kyykkyvatkaaja harmaana
[QUOTE="Jokuvaan";30622210]
Enemmän vitamiineja on tietty potussa, joka on edelleen suomalaisten tärkeimpiä C-vitamiinilähteitä. Lisäksi perunassa on runsaasti muistaakseni B1, B6-vitamiineja ja foolihappoa sekä kaliumia. Perunaa syödään isompi annos kuin pastaa, joten kuitujakin tulee peruna-annoksesta ainakin sen verran kuin täysjyväpastasta.
Peruna ja kaurapuuro ovat myös todellista lähiruokaa ja hyvin ekologisia pienen hiilijalanjäljen vaihtoehtoja.
Kaurapuuro on myös varsinainen terveysruokien aatelinen ja funktionaalinen elintarvike.
Mutta jatkakaa mun puolesta nokkimista. Olen pahoillani mut en tykkää sun hyökkäävästä kirjoitustyylistä.[/QUOTE]
Ai se on nokkimista, kun yrittää kirjoittaa faktaa?
Eikö täällä juuri todettu, että vanhassa perunassa ei sitä c-vitamiinia ole kauheana?
Mä en itse tiedä ketään, joka täyttäisi edes puolet c-vitamiinin tarpeesta perunasta -> en tunne ketään joka vetäisi 600g keitettyjä perunoina päivässä, puhumattakaan enemmästä kilosta. Sen verran nimittäin sitä perunaa pitää keitettynä syödä, että saa siitä suositusten mukaiset arvot c-vitskua.
Puhumattkaaan siitä, että täällä ketjussa juuri sitä ruokaa tehdään 10 annoksen satseja, jotka sit säilytetään kylmässä ja uudelleenlämmitetään.
Vai olisko mitään yksi pieni siivu paprikaa tai yksi ruokalusikallinen vaikka ruusunmarjasosetta puuroon aamulla? Ne täyttää c-vitamiinin tarpeen täysin.
Foolihappoa on enemmän esim pastassa: 100g keitettyä prostkupastaa 46.0µg, 100g keitettyä perunaa: 16.2µg
B1: perunassa 0.16mg, pastassa: 0.16mg
B6: perunassa 0.12mg, pastassa: 0.07mg
Kalium: perunassa 340.0mg, 118.5mg
fosfori: perunassa 45.0mg, pastassa: 103.5mg
magnesium: perunassa 24.0mg, pastassa: 29.1mg
karotenoidit: perunassa 67.9µg, pastassa: 108.2 µg
kuitu: perunassa 1.0g, pastassa: 1.8g
Jos laskee yhteen kaikki hivenaineet ja vitskut (muutkin kuin yllämainitut), niin itseasiassa terveellisesti valitussa pastassa (täysjyvä/protskupasta) on enemmän niitä kuin perunassa.
Ihan sama siis, jos perhe vetäisi sen tajuttoman perunasatsin sijaan pastaa joka päivä. Oletko kuullut jonkun kehuvan, että syö makaroonia joka päivä? Koska sitä se vastaa tuo perunan syönti.
Toki peruna ja kaurapuuro on lähiruokia ja ekologista, kukaan ei ole sitä väittänyt vastaan. Mutta ei se ruokavalio ole terveellistä sillä määrällä, mitä suomalaiset vetää perunaa, esim kasvisten ja juuresten määrän kärsiessä. Perunaa syödään lähinnä sen takia, että se on halpaa, ei kovin järkevää.
Enemmän vitamiineja on tietty potussa, joka on edelleen suomalaisten tärkeimpiä C-vitamiinilähteitä. Lisäksi perunassa on runsaasti muistaakseni B1, B6-vitamiineja ja foolihappoa sekä kaliumia. Perunaa syödään isompi annos kuin pastaa, joten kuitujakin tulee peruna-annoksesta ainakin sen verran kuin täysjyväpastasta.
Peruna ja kaurapuuro ovat myös todellista lähiruokaa ja hyvin ekologisia pienen hiilijalanjäljen vaihtoehtoja.
Kaurapuuro on myös varsinainen terveysruokien aatelinen ja funktionaalinen elintarvike.
Mutta jatkakaa mun puolesta nokkimista. Olen pahoillani mut en tykkää sun hyökkäävästä kirjoitustyylistä.[/QUOTE]
Ai se on nokkimista, kun yrittää kirjoittaa faktaa?
Eikö täällä juuri todettu, että vanhassa perunassa ei sitä c-vitamiinia ole kauheana?
Mä en itse tiedä ketään, joka täyttäisi edes puolet c-vitamiinin tarpeesta perunasta -> en tunne ketään joka vetäisi 600g keitettyjä perunoina päivässä, puhumattakaan enemmästä kilosta. Sen verran nimittäin sitä perunaa pitää keitettynä syödä, että saa siitä suositusten mukaiset arvot c-vitskua.
Puhumattkaaan siitä, että täällä ketjussa juuri sitä ruokaa tehdään 10 annoksen satseja, jotka sit säilytetään kylmässä ja uudelleenlämmitetään.
Vai olisko mitään yksi pieni siivu paprikaa tai yksi ruokalusikallinen vaikka ruusunmarjasosetta puuroon aamulla? Ne täyttää c-vitamiinin tarpeen täysin.
Foolihappoa on enemmän esim pastassa: 100g keitettyä prostkupastaa 46.0µg, 100g keitettyä perunaa: 16.2µg
B1: perunassa 0.16mg, pastassa: 0.16mg
B6: perunassa 0.12mg, pastassa: 0.07mg
Kalium: perunassa 340.0mg, 118.5mg
fosfori: perunassa 45.0mg, pastassa: 103.5mg
magnesium: perunassa 24.0mg, pastassa: 29.1mg
karotenoidit: perunassa 67.9µg, pastassa: 108.2 µg
kuitu: perunassa 1.0g, pastassa: 1.8g
Jos laskee yhteen kaikki hivenaineet ja vitskut (muutkin kuin yllämainitut), niin itseasiassa terveellisesti valitussa pastassa (täysjyvä/protskupasta) on enemmän niitä kuin perunassa.
Ihan sama siis, jos perhe vetäisi sen tajuttoman perunasatsin sijaan pastaa joka päivä. Oletko kuullut jonkun kehuvan, että syö makaroonia joka päivä? Koska sitä se vastaa tuo perunan syönti.
Toki peruna ja kaurapuuro on lähiruokia ja ekologista, kukaan ei ole sitä väittänyt vastaan. Mutta ei se ruokavalio ole terveellistä sillä määrällä, mitä suomalaiset vetää perunaa, esim kasvisten ja juuresten määrän kärsiessä. Perunaa syödään lähinnä sen takia, että se on halpaa, ei kovin järkevää.