pktäti2, sinun kirjoitus äidin roolissa sai minut illalla ihan kyyneliin ja menin mukkumaan
Siis en pahastunut, vaan mielestäni kirjotit tosi kauniisti enkä ottanutkaan sitä suoraan meidän tilanteeseen kohdistuvana.
Nyt yön yli nukuttuani olen miettinyt, että ainakin tulevalla viikolla poikamme saa pysyä valveilla niin kauan iltaisin kun haistan merkit että voisi olla väsynyt. Voisihan sitä kokeilla vielä niinkin unien rajoittamisen sijaan, että saa nukkua päivisin niin kauan kun nukuttaa ja katsotaan mihin aikaan iltaisin alkaa osoittaa sammahtamisen merkkejä. En kyllä kotona aio tänäänkään laittaa päiväunille, jollei selvästi osoita väsymisen merkkejä. Jotenkin vaan tuntuu, että vuorokauden 24 tuntia on meidän pojalle liian lyhyt aika jotta ehtisi väsähtää kunnolla eri uniaikojen välillä. Ehkä hän on syntynyt eri rytmiin kun tämä yhteiskunta
Jotenkin harmittaa se, kun oltiin ajateltu että kun hoito alkaa niin nukahtamisongelmat loppuu siihen, koska hoitopäivä on kumminkin lapselle raskas ja täynnä touhua. Aluksi hoitaja olikin huolissaan, että näin pienet yleensä iltaisin on tosi kärttyisiä hoidon aluksi kotona. Meillä ei kyllä niin tapahtunut ja nolotti sanoa hänelle, että poikamme on iltaisin tosi pirteän oloinen eikä saada häntä nukkumaan.
Vanhemman lapsen kanssa on ollut helppoa, kun nukkui tässä iässä (mitä nuorempi nyt on) helposti yli 12-tuntisiakin öitä, päivät jaksoi hyvin ilman päiväunia. Tämä kuvio pysyi samana riippumatta siitä, oliko hoidossa vai kotona, mutta hoitopaikan kanssa olikin sovittu ettei laiteta unille vaan luetaan satua. Silloin tuo päiväunien pois jättäminen hoidossa sai alkunsa hoitajan aloitteesta, kun hän havaitsi ettei lasta väsytä eikä hän nukahda vaan häiritsee pikemminkin muiden lasten nukkumista. Nyt tämän nuoremman kanssa tilanne on tietty sikäli erilainen, että nukahtaa suht helposti hoidossa unille.
Vielä sellasta, että mikä mahtaa olla vaihteluväli ns. "normaalille" pari-kolmevuotiaan vuorokautiselle unentarpeelle?