alle 25vuotiaita raskaana olevia äitejä

:wave: heissan

Januliitus niin justiinsa. no ei se maito varmaan lopu jos tytsy syö hyvin. :) mitenkäs on mennyt? yöheräilyä ja haisuvaippaa tietenkin.. :saint:

memmu84 aikas kumma juttu että pitää maksaa.. sekin on kyllä niin paikkakunta koht. että pitääkö vai eikö mut meillä ilmanen niin ku rakenneult. eikä aikaa tarvitse edes vatara.. :eek: tosta + en osaa sanoa kun ei ole koskaan ollut tuollaista merkintää :| pitäisköhän kysyä neukulta? se varmaan osaa sanoa..

KYRSÄ :LOL: todellakin aivan mahtava nikki! :LOL: tervetuloa mukaan! ja ihana huomata että joltakin muulta löytyy uhmaikänen joka varmasti kanssa hyvin kyseenalaistamassa asioita.. :D

Jane et ole ainut. itellä kans nuota samoja kipuja ja hengenahdistusta, johtuu kuulemma siitä että vauva painaa esim. istuessa palleaan tai muuhun inhokohtaan kun kysyin neukulta. :| närästys kivana kiusana myös. sua väsyttää ja mulle ei uni tuu millään. :LOL: pyörin sängyssä yöt ja nousen aamu 5 suihkuun kun en jaksa pyöriä.. illasta taas kauhia väsymys. pari päivää näin ja sitten yks yö kun taas nukun 12h putkeen univelkaa ja taas valvon.. :kieh: rytmit sekasin ja lapset tykkää kun äiti vähän väsyny..

nyt pesemään kissan oksennusta perkuleen lattialta :kieh: syöty kukka ja tiputettu multa..

triple ja tossutin 24+4 =)
 
triple itsellä yleensä loppuraskaudessa tullut se unettomuus, et ei uni tule millään..mutta muuten oon kyllä sen verran hyvä nukkuun et uni tulee kyllä välittömästi kun silmät saa kiinni :D
juu, ja viikot paukkunu jo näinkin pitkälle :D aika meni nopsaa tuolla mökillä ollessa niin itsekin piti ihan miettiä et onko se 27 vai 28 vk menossa :LOL: ei sitä enää pysy muutenkaan mukana noissa viikoissa kun saa näiden kahden kans touhuta itsensä vaikka hengiltä :) äkkiä on taas kuukausi mennyt, ja sinullakin alkaa viikot olemaan aika hyvin jo voiton puolella :D onnittelut sinullekin 24vk:n täyttymisestä :heart:

jane ja napa 28+0
 
triple: Neiti nukkuu yöt ihan hyvin =) juu haisuvaippaa saa vaihtaa todellllllla usein B) toissa yönä tyttö heräs vain kerran syömään :D Mun kyl pitäis herättää se 3-4 tunnin välein syömään, mutta en mie raaski.. Sairaalassa sanoivat että sitten kun tyttö painaa 3,5kg niin ei tarvitse herättää syömään. Nyt olis pakollista herättää tasaisin välein :kieh: Tyttö kuitenkin saa ihan hyvin ilmeisesti rinnasta maitoa kun nukkuu niin hyvin ja tosi pitkiä aikoja. Joten taidanpa antaa hänen nukkua aina niin pitkään kuin huvittaa..

... no olipas pitkästi sepostettu *huokaus* :ashamed: :snotty:

Tervetuloa joukkoon KYRSÄ :)

... Mun pitäis jo varmaan kaikota tästä ryhmästä, mutta mutta kun en mie haluaaaaaa |O En tykkää käydä kirjoittaa missään syntyneiden pinossa, ku ei kukaan miuu noteeraa mitenkään :snotty: ja en tunne oloani "kotoisaksi" muissa "ryhmissä" :D :D Joten kiusaan teitä :LOL:

Ainiin, memmu84: Meillä myös maksanu kaikki seulonnat ku ne tehdään äippäpolilla, josta pitää maksaa se poliklinikka käynti 22?...

JanuLiitus ja punapää 2vko 1pvä :heart: :heart:
 
JanuLiitus tuskin ketään haittaa jos täällä pidät meille seuraa vieläkin vaikket enää ole odottava :) minusta on vaan mukava että käyt täällä kirjoittelemassa kuulumisia ja kertomassa "vauva arjesta" joka on meillä kaikilla muilla vielä edessä :D
luulen että itsekin tulen tänne vielä höpiseen vaikka vauva syntyisikin :D on niin mukava porukka meillä kasassa täällä :heart:
kauhea kun tuo aika menee...teillä tyttö jo 2vko :eek: :)
 
jane: on kyl tosiaan mukava porukka kasassa :D :heart: on kyl aika menny tosi nopeasti ku tyttö jo tuon 2 viikkoa :eek: olisipa vain saanut olla alusta asti kotona. jäimme niin paljosta paitsi, mutta ihanaa kun tyttö on jo terve ja voimme nauttia oikein kunnolla tytöstä.. harmittaa hirveästi ku miehen isyysloma meni sairaalassa ollessa :( tai no onhan sitä viel n. viikko jäljellä..

nyt taas mentävä, hankala kirjoittaa ku vaavi sylissä :heart:
 
kiitos lämpimästä vastaanotosta :D

Joo meillä onkin sit helmikuussa kolmen lapsen synttärit jos vaan kaikki hyvin loppuun asti menee. Saa nähdä syntyykö siskon tai veikan kanssa samana päivänä :)

JanuLiitus: Meille on aina toitotettu sitä, että jos lapsella kaikki hyvin, eikä mitään keltaisuutta ole niin antaa nukkua vaan niin pitkään kun huvittaa. Ei normaali, terve lapsi itseään nälkään tapa =) Onnea teille uuden perheen jäsenen johdosta!!

Mä en jaksa koko ketjua läpi lukea, jotenka saatan sit välillä kysellä ihan tyhmiä... Mut älkää hermostko muhun :LOL:

Tänään en ole oksentanut :eek: Wau, vähän hienoo, tosin ei olis kyllä ollut aikaakaan...

-Kyrsä masuineen rv 5+5
 
huomenta :wave:

KYRSÄ jaa, teillä on helmikuun lapsia sit enemmänkin :D teillä aina sillain hormoonit hyrrää näin alkukesästä :LOL: onko muuten sinulla ollut raskauksissa aina pahoinvointia/oksentamista?

JanuLiitus, no varmasti tuntuu et ootte jääny paljosta paitsi kun ei heti voinut tutustua pikkuseen..mutta nythän teillä ei olekaan muuta kun aikaa :heart: ja tosi tympiä kun miehes lomakin loppuu just, olis varmaan mielellään ollu kotona hänkin lastensa kanssa :(
onko miehelläs muuten ollenkaan kesälomaa vai joutuuko raatamaan koko kesän?


täytyis päivitellä masukuvaakin vaan oon hukannu ne perhanan piuhat :D
no, tuskinpa kukaan koko ajan haluaakaan mun masupornokuvia katsella :LOL:
saapa nähdä tuleeko tälläkertaa raskausarpia masuun :) ainakin tuntuu siltä et nahka on jo nyt kireellä ja aikasemmin ei tosiaan oo näin kireellä ollu, varsinkaan vielä näillä viikoilla :whistle:

juups, mutta nyt aamukahville :D sain nukkua tänään vähän pidempään :saint:

jane ja napsukka 28+1
 
Tervetuloa KYRSÄ! :wave: Tuo nikki on kyllä aivan yliveto... :LOL: :D

Ihanaa JanuLiitus että teillä menee siellä kaikki hyvin. Ja tosisuloinen kuva neideistä! =)


).(: Juttelin toissapäivänä pomon kanssa ja sain siirron toisiin, fyysisesti huomattavasti kevyempiin tehtäviin. Pomo otti tosi hyvin asian ja oli "ilmanmuuta" - asenteella heti mukana.

