Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Taas on kurkku kipeänä. Jonkinlainen lievä flunssa vaivaa, koska ei tule kunnolla kipeäksi. Täytyy taas kurlailla vodkalla
Mulla on myös kurkku kipeä, väliin kirvelee niin että silmistä valuu vesi. Revin kyllä peliverkkarit jos tää stanan flunssa vie jouluksi makuaistin:mad:
Nyt täytyy ottaa kaikki keinot käyttöön! *kaivelee miehen vodkakätköjä*
 
vyöruusun saa silmään kun antaa sperman roiskahtaa silmäänsä
Vyöruusu (herpes zoster) on vesirokkoviruksen (ks. «Vesirokko»1) aiheuttama paikallinen rakkulainen ihomuutos. Iän karttuessa vyöruusu yleistyy. Se muistuttaa Herpes simplex -viruksen aiheuttamaa yskänrokkoa (ks. «Huuliherpes eli yskänrokko (Herpes simplex tyyppi 1)»2), mutta se rajoittuu aina kehon jompaankumpaan puoliskoon ja on usein laajempi kuin yskänrokon ihottuma.

Taudin synty ja yleisyys
Vesirokkovirus jää aina lapsuuden infektion jälkeen pysyvästi elimistöön, selkäytimen hermosoluihin. Arviolta 95 %:lla aikuisista on tämä virus. Ihomuutos on yleensä yhden, harvoin kahden tai kolmen vierekkäisen hermon hermottamalla alueella. Vyöruusu on harvinainen lapsilla ja nuorilla aikuisilla.

Tauti johtuu siitä, että puolustuskyvyn heiketessä, normaalisti iän myötä tai missä iässä tahansa vakavan taudin takia, virus aktivoituu ja siirtyy hermoja pitkin ihoon. Yhden vyöruusun on sairastanut 2 % 40-vuotiaista, 5 % 50-vuotiaista ja 10 % 70-vuotiaista; sitä vanhemmista vielä useampi. Joku harva voi sairastaa sen kahdesti tai useammin.
 

Yhteistyössä