<3<3<3 Heinäkuun Onnenhiput 2011 Maaliskuussa <3<3<3

Ei sitten ollutkaan neuvolaa tänään. :kieh:
Eivät vaan olleet mulle muistaneet ilmottaa :stick:
Uus aika sit maanantaina,josko siel sit oltas oikee pelipaikallakin...

Me herkuteltiin lasten kans kaalikääryleillä.Ei ollakkaan niitä pitkään aikaan syöty ja ihan olin unohtanu mite hyviä ne onkaan :)
Ja jälkkäriks suuria mansikoita,yllättävän makeita noin suuriksi.

Maalitkin on haettu nyt että saa ton yläkerran viimekesänä rakennetun väliseinän maalata ennenku möykky tulee kuvioihin :)

Ja ollu niin ihanan keväinen päivä. Talitintinkin kuulin laulavan jo,eli sehän on varma askel kevääseen kun ne alkaa sirkutteleen tuolla,ihanaa!!

Nenna ja
 
Viimeksi muokattu:
Moi!
Eilen oli rakenneultra ja kaikki oli ok. Pakko oli kysellä sukupuolta ja tyttö sieltä tulee. Ultran mukaan vastas viikkoja 20+6 ja eilen oli viikkoja 21+1, laskettuaikaa ei viitsinyt muuttaa kun se on jotain parin päivän heitto. Saatiin 8 kappaletta ultrakuvia mukaan.

martsu ja veitikka 21+2
 
Mä oon niin sata varma että tuo meidän narttu rotikka aavistaa että odotan vauvaa.. Se on muuttunu ihan oudoksi, kun mä oon paljon sängys koneella, on ihan kiinni mussa kokoajan, yöt nukkuu mun vieres, pää mahan kohdalla.. Muutenki seuraa mua ihan joka paikkaan koko ajan, se on nyt muuttunu ihan pienes ajas tommoseksi.. Onneksi leikkauksestaan selvis todella hyvin!!! :)


 
Iltoja..

Kyllä noi rautatabletit on ihme douppia, ihan eri fiilis kun oon pari päivää syöny obsidania.. hiphei!!

Tänää oon jaksanu siivoo koko kämpän ja pojan päikkäri aikaan en tuttuun tapaan menny rättipoikkiväsyneenä nukkuu kans, vaan aloin neuloo pojalle kevätpipaa...

Mulla on kunnianhimonen projekti, aion tytölle neuloa puuvillasta syksyks potkarit ja paidan, saas nähä, en oo mitään niin isoa viel tehny..

Aikooko kukaan muu tehä tulevalle vauvalle jotain?

Onnea miljoonasti kaikille hyvistä ultrakuulumisista!! Ja voi tota anun rotikkaa, raasu..

Possu ja pikkusiskosaukko 22+6
 
Oi miten paljon olette kirjoitelleet, vaikka tuntuu että just vasta itse kommentoin...

Mä siis kyselin tuota isyysloma-asiaa. Me ei olla vielä mitään 100%varmaa noista lomista päätetty, mutta mmä olen ehkä edelleen itse vähän sitä mieltä, että haluaisin miehen lomalle heti syntymäpäivästä eteenpäin vaikka viikoksi, sitten voisi olla pikku tauko ja loppuloma kesälomapäivineen siihen perään. Mies taas aloittaisi vähän myöhemmin, ja pitäisi yhteen pötköön. Saa nyt nähdä kuinka käy...

anu84, mä vielä muutama viikko sitten vakuuttelin kaikille, ettei meidän koirat ole muuttuneet käytökseltään ollenkaan, mutta nyt olen valmis pyörtämään puheeni. Vanhempi narttu pitää mua silmällä nyt koko ajan. Se on kotona ihan rauhallinen, mutta siirtyy nukkumaan niin että näkee mut ihan koko ajan, ja tulee mielellään ihan kainaloon tai jalkoihin. Nuori höseltäjä taas haistelee ihan koko ajan mahaa, ja haluaa maata niin, että joku osa koskee kylkeä/vatsaa. En edes aluksi ajatellut asiaa, mutta yhtäkkiä hoksasin miten paljon noiden käytös on viime viikkoina muuttunut. Eli saattaa siinä koirien vaistoamisessa jotain perää ollakin...
Hyvä että koira selvisi leikkauksesta, meillä vanhempi on leikattu pari vuotta sitten, ja voi että miten elämä helpottui.

Niisku-Rouva, vaikkei nyt ihan sellaset seuraamukset ollut lääkärireissulla kuin odotit, niin pääasia että tapahtui jotain! Hieno homma.