Täällä on jakseltu muuten aivan hyvin, mutta todennäköisesti pissatulehdus yrittää painaa päälle! :( Toissailtana alkoi selkäkivut (ei kovin kovat), jatkuva pissatuksen tunne sekä ajoittainen kirvely pissatessa. Tänäaamuna kävin sitten pissanäytteen viemässä labraan, vielä ei ole tuloksia tullut, äsken soitin ja kysyin. Kai niitä on olemassa sellaisia kuureja,joita saa raskaana ollessa syödä? Voiko siitä jotenkin muuten olla haittaa/vaaraa masuasukille? ... heti huolettaa kaikki ... :ashamed:

Tänään pyörähti 12. rv käyntiin, wau! :saint: Jokohan sitä tällä viikolla tohtisi alkaa puhumaan vauvasta kavereillekin? Mitä ootte mieltä?
Tällä hetkellä meidän rakkaasta masuasukistamme tietää vain minun ja miehen perheet, yksi kaveripariskunta sekä minun työpaikalla pomo + pari työkaveria.

Nyt siivoamaan, villakoirat hyppii seinille! :D

- Sirpula ja Pikkuinen rv 11 tasan :heart: -
 
jane85 joo olen aina oksentanut kun olen raskaana ollut. Pojista 24-25 viikolle asti päivittäin, tytöstä 12viikolle asti päivittäin, aamusta iltaan. Voi kuinka muistan hyvin kun monet kerrat pitänyt kaupasta juosten mennä ulos oksentamaan ja linkustakin kerran jäin pois monta kilometriä ennen määränpäätä vaan sen takia, et piti päästä yrjölle. Ja aina vannon, etten enää ikinä raskaudu, mut kummasti se siinä vauvakuumeen luomoissa unohtuu nuo yrjöilyt. :D No kakkosesta ja kolmosesta oksensin niin rajusti, et painoin synnyttämään mennessä saman, mikä oli raskauden lähtöpaino.
 
Höh, mä hukkasin ton mun tekstin.

Tervetuloa kyrsä

Mut mä oottelen nyt sitä tietoa, et milloin se seulonta on. Maanantaina soitin neuvolaa, aikoi laittaa lähetteen äippäpolille ja aika ilmoitetaan kuulemma kirjeellä. Ei oo vielä kuulunu mitään, ehkä mä oon malttamaton :)
Se 22 euroa taitaa tosiaan olla poliklinikkamaksu. Ja selvisi sekin miks se neuvolatäti paineli masua niin ikävästi, jos se sitä kohdun korkeutta kokeili =)
 
Moi =)

jane: Mies menee kolmeksi viikoksi töihin ja sit alkaa kolmen viikon kesäloma :D eli ei tarvitse kauaan töitä tehdä B)

KYRSÄ: Meillä tuo neiti on niin pikkainen että olisi tärkeää syödä 3-4 tunnin välein.. Niin kauan kunnes painaa tuon 3,5kg, sitten ei olekaan niin väliä että kuinka kauan nukkuu.

... Neuvolakäynnistä: Neiti painoi 2680g, 46.5cm ja pipo 34,5cm.. Napatyngän neuvolatäti irroitti ku oli enää sellaisella lima jutulla kiinni :D :D kaikki muutenkin ok =)
eka kertaa tänään mentiin pienen kanssa ulos, oltiin pari tuntia nyt illasta.. Isompi neiti ei ole nukkunu tänään päikkäreitä ja on nyt niin kiukkuinen ku ulkoilma sai sen ilmeisesti todella väsyneeksi :/ Mutta nyt katsomaan poliisiopisto kakkosta B)

JanuLiitus ja tyttäret :heart: :heart:
 
huomenta!

hitto mikä aamu :kieh: tyttö näki ilmeisesti jotain pahaa unta ja alotti kauhean mekastuksen omassa huoneessa klo 4:00 johon tietenkin sitten heräsi poikakin, no tyttö onneksi jatkoi unia kun pääsi meidän viereen, mutta arvaa sainko poikaa enää nukkuun sen jälkeen :whistle: ja eikun ylös vaan sitten..no aamulla aloin sit poikaa tossa nukuttaan taas uudestaan ja just kun pojalla painu silmät kiinni niin tyttö alotti TAAS!! :kieh: ja nyt sitten ollaan iloisesti hereillä koko porukka :D |O ketään ei väsytä aikä varmasti mennä nukkumaan enää ikinä!!! :kieh: :LOL: vähä väsyttää taas..sori pieni purkaus taas!
pitäis saada isompi asunto niin ei kaikki heräis siihen ku joku alkaa huutamaan yöllä :whistle: olis enempi äänieristystä.
ja tein itselleni aamuteetäki pitkästä aikaa ja hyi helvetti mille se maistu :$ ihan kalalle :eek:
enpä juo teetäkään sit enää.. :saint:

sirpula en tiiä kyllä yhtään niistä lääkkeistä kun ei ole itsellä ollut pissatulehdusta raskausaikana, mutta uskon et se on terveellisempää ottaa ne kun olla ottamatta..ei ne varmaan jakelis sellaisia lääkkeitä jotka on vaarallisia :heart: joten ota ihan riläks äläkä hermoile turhia ;) :D

