Yhden munasolun kasvattaminen IVF?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mitä mieltä olette metodista, jossa käytetään mahdollisumman vähän lääkitystä ja kasvatetaan yksi hyvä munasolu?
Onko kellään kokemusta?
Tuossa vaikeatkin tapaukset ovat saaneet oman lapsen, vaikka muualla on ehdotettu jo luovutettuja munasoluja.
 
vierailija
Tässä voisi olla järkeä, koska liian iso lääkitys vaurioittaa alkiota tutkimuksen mukaan. Sanotaan, että 1 hyvä riittää.
Jos yksi hyvä riittää, miksi munasarjoja stimuloidaan tuottamaan niitä valtavia määriä. Luulisi, että vähempi parempi, jos saadaan laadukkaampia munia.
 
vierailija
Kuulostaa ihan järkevältä, meillä parhaimmat alkiot on tulleet IVF-kierroksilta, joissa on vähiten punktoituja munasoluja ja pitkästä kaavasta, eli siitä missä ensin ajetaan oma hormonitoiminta alas. Lyhyessä kaavassa tuli 30-15 solua, mut suurin osa huonoja ja lopulta päästiin yhden huonon siirtoon. Pitkissä kaavoissa, joissa tullut 5-8 solua, on laatu ollut parempi ja kaksi kertaa tuoresiirrosta olen plussannut.
 
vierailija
Suomessa ei taideta tehdä luonnollisen kierron IVF:ää?

Mini-IVF kuulostaa ihan fiksulta vaihtoehdolta jos isommilla lääkemäärillä stimulaatio ei tuota tulosta. Tehdäänkö tätä Suomessa? Lyhyen kaavan IVF taitaa olla eri juttu?

Suomessa ei taideta tehdä myöskään IVF/IVM:ää, jossa kerätään myös kypsymättömiä munasoluja, joita kasvatetaan in vitro. Näytti siltä, että Yhdysvalloissa tätä tehdään, kun luonnollisessa kierrossa saadaan jopa 4 munasolua.
 

Yhteistyössä