutaali ja sivistykseen sopimaton kielenkäyttötapa, joten sitä tulee karttaa kaikin keinoin sukupuoleen katsomatta!

Hyvä RJS! Toki kannattaa yrittää elää 100-vuotiaaksi! Nykyään siihen on jo huomattavasti paremmat edellytykset kuin muutama vuosikymmen sitten! Omankin kuusivuotiaani tähtäimessä ovat 100-vuotisjuhlat ennen pitkää!

Hyvä RJS! moni toivoisi tyttäresi lailla, että hyvät hetket kestäisivät kauan, mutta pahat ajat pakenisivat pikaisesti. Itse asiassa aika kulkee koko ajan samaan tahtiin, mutta mukavissa merkeissä hetket hujahtavat ja onnettomat olosuhteet tuntuvat tuskaisan pitkiltä. Niin se vain on, elämä ei ole pelkkää leikkiä ja letunsyöntiä.

Hyvä RJS! Monilla piirroshahmoilla on vain neljä sormea, että a) ne erottuisivat oikeista ihmisistä ja b) piirtäjä pääsisi vähemmällä!

Hyvä -peukku-! En nyt ole ehtinyt etsimään ketjustasi tietoa, onko kala mahdollisesti myöhemmin paikannettu. Meillä on käynyt kerran suunnilleen samoin: olimme useamman päivän poissa, ja palattuamme havaitsin, että lomaravinnon varassa eläneistä kaloista yksi oli kadonnut. Sitä ei löytynyt mistään! Ei ollut kuivunutta kökkärettä lattialla, ei ruotoa pohjalla, ei pyrstöä pinnalla. Suodattimenkin tutkin tarkasti, mutta ei ollut suomun suomua sielläkään. Päättelimme, että muut kalat olivat aterioineet tällä onnettomalla yksiöllä tai sitten se oli kuolahtanut itsekseen ja hajoaminen oli ollut niin nopeaa, ettei siitä jäänyt tunnistettavia jäänteitä jäljelle. Jotain tällaista lienee teilläkin tapahtunut, mysteeriksi se kai mielessäsi jää!

Hyvä Lutra lutra! Tulipalopakkaset ovat pakkasia, jolloin on niin kylmä, että pakkasen purema tuntuu nenänahkassa samalta kuin tulipalossa kärventyvä kämmensyrjä. Toisaalta tulipalopakkanen entisinä uunilämmitysaikoina sai halkeilleet hormivanhukset kuumuuden kimpussa päästämään palonalkuja pitkin hirsiseiniä, joten paloja syttyi tuon tuostakin!

Olihan tässä tekstin tikuttelemista kerrakseen! Olen siis täällä taas! Rjs sen enempää kuin kukaan muukaan ei ole syyllinen syrjään vetäytymiseeni, joka on nyt ollutta ja mennyttä! Kevättä kohti kiiruhtakaamme kirkkain otsin. Pian palstalle varmaankin tulvehtii kysymyksiä keväisistä kukkaongelmista, pelargonien pistokkaista ja taimien kasvattamisesta turveruukuissa. Oi, miten mielelläni jaan jaloa tietämystäni silläkin saralla!

Palstailemisiin, rakkain terveisin Ursula, kkpt
 
Neuloja
Onko Ursulalla neuvoa ongelmaani? Olen viritellyt neulomisharrastustani kouluvuosien pakkoneuleiden jälkeen vasta nyt kypsemmällä iällä. Minusta neulominen on mukavaa... tiettyyn pisteeseen saakka. Minusta on kivaa ja joutuisaa neuloa parin ensimmäinen lapanen tai sukka, mutta millään en jaksaisi vääntää toista samanlaista! Piojen ja kaulaliinojen valmistumisessa ei ole ongelmia, sellaiset kun tulevat valmiiksi kerralla. Sukka- tai lapasparin valmistuminen alkaa jumittua aina ensimmäisen valmistuttua, kun pitää ruveta vädäämään toista samanlaista! Mikä neuvoksi, Ursula?
 
IHANAA, URSULA ei ole iäksi kadonnut keskuudestamme. Ihan jo sydän pompsahti rinnassani, mielihyvän puna kohosi kasvoilleni, suupielessä alkoi nykiä, jalat menivät hyytelöiksi ja tekisi mieleni tanssia ripaskaa (tosin se lienee vaikeaa hyytelöjaloilla :headwall: ).

Kiitos siis, URSULA, --ja hyvää ystävänpäivän iltaa!

 
Voi kuinka sinua onkaan ollut ikävä! Ihana että olet tullut takaisin iloksemme. Toki sinullekin on suotava yksityisyys, joten et sinä ole meille tilivelvollinen, niin kuin emme me muutkaan ole tilivelvollisia muille palstalaisille.
Hyvää Ystävänpäivää sinulle, sillä Ystävänpäivä on joka päivä, eikös niin? :flower:
 
Hepskukkuu! Mukavaa, että olette taas muistaneet minua kysymyksillä!

Hyvä neuloja! Lienet itäsuomalaista sukujuurta, koska neulot etkä kudo sukkia silmukoidessasi! Minulla oli joskus kärsimättömässä nuoruudessani alle kaksikymppisenä (nyt olen hieman jo yli) samanlaista taipumusta: hetkessä valmistin ensimmäisen sukan tai lapasen, mutta pariaan se saikin odotella joskus jopa seuraavaan talven. Joskus äitini neuloi parin yöyksinäiselle tekeleelleni. Äiti sitten antoikin minulle vinkin, joka saattaa auttaa sinuakin: Rupea neulomaan paria yhtä aikaa, eli ota käyttöön kahdet samankokoiset puikot ja keksi samanlaista lankakerää tai sitten toinen alulle kerän päältä ja toinen sisältä. Sitten vain päätät, että neulot esimerkiksi 10 kerrosta kumpaakin vuorotellen tai mikä nyt siten onkaan sopiva vaihtamisväli! Mukavia neulehetkiä!

Hyvä Surtsey! Työpäivänä sinulla on todennäköisesti herätyskello soimassa. Heräät tavallaan kesken uniesi kellon soittoon. Vapaapäivänä heräät ihan omaan tahtiisi, joka saattaa olla esimerkiksi 26 sekuntia mahdollisen oletetun kellonsoiton jälkeen. Kesken unen heräämään joutunutta väsyttää aina enemmän kuin itsestään herännyttä, vaikka unta olisi ollut jäljellä omatoimiseen heräämisen vain muutamia sekunteja. Toisaalta on hyvä muistaa sellainenkin seikka, että vapaapäivät ovat yleensä leppoisampia kuin työpäivät, joten mielihyväkin saa heräämisen tuntumaan helpommalta vapaapäivänä kuin stressintäyteisen työpäivän aamuna.

Lämpimät kiitokset kaikille iloisista tervehdyksistä ja ystävänpäiväntoivotuksista! Hyvää ystävänpäivää myös teille kaikille varsinaisen ystävänpäivän lisäksi tänään ja kaikkina muina ystävien päivinä. Joku tuolla palstalla kyseli, mitä armaat aviomiehet ovat antaneet ystävänpäivälahjoiksi. Ystävänpäivän edellä Yrjänä kyseli minulta kaupan kukkaosastolla, millaisia kukkia haluaisin ystävänpäivänä. Tarkkaan harkittuani ilmaisin ihastukseni kerrannaistulppaanien kauniiseen kimppuun. Yrjänä katseli kimppua, totesi, että ovatpa kauniita, mutta samassa älynväläys valaisi hänen komeat kasvonsa, kun hän loihe lausumahan: "Eihän tässä monta kuukautta mene, kun ne viime syksynä istutetut tulppaanit jo alkavat kukkia." Niinpä niin, sinne jäi kimppu, mutta ainahan toivoa saa. Lumikerros tulppaanipenkin yllä on tällä hetkellä n. 83 cm, mutta Yrjänä sai voileipäkakkua ystävänpäivänä, hän kun on niin ihana! :heart:
 
Taas muutama kysymys Palstaterapeutille, toivottavasti osaat vastata...
Eli: miksi kaikki ihmiset ei puhu samaa kieltä? Onko eläimillä eri kieli siippuen missä ne asuu? Jos ihminen kerran tulee apinasta(juuri näin) miksi apinat ei osaa ajaa autolla?

Ja nämä on meidän neiti4veen kysymyksiä
 
SuburanTrubra
noniin URSULA, rohkaisin mieleni ja tulin kysymään Sinulta mieltäni painavia asioita...

