fff
Ei minunkaan lapset varmasti, mutta itse haluan olla tasapuolinen lapsilleni.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23910986:Onneksi omat lapseni eivät ajattele noin.
Ei minunkaan lapset varmasti, mutta itse haluan olla tasapuolinen lapsilleni.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23910986:Onneksi omat lapseni eivät ajattele noin.
Minäkin sain osani siitä aikamatkailusta ja jotenkin hauskalla tavalla.
Mummo tiesi koko ajan soittaessaan kuka minä olen, mutta samalla yhdessä odotettiin Villeä kotiin ja elettiin läpi vuosikymmeniä ennen syntymääni tapahtuneita juttuja.
Esim. tulemista toimeen omillaan. Nythän heidän ei tarvitse asioida missään eikä tehdä mitään sen eteen, että rahaa tulee. Yhteiskunnan tukien hakemisesssa olisi byrokratiaa ja käytäntöjä, joihon olisi hyvä tutustua. Lisäksi henkiseltä puolelta onhan se aivan eri tilanne, kun oikeasti itse on järjestänyt raha-asiansa kuin, että vanhemmat ovat ne järjestäneet.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23910981:Sano yksikin hyvä syy, miksi mun lasteni pitäisi mennä jakamaan sitä kaupungin vähäistä kakkua? Jotta oppisivat jotain? Oppisivat mitä?
Joo, mutta mitäs sitten sanoo vaikka kymmenen vuodena päästä lapselle, joka on muuttamassa omilleen, opiskelee ja käy vaikka töissä että saa vuokrat maksettua? Voi tulla lapsille hiukan epätasa-arvoinen olo. Pitää olla valmis maksamaan vuokra silloinkin, vaikka kuin olisi esim eläkkeellä, työttömänä tms.Tai sitten suhteuttaen lasten ja omaan sen hetkiseen tilanteeseen. Mummeliisallakin on sen verran monta, aika eri-ikäistä lasta että ei varmaan olisi järkevää pistää jokaisen lapsen tilille sitä samaa vuokrasummaa.
Mäkin haluaisin varmaan olla tasapuolinen, jos olisin ollut tasapuolinen noiden lasteni alullesaattamisessakin. Kahdella terveellä kädellä varustettu kuopukseni ei ole vielä toistaikseksi ollut kateellinen yksikätiselle isosiskolleen, jolla se ainoa käsikin on epämuodostunut. Mun lapseni ovat tottuneet ihan pienestä pitäen siihen, että toinen tarvitsee enemmän apua kuin toinen. Ja että toisella on elossa oleva isä ja toisella ei. Ja ilokseni tuo pitkälettinen 19 v poika käy myös tarjoamassa ihan konkreettistakin apua isosiskolleen. Jos poika jotain alkaisi rahasta napista, pyytäisin tuomaan kirveen ja sanoisin, että okei, laitetaan sulle sitten samat elämässä pärjäämisen mahdollisuudet kuin siskollasikin.Ei minunkaan lapset varmasti, mutta itse haluan olla tasapuolinen lapsilleni.
Tai nyt he oppivat sen että jokainen ihminen ja perhe pärjää ensisijaisesti omillaan. Omien perheenjäsenten elämää tuetaan ihan perheen sisällä silloin kun näillä on vaikeaa ja muutenkin autetaan vastavuoroisesti. Yhteiskunnan apuun turvaudutaan vasta viimeisenä oljenkortena.Alkuperäinen kirjoittaja ei helppoa mennä sossuun;23911005:Esim. tulemista toimeen omillaan. Nythän heidän ei tarvitse asioida missään eikä tehdä mitään sen eteen, että rahaa tulee. Yhteiskunnan tukien hakemisesssa olisi byrokratiaa ja käytäntöjä, joihon olisi hyvä tutustua. Lisäksi henkiseltä puolelta onhan se aivan eri tilanne, kun oikeasti itse on järjestänyt raha-asiansa kuin, että vanhemmat ovat ne järjestäneet.
Tietysti vajavainen lapsi tarvitsee enemmän apua, mutta tästä ei taitanut olla kyse alkuperäisessä viestissä.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23911023:Mäkin haluaisin varmaan olla tasapuolinen, jos olisin ollut tasapuolinen noiden lasteni alullesaattamisessakin. Kahdella terveellä kädellä varustettu kuopukseni ei ole vielä toistaikseksi ollut kateellinen yksikätiselle isosiskolleen, jolla se ainoa käsikin on epämuodostunut. Mun lapseni ovat tottuneet ihan pienestä pitäen siihen, että toinen tarvitsee enemmän apua kuin toinen. Ja että toisella on elossa oleva isä ja toisella ei. Ja ilokseni tuo pitkälettinen 19 v poika käy myös tarjoamassa ihan konkreettistakin apua isosiskolleen. Jos poika jotain alkaisi rahasta napista, pyytäisin tuomaan kirveen ja sanoisin, että okei, laitetaan sulle sitten samat elämässä pärjäämisen mahdollisuudet kuin siskollasikin.
Maksaaks ne nii hyvin sossussa? Ja eikös perusturvaan ajettu vielä satasen korotustakin kuussa.Tai nyt he oppivat sen että jokainen ihminen ja perhe pärjää ensisijaisesti omillaan. Omien perheenjäsenten elämää tuetaan ihan perheen sisällä silloin kun näillä on vaikeaa ja muutenkin autetaan vastavuoroisesti. Yhteiskunnan apuun turvaudutaan vasta viimeisenä oljenkortena.
