Vegaanista pitsaa?

  • Viestiketjun aloittaja "Manna"
  • Ensimmäinen viesti
"Manna"
Meillä on tänään illanistujaiset ja haluaisin tehdä niihin vegaanista pitsaa, koska paikalle tulee yksi vegaani ja kaksi muuta kasvissyöjää. Eikös tavallinen pitsapohja (vettä, vehnäjauhoa, kuivahiivaa, suolaa, rypsiöljyä) ole vegaaninen? Mitä päälle? Mikä korvaa juuston? Auttakaa tyhmää, mutta innokasta kokkailijaa jookos! :)
 
mieti vielä
Vaikkapa tuota http://ketunleipa.blogspot.com/2008/11/oluthiivakuorrute-pizzalle.html

Mutta en kyllä yhden erikoisruokavalion takia pistäisi kaikkia syömään...
 
pälle laittaisin tomaattikastikkeen, pinjan siemeniä, aurinkokuivattua tomaattia ja tuoretta basilikaa. Juuston korvaisin soijajuustolla. Enää en muista mitä juustoa olen käyttäny, kun siitä on niin kauan kun olen noita käyttäny.
 
"..."
[QUOTE="vieras";24251944]Sitä minäkin mietin. Tuskin olisi kovin ravitsevaa lihaa, kun ravinto on ollut noin yksipuolista.[/QUOTE]

Vegaanithan syö hyvinkin terveellisesti, koska he joutuvat perehtymään ravitsemuksellisiin asioihin ja ottamaan selvää, mitä suhunsa laittavat, että saisivat tarvittavat ravintoaineet. Lienee vegaanin liha kevyempää kuin kovilla rasvoilla ja lisäaineilla kyllästetty perus-sekasyöjän liha. Aloittajahan voisi vertailun vuoksi lahdata jonkun sekasyöjäkaverinkin ja testata, onko maussa ja koostumuksesssa merkittäviä eroja ja raportoida niistä sitten tänne.
 
"Manna"
[QUOTE="vieras";24252026]Sulaako soijajuusto pitsan päälle samalla lailla, kuin tavalliset ei-vegaaniset juustot?[/QUOTE]

Ei muistaakseni sula. Kokeilen kuitenkin tehdä pitsaa tuolla jassåån ohjeella, kiitosta vaan!
 
......
Alkuperäinen kirjoittaja Björn;24251925:
Mitähän se kasvissyöjä tuumaa, jos teette siitä vegaanista pitsan?
Nehän on vain iloisia, kun yntään epäeettisesti kasvatettua eläintä ei tarvinnut käyttää pizzaan. Ehkä jopa tuo kasvissyöjä uskaltautuu maistamaan onnellisen vegaanin lihaa.
 
"vieras"
[QUOTE="...";24252021]Vegaanithan syö hyvinkin terveellisesti, koska he joutuvat perehtymään ravitsemuksellisiin asioihin ja ottamaan selvää, mitä suhunsa laittavat, että saisivat tarvittavat ravintoaineet. Lienee vegaanin liha kevyempää kuin kovilla rasvoilla ja lisäaineilla kyllästetty perus-sekasyöjän liha. Aloittajahan voisi vertailun vuoksi lahdata jonkun sekasyöjäkaverinkin ja testata, onko maussa ja koostumuksesssa merkittäviä eroja ja raportoida niistä sitten tänne.[/QUOTE]

Vegaanihan voi syödä hyvinkin huonosti ja yksipuolisesti. Mässyttää suklaata, paahtoleipää, ranskanperunaa, tomaattikastiikkeeseen säilöttyjä valkoisia purkkipapuja päivät pitkät.
Vegaanin liha voisi kyllä olla mureampaa kuin ja parempaa kuin paljon eläinperäisiä tuotteita käyttävän liha. Niinhän se on eläimissäkin.
Kuka haluaisi syödä vaikka lokkia? Sitävastoin sorsa on hyvää, kun se on kasvissyöjä. Eikä kenellekään maistu näätä, mutta jänis on hyvää :D
 
