Yhteiskeskustelu 2023. Vanha.

Kanarisottoa.

Aikas lailla samat sapuskat siis.
Teekkö sen näin?

Maailman paras risotto – näin se tehdään Davide Bottan ohjeiden mukaan:
  1. Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)
  2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä).
  3. Lisää voi jo risoton kypsennyksen alkuvaiheessa. Näin voi kypsyy ruokaan ja edesauttaa kermaisen rakenteen syntymistä.
  4. Sekoita riisiä vispilällä, ei puukauhalla. Riisi on Daviden mukaan kuin kermaa, joten siihen käytetään vastaavanlaista työkalua kuin kermaa vatkatessa, ja vatkata saa ihan kunnolla.
  5. Käytä juustona Grana Padanoa parmesaanin sijaan. Tämä juusto on vähemmän suolaista ja hieman miedomman makuista kuin parmesan.
  6. Kypsennä risottoa maksimissaan 18 minuutin ajan. Riisissä todella saa olla vielä rapea sydän.
  7. Tarjoa risotto lämmitetyltä lautaselta, ei kulhosta ja levitä risotto ohueksi kerrokseksi lautaselle (mieluummin liian löysä kuin liian paksi risotto).
Vain mielikuvitus on rajana siihen, mitä raaka-ainetta risottoon haluat lisätä.
 
Teekkö sen näin?

Maailman paras risotto – näin se tehdään Davide Bottan ohjeiden mukaan:
  1. Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)
  2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä).
  3. Lisää voi jo risoton kypsennyksen alkuvaiheessa. Näin voi kypsyy ruokaan ja edesauttaa kermaisen rakenteen syntymistä.
  4. Sekoita riisiä vispilällä, ei puukauhalla. Riisi on Daviden mukaan kuin kermaa, joten siihen käytetään vastaavanlaista työkalua kuin kermaa vatkatessa, ja vatkata saa ihan kunnolla.
  5. Käytä juustona Grana Padanoa parmesaanin sijaan. Tämä juusto on vähemmän suolaista ja hieman miedomman makuista kuin parmesan.
  6. Kypsennä risottoa maksimissaan 18 minuutin ajan. Riisissä todella saa olla vielä rapea sydän.
  7. Tarjoa risotto lämmitetyltä lautaselta, ei kulhosta ja levitä risotto ohueksi kerrokseksi lautaselle (mieluummin liian löysä kuin liian paksi risotto).
Vain mielikuvitus on rajana siihen, mitä raaka-ainetta risottoon haluat lisätä.
ai gauhee mikä määrä yliprosessoituja raaka-aineita

pannaan silti ohje korvan taa
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Teekkö sen näin?

Maailman paras risotto – näin se tehdään Davide Bottan ohjeiden mukaan:
  1. Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)
  2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä).
  3. Lisää voi jo risoton kypsennyksen alkuvaiheessa. Näin voi kypsyy ruokaan ja edesauttaa kermaisen rakenteen syntymistä.
  4. Sekoita riisiä vispilällä, ei puukauhalla. Riisi on Daviden mukaan kuin kermaa, joten siihen käytetään vastaavanlaista työkalua kuin kermaa vatkatessa, ja vatkata saa ihan kunnolla.
  5. Käytä juustona Grana Padanoa parmesaanin sijaan. Tämä juusto on vähemmän suolaista ja hieman miedomman makuista kuin parmesan.
  6. Kypsennä risottoa maksimissaan 18 minuutin ajan. Riisissä todella saa olla vielä rapea sydän.
  7. Tarjoa risotto lämmitetyltä lautaselta, ei kulhosta ja levitä risotto ohueksi kerrokseksi lautaselle (mieluummin liian löysä kuin liian paksi risotto).
Vain mielikuvitus on rajana siihen, mitä raaka-ainetta risottoon haluat lisätä.

No en kyl sit yhtikäs noin!


Sipulit päätyvät enste oliiviöljyyn, riisit seuraavaksi. Sit kanalientä ja valkoviiniä, sekoittelua ja maustamista. ku riisit on melkein kypsiä ni kananpalat sekaan, lopuksi vielä kermaa tai tuorejuusto ja/tai, mitä milloinkin.


Meistä kaikista raaka riisi on raakaa riisiä ja raakaa riisiä ei tarvitse syödä ku sähkö on keksitty. Ja jos sähköt menee ni kaasupoltin toimii ellei jaksa puulieteen sytytellä tulia.


