Adoptioneuvonta alkaa 2012

Hei, minä jätän nyt tämän ryhmän toistaiseksi. Miehen toiveesta teimme vielä pika-aikataululla yhden hoidon ettei jää kaduttamaan ja kuinka ollakaan, siitähän se plussa neljän vuoden jälkeen poksahti kun mitään odotuksia ei enää ollut. Yritän nyt päästä tähän jotenkin henkisestikin mukaan, oon ihan pihalla vieläkin...

Toivon teille kaikille sydämestäni onnellista vuotta ja sujuvia prosesseja! Varmasti käyn kurkkimassa kuulumisianne välillä, ja tietysti jos tässä joku menee vielä pieleen kun alussa ollaan... Mutta tällä hetkellä näin! Kiitos ja heipat :flower:
 
Soittelin valviraan ja kyselin jonotilannetta...näyttäisi siltä että ensikuussa sitten olisi meidän papereiden vuoro mennä tutkittavaksi..jännättää jo ny! Toivottiin että ois ollu jo tässä kuussa, mutta ei voi minkään. Eli kaks kuukautta valvirassa se jonoaika näyttäs olevan, oli kuulemma lähellä ettei tässä kuussa, että voipi olla vaikka se kuukauskin..
 
Kohta saatte Kaarin luvan! Se on varmasti hieno hetki!

Haaveilen, että myös me saisimme luvan tänä vuonna - katsotaan miten käy!

Meillä 2. neuvonta siirtyi viikolla eteenpäin miehen työmatkan vuoksi. Voi rähmä! Viikko sinne tai tänne tässä konkurssissa, mutta kun odotan niin kovasti! No... Helmikuun alussa meillä siis 2. neuvonta. Olen kirjoitellut taustatietoni lähes valmiiksi. Sain elämänkertani jäämään alle 10 sivuun. Jes! :)

Etelä-Afrikka ja Helsingin kaupunki on meillä tällä hetkellä vahvimpana vaihtoehtona kohdemaista ja palveluntarjoajista. Tässä kevään aikana, kunha neuvonta on etenee, teemme sitten lopullisen valinnan. Mielellään luen kokemuksia molemmista - kohdemaasta ja palveluntarjoajasta, jos vain jollain sellaisia on.
 
Heippa!
Emme ole vielä kovasti miettineet kohdemaata. Mutta Etelä-Afrikka kiinnostaisi täälläkin. Olikohan kukaan tästä porukasta Helsingin kaupungin info-tilaisuudessa viime viikolla? Tietääkö kukaan miksi Etelä-Afrikan papereita ei lähetetä heti vaan pitää odottaa yli vuosi?
Itse olen menossa 14.2. Interpedian infoon. Toivottavasti sieltä saa jotain apua maan ja palvelutarjoajan valintaan :)
 
Haikaranpesä: Etelä-Afrikassa, kuten tietääkseni monessa muussakin maassa, on kiintiö. Eli maassa voi kerrallaan olla tietty määrä hakemuksia. Sitten kun lapset ja vanhemmat on yhdistetty eli hakemuksia poistuu jonosta, niin sitten sinne voi taas lähettää lisää hakemuksia odottelemaan.
 
Tykkään neuvonnasta. :) Ja meillä täytyy olla mukavin sosiaalityöntekijä ikinä. :)

2. neuvonta takana ja piirrettiin sukupuut. Tai oikeastaan vain yksi puu. Alunperin molempien piti piirtää omat sukupuut, mutta loppujen lopuksi kerettiin piirtää vain minun. Ensi kerralla sitten puolison vuoro. Sos työntekijä käytti apunaan taustatietoni- kirjoituksia, jotka olimme lähettäneet hänelle viikkoa aikaisemmin.

Arvelin etukäteen, että tietyt menetykset elämässäni nostetaan esiin ja niin myös tapahtui. Kirjoitin ja yritin myös puhua niistä avoimesti ja hyvin meni! Minulle ei ole vaikeaa puhua negatiivisistakin asioista ja tunteista, mutta ei niissä mitenkään myöskään piehtaroitu. Positiivisiin asioihin elämässäni ja suvussani kuitenkin keskityttiin.

Seuraava kerta jo kuukauden päästä. Tässä odotellaan seuraavan neuvonnan lisäksi valmennusta ja ollaan menossa myös maaliskuussa lapsen terveydentila- luennolle.

Mukavaa kevään alkua kaikille! Ja kertokaahan toki kuulumisia! :)
 
julianne ei teillä voi olla ku meillä oli se ihanin :D Me naurettiin miehen kanssa että se oli oikeasti hyvää aikaa ja se että just kirjoitti mihin rakastui toisesta, mistä tapellaan miten sovitaan niin uskallanpa sanoa että tekee hyvää monessa parisuhteessa :) Ilmaista terapiaa vailla tarvetta eli ennakkohoitoa..

Täällä jännitetään PALJON..tällä viikolla sitten valvirassa oltas..lisäselvitystä luulenpa että tulee, aika hanakasti tullut. Tasan kaksi kuukautta siitä kun paperit siellä niin käsittelyssä ja oli ollut tosi lähellä ettei jo viime kuussa. Tahtois vaan sen luvan taskuunsa.

Mites muilla, melko hiljaiseloa täällä? Ja vähän liian hiljaista lapsitietopalstoilla..toivon että sinne vaan ei ole ehditty päivittää...

Hyvää laskiaistiistaita kaikille!
 
Me odotellaan meidän lisäselvitystä.. Tarvitaan siihen maininta että sovitaan myös lievästi erityistarpeisen lapsen vanhemmiksi ja sen kanssa nyt sitten kestää.

Ei tee isommin mieli kirjoitella mihinkään kun tuntuu että ei edistytä koskaan mihinkään.
 
No jopas siellä nyt ollaan tarkkana. :/ Välillä kyllä vaikuttaa aika pilkun n... siis viilaukselta tuo lautakunnan touhu. Meille onneksi tuli jatkolupa ilman ongelmia ja olen kyllä niin tyytyväinen jos me saadaan tämä prosessi onnelliseen loppuun ilman mitään takapakkeja. Ei tule ikävä tätä byrokratiaa. Tsemiä SalliSuo ja Kaarin, toivotaan että sossut laittaa nyt hommaan vauhtia!
 
Ei täälläkään vuosi alkanut kovin iloisilla merkeillä odotuksen suhteen. Kolumbian aboptioit ovat nyt "jäissä". Jonot etenevät todella hitaasti tai eivät ollenkaan. Viimeisen vuoden jo edenneet tosi hitaasti, mutta tahti voi vieläkin hidastua. Onko asia niin , että jatkoluvan jatkoluvan jälkeen jos ei ole tullut lapsiesitystä niin adoptio prosessi laukeaa?
 
Kurjaa, että prosessit eivät edisty, voimia kaikille!

kansku, kyllä ihmiset tällä hetkellä ovat joutuneet hakemaan kolmattakin jatkolupaa. Kiinajonossa olevilla perheillä on adoptiolupia alunperin vuodelta 2006, eli perheet ovat jo kolmannella jatkolla. Valvira ohjeistaa sivullaan:

"Lautakunta korostaa, että vain lyhyt tilannepäivitys ja toteamus, ettei olosuhteissa ole muutosta ole jatkoluvan kohdalla välttämättä riittävä. Huomioon on otettava pidentyneet odotusajat ja muuttuneet tilanteet. Etenkin hakijoiden hakiessa toista tai kolmatta jatkolupaa, tulee lisäselvityksen olla kattavampi."
 
Voi harmi Kansku... eipä tuolta valtiolliselta puolelta tosiaan ole kun pari tullut viime vuonna lapsitietopalstan mukaan. Onko niin että vauhdin oletetaan edelleen hidastuvan, tähän ei ole mitään väliaikaista syytä? Oletteko te harkinneet esim sitä Kiinan sn-ohjelmaa? Teillähän oli Kiina silloin voihtoehtona jos en väärin muista, sn-puoli vaan ei tainnut olla vielä toiminnassa?
Minä en tuohon lupa-asiaan tiedä varmaa vastausta, mutta kerran juttelin yhden kiina-odottajaperheen kanssa jotka olivat tuosta syystä vaihtamassa kontaktia, kun oli selvää ettei 3. luvan aikanakaan lasta tulisi :(
 
Ok, li55:llä oli onneksi parempaa tietoa! Mutta onhan se nyt ihan järjetöntä odottaa reilusti yli 6 vuotta (kiinan kohdalla vielä koko ajan enemmän), siihen kun vielä lasketaan kv-puolella neuvonta ja luvanhakuajat päälle... huh. Ymmärrän että amerikkalaiset voi odotella kun he saavat siinä samalla tehdä biologisia lapsia tai adoptoida muualta, mutta ne jotka odottaa sitä yhtä ainutta ja ensimmäistä lasta :(
 
Ollaan ajateltu pysyä jonossa, kun jo reilu pari vuotta ollaan oltu. Ajatuksena, että vielä pari vuotta olisi odotusta jäljellä. Mutta kun ei siis todella voi olla varmaa mikä on odotusaika. Kontaktin vaihtaminen tuo paljon myös lisäkuluja. Ja tuntuu, että on ehtinyt tutustua jonkinverran kulttuuriin , maahan lukemalla ym. Mies on opiskellut espanjaa jo muutaman vuoden ym ym. Että ei kyllä kontaktin vaihtokaan houkuttele. Meillä oli kyllä aikasemmin Kiinan adoptio mielessä joo....Mutta luulin että lupa umpeutuu kahden luvan saannin jälkeen. Olipa ihana kuulla, että kolmattakin lupaa voi anoa. Toki eihän siihen tilanteeseen kukaan halua joutuvan. Voisin kuvitella, että meidän kohdalla tilanne vosi olla siinä ja siinä jos tätä vauhtia jono etenee.
 
Juu harmillistahan tämä on...meidän sossu on aivan ihana ja se sano että ens kuussa ehditään uudelle kierrokselle niinsanotusti...

Kolumbian jonotilanne ei vaikuta kovin hyvältä, toivotaan että se sieltä vauhdittus. On tää kyllä rankkaa tämä homma ja vasta alussa..meidän tuo E-A ja interpedia on kanssa selkeästi hidastunut..että saas nähdä...noh jos ny saatas se simperin lupa...

voimia täältäkin kaikille!
 
Lisäselvityspyynnöt tuntuu ihan älyttömiltä!

Valviran adoptiolautakunnan pitäisi ohjeistaa adoptioneuvonnan antavia sosiaalityöntekijöitä selvästi paremmin. Lautakunnan pitäisi yksiselitteisesti kertoa mitä kotiselvityksessä pitää olla. Sen jälkeen sosiaalityöntekijän on velvollisuus pitää tarpeeksi kattava neuvonta ja kirjoittaa kotiselvitys, mistä löytyy kaikki tarvittava tieto. Ihan yhdellä kertaa pitäisi onnistua (ja siis sama juttu pitäisi olla jatkolupien kanssa).

Nämä lisäselvitysjutut on kaikkien ajan tuhlausta. En tajua yhtään. Onko mulla mennyt joku pointti ohi? Olisiko tämä aivan liian tehokasta toimintaa? :D

Kaikille voimia odotukseen!

Mitenköhän muuten Helsingin kaupungin E-A kontakti voi? Onko kellään tietoa?
 
Viimeksi muokattu:
Julianne*, olen ihan samaa mieltä tuosta että pitäisi olla selvät säännöt mitä kotiselvitys sisältää ja jos sossu suosittelee perhettä adoptiovanhemmiksi niin lautakunnan pitäisi uskoa suositusta ellei siinä ole jotain todella merkittävää mihin heillä on velvollisuus tarttua.
Helsingin E-A kontakti voi erittäin hyvin. Odotusajat ovat pysyneet samana jo usean vuoden ajan eli n. 2 vuotta luvan saamisesta, näistä vuosi odotetaan papereiden lähetystä Suomessa ja papereiden lähetyksen jälkeen vuosi lapsitietoa E-A:sta. Nämä ajat heittävät muutaman kuukauden suuntaan tai toiseen, mutta keskimäärin tuossa on pysytty. Tämän kontaktin parhaita puolia tällä hetkellä on juuri tuo odotuksen ennustettavuus ja hyvä tiedotus, ei ole tarvinnut pähkäillä että miksi nyt ei ole tullut pitkään aikaan tietoja vaan odottajat pidetään ajan tasalla.