<3 <3 <3 <3 <3 TOUKOKUUN TOIVOTUT TOUKOKUUSSA <3 <3 <3< 3 <3

UtaS78 : hui ku sait jänniä uutisia tänään! Hiukanko sua jännittää :D Onnea matkaan :wave:

Mä olen ollu tänään ahkera sekä pihatöissä, että rahantuhlauksessa ;) :
Sahasin männyistä oksia ja raahasin ne tontin laidalle, perkasin marjapuskien aluset ja laiton kompostia alusille, nostin 200 litraa vettä kaivosta :whistle: ja kastelin kukkapenkkejä, leikkasin ruohon, trimmeröin, kaivoin kolme kuoppaa ja istutin kolme köynnösruusua sekä istutin pariin ruukkuun kesäkukat :p Rahaa sain palamaan Multasormeen reilu 50? , kun hain kärhöjä, ruukkuja ja kesäkukkia :flower:
Huomenna meille tulee riukuaidantekijä ja tarvis siinäkin sitten häärätä mukana ;)


Että ihan mukavan raukea olo, suihkuun ja nukkumaan :wave:

Sädis 40+2
 
sädishän on ollu ahkerana.. ite en saanu koko päivänä oikeestaan mitään aikaseksi.. päätin silti palkita itseni ja kävin tuosta nesteeltä hakemassa vähän karkkia itelle.. :p mies lähti moottoripyörällä ajelee niin pitäähän se munki jotai saada.. ;)
 
UtaS tsemppiä huomiseen. onneks se th sai sut nopeesti sinne äpolille.-ei se kivaa oo kun menee ihan hirveesti yli. Kohta nyytti kainalossa.

Sädetikku sä oot todella ollut ahkera. Mäkin sulatin pakkasen ja pesin uunin ja pyykkäsin. :) Sit humputin kaupungilla montatuntii, ja Multasormeen sain menemään kans monta sataa -ostin keinun :D kyllä se vähän kirpas mut vois sen rahan huonomminkin sijoittaa. mennyt oon koko päivän.

:attn: kaikki puhuu aina menkkajomotuksesta -nyt illalla on tuntunut selässä asti kun vatsa on niiiin pinkee kun olla voi. Mut nyt kun makaan sohvalla kaikki on taas ihan ok.

Mikä on toi kerho, josta moni puhuu siirtyykö kaikki sinne vai onko se täs rinnalla oleva ketju?
 
Huomenta!

Edelleen yhes koos,mutta tänään pitää kokeilla saunaa ,siivousta ja sitä kolmatta,jos jaksaa:D Ei kyl pysty piän pää tajuumaan,miksei tää tuu ulos vaikka on jo ihan matkalla |O

Nooh,katellaan..

Repa ja kutvis rv 41+4
 
Huomenta! Täällä kans vielä yhessä koossa... Aamuyöllä kyllä supisteli jo ihan tosissaan... mutta sitte meni taas ohitte :eek: No eiköhän se siitä... Onnea Utas käynnistykseen! =) Jeps ei kai tännekkään sen kumempaa vois vaikka lähtä vähä shoppaileen jos se käveleminen tekis ihmeitä.... Palataan taas Moikka! :wave: =)
 
Huomenta, onpas ihana aamu. Mäkin luulen et yöllä sit lähden synnyttämään jos lähtisin -mut enpä usko et niin käy.

( . ) Mulla on vointi loistava, ikävää kun teillä monella on kaikenlaista oiretta -onneks pääsette synnyttämään pian. Itsellä se alku oli rankin pahaaoloa, päänsärkyä ja mieletön väsymys. Nyt elämä oikeesti hymyilee, mitä nyt olko välillä on vähän kankee.

Mitäs sitä tänään tekiskää, toisaalta miks joskus ei vain olis ja lepäis, viellä kun se on mahdollista. Jotenkin olo on energisempi kun on jotain puuhaa -jos lähtis pihalle kukkapenkkejä kitkee
:) :wave:
 
Tervehdys!

Olen viettänyt ihan hiljaiseloa palstailun suhteen viimeiset pari kuukautta, enkä edes oikein tiedä miksi. Ajattelin nyt kuitenkin ilmoittaa, että meille syntyi poika 14.5. Kaikki meni hyvin ja nopeastikin, synnytyksen kokonaiskestoksi merkattiin alle kuusi tuntia. Siinä vauhdissa jäi myös kivunlievitykset saamatta, mutta pärjättiin sitten ilmankin. Nyt ollaan oltu jo viikko kotona ja ollaan aivan totaalisen huumassa pienestä ihmisestä!

Onnittelut kaikille vauvansa saaneille ja tsemppiä synnytykseen menijöille! On ollut mukava lukea kaikkien tarinoita ja kuulumisia!
 
kriisi Jos minäki joudun käynnistykseen niin samoille päiville kesäkuusta menen ku sinäki :D
Multa meni vähä ohi, siis pääsikö UltaS tänään käynnistykseen? :) Jos niin onnea matkaan!
Liinu Minäki jotenki odotan että vauva syntyy yöllä, ja aamulla kun herää on hieman pettynyt olo kun herääkin omasta sängystä ilman vauvaa..

Mulla on nyt supistellut erinlailla kuin ennen, reilun tunnin ja aina supistusten kohdalla kauhea paine alapäässä! Oon koittanut ollu kyykky asennossa jotta vauvan pää painas enemmän kohdun suuta, en tiedä auttaisko, mutta oon lukenu että jotkut ovat tehneet niin :)
Mutta en kyllä tosiaan vielä innostu tästä, koska silloin pari viikkoa taakse päinkin supisteli vaikka koko illan ja ei mitään! :) seurataan tilannetta.

maj ja 39+2
 
heippa pitkästä aikaa!

tyttö syntyi meille 19.5 klo:1.05
Lapsivedet lähti viime viikon lauantaina aamuyöllä 5:ltä tulemaan ja voimistui vaan aamua kohden. Oltiin synnytyspäivystyksessä lauantaina 9 aamulla ja siellä lääkäri tutki ja laitettiin käyrille, jäin siltä istumalta osastolle, lapsiveden menon takia, kohtu tuolloin vielä epäkypsä.
Pääsin siis synnyttämättömien osastolle missä alkoivat sitten sunnuntaina oikein kunnon poltot avautumisvaiheineen..
Sunnuntaina 19.15 oltiinkin sit jo synnytyssalissa, sain pelkkää ilokaasua kipuihin..ja aivan turhaa.ei se vaikuttanut mitenkään, vähän teki vaan pöhkön oloiseksi.
22.00 sain ekan epiduraalin mikä vei kivut pois, 23.30 kivut tuli takasin kamalampina ja sain lisäyksen 24.00, mikä ei enään vaikuttanut tuonne alapäähän kun siellä oli niin voimakas paineen tunne työntää..mutta en saanut kun en ollut tarpeeksi auki.

tyttö tosiaan syntyi sit 10minuutin ponnistuksen jälkeen maailmaan...niin kamalaa tuskaa en oo ikinä kokenut mitä se ponnistus oli!
ja kyllä tuli ärräpäitä salissa sekä huutoa ja murinaa :D
Mitat oli 51cm ja 3kg 710g

Aivan suloinen nyytti nuukkuu tuolla pinniksessään, sekasin vielä rytmit täysin, maitoa tulee heikosti mutta silti annan rintaa sekä korviketta.

Tyllerö ja Pikkupeikko 6vrk
 
onnea Lilia ja pienitytöntylleröinen :heart: :heart:

Omaa napaa, supisteli eilen vajaa 4 tuntia, 10-15 min välein, otti kyllä kunnolla selkäänkin jo, mutta tottakai ne sitten loppu :kieh: Ylläri! tälle aamua on taas supistelut alkanu, mut ei nämä sellaseksi mene että pääsis lähtemään. No mutta onhan tässä jokunen päivä tietenkin laskettuunaikaankin, raivostuttavaa ootella nämä viimoset päivät :D

Lisätään vielä että mahoton paineentunne on palannut ja supparit kestää ainaki minuutin kerrallaan...

sarbba 39+2 :heart:
 
Onnea Lilia ja Pienitytöntylleröinen! Lilia: hauska että meillä meni melkein samalla tavalla, mullakin synnytys alle 6 h ja ei kivunlievityksiä. Täällä myös pienen ihmisen tuoma onnenhuuma jatkuu... :)
 
Onnea Lilia ja PieniTytönTyllerö :flower: :heart:

Tsemppiä kärvistelijöille :hug: Se synnytys voi käynnistyä koska vaan... Nimimerkillä kokemusta on. kello 14 eka supistus ja poika syntyi 17.33.

Täällä PikkuJätti syö, nukkuu, seurustelee ja juttelee... Hän on niin ihana kun hän alkaa "juttelemaan", th ihmetteli miten tuon ikäinen voi jo jutella... Meillä ollaan välillä 3-4 tuntia kerralla hereillä ja sitten nukutaan n.3 tuntia. Nyttenkin poika on ulkona vaunuissa nukkumassa. Nukkunut jo 3 tuntia... Meillä muumi vaipat päästävät pissat läpi. Pampers on ollut paras, niistäkin käytetään jo kokoa 3... Tai sitä käytettiin jo synnärillä...

tmvk ja PikkuJätti 10päivää vanha
 
Onnea Jossu, Lilia ja PieniTytönTyllerö! :flower: :flower: :flower:

Maaginen laskettu aika oli ja meni eilen. Täällä vaan pönötetään yhtenä kappaleena mahan kanssa eikä merkkejä synnytyksestä ole. Onneksi vointi on mitä parhain, niin ei edes osaa olla pettynyt.
 