KYRSÄ ai että, ei varmaan oo kiva oksennella pitkin päivää :whistle: ja vielä niinkin monta viikkoa ollu :eek: vauvahuumassa nekin sit varmaan unohtuu äkkiä :LOL: onhan se iso asia elämässä ja kyllähän sen eteen tekee melkein mitä vaan :) vaikka sit oksentelee pitkin päivää :LOL: ite oon kyllä päässy suht helpolla ainakin pahoinvointien suhteen..esikoisesta oksensin yhden kerran, kakkosesta oli vaan lievää kuvotusta rv12 asti ja tästä kolmosesta ei yhtään mitään. ainoa oire oli et rinnat oli arat jokusen viikon..
toivotaan nyt ettei sun tarvis kovin paljon oksennella taas :) ei varmaan oo mukava kun pienet lapsetkin hoidettavana :whistle:

JanuLiitus no sehän on kiva et saa jäädä sit kesälomalle vielä :) ei tarvi ihan yksin olla lasten kans. meillä myös tyttö on aina kiukkunen jos ollaan ulkona oltu koko päivä, alkaahan se väsyttään itteäki ku tarpeeksi touhuaa ulkona :) ja on meillä kyllä tuota uhmistaki ollu aika kauan jo..mikään ei passaa välillä..kauheita raivareita saa ihan mitättömistä asioista jne jne.. :D

jepsis, mut nyt mä lähen nukuttaan tuon pojan jospa vaikka tälläkertaa saisin onnistumaan :whistle:

jane ja rv 28+2
 
:wave: viimein tännekkin kerkesi vaikka tosin pikaisesti. tarvii hengähdys tauon :ashamed: jane täällä samaa vikaa ton valvomisen kans tosin lapset on kuumeessa. :| kiva, mies jäi lomalle eilen ja lasten vika hoitopäivä, tulivat kotiin kipeinä molemmat. pitihän se pöpö sieltä ottaa kesälomalle mukaan :LOL: :| toinen alottaa, toinen lopettaa..nytkin kauhee kiukkuaminen eikä neiti tiedä itekkään miksi tinttaa. yöllä se halusi syödä jugurttia kolmen aikaan ja poika kieriskeli kitisten koko yön vähän väliä. :/ väsy itelläkin kun viikon taas ollu huonoilla unilla.. yrittää sitten hymyillä ja jaksaa olla "kodinhengetär" vieraiden tullessa käymään.. :kieh:

Januliitus ihana kuulla että alkutakkujen jälkeen viimein lähtenyt arki jotenkin rullaamaan ja kiva että viihdyt täällä etkä katoa ku pieru saharaan. :LOL: enpä pahitteeksi laita vaikka nyyttejä näkyisikin odottavien ryhmässä ;)

KYRSÄ no ehkä saan olla onnellinen ettei ole tarvinut oksennella kun muutaman kerran alkuraskaudesta. :) tytön kohdalla 2kk oksentaa putkeen, pojan odotus oli kaikista helpoin kaikella tapaa.. toivon mukaan ei tulekkaan mitään loppuraskauden ökläpökliä :LOL:

Sirpula koita juoda mustaherukkamehua, auttaa pissatulehdukseen! Aijempien raskauksien kohdalla kroonisena pissatulehdus, onneksi ei nyt kolmannen kohdalla kiusannut. hyvä kuulla että pomosi osaa suhtautua asiaan asiallisesti ja myötätuntoisesti. :)

ihana pömppö Jane :heart: :heart: pitäis kai itsekkin jaksaa napsia taas.. huomenna vois olla hyvä päivä kun viikot taas paukkuu.. B)

triple ja tossutin 24+6 =)
 
moikka B)

juu, vaihdetaan tuo aika Martzu87:lle :) hienosti kertyny viikot sinullakin :D joko tuntuu että on maha alkanut kasvamaan? miten pahoinvointien kans?
eikö ne sit ultrassa muuttanut laskettua aikaa? heittikö montakin päivää tuo vauvan koko sit? :D taas kauheasti kysymyksiä :D sori!
minulla oli ultrassa myös vauva 6pv isompi viikkoihin nähden, mut ne ei sitä kuitenkaan alkanut muuttamaan siitä. olis ollu kyllä ihan kiva jos olisivat muuttaneet sen viikkoa aikaisemmaksi :D sais yhtäkkiä lisätä vaan viikon eteenpäin :D no joo mut koskaanhan sitä ei tiedä millon ne vauvat haluaa tulla mailmaan, niin tuskinpa tuolla yhdellä viikolla onkaan niin paljon merkitystä :)

tuli sitte nätti ilmaki taas pitkästä aikaa..täällä koko viikon satanut vettä ja nyt aurinkokin jopa suvaitsee hiukka näyttäytyä B) heti paljo pirteämpi itekki kun voi olla ulkona lasten kans vaikka koko päivän =)
jeps, mut nyt ulos :D

jane ja 28+2
 
niin laitahan triple kans masukuvia näytille tänne :)
sellasta se taitaa olla näiden lasten kans vielä monen monta vuotta :whistle: mutta ajatteleppa sitä sit kun lapset kuitenki nopeaa kasvaa ja kohta ne haluaa jo kotoa muuttaa pois, sit sitä kaipaa niitä kiukuttelu aikojakin kun lapset oli vielä pieniä ;)
 
Ihania masukuvia teillä. :heart: ...koskakohan mun masu putkahtaa esille... just kävi kaveri täällä meidän esikoisen synttäreillä ja sillä oli niin iso vauvamasu, et KÄÄK, mä haluun kans.

...mulla alko eilen vuotaan verta, mut se oli kyl ihan kirkasta, ei mitään mustaa tai rusehtavaa... Voisko olla, et seksin yhteydessä joku vaan raapassut jonnekkin ja alkanut vuotaa? :/ Pikkasen kyllä pelästyttiin ja "se homma" jäi sikseen... Mutta ei sitä paljoo tullut ja ihan heken vaan, niin uskon, et kaikki kuitenkin hyvin...

-kyrsä masuineen 5+6
 
moi!

KYRSÄ miten sulla on aiemmin alkanut masu kasvamaan? mietin vaan ku itellä tässä kolmannessa kasvanu ohan mielettömän nopeaa..ja tää on nyt jo melkein yhtäiso kun kakkosta odottaessa joskus viikolla 36.
mun tietääkseni kirkas vuoto ei pitäis olla mitään vakavaa..tietenkin jos tosi paljon tultt, varmaan sit asia erikseen..toivottavasti ei mitään vakavaa ole kuitenkaan :/
minulla esikoista odottaessa alkoi vuotamaan verta (kylläkin joskus viikolla 30)ja se ainakin alkoi heti seksin aikana..sitä tuli todella paljon ja se oli ihan "oikeaa" verta, jouduin osastollekin yhdeksi yöksi mut eivät löytäneet mistään syytä siihen vuotoon..eli kai siinä seksin yhteydessä "se" :LOL: raapaisi johonkin niin et sitä verta tuli.

(.) tänään taas supistellu pariin otteeseen aika napakasti ja alaselässä inhottavaa jomotusta samaan aikaan.. ja nyt parina päivänä ollu menkkamaista kipuilua myös aaltomaisesti. melkein taas vaihteeksi täytyy ottaa huomena puhelu neuvolaan jos ne nyt edes näiden "oireiden" takia antais sen yhden lääkärintarkastus ajan..

jane ja rv 28+3
 
Jane: Mulla on kaikissa noissa raskauksissa tullut maha toooosi myöhään. Siinä vaiheessa kun se näkyy selvästi vauvamasuna, että ihmiset uskaltaa jo onnitella niin mulla laskettuun aikaan kuukausi maximissaan. Aina saanut kuulla, että "voi kun pieni maha"... Mun mitat on tosiaan 160cm ja 53kg ja sitä ihmettelenkin, et mihin se maha kasvaa kun ei tuota pituuttakaan ole... Sisäänpäin? :LOL:
mut siis rv 20 ei kukaan huomaa, et olen raskaana vaik olis kesä ja mulla napapaita (okei, en sellasii käytä, mut siltikin)

Naapurit kahdesta viimeisestä tulokkaasta ovat kyselleet, et kenen lasta lykkäät vaunuissa kun ei ole näkynyt mitään?! No toppatakkikin peittää ihan kivasti kun mulla noi helmikuussa syntyneet...
 
Alkuperäinen kirjoittaja jane85:
moikka

Tiiu87 ok, laitan sinut tuonne meidän listaan mukaan kans :) juu, toivottavasti ei kovin pahat pahoinvoinnit ym. tule..tietenki pieni muistutus aina välillä raskaudesta on varmaan ihan sopiva =) itsellänikään ei tässä raskaudessa tullut onneksi pahoinvointia ollenkaan..pääsin helpolla tälläkertaa :D mitenkäs teillä on vanhemmat ja/tai sukulaiset yleensäkkin ottanut vauvauutiset vastaan?`vai oletko kertonut vielä suuremmasti kenellekää?
Juu parempi kun vaan ilmoittelee itestään, että tietää että jotain tuolla masussa tapahtuu.. :) Molempien vanhemmille kerrottiin lähes heti ku plussaa näytti ja onnessaan ovat vielä ainakin tähän asti olleet. Miehen äiti jo eilen kyseli että saiskohan hän jo ruveta kutomaan luonnonvalkosta nuttua ku väri ainaki sopisi molemmille.. :D Saa nähä kuinka paljo noita nuttuja on jo helmikuun puolessa välissä!! :)

niin joo viikot vielä unohdin..

Tiiu87 ja masuotus 7+1

 
Alkuperäinen kirjoittaja Tiiu87:
Alkuperäinen kirjoittaja jane85:
moikka

Tiiu87 ok, laitan sinut tuonne meidän listaan mukaan kans :) juu, toivottavasti ei kovin pahat pahoinvoinnit ym. tule..tietenki pieni muistutus aina välillä raskaudesta on varmaan ihan sopiva =) itsellänikään ei tässä raskaudessa tullut onneksi pahoinvointia ollenkaan..pääsin helpolla tälläkertaa :D mitenkäs teillä on vanhemmat ja/tai sukulaiset yleensäkkin ottanut vauvauutiset vastaan?`vai oletko kertonut vielä suuremmasti kenellekää?
Juu parempi kun vaan ilmoittelee itestään, että tietää että jotain tuolla masussa tapahtuu.. :) Molempien vanhemmille kerrottiin lähes heti ku plussaa näytti ja onnessaan ovat vielä ainakin tähän asti olleet. Miehen äiti jo eilen kyseli että saiskohan hän jo ruveta kutomaan luonnonvalkosta nuttua ku väri ainaki sopisi molemmille.. :D Saa nähä kuinka paljo noita nuttuja on jo helmikuun puolessa välissä!! :)

niin joo viikot vielä unohdin..

Tiiu87 ja masuotus 7+1
no se on hienoa että vanhemmat on tukena ja innossaan myös vauvasta =) joko olet päässyt neuvolassa/ultrassa käymään?
meillä kans mummut kuto kilpaa nuttuja kun esikoista odotin :LOL: ja varmaan yhtään niistä en ole edes pitänyt vauvalla päällä :D ei sillä etteikö ne olis hienoja, mutta jotenki en oo osannu villavaatteita lapsillakaan pitää kun tuntuu ainakin itsestä et ne kutiaa päällä :) lämpimiä varmaan ovat kyllä :)

jane ja napsu 28+4
 
Moi =)

pikaiseen tulen kertomaan uutisia. eli tänään saimme sairalaasta tytön hoitokertomuksen, josta en todellakaan tullut iloiseksi |O |O
Siellä luki että tyttö oli saanut 30min kohtauksen ( lääkärit puhuivat meille aina 30sek kohtauksista ) ja oli saanut paineluelvytystä :'(
Miksi lääkärit eivät ole voineet kertoa meille totuutta?

...nyt ottaa niin päähän, olisimme voineet tytön menettää ja me emme saaneet asiasta tietää.. joten palailen myöhemmin kun on parempi mieli :(
 

Yhteistyössä