Vastaan oman kokemukseni pohjalta (kaivoin vanhan kalenterin esiin): Ensimmäinen käynti klinikalla oli helmikuun puolivälissä. Maaliskuun alussa tapasin klinikan psykologin. 15.3. kävin ensimmäisessä ultrassa,ja siellä sovittiin käytännön asioista. 13.4 oli taas käynti, ja sain myös lääkkeet mukaan. Pistämään aloin 8.5., klinikalla kävin 20.5 ja 24.5. Irrotuspiikki oli 25.5. ja punktio 27.5. Kesäkuussa oli vielä jälkitarkastus. Käyntejä tuli siis yhteensä kahdeksan.Hmm..kertoisiko joku tarkemmin, millainen prosessi luovuttajalla olisi edessään? Kuinka kauan prosessi kestäisi, montako käyntiä olisi jne
Korjaan muutaman virheen.Olen alkuperäinen kirjoittaja ja kirjauduin tänne nyt omalla nimimerkillä. Jos jotakin kiinnostaa, niin tuolta lapsettomuuspuolelta löytyy meidän rankka lapsettomuushistoria laajemminkin. En vain sinne viime kevään ihmeemme jälkeen ole jaksanut päivittää viimeisimpiä kuulumisia eli raskauteni päättyi 11. viikolla, vaikka sykkeet ja kaikki oli nähty ultrassa. Sen jälkeen on tehty vielä kaksi IVF:ää tuloksetta.
Luovutetut hoidot maksavat pariskunnille paikasta riippuen 4000-8000 e. Isoja uhrauksia taloudellisestikin. Luovuttajalle maksetaan muutaman satasen kulukorvaus, hormonit maksaa myös luovutuksen vastaanottaja, tonneja. Silti onnistumismahdollisuus on 50 % luokkaa. Hormonihoidot eivät vaikuta millään tavoin luovuttajan myöhempiin raskaaksitulomahdollisuuksiin. Luovuttajalla on oltava lapsia ennestään senkin vuoksi, että ei syntyisi juuri tuotra tunnetta "joku muu kasvattaa minun lastani". Kyse on lahjasta ja kyllä lapsi on sen oma, joka on kasvattanut sen kohdussaan, synnyttänyt ja hoitanut. Hän on äiti, ei luovuttaja. Adoptio ei ole niin itsestäänselvä prosessi kuin moni luulee, kestää noin viisi vuotta ja olemme liian vanhoja, kymmenen vuotta mennyt kohta lapsettomuudesta kärsien, vielä pitäisi odottaa viisi vuotta? Eikä meitä enää huolitakaan. Astrolaba, kyllä huolisin! Muutenkin minulle voi halutessa laittaa privaviestiä, kun nimimerkkini on nyt selvä.
Hei hyvä! Miehen kanssa tässä mietitään että milloin luovuttais siittiöitä ja munasoluja. Ei mulla ole mitään estettä siihen ja mies on avoimin mielin myös.Mie soitin just klinikalle. Lapsettomuuslekuri vielä lomalla mutta 2 viikon päästä voi varata aikaa. Lisää dastroja maailmaan, toivottavasti ja jos lykky myötä ja Data suopea ajatukselle niin mikä ettei loput alkiot rakastaviin koteihin.
Saattaahan ne tulla sitten täysi-ikäistyttyään tekemään tuttavuutta?Minusta ei olisi siihen mitenkään... ajattelisin, että jos lapsia joskus minun lahjasoluillani syntyy, ne olisivat osa minua.
Sekin vielä.Saattaahan ne tulla sitten täysi-ikäistyttyään tekemään tuttavuutta?
jos multa kysyttäisiin niin en huolisi.. joku lapsen kipeä vois huoliakkin mutta... jos noi periytyy lapselle(tarkkaavaisuushäiriö ym) niin en ite ottais riskiä!Aloin miettiä tätä tarkemmin.
Huolisitko munasolun naiselta, joka on alle 160 cm pitkä, jolla on mantelinmuotoiset silmät (eli vinohkot), tarkkaavaisuushäiriö ja high-functioning autism?
itseasiassa mä uskon että geeneillä on enemmän vaikutusta kuin elinympäristöllä. vai saatko sä kasvatettua kissasta koiran?Saattaahan ne tulla sitten täysi-ikäistyttyään tekemään tuttavuutta?
Uskoisin, että ympäristöllä myös merkittävä vaikutus, enkä jaksa uskoa, että pelkät sukusolut riittäisivät siihen, että alkioista kehittyisi toisten hoivissa samoja kuin meidän perheessä eläen.
Tämä. Olen jo ehkäisyn takia osani ylimääräisistä hormoneista saanut, joten kiitos ei. Yhtään ylimääräisiä hormoneja minuun ei pumpata. Jos soluja voisi luovuttaa samalla tyylillä kuin verta (=ilman etukäteisvalmisteluja puolen tunnin polikäynnillä tms) niin mikä ettei. Mutta ei nykysysteemillä.en luovuttaisi koska en en ole valmis pumppamaan itseeni hormooneja, kärsimään mahdollisista sivuvaikutuksista, matkustamaan satoja kilometrejä enkä järjestelemään työasioitani ko asian vuoksi.