Adoptioneuvonta alkaa 2012

Moi, täällä ilmoittautuu uusi tuttavuus. En tiedä onko tämä oikea "palsta" johon liityin mutta kiva kun tietää, ettei ole yksin näiden asioiden kanssa. Me siis pariskunta N29/M33 ja me neuvonnan puolivälissä kv-adoptiossa. Kohdemaana alkoi kiinnostamaan tuo Kiinan sn- palvelu, olisi kiva lukea siitä lisää kokemuksia.
Tsemppiä kaikille ja onneksi kevät tulee lujaa vauhtia!
 
Insuliini - tervetuloa mukaan! :)

Me oltiin eilen miehen kanssa Helsingin kaupungin kohdemaainfossa. Siellä esiteltiin Thaimaan (DSDW ja TRCCH), Kenian (KCH) ja Etelä-Afrikan kohteet (JCWS). Ei siellä tullut uutta tietoa (sama tieto löytyy internetsivuilta), mutta muuten on oli kiva käydä. Oli mm kiva nähdä kuvia eri kohteista. :)

Ja päätös on tehty! Kohdemaamme tulee olemaan Etelä-Afrikka ja JCWS!

Se tuntuu niin omalta, täytämme reippaasti hakijoille esitetyt vaatimukset ja odotusaikakin on, ainakin tällä hetkellä, kohtuullinen (arvio 2-3 vuotta). Ainut miinus on se, että jos kohteelle kävisi jotain (menisi aivan jumiin tms), meille ei ole Helsingin kaupungilla muuta mahdollista kohdemaata, sillä emme täytä minkään muun maan vaatimuksia (emme ole kristittyjä, ei ole lapsettomuustaustaa). Tämän epävarmuuden kanssa on nyt vain elettävä.

Ensi viikolla 3. neuvonta. :)
 
Julianne*, eipä sitä maavalintaa voi varamaiden perusteella tehdä, ei meillekään olisi tuon lisäksi ollut palveluntarjojalla mitään muuta vaihtoehtoa. Mutta kannattaa toki tsekata tilanne vielä tuoreltaan sitten kun lupaa haetaan niin näkee ainakin miltä sillä hetkellä tulevaisuus näyttää.
Mitä muuten Helsingin Keniasta siellä infossa kerrottiin? Sieltä ei ole tainnut alkusysäyksen jälkeen tullakaan kovin paljoa lapsitietoja...?
 
Keniaa suositeltiin oikein lämpimästi. Odotusajat todella lyhyitä verrattuna muihin kohteisiin - arvio joitakin kuukausia. Kuitenkin, niin kuin aina, pieni varaus odotusaikoihin - voivat vaihdella. Ei kyllä ollut puhetta siitä ettei lapsiesityksiä tulisi.

Ja samaa mieltä olen siitä, ettei sitä kohdemaata oikein voi varamaan perusteella valita. Mutta Helsingin kaupungilta suositeltiin ottamaan palvelunanatajaksi sellainen taho, jolla on mahdollisesti muutama mieluinen kohdemaa, joihin kelpaa. Sanoivat kyllä, ettei aina näin ole. Se nyt oli vaan suositus - ei mikään painava kriteeri kohdemaata/palveluntarjoajaa valitessa. Mun mielestä ihan ymmärrettävä suositus. :)
 
3 neuvonta takana ja 4 tulossa huhtikuun lopussa. Ja sen jälkeen kuulemma kotikäynti! Jee!

Tällä kertaa neuvonnassa käytiin läpi puolison sukupuu. Hauska tehtävä se sukupuun piirtäminen ja läpikäyminen. Kyllä siinä taas muutama oivallus tuli! Ihanin se, kuinka lapsi tulee oman sukupuunsa kanssa meidän perheeseen ja sukuun! Ja tuleehan hän myös osaksi meidän puuta. :) Kyllähän tähän asiaan liittyy suuria kysymyksiä ja menetyksiä, mutta myös vastauksia ja ratkaisuja. Hyväksymistä. Perheen perustamista.

Seuraavalla kerralla käymme läpi menetyksiä - meidän ja lapsen. Pohdimme omia menetyksiä, miten olemme niistä selvinneet ja miten ne ehkä auttavat ymmärtämään lapsen menetyksiä. Pohdimme myös miten voimme auttaa lasta selvitymään menetyksistään. Tehtävä tuntuu hyvältä, tarpeelliselta.

