Meillä on tänään vähälihaisempaa pöperöä.
Elikäs ostin broilerin niitä pikkukoipisia kilon. Ne kiehuivat pari tuntia, erottelin lihat ja jätin luut ja rustot kiehumaan. (lihaa jöi siis noin puolisen kiloa syötäväksi)
Sit pilkoin pari sipulia, muutaman porkkanan, ison palsternakan, pari varsisellerinvartta, muutaman ison perunan ja (yhden) kukkakaalin ja kuullottelin niitä öljyssä, hulautin perään purkillisen chili-tomaattimurskaa ja sitä tuntitolkulla muhinutta kanalientä ja paljon mausteita ja kolmisen desiä liotettuja punaisia linssejä ja nyt ne ovat muhineet reilun tunnin.
Lopuksi lisään ne broiskun lihat ja pakasteherneitä ja sitruunaa.
Tomnen viiden litran Ikea-kulhovuokakattila on täynnä sapuskaa jonka hinta ei taida kymppiä ylittää. Ja ei, ei mitään keittoa vaan paksua pataa.