No nyt sun ei tarvitse vähään aikaan käydä kaupassaVoi elämä mun kanssa :O ensin aiemmin kuolasin näitä ihania kuvia nälissäni, menin kauppaan ja ostelin kaikkea ja ajattelin matkia...kotiin kahden ison täyden kassin kanssa.
No ei siinä mitään, mähän olen viikon yksin
Ja nyt alettava sit iltakahvin keittoon, kun vielä palasin kurkkimaan ja noi Keittiönoidan iltakahvit hyppäs silmille...
Kaunis kahvikuppi kruunasi kuvasi.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27109239:Iltakahvi ja omenapiirakkaa+kermavaahtoa:
No ei tarvi joo Mutta kun oon koko viikon töissäkin, niin kukahan ne syö:OAlkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27109408:No nyt sun ei tarvitse vähään aikaan käydä kaupassa
Erinomainen syy kutsua ystäviä iltaa istumaan Ja kannattaa niistä ostamistasi ruuista katsoa, mitä voisi laittaa pakkaseen.No ei tarvi joo Mutta kun oon koko viikon töissäkin, niin kukahan ne syö:O
Täytynee kutsua ystäviä iltaa istumaan. Huoh, oon aina tienny, ettei nälissään saa mennä kauppaan, mut tää oli kyl ihan järkevä temppu...:ashamed:
Kiitos Mä olen ihan hurahtanut noihin "mummoastioihin" :heart:Kaunis kahvikuppi kruunasi kuvasi.
Itse leivoin puolukkakermaviilipiirakan "iltapalaksi".
TokiKeittis! Kerrotko millä ohjeella teet tuon perinteisen omenasosehillon? Itse asun ensimmäistä syksyä talossa, jonka pihassa on omenapuita, enkä millään raaskis olla käyttämättä niiden satoa. Kiitti, jos kehtaat vinkata
Kiitos paljon! Kuulostaa sen verran iisiltä, että ehkä jopa onnistunAlkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27136812:Toki
1 kg omenoita
2 dl vettä
500 g hillosokeria
Pese omenat hyvin ja halkaise ne. Poista karat ja siemenet (jos sulla on omenapora, niin sillä saa kokonaisista omenoista karan ja siemenkodan helposti pois). Lohko omenat. Laita vesi ja omenalohkot kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
Steriloi hillopurkit joko kuumassa uunissa tai kiehuvassa vedessä. Kaada hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet. Jäähdytä ja säilytä viileässä.
Tuo on tosi helppo ohje eikä vie edes kauaa aikaa, koska omenoita ei tarvitse kuoria.Kiitos paljon! Kuulostaa sen verran iisiltä, että ehkä jopa onnistun
Tosiaan, itse olen alunperin kotoisin sen verran pohjoisesta, että oma omenasato on melkolain uusi juttu. Millään raaskis hienoja luonnon antimia heittää hukkaan
Kaunis kuva, mutta täytyy sanoa että mä tykkään karjalanpiirakoista vähän perinteisemmillä täytteillä.
Mä taas tykkään karjalanpiirakoista monilla eri täytteilläKaunis kuva, mutta täytyy sanoa että mä tykkään karjalanpiirakoista vähän perinteisemmillä täytteillä.