Meitä pyydettiin myös kirjoittamaan menetystä biologisesta lapsesta, vaikka lapsettomuus ei ole meitä henkilökohtaisesti koskaan koskettanut. Tuntuu haastavalta tehtävältä, sillä emme koe varsinaista menetyksen tunnetta. Miten voisimmekaan? Ehkä tässä kuitenkin haetaan takaa sitä, että millä tavalla adoptiolapsen saaminen eroaa biologisen lapsen saamisesta. Ymmärrämmenkö erot? Ja pureudutaan motiiviin syvällisemmin - miksi valitsimme adoption. Vaikeinta on löytää sanat, jolla asian pystyy ymmärrettävästi toiselle kertomaan. Ja sanottakoon vielä sekin, että eri ihmiset hyväksyvät/ymmärtävät eri sanat.

Saimme myös lapsen tausta- ja terveystietolomakkeen kotiin täytettäväksi. Lauantaina menemme lääkäriluennolle Pelaan, jotta saisimme tietoa ja tukea lomakkeen läpikäymiseen.

Tällaista täällä. :)
 
Viimeksi muokattu:
Heissan kaikille! Eilen oli viimeinen neuvontakäynti ja nyt odottelemme kotiselvityksen valmistumista. Varsinaisen luvan saaminen menee varmaan syksyyn riippuen Valviran kokousaikataulusta. Maaksi meillä on varmistunut Kiina ja sn-ohjelma. Eli jänna kevät ja kesä tulossa! =) Tietääkö kukaan mitään Kiina sn keskustelupalstaa?
 
Heippa, meillä toukokuussa kotikäynti edessä ja puhetta parisuhteesta. Onkohan sitten vielä montaa neuvontaa edessä?
Meitä mietityttää kovasti nuo kohdemaat ja palveluntarjoajat..Etelä-Afrikka on yksi vaihtoehto mutta myös esim. Kolumbia saattaisi kiinnostaa..
Ajatuksia..
Ihanaa kun kevät tulee :)
 
Nyt alkaa muisti tehdä jo tepposet...:p Kotikäynnin jälkeen meillä oli kaks neuvontakertaa, joista siis edellinen oli viimeinen. Kotiselvityksen lukua ei kai lasketa neuvonnaksi. Se on meillä siis edessä toukokuussa.
 
Meillä oli kotikäynnin jälkeen yks neuvonta ja sitten lukukerta. Sen jälkeen venailtiin interpadian perehtyminen meidän selvitykseen ja sitten tulikin lasku ja se ku maksettu (maksettiin samana päivänä ku tuli) niin lähti paperit valviraan. Kaks kuukautta meni siihen ekaan käyntiin joka oli Helmikuussa ja nyt Huhtikuussa on sitten lisäselvitykset siä ja ollaan kokouksessa. Jännättää.

Maavaihtoehto meillä jo tuo Etelä-Afrikka, hieman kyllä huolestuttaa kun jonot ovat kasvaneet mutta kaippa ne siitä lähtee rullaan, tai niin toivotaan.
 
Insuliini - me ollaan varmaan aika lailla samassa vaiheessa :). Meillä huhtikuussa 4. neuvonta ja sitten kuulemma kotikäynti. Syksyyn kuitenkin varmasti menee neuvonnan päättyminen.

Helsingin kaupungin kohdemaainfossa ei edes esitelty Kolumbiaa, koska lapsia kuulemma tulee niin vähän. Käytännössä eivät suosittele kohdette kenellekään. Interpedian Kolumbian kohteesta en tiedä juuri mitään, mutta ilmeisesti ihan toiminnassa.

Meillä kohdemaaksi on valittu Etelä-Afrikka ja JCWS, palveluntarjoajana Helsingin kaupunki. Me ei Interpedian Etelä-Afrikan kohteeseen oikein sovelluta, niin ei olla siihen tutustuttu kuin internetistä. Pidentyneet odotusajat huolestuttaa täälläkin. Voi kun eivät kovasti pitenisi...
 
Meillä lienee lupa toista kertaa käsittelyssä valvirassa tässä kuussa, joten toivotaan nyt että se sieltä tulisi ja päästäisiin jonottaan vuoroa lähettää paperit...sanotaan että odottavan aika on pitkä, ei oo ikuna ollu näin pitkä :) ja vasta alussa.
 
Täällä 4. neuvonta takana ja kesäkuussa kotikäynti, jossa aiheena parisuhde. Tällä kertaa käytiin läpi menetyksiä - meidän ja lapsen. Varmasti yksi tärkeimmistä aiheista mitä neuvonnassa käydään läpi. Saatiin myös palautetta siitä, että ollaan hyvin valmistauduttu neuvontaan ja ylipäätänsä adoptioon. Olipa mukava kuulla tuommoista sosiaalityöntekijän suusta! :)

Täytettiin ja palautettiin myös lapsen terveystietolomake. Ja kyllä meidän tie vie nyt sn-lapsen adoptioon. Ollaan sitä mietitty alusta asti ja se tuntuu omalta. :heart:

Kaikille luvan odottajille toivon sujuvia lupakäsittelyjä ja jaksamista odottamiseen. Syksyllä se (toivottavasti) meitäkin odottaa.
 
Hei,
meillä kotikäynti takana ja seuraava neuvonta kasvatuksen parissa menee elokuun alkuun. Kuulemma lokakuussa vielä yksi neuvonta joten vuodenvaihteessa päästään varmaan lukemaan kotiselvitystä. Odottavan aika on pitkä..
 
Oonpas ollut hiljainen eukko...Toukokuulle ei keritty mutta ensi viikolla meidän lupa käsittelyssä..kolmatta kertaa mennään siis suureen istuntoon..toivotaan että ny tulee se uutinen mitä toivottu :) Rankkaa ollu tää odottaminen, ku ei aina omissa käsissä noi selvitykset, ties mistä pyydetty ja mitä, mutta nyt lienee kaikki kasassa.

Se mikä hirvittää niin aika hiljasta lapsiesitysrintamalla...E-A:n tilanne on ollut tosi hiljainen, just tuli että jonotus Suomessa 16-20kk ja sit 1-2 vuotta vielä siitä. Kiina sn jono tullut meillä keskusteluun, mutta päätetty että katsotaan tuo lupa ja tilanne sitten.

Onko muilla tietoa jonoista tai onko ollut mielessä maanvaihto?
 
Toivotaan parasta ensi viikolle Kaarin!

Joo harmillisen pitkiksi ovat nuo Interpedian E-A jonot kasvaneet, varsinkin se Suomen pään jonotusaika on ikävän pitkä! Jos ei halua odottaa pahimmassa tapauksessa 4 vuotta niin Kiinan sn on varmasti nopeampi vaihtoehto, tai jos Etelä-Afrikka on tiiviisti ajatuksissa niin Helsingin kontakti toimii tällä hetkellä huomattavasti nopeammin ja luotettavammin. Yksi Abban toimintaa hidastava tekijä on adoptiovastainen tuomari, jonka vuoksi prosessit ovat hidastuneet siellä päässä. Jos tuohon tulisi muutos voisi prosessit taas nopeutua. Mutta onhan tässä tuokokuunkin aikana tullut sielä 4 lapsitietoa että kyllä sieltä lapsia edelleen tulee. Mutta kannattaa tosiaan seurata tarkasti tilannetta ja miettiä haluaako itse mennä nimenomaan sen jonon jatkoksi vai etsiä jotain muuta vaihtoehtoa. Tsemppiä valintoihin!
 
Tulin uteliaisuuttani tätä vanhaa porukkaani kurkkimaan. :) Kesätsempit kaikille odotteluun!!! :) <3

Meidän tie tosiaankin johti sitten ekan adoptioneuvonnan kautta Pride-valmennukseen ja sijaisvanhemmuudesta haaveilemaan. Nyt on Pride käyty ja toukokuun lopulla päästiin perhelistalle lasta odottelemaan. :) Joten tämä oli sitten lopullinen sinetti meidän päätökselle siitä, että adoptio jää.