Surullisen paljon näkee näitäkin "omillaan toimeentulevia" jotka jo useamman sukupolven ajan ovat elelleen pääsääntöisesti sosiaalin turvin. Lapset opetetaan heti kotoa muuttaessa ensimmäisenä hakemaan tukia sosiaalista ja kun siinä on päässyt mukavasti sisälle huomaakin ettei oikeastaan kannata edes lähteä töihin.
Ei kai sitä tttukea tarvitse heti ollakaan hakemassa??Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23910944:Henkisesti ajateltuna on parempi ottaa vastaan yhteiskunnan tukia? Ei kai? Tai no...itse ajattelen ainakin niin, että ensisijaisesti tietysti elätetään itsensä omalla työllä. Opiskelu on kuitenkin opiskelijan työtä, ei se mäkkärissä hampurilaisia paistamalla hankittu vuokraraha. Seuraavaksi oma perhe ja yhteisö kantaa, jos ihminen ei muuten pärjää. Ja vasta viimesijaisin on toimeentulotuki...niin muuten taitaa lukea toimeentulotukilaissakin, että ensin muut ja sitten vasta sossun luukulle.
Haluat siis opettaa lapsillesi samaa eriarvoisuutta, mitä yhteiskuntakin harjoittaa? Kodin pitäisi ainakin olla se turvallinen paikka, jossa kaikki on samanarvoisia.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23911058:Ei ollutkaan ap:llä siitäkyse, mutta lapsensa voi opettaa muutenkin - ilman yhden sisaruksen vajavaisuutta - siihen, että jotkut tarvitsevat enemmän apua kuin toiset. Jotkut ihan vaan psyykkisten kykyjensä vuoksi. Yksi voi olla ujo, arka ja vaikeasti sosiaalistuva, kun toinen taas on suuna päänä menossa ja löytää helposti itselleen töitä omien ominaisuuksiensa vuoksi. Nallekarkkien ei aina tarvitse perheessäkään mennä tasan, koska eivät ne mene yhteiskunnassakaan.
Mutta jos opintotuki asumislisineen on puolet pääkaupunkiseudun yksiön vuokrasta? Varmaan olet tietoinen siitä, että Kelan mielestä alle 21-vuotiaan opiskelijan vanhemmilla on vain yksi lapsi, se opiskelija? Jos lapsia sattuu näillä vanhemmilla olemaan 7 muuta, niin Kelan mielestä niitä 7:ää muuta lasta ei ole. Ja hieman kannattaa mielestäni miettiä, mihin opintoihin on järkevää ottaa opintolainaa. Sitäkään kun ei saa loputtomiin ja lukio-opintoihin ei mielestäni ainakaan kannata. Ja vaikka ottaisi sen lainankin, niin sitten saisi katettua yhteiskunnan tuilla vuokransa, mutta koulumatkat, koulukirjat, sähkölaskut, kotivakuutukset ja eläminen pitäisi vielä jollain kattaa.Ei kai sitä tttukea tarvitse heti ollakaan hakemassa??
Kyllähän sitä nyt opiskelija opintolainalla ja tuella pärjää! Minäkin pärjäsin, ja minulla oli vielä lapsia ja sain huonompaa rahaa kuin sellaiset opiskelijat joilla ei lapsia ole.
Näitäkin on nähty, missä sisarukset eivät auta toisiaan esim muutossa, kun sisarus oli töissä heidän muuttonsa aikana. Eli kaikki pitää mennä fifty-fifty. Mun vanhempani auttoivat lastenhoidossa siskoani paljon enemmän kuin mua ja minusta se oli ihan ok, koska siskoni ei kaikesta ulkoisesta hyvinvoinnistaan huolimatta ollutkaan meistä siskoksista henkisesti se vahvempi. Tätä äitini vieläkin, vaikka systeri on pian 60 ja minä 50, jaksaa ihmetellä. Mutsilla kun oli joku kumma harhaluulo, että taloudellisesti menestyneet olisivat vahvempia myös henkisesti. Ei se kuitenkaan aina niin mene.Minusta taas olisi surullista jos kotona pitäisi sisarusten kanssa lapsesta asti laskea mitä kukakin on saanut ja pitää kirjaa siitä että varmasti on saanut yhtä paljon kuin sisarukset. Jatkaen tuota vielä aikuisikään asti. Kuulostaa minusta ahdistavalta. : /
Helpompi on luottaa siihen että kaikki lapset on vanhemmille yhtä tärkeitä ja vanhemmat sitten kykyjensä mukaan tukevat lapsia silloin kun nämä tukea tarvivat.
Meitä on aika paljon sisaruksia ja jokaista on kotoa lähdön aikaan tuettu sillä tavalla mikä on parhaaksi todettu, eikä siis suinkaan ole ollut jokaiselle sama tapa tai rahasumma tms. Eikä ole koskaa tullut sisarusten kanssa mieleen että tässä tai muissakaan asioissa olisi jotain epäreilua.Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;23911137:Näitäkin on nähty, missä sisarukset eivät auta toisiaan esim muutossa, kun sisarus oli töissä heidän muuttonsa aikana. Eli kaikki pitää mennä fifty-fifty. Mun vanhempani auttoivat lastenhoidossa siskoani paljon enemmän kuin mua ja minusta se oli ihan ok, koska siskoni ei kaikesta ulkoisesta hyvinvoinnistaan huolimatta ollutkaan meistä siskoksista henkisesti se vahvempi. Tätä äitini vieläkin, vaikka systeri on pian 60 ja minä 50, jaksaa ihmetellä. Mutsilla kun oli joku kumma harhaluulo, että taloudellisesti menestyneet olisivat vahvempia myös henkisesti. Ei se kuitenkaan aina niin mene.