The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
"Die Kongregation der Schwestern vom Guten Hirten geht auf den Orden Unserer Frau von der Liebe (1651 kirchenrechtlich anerkannt) zurück, der unter dem Heiligen Johannes Eudes (1601–1680) im französischen Caen (Normandie) 1641 als Hilfseinrichtung für Prostituierte, die ihren Beruf aufgeben wollten, ins Leben gerufen worden war. Der schnell wachsende Orden weitete seine Arbeit auf weitere Dienste für Mädchen und Frauen aus."
Nyt loppui pottujen latominen riviin laatikoihin/pusseihin, kellarissa ovat kauniisti:)
Jatkan siitä mihin jäin. Tämähän tarvii kaikkien tietää ja varsinkin Kahvikirahveille, jotka haluavat pitää mummot loitolla. Ne ei taatusti kuuntele tätä kauaa:
Ei ollu kivaa luettavaa, mutta --- a kirjasta Pyhän Brunon ihme, joka on suomennos vuoden 1974 kirjasta The Miracle at St Bruno`s. Aikoinaan, kun se kertoo ajasta 1523 ---- No, pitkä tarina tulis, mutta ohitan sen nyt. Siellä sivulla 148 kerrotaan se kammotus:

"Sitten näin, että hänen poimimiensa yrttien seassa oli jotakin persiljan näköistä mutta tiesin sen olevan katkoa ja sanoin hänelle: "Katso mitä sinulla on tuossa. Tiedätkö, että tuo on katkoa? Hän sanoi tietävänsä sen hyvin, mutta Clement oli poiminut sitä persiljana ja hän oli viemässä hiukan katkoa kotiin näyttääkseen Clementille millä ailla se erosi persiljasta.

- Katkoa... sehän on tappavaa myrkkyä, eikö niin?

- On kyllä niin kuin kaikkien tulisi tietää. Ihmettelen tosiaan Clementiä. Varjele sentään, muistan yhden palvelustytöistä erehtyneen luulemaan sitä persiljaksi ja siihen hänen päivänsä päättyivät."---

---"Kavahdin istualleni. Olin liian levoton, nukkuakseni. Ajattelin yhtenään Brunoa, ja sitä kuinka hän oli kerännyt katkoa ja käskenyt tuoda viiniä meille.

Noin syväti hän siis vihasi minua! Hän olisi vihannut ketä hyvänsä, joka olisi asettunut poikkiteloin hänen tielleen. Hänen itserakkautensa oli niin suurta, että kaikki, jotka eivät ruokkineet sitä, olivat hänen vihollisiaan. Hän ei suostuisi tunnustamaan, että hän oli tavallinen kuolevainen, ja siinä piili hänen hulluutensa."

No, siinä tuli juonipaljastuskin, mutta ei ihmiset enää lue kirjoja, menkööt!

Oikeesti se Bruno luuli olevansa Mooseksen tapainen pyhä tyyppi, kun se oli löydetty jouluna seimestä... Todellisuus oli tietysti paljon karumpi:cry::(
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä