Eläinproteiini-fani Lispetin ja sekasyöjä-Echon ruokadebatti, muutkin voi osallistua

Lihaa syötiin aina kun sitä oli tarjolla, se on aina ollut ihmisen pääravinto. Kasvikset ja viljat yms. olivat pula-ajan höttöä (pakkopullaa)
iin hautuumaalta oli löytynyt 1300 luvulla haudattujen ihmisten luita. Niitä tutkittaessa oli selvinnyt että sen aikaisten ihmisten pääasiallinen proteiinin lähde on ollut pienet kalat (varmaan silakka, ahven ym ym)
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Lääkärit joutuvat toimimaan ohjeiden mukaan tai tulee kenkää.

Oikeisiin tutkimuksiin ei saa rahoitusta koska kyllähän me tiedämme kuka rahoituksen tutkimuksiin antaa.
Lääkkeitä pitää saada myytyä jne.

Hyvässä kimpassa kulkee syötävä, terveydenhuolto ja lääkkeet. Valitettavasti.
"Hanninen kertoo alfakloraloosi-myrkyn tulleen kuluttajien saataville vuonna 2015. Myrkytystapauksia on tullut ilmi jo yli 90. Ne alkoivat viime vuonna ja ovat lisääntyneet tänä vuonna.

– Meillähän ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon myrkytyksiä on ollut, eikä siitäkään, mistä ne johtuvat. Joko ne pääsevät syömään suoraan valmistetta, tai mahdollisesti hiirien kautta. Jonkin verran on tiedossa, että eläimet ovat päässeet suoraan käsiksi myrkkyyn.

Ainetta tuskin ollaan poistamassa kuluttajamarkkinoilta. EU arvioi kaksivaiheisessa prosessissa tuotteet, joita kuluttajille on tulossa. Hannisen mukaan alfakloraloosi arvioidaan ensi vuonna uudestaan ja kissamyrkytykset otetaan huomioon.

– Olemme nyt ottaneet käyttöön uusien valmisteiden kanssa tiukemmat riskinhallintakeinot, eli jatkossa niiden täytyy olla pakattuna niihin esitäytettyihin syöttirasioihin, joilla voi vähentää väärinkäyttöä. Tehoaineena tämä on tulossa uudestaan arvioitavaksi, jossa nostetaan esille nämä myrkytykset, jotta voidaan EU-tasolla keskustella uusista rajoituksista.

Jatkossa pakkauksissa pitää olla varoitus valmisteen vaarallisuudesta lemmikkieläimille. Lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista nopeita muutoksia. "
-IL - paljonko hanavesissä on tuota nyt kun aikaa on kulunut joku vuosi?
 
  • Vau!
Reactions: Lispetti
vierailija
Lihaa ei ollut aina saatavilla, mutta kun sitä oli niin sitä syötiin, tuskin oli samalla ”lautasella” mitään rehuja.

Ja aika monet vihannekset, pavut ym täytyy ensin keittää tai muuten valmistaa, että niitä pystyy syömään. Pavuthan ovat ihmisvarsalke aika myrkkyä sellaisenaan syötynä. Eikä kasvikset, hedelmät ja vihannekset olleet aikoinaan tällaisia kuin nykypäivänä. Hedelmätkin olivat happamia/karvaita, ei ollenkaan niin makeita kun millaiseksi me olemme ne jalostaneet.
Meinaatko, että kun lihaa ei ollut saatavilla, niin pureskeltiin kynsiä? Älä nyt viitsi, kyllä silloin otettiin juurekset käyttöön ja viljatuotteet. Jos teuraselikoita ei ollutkaan, niin kalaa oli, kelpasi ne rapakalatkin syötäviksi. Jopa niiden juuresten kanssa samanaikaisesti syötyinä. Ja kuka nyt pavuista puhui? Ihan heti ei täällä ensimmäisten kasvatettavien joukossa pavut olleet. Kyllä se oli nauriit ja lantut, kaalit, perunat, porkkanat. Punajuuret. Älä maalaa ruokahistoriaa nyt mielesi mukaisesti uusiksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
Meinaatko, että kun lihaa ei ollut saatavilla, niin pureskeltiin kynsiä? Älä nyt viitsi, kyllä silloin otettiin juurekset käyttöön ja viljatuotteet. Jos teuraselikoita ei ollutkaan, niin kalaa oli, kelpasi ne rapakalatkin syötäviksi. Jopa niiden juuresten kanssa samanaikaisesti syötyinä. Ja kuka nyt pavuista puhui? Ihan heti ei täällä ensimmäisten kasvatettavien joukossa pavut olleet. Kyllä se oli nauriit ja lantut, kaalit, perunat, porkkanat. Punajuuret. Älä maalaa ruokahistoriaa nyt mielesi mukaisesti uusiksi.
En tietenkään. Haloo, Suomessakin on syöty aikoinaan pettuleipää…

Mitä minä olen asiaa opiskellut niin
syötiin ainostaan eläinperäistä ravintoa ja jos sitä ei ollut, niin syötiin mikä irti lähti, ja kärsittiin järkyttävistä vatsakivuista koska ei luonnossa ihan älyttömästi kasva ihmiselle sopivaa syötävää. Ajan myötä ihmiset oppivat mistä rehuista ei sairastu ja söivät niitä jollei lihaa (eläinperäistä ravintoa) ollut tarjolla.
Ei heillä ollut mitään mietoja kurkkuja, makeita tomaatteja tai makeita hedelmiä tms. vaan ne olivat happamia, erittäin pahanmakuisia. Marjat olivat poikkeus ja olisko joitain makeampia exoottisia hetelmiäkin ollut: mango, papaija tms. Näitä varmasti syötiin aina kun niitä näkyi.

Me olemme jalostaneet kaikki rehut niin makeaksi/miedoksi, että ne eivät enää ole kovin terveellisiä meille. Esim. frukroosi paljon käytettynä voi aiheuttaa rasvamaksan.
 
vierailija
Meinaatko, että kun lihaa ei ollut saatavilla, niin pureskeltiin kynsiä? Älä nyt viitsi, kyllä silloin otettiin juurekset käyttöön ja viljatuotteet. Jos teuraselikoita ei ollutkaan, niin kalaa oli, kelpasi ne rapakalatkin syötäviksi. Jopa niiden juuresten kanssa samanaikaisesti syötyinä. Ja kuka nyt pavuista puhui? Ihan heti ei täällä ensimmäisten kasvatettavien joukossa pavut olleet. Kyllä se oli nauriit ja lantut, kaalit, perunat, porkkanat. Punajuuret. Älä maalaa ruokahistoriaa nyt mielesi mukaisesti uusiksi.
kaskinaurislaatikko on muuten todella herkkua. Joku muori myi sitä kauppakeskuksessa foliolaatikoissa. Hän kertoi kuinka itse kasvatti ne nauriit kesäisin ilman myrkkyjä et saa ennen joulua myydä muillekin. Ei ollut siirappia seassa. Oli niin hyvää😃
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis ja Lispetti
vierailija
Meinaatko, että kun lihaa ei ollut saatavilla, niin pureskeltiin kynsiä? Älä nyt viitsi, kyllä silloin otettiin juurekset käyttöön ja viljatuotteet. Jos teuraselikoita ei ollutkaan, niin kalaa oli, kelpasi ne rapakalatkin syötäviksi. Jopa niiden juuresten kanssa samanaikaisesti syötyinä. Ja kuka nyt pavuista puhui? Ihan heti ei täällä ensimmäisten kasvatettavien joukossa pavut olleet. Kyllä se oli nauriit ja lantut, kaalit, perunat, porkkanat. Punajuuret. Älä maalaa ruokahistoriaa nyt mielesi mukaisesti uusiksi.
jokaisen pihan rantapolulla on vieläkin jäänteitä muinaisista talouksista: telkänpönttöjä tai uuttuja-onko sama asia. Niitä munia on syöty keväällä enne Topeliuksen aikoja
 
vierailija
Tahtois todella tietää jätevesissä olevan pitoisuuden nyt just
"Hanninen kertoo alfakloraloosi-myrkyn tulleen kuluttajien saataville vuonna 2015. Myrkytystapauksia on tullut ilmi jo yli 90. Ne alkoivat viime vuonna ja ovat lisääntyneet tänä vuonna.

– Meillähän ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon myrkytyksiä on ollut, eikä siitäkään, mistä ne johtuvat. Joko ne pääsevät syömään suoraan valmistetta, tai mahdollisesti hiirien kautta. Jonkin verran on tiedossa, että eläimet ovat päässeet suoraan käsiksi myrkkyyn.

Ainetta tuskin ollaan poistamassa kuluttajamarkkinoilta. EU arvioi kaksivaiheisessa prosessissa tuotteet, joita kuluttajille on tulossa. Hannisen mukaan alfakloraloosi arvioidaan ensi vuonna uudestaan ja kissamyrkytykset otetaan huomioon.

– Olemme nyt ottaneet käyttöön uusien valmisteiden kanssa tiukemmat riskinhallintakeinot, eli jatkossa niiden täytyy olla pakattuna niihin esitäytettyihin syöttirasioihin, joilla voi vähentää väärinkäyttöä. Tehoaineena tämä on tulossa uudestaan arvioitavaksi, jossa nostetaan esille nämä myrkytykset, jotta voidaan EU-tasolla keskustella uusista rajoituksista.

Jatkossa pakkauksissa pitää olla varoitus valmisteen vaarallisuudesta lemmikkieläimille. Lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista nopeita muutoksia. "
-IL - paljonko hanavesissä on tuota nyt kun aikaa on kulunut joku vuosi?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Tutkimuksia on tehty ja minun mielestä ne pitäisi ottaa huomioon.

8Huonoa ruokavaliota ei tunnusteta Suomessa suolistosairauksien vaikuttimena ollenkaan. Sanotaan vaan että meillä on euroopasta eniten suolistosairauksia ja se on länsimaisen hyvinvoinnin sivutuote, antibiootteineen päivineen. ”Syö nämä lääkkeet, tämä on elinikäinen autoimmuunitauti, emme tuedä mistä johtuu”.

Tässä ihan mielenkiintoinen tutkimus:
(näitä on monia)


Ihmiset ovat parantuneet erilaisista autoimmuunitaudeista eliminaatiodieetin avulla, mihin tämä sitten perustuu? Miksi tätä ei tutkita.🤔
suolettomat ovat määränneet linjat jo kauan
 
Lissu, kaipasit tietoa prosessoimattoman punaisen lihan vaikutuksesta terveyteen.
Tässä yks tutkimus, jossa tutkittiin ei-prosessoidun ja prosessoidun lihan vaikutuksia sydän-ja verisuonisairauksiin ja diabeteksen.
Tulos: prosessoitu on selkeästi vaarallisempi joka kohdassa, mutta prosessoimatonkin liha nostaa diabeteksen riskiä. Yhteys sydän-ja verisuonisairauksiin sillä oli vähäinen.

 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-

Yhteistyössä