"..."
[QUOTE="vieras";24252049]Vegaanihan voi syödä hyvinkin huonosti ja yksipuolisesti. Mässyttää suklaata, paahtoleipää, ranskanperunaa, tomaattikastiikkeeseen säilöttyjä valkoisia purkkipapuja päivät pitkät.
Vegaanin liha voisi kyllä olla mureampaa kuin ja parempaa kuin paljon eläinperäisiä tuotteita käyttävän liha. Niinhän se on eläimissäkin.
Kuka haluaisi syödä vaikka lokkia? Sitävastoin sorsa on hyvää, kun se on kasvissyöjä. Eikä kenellekään maistu näätä, mutta jänis on hyvää :D[/QUOTE]

No siis toki voi syödä epäterveellisesti ja yksipuolisesti ihan millä ruokavaliolla tahansa. Vegaanina toki hieman hankalampaa, kun monissa ihanissa valmisherkuissa on jotain eläinperäistä.
 
......
Tai jos haluaa värkätä juuston itse niin tässä on yksi ohje: mustikkapöperö
Ihanan kekseliäitä ja luovia nuo jotkut vegaani-jutut. Voi kun olisi aikaa, viitselijäisyyttä ja tarvittavat raaka-aineet, niin haluaisin kokeilla seitanin ja vegaanisen juuston valmistusta, vaikka en vegaani olekaan. Ihan vain tekisi mieli testata, minkä makuista tuollainen olisi. En kuitenkaan uskalla, koska pelkään että noista tulee niin pahaa, ettei niitä viitsi syödä. Menisi työ ihan hukkaan.
 
joku muu kuin pizza
Vegaaninen pizza ei kyllä ole niitä herkullisimpia vegaaniruokia. Nimittäin se juustonkorvike on minusta aika pahaa, vaikka yleensä tykkään kaikista soijajutuista. Kannattaisiko tehdä pizzaa muille ja esim. pasteijoita vegaanille. Myllynparas lehtitaikina on muistaakseni vegaaninen ja sisälle voi laittaa mitä tahansta kasvista: herkkusieniä, sipulia, paprikaa jne.
 
Vegaaninen pizza ei kyllä ole niitä herkullisimpia vegaaniruokia. Nimittäin se juustonkorvike on minusta aika pahaa, vaikka yleensä tykkään kaikista soijajutuista. Kannattaisiko tehdä pizzaa muille ja esim. pasteijoita vegaanille. Myllynparas lehtitaikina on muistaakseni vegaaninen ja sisälle voi laittaa mitä tahansta kasvista: herkkusieniä, sipulia, paprikaa jne.
Oletko kokeillut Cheezlyn mozzarellaa? Se on hyvänmakuista.
 
......
Vegaaninen pizza ei kyllä ole niitä herkullisimpia vegaaniruokia. Nimittäin se juustonkorvike on minusta aika pahaa, vaikka yleensä tykkään kaikista soijajutuista. Kannattaisiko tehdä pizzaa muille ja esim. pasteijoita vegaanille. Myllynparas lehtitaikina on muistaakseni vegaaninen ja sisälle voi laittaa mitä tahansta kasvista: herkkusieniä, sipulia, paprikaa jne.
Eihän kaikki edes tykkää juustosta pizzassa. Eikö sen juuston voisi yksinkertaisesti jättää pois ja satsata hyviin ja meheviin täytteisiin.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja pööh!;24252192:
Pitsa ilman juustoa ei ole pitsaa! Se on joku piirakka, lämmin leipä tai ties mikä, mutta ei pitsaa! Pitsaan kuuluu juusto!!
Käy sanomassa se italialaisille, kun ei sielläkään kaikissa pizzoissa ole juustoa.
 

Yhteistyössä