Hahah, mulla ei hehku tällä hetkellä kuin naama, paitsi siis ei sekään niiltä osin, mistä on kuivaa korppua ;)
Eli näppylöitä on täälläkin, tukka harottaa joka ilmansuuntaan ja iho on kuiva. Mutta olen niin onnellinen, joten mitäs pienistä :D

Nyt kun olette puhuheet perätilasta, niin täälläkin on viime aikoina potkittu pääosin tuonne alas. Kuinka yleistä on, että vauva valitsee jo tässä vaiheessa miten päin kellua kohdussa? En nimittäin ole osannut tuollaistakaan asiaa yhtään miettiä, ennen kuin nyt.

Knox, mä taisin puhua koirien ulkoilutuksesta, mutta nimenomaan just samaa sanoin kuin sä, että niiden kanssa kyllä selviää. Ei kun taisin mainita aktivoinnista jotain, mutta silläkin tarkotin lähinnä treenaamista, jälkeä jne. spesiaalimpaa. Toki kesällä on se ihana puoli, että hyvin nukkuvan vauvan voi kärrätä vaikka agikentän laidalle, ja ottaa muutamat radanpätkät siinä ohimennen ;) Ja jälkeähän voi tehdä metsään vauva siinä kantoliinassa jne. Saa nähdä toteutuuko edes pyolet mun aktiivisista haaveista, vai möllötänkö kauneimman kesän neljän seinän sisällä :D
Tallitöihinkin olisi tarkoitus palata heti kun vointi sen suinkin sallii, vaikkei omia tällä hetkellä pihassa olekaan.

En tiedä onko tästä liian aikaista puhua, mutta mua kiinnostaa hirveästi tietää, kuinka nopeasti te ei-esikoista odottavat olette palautuneet synnytyksestä niin, että olette voineet "jatkaa normaalielämää"? Esim. kuinka pian onnistuu reippaat kävelylenkit, juoksu, ratsastus jos jollain siitä on kokemusta, jumppa jne. Ja tietenkin kiinnostaa myös, miten nopsaan yleensä voi palata aviollisten oikeuksien & huvien pariin? :D Nämähän on ihan varmasti tosi yksilöllisiä juttuja, mutta kun itsellä ei ole kertakaikkiaan mitään käsitystä eikä tietoa, mitä on odotettavissa...

Nyt ruuanlaittoon!

Sillis 22+3

Ääh, Possurulla mainitsi parista jutusta, josta munkin on pitänyt puhua, joten pakko laittaa heti perään muokkausta...
Ekaksi raudan syönti. Mun pitäisi aloittaa rauta, mutta vatsaoireista peloteltiin niin hirveästi, etten ole vielä uskaltanut. Miten muilla on pakki kestänyt rautatabletit? :D
Ja vaatteiden tekemisestä vauvalle, mulla on tuloillaan pieni villatakki (siis tosi pieni, en osannut ihan mitoittaa oikein), viimeks oon kutonut koiralle villapaidan ja edellisen kerran joskus ala-asteella kaulahuivin. Että innolla odotan mitä saan aikaan :D
 
Viimeksi muokattu:
Sillis Joo ei tuo uros kyllä ymmärrä mitää, mutta tuo narttu on ihan outo.. Se on aina nukkunut olohuoneessa omalla petillään, niin nyt en edes muista koska on sielä viimeks käyny, pitää olla nii et on mun läheisyydessä, ja meillä koirat saa tulla sänkyyn, koska noilla nyt on täysin järki päässä yms.. Että oon antanu tulla, ja kiellosta eivät tule, mutta tuo narttu nukkuu siellä päivisinkin, jos mä meen vessaan se seuraa perässä, jos mun mies halaa mua sillälailla äkkinäisesti, on hyvin nopiaa mun jaloos puollustaas mua... Se on oikia persekärpänen!! :D
 
anu, meilläkin koirat saa tietyin rajoituksin olla sängyssä, ja niin mä haluankin sen olevan. Noita ei tarvii kun katsoa tietyllä tapaa ja osottaa laittiaa, niin ne hyppää sinne, eikä tuu takasin jos ei kutsuta. Mutta nyt on molemmat halunneet (ja saaneet) nukkua vieressä, mitä ei oo ennen tehneet...
 
