vierailija
Liejuryömijä oli eilenaamulla saari-dokumentissa. IhanaLiejuryömiäinen esimerkiksi
Liejuryömijä oli eilenaamulla saari-dokumentissa. IhanaLiejuryömiäinen esimerkiksi
muistatko tuota Iltalehden kertomaa aikaa:Kyllä aikaa sitten aikanaan opittiin mittaamaan hyvinkin tarkasti, mutta tarkoitin aikoja ennen tuota kaikkea.
nyt tiedetään syyt ton ’hengen’ tekemiin massamurhiin ja muihin raakuuksiin"Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä."
nyt tiedetään syyt ton ’hengen’ tekemiin massamurhiin ja muihin raakuuksiin
sehän stna örveltää ja sekoilee jatkuvassa kännissä
’halkaiskaa raskaana olevat naiset ja tappakaa veljet ja sisaret’
Avaruudesta löytyi alkoholia, metaania ja muurahaishappoa
Alkoholi, muurahaishappo ja etikka. Näiden ainesosia tähtitieteilijät löysivät James Webb -avaruusteleskoopin avulla avaruudesta, kertoo CNN.
IS 16.3.2024
Niin taitaa ollame ekkon kanssa pidetään kiinni siitä mitä Isoon Kirjaan on präntätty
ihan sama minkä verran vassarit lyö faktaa pöytään
Sehän se siinä on idea että se tarkentuu koko ajan havaintojen karttuessa. Tieteellisiä teorioita ei keksitä tyhjästä, eikä ne ole pysyviä ja uudet havainnot voi todellakin osoittaa vanhan teorian vääräksi. Painovoimaakaan kukaan tuskin meistä kiistää, vaikka senkin suhteen tiede on mennyt pieleen eikä sitä vieläkään täysin ymmärretä.Mutta se on sen verran ollu mettässä ja korjannu 100000 kertaa itseään, että ei voi suorilta käsin aina uskoa mitä tiedemiehet sanoo.
JuuJepulis!
Tänään ollaan ja huomenna ehkä ei enää olla.
Erilaisia ja silti niin samanlaisia.
Hyvä roosaEi kai kukaan oikeasti usko luomiskertomukseen? Eihän?
Oikeasti!?
Molds- eipä ole käännetty suomeksikaanJoo, todella keskeneräiseltä tuntuu ja sitä onkin.
Mutta oletko koskaan miettinyt, miksi näin on.
Näiden kertomusten syntyaikaan oli ihmiskunnan kieli vielä aivan liian puutteellinen, jotta tarkempaa kuvaa asioistaolisi voinut rakentaa. Lisäksi alkeellisinkin kirjoitustaito antoi vielä odotella itseään, ehkäpä tuhansienkin vuosien ajan.
Kuulopuheena säilynyt tieto pelkisstyi siis sisältämään vain oleellisimman informaation.
Eli tapahtumien kronologisen järjestyksen.
Minulla on lisäksi käsitys, että tuon ajan ihmisten käsitys ajasta oli paljon nykyistä hatarampi.
Kuun vaihteluoli kenties huomattu, joten vuorokausi ja jonkin mittainen kuukasi olivat tärkeimmät tavat laskea ajan kulumista. Lisäksi fiksuimmat olivat kenties jo osanneet yhdistää kuivien-ja sadeaikojen yhteyden ajan kulumiseen ja näin olisi myös vuosi ollut, joskin hyvin epämääräisen pituisena, joidenkin käytössä.
Siksipä olikin varminta typistää luomiseen käytetty aika siihen varmimpaan vaihtoehtoon, päiviksi.
En ole vielä kuullut, että luomisen / kaiken syntymisen kronologista järjestystä olisi kukaan tosissaan yrittänytkään väittää luomiskertomuksen vastaisekksi.
Voidaan mielestäni ajatella, että luomiskertomus on säilynyt "sisällysluettelona"kaiken alusta tuleville tiedemiehille/naisille.
En sitten millään usko Darwinin keksineen evoluutiota. Hän vain havainnoi ja veti yhteen jo ikiaikaisia totuuksia. Sama muiden "keksintöjen" kanssa, kaikki ne ovat olleet aina olemassa, mutta odotelleet, koska ihmiskunnan fiksuimmt löytäisivät ne.
päivänselviä itsestäänselvyyksiäEikun naiset ymmärtävät asioita luonnostaan. Miksi sellaisia asioita täytyisi selitellä?
Aika moniEi kai kukaan oikeasti usko luomiskertomukseen? Eihän?
Oikeasti!?
Katsoitko äskeinen Matkapassin? Eka jakso oli vasta mut ---se kellotorni!Kyllä aikaa sitten aikanaan opittiin mittaamaan hyvinkin tarkasti, mutta tarkoitin aikoja ennen tuota kaikkea.
Unia siinä on usein kerrottuNo ei vahvista eikä se kirjasi ole muuta täynnä kuin satuja
Unista kertoo moni juttu ja niistä on maalattu frescoja/tauluja, ettei unohdu?No ei vahvista eikä se kirjasi ole muuta täynnä kuin satuja
Nehän kulkevat eri aikaan /eri nopeuksillaJa kun seuraavassa tornissa kuullaan ääni ja soitetaan kelloja, paljonko se silloin on?
siis se keskipäivän pamaus ja sen ääni muuallaNehän kulkevat eri aikaan /eri nopeuksilla
darwinonlineMolds- eipä ole käännetty suomeksikaan
Sanoo mistään luonnosta mitään tietämätön tätija todetaan että se kissakin kuuluu suomen luontoon.
On ihan hyvä perustelu tuokinTuossa jossakin 60-70-lukujen vaihteen tienoilla Erich Däniken ( tulikohan nimi oikein kirjoitettua) kirjoitti tuosta aiheesta monta opusta. Niitä suomennettiinkin joitakin. Itse luin muistaakseni Vieraita avaruudesta, Tulimmeko tähtien takaa ja Takaisin tähtiin. Antoivathan ne tietysti paljon uusia näkökulmia moniin asioihin, mutta jotenkin minulle sittenkin jäi se mielikuva, että samoista asioista jauhetaan vain eri nimillä ja ja pointtina on lähinnä vain tarve olla eri mieltä.
Täytyy myös luottaa / uskoa omaan järkeen?Ok. Usko ei vaadi todisteita. Kun tiedät niin usko on tarpeeton.
Ne osaavat tehdä mutamajansa vuorovesirajaanLiejuryömiäinen esimerkiksi
Mutta se hattu on aina musta ja kani usein valkoinen?Sehän se siinä on idea että se tarkentuu koko ajan havaintojen karttuessa. Tieteellisiä teorioita ei keksitä tyhjästä, eikä ne ole pysyviä ja uudet havainnot voi todellakin osoittaa vanhan teorian vääräksi. Painovoimaakaan kukaan tuskin meistä kiistää, vaikka senkin suhteen tiede on mennyt pieleen eikä sitä vieläkään täysin ymmärretä.
Tieteen erehtyväisyys on vain hyvä asia. Ei ole mitään hatusta nostettua kania joka on pysyvä muuttumaton totuus.