Onnea Lilia ja Pienitytöntylleröinen!

onpas meidän pinossa muuten hiljaista !! Kaikki taitaa olla muissa puuhissa... Piti vaan äkkiä tulla vilkaseen että mitä täällä on tapahtunu...

meillä ihastellaan edelleen kovasti kaks viikoa vanhaa herraa!!! Iskä ja äiskä on aivan huumassa.. Täytyy ruveta askartelemaan kutsuja ristiäisiä varten!! Poika on ihan älyttömän virkeä, taas on ollut yli tunnin hereillä yhtä soittoa.. No hyvä niin, koska toistaseks yöunet on hänellä olleet jopa 4 tuntia putkeen...

Pienitytöntylleröinen: Mulla kanssa tulee heikosti maitoa. Tänään kun lypsin niin 30 ml tuli yhteensä molemmista tisseistä.. Ja väliä edelliseen imetykseen oli neljä tuntia.. Oon yrittänyt poikaa sinnikkäästi tissillä pitää mutta eipä vaikuta tohon maidon nousuu mitenkään.. Eli kohta varmaan tarvii lisätä korvikkeen määrää... Tai sitten syödään useemmin.. Mutta jotenkin on vähän jo rentoutunut olo ton imetysasian suhteen.. Eli en enää koe hirveen kamalaa oloa korvikkeen antamisesta... Eihän se oo muiden ku meidän asia... Ja ei kaada maailmaa jos poika saa korviketta tisssin lisänä...

tsemppiä kaikille masujen kanssa hengaaville.. kyllä ne vauvat sieltä vielä tulee

sori omanapianen tarina

birdie + ahmatti 14 vrk
 
birdie+muut maidon tulon kanssa hermoilevat
mä en edes tiedä tuleeko multa ja paljonko, ite kun yritän puristaa niin tulee tippa kaks :/
mutta aina sytöllä annan ekaksi rintaa molempia, ja sit korviketta ja sit viä yleensä haluaa rintaa..olis helpompaa jos antais pelkkää rintamaitoo tai sit korviketta, eikä "pelleillä" molempien kanssa, se on jotenkin niin aikaa vievää..
Täällä myös voidaan olla 2-3h hereillä ihmetellä ja kattella vaan kun ei uni tuu.
ootteko heti eka kerrasta laittanut pitkille päiväunille ulos? Terkka kun sanoi(ollaan sielläkin siis jo käyty, kattomas ettei paino ole lähtenyt laskuun ja tuolla pikkusella on kielijänne niin edessä että se luultavasti nipsastaan pois joskus) että puolen tunnin ulkona olemisella voi alottaa.
 
NuoriÄiti
voisiko olla lapsivettä? Tulimme ukon kanssa kaupasta ja eteisessä tunsin ku tuli jotain kuumaa ja märkää pikkuhousihin noin 2 ruokalusikallista. No supistuksia ei ole tullut ku muutama pieni ja tihutellut housuun märkää?
 
Tuli mieleeni tuosta maidon riittävyydestä.
Te jotka painitte mietinnöissänne maidon riittävyydestä tai tuskailette sen vähyydestä, niin kokeilemisen arvoinen konsti on pitää vauvaa rinnalla vaikka pitkäkin tovi (tunti) aina syönnin yhteydessä, siis jos vauva en ehdi tuskastua imemään "tyhjää". Maidon tulo voi intoutua lisääntymään siten.
Esikoista alkaessani imettämään vanha kätilö neuvoi, kun valitin maidon vähyyttä, että pidä vain vauvaa rinnalla tunti, ja vasta sitten anna korviketta jos vauva on vielä nälkäinen. Pari päivää meni ja sitten maitoa alkoikin tulla ihan riittävästi.
Tosin, ei tuo "pomminvarma" konsti ole, mutta kun joku kirjoitti selkkaavansa pullon ja rinnan kanssa... siihen tuota voisi ehkä ainakin kokeilla.
 
sitä ku oikeen epätoivoisesti yrittää miettiä edes jotain positiivista tähänki päivään niin huomasin tuossa et nukuin yön yhdellä vessakäynnillä.. siis semmoset 5 tuntia, vessakäynti ja toiset 5 tuntia.. :D mahtavan levännyt olo, nyt vois vaikka synnyttäänki lähteä.. :p
 

Yhteistyössä