Joo meillä ihan sama, ja jotenki oon nyt heltynyt, kun uros täyttää pian 10-v ja tuo narttu on 9-v.. Ja ne nyt on niin "eläkeläisiä" jo, vaikka 2-4x viikos treenaan tokoa niiden kanssa ja uroksen kanssa vesipelastusta lisäksi. Ne on niin fiksuja! :) Ja tosiaa kun tuolla nartulla oli siinä leikkauksen yhteydes sydän pysähtyny et sitä oltiin elvytetty, ihan hirveä ajatella kuinka pienestä olis voinu olla kii, että ikää en olis kotia sitä saanut!! Ja kukaan ei usko et koirat on noin iäkkäitä, kaikkien mielestä menis 4-6 vuotiaista :D Mutta ne on niin hyvä kunnos, ulkomuodollisesti kuin muutenkin!!

Mua supistelee aika paljon ja on jo viikon verran supistellut.. Onko tuo normaalia??? Aika lyhytkestoista on, mutta osittain kipeitä.. Ja het kun menkka kivut!! Mutta jostain luin että on normaalia!!??? Onko muita??
 
yöks, mulla kiertää mahassa ihan tosi ikävästi...söinköhän tänään jotain outoa... nyt vaan makailen kärvistellen tässä koneella :x Onneks mies tuli eilen kotiin!!!

sillis: luulisin, että ne vauvat tässä vaiheessa vielä heittää kyllä ihan kärrynpyörää:) Eikös ne ala "asettumaan" vasta joskus tyyliin 35+... kun siks kai kääntöyrityksiäkään ei yleensä tehdä ennen rvk 36-37 kun on niin hyvin tilaa vielä kääntyä takasin ja tietty kun tohon liittyy se riski että syntyykin sillon niin on vielä pienet viikot. Tosin Mulla kyllä neiti tuntu ainakin olevan samassa asennossa jostain 30+, ainakin potkut tuli ihan järestään aina samaan kohtaan :)

Raskauden hehku: Mä kyllä tunnen itseni hehkeäks juurikin hiusten paksuuden ja näpyttömän ihon takia. (paitsi jalat ja toinen käsi, jotka on ihan pakkasen kuivattamat). Mutta massu on kaunis ja kieltämättä näistä tisseistäkin on paisunu aika "pornot" :D Eli housut jalassa olen varsin hehkeä ;)

synnytyksestä palautuminen: Mulla meni pari viikkoa kipulääkkeiden kanssa epparin takia. Tosin mä en oo mikään malliesimerkki tässä, koska mun epparihan ei todellakaan parantunut mallikkaasti :ashamed: alko kasvaan sitä haavakudosta ulospäin ja sitä operoitiin pariin otteeseen. Mutta ilman tota olisin varmaan parissa viikossa ollut ihan ok ton kanssa. seksielämästä mä en myöskään voi sanoa malliesimerkkinä mitään, koska mulla hormonit tai mikä lie aiheutti niin herkät limakalvot, ettei yhdyntä onnistunut ennenkö menkat alko (ja hormonit ilmeisesti palautu suurinpiirtein normaaleiks) ja siihenhän meni n.11kk :( Jospa tällä kertaa itsekin pääsisin vähemmällä!!!

Huomenna ultra!!! mä oon niin innoissani! toivotaan että tää kamala olo häviää ennen huomista! voi mitähän mä tekisin sen sukupuolen kysymisen kanssa...:)

Mites, ootteko muut meinnut vauvavakuutuksia ottaa?! eikös ne alakohta olemaan ajankohtaisia? Me varmaan otetaan sama kun esikoisellekin...olisko ollut tapiolan oma...

Kukkis ja pieni 20+5
 
Hehkeä olo on aina vaatteet päällä:D.Ei vaan paino on tietty noussut ja maha iso.Huomaa jos joku ei näe mahaa niin kyllä sitä ilmeisesti ihan hehkeä on;).Hiukset ei ainakaan vielä ole muuttunut,pitkät on aina ollut.

Vauvavakuutus on ollut tarkoitus ottaa aina,mutta jotenkin se on vaan jäänyt.Ja olisi tullut tarpeeseen kolmen korvatulehduskierteisen lapsen kanssa.Ja esikoisella muita tutkimus käyntejä niin paljon.Tarkoitus olisi tälle ottaa,varmaan keskittää kaikki samaan missä on muutkin vakuutukset:)

Eiköhän ne vauvat tosiaan näillä viikoilla ole vähän miten sattuu tuolla masussa.Niillä kuitenkin tilaa niin paljon:).

Synnytyksestä olen aina palautunut hyvin.Heti olen pysytynyt istumaan ja kävelemään kunnolla.Ja viikon ikäisenä olen ulkoillut jo normaalisti lasten kanssa,mulla onkin kaikki kevät vauvoja niin on heti päässyt ulos.Jälkivuotokin kestänyt vaan pari viikkoa ja sänky hommia on ollut n.2-3vkon päästä synnytyksestä.Eli odotus aikoina olen todella kipeä ja synnytksen jälkeen voin todella hyvin!!:).Varmaan vaikuttaa kun tikkejä ei ole ollut kun esikoisesta ihan muutama.
Toivottavasti seuraavaksikin menee helposti,ei olisi kiva olla kovin kipeä ja hoitaa neljää lasta.

Anu.mulla ainakin supistelee aika paljon.Huomaa kun tekee jotain enemmän niin ilta on kauhea.
lähinnä suppareita aiheuttaa kun noita "pieniä" työntelee vaunuissa,alkaa vähän hyytymään.
Arki kuitenkin aika hektistä kun saa ulkoilla kolme kertaa päivässä.Siis noi eskariin viemiset ja hakemiset ja jos jaksaa vielä iltapäivällä ulkoilla (mikä on aika "pakollinen" enrgian purkaus lapsille).Ehkä se tästä:).Onneks "kohta" helpottaa kun ilmat lämpenee ja lumet sulaa kaduilta,jaksaa toi kakkonen kävellä pidempiä matkoja.

Pitäisi ehkä osata vähän rauhoittua ton siivouksen kanssa,mutta en osaa kattoa likaa nurkissa.

Mutta nyt iltapalaa ja satuhäät!

Mm itu 21+5 tai 6

Pakko lisätä että synnyksen jälkeen on niiiiin tuskaa ne jälkisupistukset joita mulla on todella paljon ja sattuu ihan hitosti:headwall:
 
Viimeksi muokattu:
Heipä hei vaan kaikille!

en ole paljoakaan täällä kirjoitellut, mutta lukenut ahkerasti :)Käytiin pari viikkoa sitten rakenneultrassa, jossa kaikki näytti olevan hyvin ja omat aavistelut sukupuolestakin vahvistui, elikäs poika meille on tulossa:heart: Mies oli väärässä, kun oli ihan varma kaikkien unien perusteella, että meille tulee tyttö. Mutta eipä sen sukupuolen kanssa oikeasti ole niin väliä, kunhan kaikki on muuten hyvin (olen kauhea murehtija ja stressaaja, joten ultran tulokset helpottivat paaaljon).

Vauvavakuutuksista en ole vielä ihan varma..itselläni oli kyllä kaikenkattava sairasvakuutus 18 vuotiaaksi asti (kun oli silloin 80 luvulla erittäin edullinen kauppa kuulemma). Tälle olikin kyllä paljon käyttöä, kun oli kaikenmaailman korvatulehduksia,röntgeniä yms...kaipa se voisi olla ihan hyvä turva. Onkohan pohjolallakin joku tällainen vakuutus, kun on kaikki lainat ja muut vakuutukset siellä..täytyypä tutustua asiaan.

Mielialanvaihteluista: Olenko ainoa joka kärsii "liiallisesta herkkyydestä", eli edelleen saattaa vaikkapa hesarinkuolinilmoitukset liikuttaa itkuun saakka:ashamed: Hiukan noloa vaan, kun saattaa töissäkin tulla tällainen liikutuskohtaus, kun lukee jotain netistä..
 
maisapaisa: hahhaa, kyllä liikutun helposti!!! En nyt ihan tuntemattomien kuolinilmotuksista, mutta kuitenkin. Täytyy ihan kertoa, vaikkakin näin julkisella palstalla, että meillä oli piiiiiiiiiiitkästä aikaa eilen miehen kanssa yhteistä makkaripuuhaa ja se sit päätty siihen, että mä itkin ja nauroinkin samaan aikaan :LOL: Ihan kamala, mutta purkautu jotenkin tuo kun musta oli niin kiva kun mies tuli kotiin vaikka ei ollut kun kaks yötä pois. Mun oli sitä niin ikävä... huh, mutta kyllä vähän alko jo miestäkin naurattaan kun vaimo itkee ja nauraa vuoronperään :D :LOL:
 
Maisapaiaslle piti kommentoida, että Pohjolassa on vauvavakuutus ja hyvä vakuutus onkin. Meillä on korvannut kaikki esikoisen lääkäri- ja leikkauskulut, kun on aika paljon niitä tullut tuon perinnnöllisen silmäsairauden takia. Myös kaikki lääkkeet on korvannut. Eli todella hyvin ollaan saatu sieltä takas kuluja mitä on tullut. Yksityisellä lastenlääkärillä on hoidatettu korvatulehdukset ja rs-viru. Ei tartte mennä arvauskeskukseen jonottelemaan. 100 euron okmavastuu on vuodessa ja sen yli menevän korvaa kaiken.

Otetaan kyllä tälle tulokkaallekin tuo vakuutus. On se vaan hyvä olla olemasssa!
 
Lista päivitetty! Laittakaa päivityspyynnöt näkyvästi esim. poikalupaus, niin on helpompi huomata eikä jää välistä. Kiitos!

Vauvavakuutuksesta En tiiä otetaanko.. Meillä on vakuutukset pohjolassa ja ku luin sitä, niin tuntu ettei se korvaa mitään... Mutta pitää nyt kattoa, tässä on muutama viikko vielä aikaa päättää.

Haha, minä en kyllä hehku sitten yhtään mitenkään :D naama kukkii ja hiukset ei oo muuttunu mihinkään, tai no kasvaa ne paljon nopeammin samoin kynnet kasvaa kauheeta vauhtia.

Yöllä supisteli meni maha navan alapuolelta ihan kivikovaksi. Kipuja ei onneks tuntunu. Pitääpä alkaa seuraamaan ja ottamaan vähän rennommin..

Merlina ja muru 22+1
 
Kävin eilen kampaajalla. Kyllä kannatti. Näytän taas lähes ihmiseltä. Mahastakin olen ylpeä ja kaikki tuntuu olevan hyvin. Että näin nää olotilat vaihtelee. :whistle:

Vauvavakuutus oli esikoisella ihan turha. En taida ottaa tälle tulokkaalle. Toivottavasti en tuu katumaan. :)

Ihania mahakuvia täällä ollu. :heart:
 
Raskauden hehku:Harvinaista kyllä, mulla se raskaushehku on ainakin vielä toiminut. suurin osa näppylöistä katosi raskaaksitullessa ja hiuksetkin rasvoittuu harvemmin. Että KOP KOP, vaan puuta, jotta pysyiskin samanlaisena.

Possurulla:Joo, mullakin ne rautatabletit on aiheuttaneet ihme tarmonpuuskia.Ihan kivaa kun herää aikasin ja jaksaa puuhata vaikka mitä. :)

Sillis:kyselit niistä rautatableteista ja miltä tuntuvat vatsassa. Mulla ei oo ollut mitään ongelmia ainakaan Retaferien kanssa. Ainoa hankaluus mikä tabletteihin tulee on se, eetei saa syödä tuntia ennen eikä jälkeen tabletin ottamisen. Oon itse ratkaissut ongelman ottamalla pillerin viimeiseksi illalla ennen nukkumaanmenoa.

Isyyslomasta: Ei ole meidän perheessä vielä hajuakaan, mutta tilannetta auttaa toiv. se että miehellä jatkuu kesäloma n. 2vkoa lasketun ajan jälkeen.

Vauvavakuutuksista: Olen pyytänyt tarjouksen Ifistä, saa nähdä mitä maksaa. Onko jollain kokemusta eri vakuutusyhtuöiden ehdoista ja hinnoista?

Luglio 20+6 ja viiru
 
NiQ
Nonniin, rakenneultrasta selvitty. Kaikki oli muuten hyvin, mutta pikkuinen oli kovin pieni. Eli kolmen viikon päästä uusi äitiyspolikäynti jossa lääkäri ultraa kasvun. Vastasi yli viikon pienempää mitä nt-ultrassa. Muuten vastasi noin 20+0 viikkoa ja reisiluu 19+2, onkohan syytä huolestua että tuo reisiluu laahaa tuon verran perässä? Kätilö arvioi asukkaan tytöksi, mutta varma ei voi kuulemma olla....

NiQ & Pena 21+1 (tai uuden mukaan olisi 19+6)

Muoks: ai niin, painoarvio oli 326g
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Hei vaan!
Paljon tullut taas kirjoituksia parissa päivässä, hyvä niin!

Isyysloman aikoo mies pitää ja osan vanhempainvapaasta ja minä sitten perään jään hoitovapaalle. Esikoisesta mies jäi isyyslomalle heti vauvan synnyttyä. Tuntui turvallisemmalta, kun ei tarvinnut heti olla vauvan kanssa kahden. Tosin, mies kävi muutaman kerran töissä iltaisin.
Nyt, kun toinen tulossa, niin miehen isyysloma menee varmaan pitkälti esikoisen "viihdyttämiseen", jotta saadaan hänet tottumaan uuteen tilaneeseen kivuttomasti.
Onneksi on kesä ja voi heti lähteä ulos! Eskoinen syntyi keskelle kylmintä helmikuuta ja oltiin ensimmäiset kaksi viikkoa neljän seinän sisällä.
Varsinaista kesälomaa miehellä ei tule olemaan, koska on yrittäjä ja työ on niin kausiluontoista painottuen juuri kesään, mutta voi siis itse sumplia vapaapäiviä ja mennä fiiliksen mukaan.

