Yritin linkittää tuosta Omega 3:n saannista.
Tämä on Vegaaniliiton sivuilta:
"Useat kasviöljyt, pähkinät ja siemenet sisältävät elimistölle tärkeitä rasvahappoja. Vegaaniruokavalio sisältää yleensä riittävästi omega-6-rasvahappoja, mutta omega-3:n saantiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Pellavansiemen-, hamppu- ja rypsiöljy ovat hyviä omega-3-rasvahapon lähteitä. Esimerkiksi 1,5 rkl jauhettuja pellavansiemeniä, 2 rkl rypsiöljyä tai 5 rkl kokonaisia hampunsiemeniä hyvin pureskeltuina tyydyttää päivittäisen omega-3-rasvahappojen tarpeen."
Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat:
Dokosaheksaeenihappo, DHA (docosahexaenoic acid),
C22:6n-3Eikosapentaeenihappo, EPA (eicosapentaenoic acid),
C20:5n-3Alfalinoleenihappo, ALA (alphalinolenic acid), C18:3n-3
Näistä elimistölle erityisen tärkeitä ovat EPA ja DHA, joita saa vain rasvaisesta kalasta tai siitä valmistetusta kala- tai kalanmaksaöljystä.
Muita omega-3-rasvahappoja – kuten ALA – saa kasviöljyistä (erityisesti rypsi-, soija- ja pellavansiemenöljystä) ja niistä valmistetuista kasvirasvalevitteistä. Nämä eivät sisällä EPA:a eivätkä DHA:ta.…
Muistakaa! Omega 3 ja Omega 6 suhde 1:1.
Tämä tuntuu unohtuvan koko ajan…