Al dente = hätäisten/liian nälkäisten ruokaa
 
  • Tykkää
Reactions: krut
ai gauhee mikä määrä yliprosessoituja raaka-aineita

pannaan silti ohje korvan taa
En ole syönyt risottoa hetkeen, enkä taida syödäkään. Kyllä nää joulun herkut vedetään ja se on kyllä sitten siinä!
Ja eiku takas kärnivöörille. Kyllä olo on huomattavasti parempi kärnivöörinä. Hiilarit on kyllä arseesta.

Taas tekee mieli lisää glögiä vaikka olen ihan ähky!🙇‍♀️😬
 
No en kyl sit yhtikäs noin!


Sipulit päätyvät enste oliiviöljyyn, riisit seuraavaksi. Sit kanalientä ja valkoviiniä, sekoittelua ja maustamista. ku riisit on melkein kypsiä ni kananpalat sekaan, lopuksi vielä kermaa tai tuorejuusto ja/tai, mitä milloinkin.


Meistä kaikista raaka riisi on raakaa riisiä ja raakaa riisiä ei tarvitse syödä ku sähkö on keksitty. Ja jos sähköt menee ni kaasupoltin toimii ellei jaksa puulieteen sytytellä tulia.


Al dente = hätäisten/liian nälkäisten ruokaa
Al dente ei vältsisti oo sellanen kettumaisen kova vaan aiiiivan hitusen verran isompi suutuntuma.
 
  • Tykkää
Reactions: krut
En ole syönyt risottoa hetkeen, enkä taida syödäkään. Kyllä nää joulun herkut vedetään ja se on kyllä sitten siinä!
Ja eiku takas kärnivöörille. Kyllä olo on huomattavasti parempi kärnivöörinä. Hiilarit on kyllä arseesta.

Taas tekee mieli lisää glögiä vaikka olen ihan ähky!🙇‍♀️😬
gölgi on niin hyvää

just vedin mukillisen kitusiin
 
  • Rakkaus
Reactions: Lispetti
En ole syönyt risottoa hetkeen, enkä taida syödäkään. Kyllä nää joulun herkut vedetään ja se on kyllä sitten siinä!
Ja eiku takas kärnivöörille. Kyllä olo on huomattavasti parempi kärnivöörinä. Hiilarit on kyllä arseesta.

Taas tekee mieli lisää glögiä vaikka olen ihan ähky!🙇‍♀️😬
Mä virlä riisipuurot kiskon täs joku päivä mut seuraava riisiruoka saa olla paella. Tuoreista kaloista ja muista merenelävistä :p
 
  • Tykkää
Reactions: krut ja Lispetti
Mua vähän ahristaa ny.


Kolme iltaa aikaa saunoa. Se on siinä sit :S

Eilenkin oltiin. Ja edellisiltana.
No ihan varmasti!!!!
Eilen lilluin monessa erässä saunassa ja kävin lumihangessa pyörimässä!🥰
Kyllä suomalainen ja sauna ovat niin naitettuja että ei saunaa suomalaisesta pois saa. Pienikin aika ilman on kamalaa jos tietää että sinne ei pääse!

Ottakaa ny hiivatissa sieltä joku asumus missä on puulämmitteinen sauna (telttasauna) tai edes joku sauna!🙇‍♀️
 
  • Tykkää
Reactions: krut
No ihan varmasti!!!!
Eilen lilluin monessa erässä saunassa ja kävin lumihangessa pyörimässä!🥰
Kyllä suomalainen ja sauna ovat niin naitettuja että ei saunaa suomalaisesta pois saa. Pienikin aika ilman on kamalaa jos tietää että sinne ei pääse!

Ottakaa ny hiivatissa sieltä joku asumus missä on puulämmitteinen sauna (telttasauna) tai edes joku sauna!🙇‍♀️
tuo telttasaunakin on yllättävän hyvä
 
Ohan tuolla hotelleissa ja kylpylöissä saunoja mut ne ovat persiistä. Yhdessä fincassa ois, sähkösauna, kerrallaan mahtuu melkein kaksi lauteille :D

Ehkä pärjätään kevääseen. Ellei sit vastaan tuu ihan oikeaa saunaa.


Mut nyt on pihlaja-tortut uunissa :p Semnen ja lasillinen kylmää maitoa. :p
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä