Vierras
Asuuko siis maalaiset keskimäärin edellisemmin kuin kaupunkilaiset?
Ei vaan kaupunkilaiset asuu ahtaammin kuin maalaiset. Jännä asenne sekin että kaikki pääkapunkiseudun ulkopuolella on maaseutua.
Asuuko siis maalaiset keskimäärin edellisemmin kuin kaupunkilaiset?
Sittenhän sun kannattais kysyä asumiskuluja eikä pelkkää lainaa.Ei tässä kyselyssä aiota vetää johtopäätöksiä asuntojen hinnasta. Ei se lainan kk-erä kerro lainan suuruutta. Tässä on nyt ihan vaan ideana vertailla, millaisiia summia ihmiset käyttävät (omilla valinnoillaan) riippuen asuipaikasta (kaupunki/maaseutu).
On täysin varmaa, että kaupunkilaiset asuvat ahtaammin kuin maaseudulla. Mutta yleisesti asunnot maksavat enemmän kaupungissä per neliö.Ei vaan kaupunkilaiset asuu ahtaammin kuin maalaiset. Jännä asenne sekin että kaikki pääkapunkiseudun ulkopuolella on maaseutua.
Mutta ethän sinä ole kysynyt sitä kuka asuu maaseudulla ja kuka kaupungissa, olet vain kysynyt asuinpaikkakuntaa. Jos joku vastaa "oulussa" tai "kuopiossa", niin mistä tiedät asuuko hän kaupungissa vai maaseudulla?Missä on lukenut, että PK-seudun ulkopuolella kaikki on maaseutua?
Kirjoitit aiemmassa viestissä asuntomarkkinoiden kahtiajaosta niin ajattelin että oli kyse pääkaupunkiseutu vs muu maa -kahtiajaosta. Mutta ilmeisesti puhuit sitten jostain muusta.On täysin varmaa, että kaupunkilaiset asuvat ahtaammin kuin maaseudulla. Mutta yleisesti asunnot maksavat enemmän kaupungissä per neliö.
Missä on lukenut, että PK-seudun ulkopuolella kaikki on maaseutua?
En halua kysyä asumiskuluja, koska en halua että lämmitysratkaisut (joillakin 0e, joillakin jopa 1500e/kk) vääristävät asumiskustannuksia. Tässä on vaan ideana verrrata, miten paljon ihmiset ovat valinnoinnaan halunneet maksaa lainaa asuinpaikkansa perusteella.Sittenhän sun kannattais kysyä asumiskuluja eikä pelkkää lainaa.
Meilläkin tuon 800e lisäksi menee 400 yhtivastikeeseen+sähköön ja yhtivastikkeessakin on pieni rahoitusvastike(=laina) mukana. Yhtiövatike on korkea kun asuntokin on kohtalaisen iso.
Jos joku toinen maksaa 800e siitä yksiön lainasta niin sillä menee ehkä 150e lisäksi yhtivastikkeeseen.
Omilla valinnoilla. Kai sekin vaikuttaa, maksaako yksin vai puolison kanssa yhdessä. Millainen on tulopuoli. Lasten lukumääräkin. Jos on yksi lapsi vs 9 lasta. Ei mitään järkeä edelleenkään.Ei tässä kyselyssä aiota vetää johtopäätöksiä asuntojen hinnasta. Ei se lainan kk-erä kerro lainan suuruutta. Tässä on nyt ihan vaan ideana vertailla, millaisiia summia ihmiset käyttävät (omilla valinnoillaan) riippuen asuipaikasta (kaupunki/maaseutu).
Niin, siis jokuhan voi asua 50 000 euron yksiössä ja on valinnut lyhentää lainaa 2000 euroa/kk ?En halua kysyä asumiskuluja, koska en halua että lämmitysratkaisut (joillakin 0e, joillakin jopa 1500e/kk) vääristävät asumiskustannuksia. Tässä on vaan ideana verrrata, miten paljon ihmiset ovat valinnoinnaan halunneet maksaa lainaa asuinpaikkansa perusteella.
Mä viittasin siihen asuntomarkkinoiden kahtia jakoon, jota on käsitelty lehdissä viime kuukausina. Se ei liity PK-seutuun.Kirjoitit aiemmassa viestissä asuntomarkkinoiden kahtiajaosta niin ajattelin että oli kyse pääkaupunkiseutu vs muu maa -kahtiajaosta. Mutta ilmeisesti puhuit sitten jostain muusta.
No katsopa kartasta millainen alue esimerkiki se "Oulu" on. Ihminen voi asua oulussa niin, että Oulun keskustaan on tyyliin 80 kilometriä, ja lähimpään kuntakeskukseenkin kymmeniä kilometrejä. Et sinä kysynyt ollenkaan sitä, asuuko kaupungin (ilmeisesti tarkoitat keskustan?) lähellä vai ei. Kysyit asuinpaikkaa. Ihminen asuu Oulussa jos asuu Oulun kunnan alueella, vaikka asuisi sen laitamilla keskellä metsää.Paikkakunta tarkoittaa lähintä kaupunkia, kylää tai taajamaa. Jos vastaa Oulussa, niin silloin kyllä pitäisi asua Oulun kaupungin kehysalueella. Merkittävää sijannin kannalta on, että asuu kaupungin lähellä vaiko ei.
Aika monet asiat vaikuttaa valittuun lainaerään, mutta mä kun en ole kiinnostunut niistä.Omilla valinnoilla. Kai sekin vaikuttaa, maksaako yksin vai puolison kanssa yhdessä. Millainen on tulopuoli. Lasten lukumääräkin. Jos on yksi lapsi vs 9 lasta. Ei mitään järkeä edelleenkään.
Asuinpaikkakunta virallisesti tarkoittaa sitä paikkakuntaa, jossa on kirjoilla. Usko tai älä, niin se on sillä metsässä asuvalla oululaisellakin Oulu. Et sinä voi sitä arpoa joksikin muuksi. Ja minä sanoin että 80km päästä Oulun keskustasta. En että 80km päässä Oulusta. Kaksi ihan eri asiaa. Oululainen on Oulusta jos asuu Oulun rajojen sisäpuolella, vaikkakin mahdollisesti siellä 80km päästä keskustasta.Ei asu. Ihminen asuu silloin Oulu kunnan alueella, mutta paikkakunta ei ole Oulu.
Paikkakunta tarkoittaa määritelmänsä mukaan kaupunkia, kylää tai taajamaa.
Jos asuu vaikka 20km Helsingin rajasta Tuusulassa, niin ei se asuinpaikkakunta ole Helsinki, vaan Tuusula ja sielläkin voi kertoa pienemmän taajaman (Myllykylä).
Jos siis asuu 80km päässä Oulusta, niin ei se paikkakunta silloin ole Oulu, vaan pitäisi olla lähin taajama tai kylä.
Näinhän se on, mikäli haluaa hävitä mahdollisimman paljon. Ihan taloustieteen ja myös henkilökohtaisen taloudenpidon perusjuttuja.Alkuperäinen kirjoittaja tääh;30422698:Lainaa kannattaa lyhentää enemmän nyt kun korko on matala.
Paljonko on sitten kokonaisuudessaan asumismenot, jos lainan kk-erä on noin iso?
Minä kyllä yhdyn Realistiin. Asun Oulussa ja olen oululainen, vaikka kotimme sijaitsee maalla 25kmn päässä Oulun keskustasta.Paikkakunta tarkoittaa puhekielessä kylää, taajamaa tai kaupunkia. Asuinpaikkakunta ei siis tarkoita samaa asiaa kuin kunta. En kysynyt kuntaa, vaan paikkakuntaa.
En mä täällä arvo paikkakuntia ja sen määritelmää, vaan oletan että ihmiset osaavat vastata normaalin älyn mukaan kysymykseen. Ilmeisesti sitten ihmiset eivät tiedä, mitä tarkoittaa paikkakunta.
Mua ei kiinnosta, asuuko ihminen paikkakunnan keskustassa vai ei. Idea oli selvittää, mikä on lähin paikkakunta ja siitä tiedosta päätellä matkaa kaupunkiin.
Kaupunki yleensä lasketaan nimittäin keskusta + kehysalue.
650e/kk asuntolainaa (uusi ok-talo, tosin nyt jo sen 6 v vanha)
+
1000e/kk mökkilainaa (järvenrannalla möksä)