Vauva liikkeet tuntuu täällä ihan joka puolella, missä milloinki, eli kovasti pyöriskelee ympäri.

Lastenhuoneesta oli puhetta. Meillä esikoinen siirtyi ihan vasta äsken juuri ennen 3-vuotispäiväänsä nukkumaan omaan sänkyyn, koska potki niin paljon unissaan.
Ja nukkuu nyt ns. sivuvaunussa lastensängyssä meidän vieressä.
"Lastenhuone" asunnosta löytyy, mutta sille ei ole käyttöä, joten se toimii miehen työhuoneena ja pyykinkuivatushuoneena :)
Vauva tulee nukkumaan perhepedissä, siinä on kätevintä hoitaa yösyötöt ja ainakin esikoinen nukkui alusta asti yönsä tosi hyvin, kun sai olla vieressä.
Nyt tosin haasteena on se, että esikoinenkin saattaa haluta tulla viereen, kun vauvakin saa olla ja silloin sängystä loppuu tila.
Tyttö tässä eräänä päivänä jo kyseli missä vauva tulee nukkumaan? Vastasin, että minun vieressä ja siihen hän sanoi anelevalla äänellä, että hänkin haluaisi...Voi toista :'(
No, kyllä hätä keinot keksii. Katsotaan tilanne uudelleen, kun on sen aika.

Rauta. syön Obsidania 100mg, josta en saa juuri ollenkaan vatsaoireita. Retaferista sain kamalan ummetuksen, vaikka annotus oli vain 50mg.
Otan ton Obsidanin tyhjään vatsaan aamuyöllä ja ainakin oman voinnin perusteella se on nostanut hemppaa. Täytyy tarkistaa neuvolassa 2 vkon kuluttua.
Söin tässä välissä myös nestemäistä Iron vital F-nimistä litkua, mutta huoamsin vasta kuurin aloitettuani, että suositeltu vuorokausianoos sisltää vain 20mg rautaa, eikä se mulle riitä. Olisin tietysti voinut ottaa suuremman annoksen, mutta aine on melko kallista; yksi pullo olisi hujahtanut viikossa.

Raskauden aikaisesta hehkusta en tiedä..Iho on pakkasen kuivattama, mutta tukka ei likaannu niin nopeasti kuin ennen. Hikoiluttaa melko paljon. En tunne hehkuvani, mutta mies sanoi tässä yksi päivä, että näytät tänään hyvältä :) Ehkä siksi, että olin ollut pari edellistä päivää tosi väsynyt ja päänsäryn kourissa ja varmaan aika kalpea ilmestys.

Synnytyksestä palauduin edellisellä kerralla suht nopeasti. Kaksi ensimmäistä päivää istuin sairaalan rengastyynyllä, jälkivuoto taisi kestää 10 päivää. Mutta pystyin liikkumaan ihan normaalisti, siis kävelemään ja tekemään kotityöt. Urheilua en edes yrittänyt harrastaa.
Seksiä ei tehnyt mieli harrastaa melkein kahteen kuukauteen, varmaan hormonien takia ja tietysti siksi että sain kaksi tikkiä nirhautumiin ja ne vihloin ikävästi (tikkien sulaminen kesti kesti ainakin 1,5kk).
Lisäksi tilanne tuntui ihan oudolta, koska vauva nukkuin omassa sängyssään tai kaukalossa, mutta jotenkin "kolmas henkilö" oli silti läsnä :) Ja jotenki ajatukset oli niin paljon vauvassa, ettei sitä osannut rentoutua.
Imetys ja sitä kautta hormonit vaikutti minuun ylipäätänsä, niin että mies joutui loppujen lopuksi kärsimään melkoisen "kuivasta kaudesta" siihen asti, että lopetin imetyksen, eli 1v 4kk.

Joku mainitsi liikuttumisesta. Joo, mä rupesin itkemään esikoisen päiväkodissa vanhempain-keskustelussa, kun tuli puheeksi se miten paljon tyttö puhuu muista ihmisistä ja erityisesti famostaan puhuu kuulemma päiväkodissa paljon. Liikutuin siitä miten tärkeä isoäiti on tytölleni. Ylipäätänsä itkuherkkyys tai pikemmiten liikutusherkkyys on ollut aika matala viime kuukausin.