Jatkan täällä taustalla jännittelyä teidän lupien ja odottelujen puolesta!!! :)
 
No hyvä jos adoptiovastanen tuomari on historiaa :) en tiiä itkeäkkö vai nauraa mut lisäselvitys terveyteen liittyen tuli. Normaalia elämää,työt,ei sairaspoissaoloja,lääkitys ja vuosikontrrollit tarvitaan mut muuten on puoltavaa..niin nyt viä halutaan lisäselvitystä nimenomaan kuinka vaikuttaa ulkomailta
adoptoitavan lapsen erityistarpeita tukemaan. Noh koetetaan..jos me ens vuonna saatas lupa ni pop tätä
menoa. Näin täällä..kesäloma alkaa viikon päästä sitä odottaen :)
 
Siis Kaarin, en tiiä mitä sanoa taas.. Teillä tuntui alkavan prosessi hyvällä vauhdilla ja sitten vaan tuli jumi. Kai se sitten melkein kaikilla jossain kohtaa jumittuu jostain syystä. Tuo vaan kuulostaa niiiiin turhauttavalta. Tsemppiä kuitenkin kovasti ja jaksamista lisäselvityksen tekoon!! Kesäloma toivottavasti piristää :)
 
Voi että Kaarin, tuntuu kyllä täysin kohtuuttomalta, että yhdellä tai kahdellakaan lisäselvityksellä ette selvinneet. :( Eikö lautakunta olisi voinut olla suoraan sosiaalityöntekijään yhteydessä, että hän olisi osannut varmasti kaiken tarvittavan kanssanne käsitellä ja kirjata lisäselvitykseen.
 
Juu kyllä tää hiljaseks vetää..siis me ei tarvita sossulta vaan lääkäriltä. Pelan lääkäri puolsi ja toinenkin, mut tosiaan krooninen sairaus toisella joka mietityttää lautakuntaa. Sossu puoltaa ja näkee vahvuutena. Ymmärrettäisiin jos vaikuttas arkeen, esim sairaspoissaoloja vakityöstä ei ole ollut vuosiin mut toki se on mahdollista että jotain tapahtuu mutta ei tod.näk kenenkään lääkärin puolesta. Noh katsotaan kuin käy, osattiin arvata et tähän saatetaan puuttua mut kyl tää ny vaikeaks menee. Toivotaan et lopussa kiitos seisoo. Tosiaan tiedän toisia jolle tämä krooninen sairaus ei ole ollut este, toki kaikkihan on yksilöitä, ja tosiaan niin,äideillä kuin isillä ollut tämä ja silti onnistunut tämä tie.
 
En tiedä mitä ajatella uuden adoptiolautakunnan toiminnasta. Ymmärrän, että hakevat varmasti omaa (uutta) linjaa jne. mutta kyllä monet lisäselvityspyynnöt tuntuvat omituisilta. Ne pidentävät odotusaikoja ja lisää monien ihmisten työtaakkaa. Toivottavasti lautakunta löytää pian oman linjansa ja osaa myös informoida neuvonnan pitäjiä siitä, mitä vaativat.

Voimia Kaarin! Kyllä se lupa sieltä vielä tulee!

Täällä kotikäynti takana. Ei keretty puunata taloa kiiltäväksi, mutta taidettiin kuitenkin läpäistä tupatarkastus :D. Seuraava ja viimeinen neuvonta on parin kk päästä.

Mukavia kesäpäiviä kaikille!
 
Hei kaikille pitkästä aikaa!

Meillä on viimeinen neuvontakerta takana ja nyt odotetaan kotiselvityksen valmistumista. Ajatella, että nyt se neuvonta on ohi! Toki ollaan hyvillä mielin, mutta myös on vähän haikeeta: tässäkö tämä nyt oli? Seuraavaksi nähdään sosiaalityöntekijäämme sitten vuosien päästä kun lapsi tulee (tai ehkä kun kirjoitetaan jatkolupaa...) Oltiin onnekkaita miehen kanssa sen suhteen, että meillä oli (on) mukava ja todella asiallinen (ja asian osaava) sosiaalityöntekijä.

Viimeinen kysymys neuvonnassa oli, että millaisena vanhempana näet puolisosi. Neuvonta alkoi ja loppui mukaviin ja leppoisiin kysymyksiin, mutta kyllä siinä välissä joutui käymään syvällä omassa elämässä ja ajatuksissa. Ja hyvä niin. :)

Etelä-Afrikan jonot Helsingin kaupungilla ovat nyt 3 vuotta, joten odotusta riittänee tästä eteenpäinkin.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja kertokaahan kuulumisia kun kerkiätte!