Kovat on meillä pikkukakkosen yritykset,eikä mitään kuulu...onko niin,että meille ei enempää lapsosia suoda? entäs olenko nyt yhdessä elämäni miehen kanssa? mitä muuta pystyt kertomaan meistä? kiitosta vaan kovasti... :)
 
Iloista naistenpäivän iltaa kaikille! Ovatko miehenne muistaneet teitä lukuisin lahjoin ja tulenhehkuisin tulppaanein? Rakas Yrjänäni on muistanut tänään kahta naista: minua tarjoustulppaaneilla ja sihteerikköä punaviinipullolla. Minä pidän enemmän tulppaaneista kuin viinistä, joten en ole mustankipeä saati katkera. Asiaa edesauttanee se, että sihteerikkö viettää viimeisiä ellei aivan viimeistä naistenpäivää työelämässä ennen vanhuuseläkkeelle siirtymistä. Mutta sitten kysymyksiin:

Hyvä Koivunkäpy (sinä luonnonihme kaikkien havupuiden käpyjen joukossa)! 1) Kieli on sangen muuttuvainen ilmiö. Elämä ja maantieteellinen välimatka ovat muuttaneet Ursulankin puheenparren kauas alkuperäistä savolaisuudesta. Osittain muutos on tapahtunut tiedostamatta, osin tietoisesti. Luultavasti palvelutiskin myyjätär nykyisellä asuinpaikkakunnallani ei saisi naurultaan töitänsä tehdyksi, jos menisin pyytämään "kymmentä kualkiärylettä" tai "kahtasattoo rammoo mualaistytinätä". Siksi ostan kaalikääryleitä ja maalaishyytelöä.
Kun samaakin kieltä puhuneet ihmiset ovat jakautuneet toisistaan loitontuviksi joukoiksi, ovat heidän kielensäkin vuosituhanten saatossa muuttuneet hyvin erilaiseksi. Esimerkiksi unkarilaiset ovat eronneet suomalaisista jo kauan sitten, kun taas virolaiset ja suomalaiset ovat viljelleet yhteistä kieltä paljon pitempään, joten meillä on näiden Suomenlahden toisella rannalla asuvien kielisukulaistemme kanssa paljon yhteistä sanastoa. Täyttä varmuutta ei ole ihmiskielen alkuperäisestä synnystä eli siitä, kuinka monesta eri versiosta kielet ovat alkuaan lähteneet kehittymään. 2) Eläinten kieli ei ole varsinaisesti riippuvaista niiden asuinpaikasta, eli esimerkiksi suomalainen ja kiinalainen koira voivat hyvin ymmärtää toisiaan. 3) Apina saattaisi hyvinkin oppia ajamaan autolla (ainakin jossain määrin), mutta se taito ei ole tälle luonnossa viihtyvälle lajille tarpeellinen.

Hyvä Feenikslintu! Lohduta poikaasi kertomalla, että kaukaiset asiat usein tuntuvat pelottavilta, mutta mitä lähemmäs päästään, pelko pienenee. Ihmisen kasvu ja aikuistuminen tapahtuu niin hitaasti ja verkkaisin askelin, että siihen ehtii sopeutua lähes huomaamattaan. Ursulakin pelkäsi alakoulun toisluokkalaisena migreenipotilaana sitä, että ylioppilaskirjoitukset menevät varmasti pieleen pahojen migreenikohtausten takia. Olisipa Ursula silloin aavistanut, että saa elää koko lukioaikansa ilman ensimmäistäkään migreenikohtausta!

Hyvä Suburan Trubra! Kysymyksesi sisälsi enimmäkseen Ursulan ulottumattomissa olevaa aineistoa; Ursula ei näet ole selvännäkijä saati ennustajaeukko. Sekä omasta että lähimmäisteni kokemuksista viisastuneena voin sanoa, että jos on yhden lapsen saanut, on toisen saaminen todennäköisempää kuin yksilapsiseksi jääminen. Ihmisen psyyke ja keho ovat niin ihmeellisellä tavalla toisiinsa sidoksissa, että pelko raskautumisen epäonnistumisesta ja kiihkeä asian mielessä pyöritteleminen saattavat mystisellä tavalla lamauttaa lisääntymiselimet kyvyttömiksi tehtäviinsä. Lukemattomat raskaudet ovat alkaneet, kun yrittäjät ovat keskittyneet muihin asioihin ja ehkäpä jo luopuneet toivosta. Moni vuosien lapsettomuudesta kärsinyt on ilokseen kokenut raskaaksi tulemisen onnen esimerkiksi saatuaan suunnata tarmonsa ja rakkautensa adoptio- tai sijaislapsen hoivaamiseen. Onnea yrityksellenne! Hartaasti toivon, että olet yhdessä elämäsi miehen kanssa, kun kerran lasta olette hankkimassa. Ja kun päätät, että hän on elämäsi mies, hän myös on sitä!

Poistun tästä pyykkikoneen sisällön pariin, sillä Yrjänään en siinä asiassa luota; hän näet ei ravista vaatteita tarpeeksi sileiksi ennen narulle laittoa.

Pikaisiin palstatapaamisiin! Rakkain terveisin URSULA, kkpt
 
Muija84

Ensinnäkin, tää Ursulan palsta on kyllä paras =)

Ja sitten kysymys:
Hyvä Ursula kuinka saisin illalla unen päästä kiinni? Kun joka ilta kun sänkyyn menen niin pyöriskelen pari tuntia tai täytän ristikoita että uni tulisi.
Sitten saattaa yöllä joutua heräileen kun lapsella uupuu tuti tai asennon vaihtoa kaipaa. Aamulla pitää olla pirteänä lasten kanssa hereillä klo 6
 
Hyvä Ursula!

Vaatteita laittaessani pyykkikoneeseen käännän ne yleensä aina nurinpäin. Kun otan pyykit pois koneesta puhtaina, nurinpäin käännetyistä on edelleen nurinpäin vain n. 60%. Jos en käännä vaatteita nurinpäin vaan annan olla oikeinpäin, ne tulevat pois 100%:lla varmuudella samalla tavalla eli oikeinpäin. Mistä tämä ilmiö johtuu?

:wave: RJS
 
Keväisen kukkeaa iltaa teille kaikille! Jokos on rairuohot itämässä ja koivunoksat maljakossa hiirenkorvalla? Muistakaahan laittaa ajoissa mämmi imeltymään ja pasha muottiin valuttamaan ylimääräiset herat pois. Pääsiäinen on ovella ennen kuin huomaammekaan! Mutta sitten asiaan:

Hyvä Muija84! Lieneekö niin, että menet sinne sänkyysi aivan liian aikaisin? Niin lääkäreiden kuin Ursulankin ohje on, ettei sängyssä pidä pitkään unettomana pyöriskellä. Kannattaa nousta vaikkapa lukemaan, nypläämään tms., ja mennä sänkyyn vasta, kun silmäluomet alkavat lerpahdella. Iltalenkki raittiissa ilmassa, samoin kuin lämmin kaakao saattaa edistää unen saantia. Unentarve on melkoisen yksilöllistä, mutta saat luultavasti riittävästi unta, jos nukahdat viimeistään klo 23 - 24. Saattaa olla, että olet unityypiltäsi iltavirkku ja aamu-uninen, minkä vuoksi kuudelta herääminen tuottaa hankaluuksia. Vahinko, ettei työelämä tai lapsikatras jousta unirytmin mukaisesti!

Hyvä RJS! Esitit jälleen mielenkiintoisen kysymyksen, jota en koskaan ole tullut miettineeksi. Täytyi siis turvautua testikokeeseen. Täytin pyykkikoneen 20 vaatekappaleella, jotka kaikki käänsin nurin. Pesuohjelman loputtua havaitsin, että kaksi vaatekappaletta oli kääntynyt oikein päin. Siis 10% koko määrästä. Molemmat käännöksen tehneet olivat alushousuja, joita koneessa oli yhteensä viidet. Näin ollen siis alushousuista oli kääntynyt 40%, eli 60% oli pysynyt nurin, kuten sinunkin havaintosi ilmaisi. Näin ollen kysymykseesi on kaksi vastausvaihtoehtoa: a) Peset vain alushousuja. b) Koneesi on takinkääntäjä!

Hei siis taas! Kirjoitelkaapa ketjuun, kun kevään edistyminen tuo esille uusia kysymyksiä!

Tätä toivoo URSULA, kkpt ja virpomavitsakoristemuotoilija
 
Mämmikoura
Voiko Ursula auttaa pulmassani? Olen pohtinut, miksi on mämmiä. Se on aika kummallinen juhlaruoka, ainakin ulkonäöltään. Siis miksi pääsiäisenä syödään niin rumaa ruokaa? Kiitos Ursulalle jo etukäteen!
 

Yhteistyössä