Vauvavakuutusta ollaan harkittu. Esikoiselle sellaista ei otettu, eikä sille olisi ollut tarvetta.
Tähän mennessä on jouduttu käymään lääkärissä kaksi kertaa hänen kanssaan ja noissa vakuutuksissa se omavastuu on yleensä noin 50 euroa, joten jos terveyskeskuksesta saa ajan heti, niin en näe järkeä lähteä yksityiselle. Mutta vakuutusta ollaan siis harkittu toiselle, jos sattuukin niin että sairastelua on enemmän. Eikös se ollut 3 kk ennen laskettua aikaa, kun tuo pitää ottaa?

Tulipahan taas tekstiä, jäiköhän jotain kommentoimatta...

Oma olo on varsin hyvä, mitä nyt nuo ikävät supistukset välillä illalla kiusaavat, varsinkin heti selinmakuulle mentyä ja jos virtsarakko on täynnä. Ja tietysti silloin, jos on stressannut jostain kovasti.
Onkos muilla muuten hankaluuksia maata selin? Esikoisesta en voinut ollenkaan olla selinmakuulla raskauden puolivälistä eteenpäin, koska kohtu kuulemma painoi jotain isompia verisuonia ja tuli huono olo. Jas nyt tässä raskaudessa on aika sama juttu. Selinmakuu tuntuu epämielyttävältä.

Rumpnisse ja Hilma 21+1
 
Siilis: Ei tuolla vauvan asennolla ole näillä viikoilla väliä ja yleensähän monilla on niin, että vauvat pyörii kohdussa vaikka mitenkä päin loppuun saakka. =)
Itsellä vaan esikoinen oli alusta asti perätilassa, kun neuvolassa alettiin asentoa seuraamaan joskus rv 24.. Rv 28 neiti oli vähän aikaa oikein päin, mutta kääntyi sitten taas perätilaan. Sain sitten synnytystapa-arvioon ajan rv 36, jossa samalla yritettiin käännöstä vatsan päältä, mutta se ei onnistunut. Sitten varattiin aika rv 39+0 sektioon. Epäilynä oli myös, että mulla on ahdas lantio, kun vauva tosiaan koko aika oli siinä perätilassa..
Eikä sitä varmaan normaalisti edes rakenneultrassa katsota, että missä asennossa vauva on, nyt vaan mulla katsottiin, kun esikoinen istui koko ajan :D Ja sanottiin kyllä, että norm. synnytys on mahdollinen, jos ei perätila toistu. Ja eihän tuo perätilakaan kaikilla estä synnytystä, riippuu lantion koosta, omasta motivaatiosta synnyttää perätilassa jne.. :)

Vauvavakuutusta ei oteta. Ei oikeen esikoisen aikaan ymmärretty mistä on kyse ja se otettiin, "kun kaikki muutkin otti". Mutta eihän siitä täällä meidän paikkakunnalla ole ollut mitään hyötyä, kun ei ole mitään yksityisiä lääkäreitä.. Varmasti ihan hyvä isommilla paikkakunnilla missä pääsee helpommin yksityisille ja lapsi sairastelee paljon. Meillä esikoinen ei ole sairastellut yhtään ja tuossa vakuutuksessa on kuitenkin 100€ omavastuu, että aika kalliita lääkkeitä pitäs olla, että se vakuutus ne korvais edes. Täällä onneks tuo meidän "arvauskeskus" pelaa ihan hyvin, eikä siellä ole ikinä tarvinut jonotella.. :) Isommista paikkakunnista taas en sitten tiiä..
Meillä siis vakuutukset Pohjolassa ja just alettiin tarkistelemaan, että voisko niissä jotenkin tinkiä, kun niin kaameita laskuja tulee. Katsottiin, että meidän 2-vuotiaalla se kyseinen vakuutus maksaa vieläkin useamman satasen vuodessa. :O Vaihdettiin sitten neidille normaaliin henkivakuutukseen, joka on n.20 € vuodessa!! Mulla ja miehellä kanssa on ihan normi henkivakuutukset ja sehän korvaa kanssa vaikka mitä. Tulevalla vauvalle kanssa sitten tavallinen henkivakuutus heti, kun sen vaan saa!

Rumpnisse: Meillä kanssa esikoinen oli alusta asti perhepedissä, kun imetykset hoitui siinä niin kätevästi :) (vaikka joskus vannoin, että en varmana ota vauvaa meidän keskelle..:D) Nyt sitten myöhemmin onkin ollut haasteena saada neiti koko yön nukkumaan omassa sängyssään.. joka yö ainakin jonkun tunnin on meidän välissä. Hänellä kanssa on oma sänky "sivuvaununa" meidän sängyssä. Yks päivä kysyinkin, että mihinkäs me se vauva laitetaan sitten nukkumaan, niin tyttö osoitti omaa sänkyään.. :D Meilläkin ois "lastenhuone", mutta ihan turva toivo, että tuota esikkoa sinne sais siirtymään, sais edes tuossa omassa sängyssään nukkumaan... :D

NiQ: Mulla oli rakenneultra rv 20+1 ja vauva vastas 19+0 (painoarvio 300g), eikä mulle sanottu mitään, että sitä pitäs seurailla, enkä saanu uusia ultra-aikoja.. Mutta en oo sitä kyllä sen kummemmin miettinyt.. Esikoisenkin piti viimesillä viikoilla tehdyn ultran mukaan olla lähemmäs kilon pienempi mitä oli syntyessään! :D

Isyyslomasta ei vielä tietoa, kun ei tiedetä millon miehen kesäloma on... Joka tapauksessa mies on sillon kotona heti alkuun, kun vauva syntyy. Viimeksikin mies lähinnä hoiti vauvaa yksin eka viikon, kun olin sektiosta niin kipeä :heart: ja nyt varsinkin tarvii kotona olla, kun esikoinenkin vaatii oman osansa. Jotenkin odottelen muutenkin jo NIIN malttamattomana kevättä ja kesää... :)

Pearl ja pieni 23+1
 
Viimeksi muokattu:
No niin, täällä on nyt käyty rakenneultrassa ja kaikki näyttäisi meillä olevan mallikkaasti! :heart:
Mietittiin sitä sukupuolijuttua ja kun kätilö sano, että selvästi näkyy niin eihän me sit maltettu olla kysymättä kuitenkaan... Ja meille nyt povattiin tyttöä :heart: :heart: Jos tällä kertaa osuisi oikeaan niin meilä on sitten kaksi ihanaa prinsessaa!

Muuten vauva oli melkoisen notkean näköinen, oli nimittäin jalat suorana ylöspäin, eli suurinpiirtein korvissa :D Ja peppu edellä niinkun arvelinkin. Mutta ehtiihän se tosiaan siellä vielä pyöriä! Yritin liittää tähän kuvaa, mutta äsken se ei ainakaan toiminut...Pitää yrittää vähän myöhemmin uudestaan.

Painoa oli pienellä 415g, vastasi viikkoja 21+1, eli ei muuteltu aikoja kun noin vähän heitti.
Niin onnellinen
Kukkis ja neiti 20+6
 
känkkäränkkä
Kiitos Merlina uudesta pinosta!

Nyt on tullut niin paljon juttua, että millään en muista mitä kaikkea piti kommentoida, mutta parhaani yritän :whistle:

Isyysloman mies pitää heti kun vauva syntyy, ja ainakin aikaisemmin on tosiaan riittänyt kun on ilmoittanut töihin ajoissa milloin suurin piirtein on jäämässä ja sitten vaan on tosipaikan tullen vaaan pirauttanut pomolle :)

Vauvavakuutus on aina ollut jo ennen syntymää, nyt tuskin saan moista :/

Synnytyksestä palautuminen, aina olen heti istunut ja pystynyt kävelemään. Kakkosen synnytyksessä tosin menetin sen verran verta, että olo oli aika hutera. Tikkejäkin tullut pari vain ekassa ja kolmannessa synnytyksessä ja nekin limakalvolle.

Niisku-rouva hyvä että vihdoin sait asioita eteenpäin ja neuvolantätikin vaihtunut ihmismäiseksi!

Raskausarpia löytyy jenkkakahvoista, reisistä ja tisseistä, maha on onneksi säästynyt.

Vauvan nukkumisesta olitte keskustelleet, meillä on kaikki nukkuneet huonosti omassa sängyssä, kainalossa ovat viihtyneet tuonne 6kk korville parhaiten. Enkä meinaakaan alkuun pinnasänkyä laittaa ollenkaan, vaan jonkun korisängyn jos vaikka siinä olis turvallisempi olo vauvalla nukkua.

(.) Sydänkontrollissa käyty, sydämessä kaikki kunnossa. Mutta sitten löytyi istukasta lagunoita? eli hyytymiä joita kontrolloidaan ennen 30rv, hiukan hirvittää, ikinä ennen ei mitään tällaista ole ollut :|
Tytöksi edelleen kätilö veikkasi ja sorruinkin Tukholman reissusta ostamaan 56cm vaaleanpunaista vaatetta :heart:. Oli ihanaa olla pari päivää pois kotoa ja marssia valmiiseen pöytään herkuttelemaan :p Mikä varmaan näkyy vaa'alla seuravassa neuvolassa!

Känkkäränkkä 21+3
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä